In Jezelf Investeren: 7 Ideeën voor Duurzaam Succes
in-jezelf-investeren
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
03/05/2022
8 min

In Jezelf Investeren: 7 Ideeën voor Duurzaam Succes

03/05/2022
8 min

Beste Happy Investor, het cliché is waar: in jezelf investeren is dé beste investering die je kan maken. Van binnen weten we dit wel. Maar ja, emoties krijgen vaak de overhand en kiezen we vaker voor het gemak: even Netflixen, een extra biertje, et cetera. En goed ook: als Happy Investor willen we bovenal gelukkiger leven met meer voldoening en vrijheid. Genieten is belangrijk. Maar zo ook in jezelf investeren. Zie jezelf als een asset. Hoe meer je kan, hoe meer waardevol je bent. Dit is het zakelijke perspectief. En om duurzaam (financieel) succes te realiseren, zullen we frequent in ons zelf willen investeren.

Hieronder vind je inspiratie ter vermaak en inzicht: 7 ideeën over investeren in jezelf voor duurzaam succes

Laten we beginnen!

Inhoudsopgave

7x De Beste Investering In Jezelf

in-jezelf-investeren-ideeen

Hieronder bespreken we 7 ideeën ter inspiratie, vermaak en inzichten:

  1. Train je Mindset
  2. Ken je Why
  3. Leer meer geld verdienen in minder tijd
  4. Het juiste lichaam voor een marathon
  5. Gewoonten voor meer kennis
  6. Zoek een mentor
  7. Koop af en toe een cadeautje voor jezelf (en je partner)

We bekijken deze ideeën vanuit meerdere perspectieven. Tot slot eindigen we met enkele inspiratievolle quotes over in jezelf investeren.

In jezelf investeren idee 1. Train je Mindset

Als het gaat om het bereiken van duurzaam succes, is het eerste wat je moet doen het trainen van je mindset. Mensen zijn anders om een reden: simpelweg "superiority van mindset". Mindset is iets anders dan het IQ niveau of de intelligentie die je hebt. Je kunt goed zijn in analytisch redeneren of het binnenhalen van klanten, maar het is een gemiste kans als je niet de wil hebt om te presteren.

De wil om te presteren komt uit je mindset. Er zijn bepaalde oefeningen om het denken te veranderen zoals het ontwikkelen van positieve mindset. Dit is ook een must om het doel te bereiken. Wij schrijven veel over persoonlijke ontwikkeling, omdat Mindset dé manier is tot in jezelf investeren voor duurzaam succes. Maar laten we het eens vanuit een ander perspectief bekijken. Zo zijn er psychologen die geloven dat er een aantal kleine oefeningen zijn die men kan doen om een “champion mindset” of winnaarsmentaliteit op te bouwen. Zo’n mindset is niet nodig als je gewoon wilt genieten van het leven, maar het is wel belangrijk binnen de zakenwereld. Zoals voor ondernemers of beleggers. Dit zijn inzichten vanuit psychologen.

periodiek-beleggen

Geloof in jezelf en volg je gevoel

Om meer te bereiken in je leven, moet je een sterk geloof in jezelf hebben. Het betekent niet dat alleen dit ‘geloven in jezelf’ het werk doet. Het is nog steeds nodig om continue te blijven verbeteren. Maar het in jezelf geloven geeft veel meer kracht, vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Denk groot en op lange termijn

Het bereiken van grote doelen kost tijd. Dus, denk groot en maak kleine dagelijkse doelen om één groot doel te bereiken. Er zijn geen sluiproutes om duurzame groei te bereiken; het kost tijd, toewijding en hard werken. Denk goed na over het doel. Dit is bepalend voor je levensloop.

"Invest in yourself to get the best interest." ― Debasish Mridha

Omarm de verandering

Het leven draait om survival of the fittest. Niet om wie de sterkste, de slimste, of de mooiste is. Maar om degene die zich het beste kan aanpassen aan het leven. Dit geldt voor alles: relaties, werk en nieuwe technologieën. Zet je Ego opzij en denk na hoe je optimaal kan acteren binnen een veranderende omgeving.

Verbind jezelf met een community

Om gemotiveerd en up-to-date te blijven, is het goed om verbonden te zijn met de gemeenschap van dezelfde professionals waarmee je werkt. Hierdoor blijft het doel vanzelf “top of mind”. Dit is ook waarom we de Happy Investors Community hebben opgericht. Wij willen je helpen naar financiële vrijheid. Dit gebeurt niet van de een op andere dag. Het is een lange reis. En dankzij een community kunnen we elkaar continue blijven helpen en motiveren om ons doel te bereiken.

In jezelf investeren idee 2. Ken je Why

in-jezelf-investeren-tipsVerdiep je in het concept van Ikigai om te ontdekken wat jouw why is

Velen van ons hebben als doel om meer welvarend te worden. Het ironische is dat het nastreven van geld niet altijd de juiste weg is. Als je leest over de rijksten van de wereld van vandaag zoals Elon Musk, Bill Gates, en Warren Buffet, zul je merken dat ze andere soort doelen hadden. Het doel was niet om de rijkste te zijn, maar om iets groots te bereiken. Om mensen te dienen of een probleem op te lossen. Het geld komt als bijproduct. Ze kenden hun "Waarom" in het leven. Ze bleven hieraan werken en hielden hun geloof vast.

I did not intend to get rich. I just wanted to get independent. – Charlie Munger

In jezelf investeren idee 3. Leer meer geld te verdienen in minder tijd

Als Happy Investor onderkennen we het belang van geld in ons leven. We kiezen er bewust voor om het niet te negeren (zoals dit kan volgens de Mindfulness-principes). We kiezen er voor om geld te zien als middel. Een middel dat ons financiële vrijheid kan geven.

Als we meer financiële vrijheid willen, moeten we ons richten op het verdienen van meer geld. Maar niet ten koste van ons leven. Immers, bovenal willen we gelukkiger leven. Volgens mij betekent dit niet om levenslang 60+ uur te werken. Voor even is dit prima, maar niet levenslang. (note: ik bouw momenteel ook 60+ uur per week aan mijn bedrijf, maar dit voelt niet als werken. Dat is een wezenlijk verschil. Bovendien neem ik genoeg tijd om te relaxen, zoals vakanties).

In jezelf investeren in relatie tot geld kan betekenen: leer meer geld verdienen in minder tijd.

Mijns inziens is de beste manier hiervoor om te leren beleggen. Beleggen in aandelen en vastgoed kent risico’s. Risico en rendement gaan echter hand-in-hand. Het is mogelijk om tegen acceptabel risico een mooi rendement te maken. Bovendien is het leuk om “meer geld maken” te zien als een spel. Dit is waarom ikzelf circa 60% van mijn vermogen beleg in individuele aandelen. Ik vind het gewoon super leuk. En ja, misschien ben ik op de lange termijn wel beter uit met ETF’s. Maar dit zullen we pas weten over een langere tijdsperiode (de afgelopen 5 jaar heb ik in ieder geval beter gepresteerd).

cursus-beleggen-aandelen

In jezelf investeren idee 4. Het juiste lichaam voor een marathon

Een gezond lichaam maakt een gezonde geest. Gezondheid is zeer belangrijk bij het investeren in jezelf. Het leven is een marathon. Goede conditie is belangrijk. Wanneer je veