(Verhuur) Vastgoed Kopen Zonder Geld: Uitleg & Tips

Beste lange termijn belegger, overweeg je om onroerend goed te kopen, maar beschik je niet over het nodige geld? Het is niet onmogelijk als het misschien lijkt! In dit artikel leggen we uit hoe we vastgoed kopen zonder geld. Ook geven we 5 tips om het proces te vergemakkelijken. Het is vaak niet voor de hand liggen, maar het is wel degelijk mogelijk met wat creatieve inzichten  

Laten we een aantal manieren tot vastgoed kopen zonder eigen geld bekijken

Lees verder

Inhoudsopgave

Wat betekent het om een huis te kopen zonder geld?


Er is verschil tussen vastgoed kopen zonder geld, en een eigen woning kopen zonder eigen geld. Bij vastgoed betekent het dat je een stap voor bent op andere investeerders. De meeste mensen kunnen het zich niet veroorloven om een huis te kopen. Als ze dat doen, is het omdat ze wat geld hebben voor de aanbetaling en van de verkoop van een ander huis of eigendom. En investeerders zonder geld die proberen vastgoed te kopen kunnen worden afgewezen omdat banken hen geen geld willen lenen voor hypotheken zonder een forse aanbetaling.

Wanneer je een woning koopt is de aanbetaling normaliter 5 – 20% op de aankoopprijs van de woning. En in het geval van vastgoed beleggen kan dit zelfs 30% zijn. Dit betekent dat als je een woning van €100.000 wilt kopen, je ten minste €5 – 20k nodig heeft voor de aanbetaling.

De koper spaart dit geld meestal, maar soms kunnen investeerders een kredietlening gebruiken om hun aanbetaling te financieren. Je kan vastgoed kopen zonder geld op twee meest eenvoudige manieren:

1. Een schenking van iemand ontvangen voor aanbetaling

Je kan een schenking ontvangen van vrienden en familieleden voor de aanbetaling. De schenker mag geen naast familielid of uw echtgenoot zijn. Alle donoren moeten voldoen aan specifieke eisen zoals vastgesteld door de belastingdienst.

2. Financiering door de verkoper voor de aanbetaling

Verkopersfinanciering is wanneer de verkopende eigenaar ermee instemt een tweede hypotheek te nemen om u te helpen uw aankoop te financieren. Deze methode verdient de voorkeur omdat je dan geen aanbetaling hoeft te doen. Bovendien willen sommige verkopers niet wachten tot je genoeg spaargeld hebt opgebouwd voordat ze hun eigendom verkopen. Deze methode maakt vastgoed kopen zonder geld gemakkelijker omdat de verkopende eigenaar de volledige aankoopprijs van het eigendom financiert.

Vastgoed Kopen Zonder Geld: Uitleg & Tips

Investeren in huurwoningen is een geweldige manier voor lange termijn beleggen in vastgoed en jouw portefeuille te diversifiëren. Hoewel er veel verschillende manieren zijn om onroerend goed te kopen, is het soms mogelijk om ze te kopen zonder (eigen) geld!

Wil je vastgoed kopen zonder geld? Dit zijn enkele opties:

Lease-optie

Lease met een optie is wanneer de huurder het recht heeft, maar niet de verplichting, om grond of eigendom te kopen of te leasen op grond van een overeenkomst. Dit geeft de huurder het recht om binnen een bepaald tijdsbestek tegen een vaste prijs te aanvaarden of te huren. Dit wordt ook wel eens Sales and Leaseback genoemd. Hoewel het voor jouw als verkoper contra-intuïtief kan lijken, zal de huurder, als hij besluit geen gebruik te maken van zijn optie, deze aan iemand anders verkopen, wat zou betekenen dat je direct geld verdient.

Wholesaling

De term "wholesaling" verwijst naar de makelaar die het onroerend goed koopt en het vervolgens met winst doorverkoopt. Hoewel je misschien niet in staat bent om dat soort deals te maken, zijn er tal van momenten waarop makelaren vastgoed vinden die ze niet kunnen verkopen. Zij bieden deze tegen zo'n lage prijs dat het gek zou zijn om ze voorbij te laten gaan. Dit kan een kans zijn als je bereidt bent om het risico te nemen.

Geld bundelen met anderen

Als je niet genoeg geld hebt, kan het mogelijk zijn voor jouw geld te bundelen met andere partijen om een vastgoed te kopen zonder veel eigen geld. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een contract op basis van onderhandse akte. De andere partij stemt ermee in om maandelijkse betalingen te doen voor het huis, waarbij deze betalingen gelijkmatig worden verdeeld. Merk op dat dit een soort vertrouwensovereenkomst tussen alle partijen zal zijn, dus neem de tijd om het zorgvuldig door te lezen alvorens een definitieve beslissing te nemen over de investering.

Huur-op-eigendom

Een ander alternatief voor kopen zonder geld is “huur-op-eigendom”-overeenkomsten. Dit noemen ze ook wel “rent-to-own”. Hierbij ga je ermee akkoord om in de loop van de tijd steeds meer huur te betalen met een optie om in de toekomst te kopen indien gewenst. Het idee is dat tegen het einde van een bepaalde huurovereenkomst, je genoeg geld gespaard zult hebben om de gewenste investering te doen wanneer het tijd is om te kopen. Zie het als een uitstel bij vastgoed kopen zonder geld. Je neemt een soort van optie op het huis, totdat je genoeg geld hebt.

Financier een opknaphuis

Veel verkopers zijn bereid om deals te financieren wanneer ze een opknaphuis hebben die niet verkoopt. Of bij een echte vastgoedbelegger op zoek naar een goede deal. De verkoper is meestal flexibel met rentetarieven en aanbetalingen, maar controleer zorgvuldig alle voorwaarden voordat je investeert in een opknapper met financiering van de verkoper.

Subsidies aanvragen

Veel steden en zelfs provincies bieden subsidies die expliciet zijn bestemt voor mensen die op zoek zijn om onroerend goed te kopen. Dit vergt wat extra werk. Maar als je met succes een subsidie aanvraagt, kan het mogelijk zijn om een woning te kopen zonder eigen geld. Je kan de subsidie terug betalen na verloop van tijd, net als elke andere lening. Met als voordeel dat je geen maandelijkse betalingen hoeft te doen voor het pand zelf. Zorg ervoor dat je informatie inwint over alle mogelijke subsidies in de omgeving en onderzoek de voorwaarden om er zeker van te zijn dat ze gunstig uitpakken.

Vastgoed Kopen Zonder Eigen Geld: 5 Tips

 

In onroerend goed stappen kan een uitdaging zijn voor wie niet over het nodige geld beschikt om een vastgoed te kopen, maar er zijn verschillende manieren om dit te omzeilen.

Hier zijn enkele tips over hoe vastgoed kopen zonder geld:

  1. Werk samen met een investeerder of andere huiseigenaar die al eigen vermogen in haar huis heeft en bied aan om hen te helpen bij het maken van de hypotheekbetalingen. In ruil daarvoor zullen zij een lagere rente krijgen en samen met jou de aanbetaling doen.
  2. Koop een woning die "upside-down" is (de marktwaarde is lager dan de verschuldigde hypotheek). De vorige huiseigenaar kan bereid zijn om contant geld mee te brengen naar het sluiten van het contract in ruil voor het kwijtschelden van hun schuld op het huis, en jij zou deze schuld vervolgens erven.
  3. Ga samenwonen met je vriendin of vrouw die een vast inkomen heeft (of voeg indien mogelijk een kostwinner aan uw huishouden toe). Het hebben van meer dan een persoon die werkt betekent het hebben van twee inkomsten om te helpen voldoen aan de maandelijkse hypotheekbetaling bij het kopen van woning of vastgoed zonder geld.
  4. Kijk voor huizen in de executieverkoop die zijn geprijsd onder de marktwaarde. Je moet in staat zijn om het pand te kopen onder de marktwaarde. En als je meerdere vastgoedpanden in een keer koopt, kan je de aanbetaling combineren voor een betere deal.
  5. Zoek naar een investeringsmaatschappij die wilt investeren in jouw vastgoedpanden. In dit geval heb je in eerste instantie geld nodig voor het kopen van vastgoed (zie de tips hierboven). Na iedere verkoop sluit je een deal met de investeringsmaatschappij. Het geld komt vrij, zodat je nieuwe panden kunt kopen.

Conclusie over vastgoed kopen zonder geld

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om vastgoed te kopen zonder geld. Het is niet alleen mogelijk voor de gelukkigen die het geld voor de aanbetaling hebben en een ander huis of eigendom verkopen. Iets wat de meesten van ons zich niet altijd kunnen veroorloven. Toch hebben we in dit artikel aangetoond dat er manieren zijn tot vastgoed kopen zonder eigen geld. Bedenk wel dat dit meer werk en vaardigheden vereist. Ook kan het meer risico bevatten, aangezien we niet altijd controle hebben over andere partijen.

Welke tips heb jij voor het kopen van onroerend goed zonder geld? Laat het ons weten in de reacties hieronder!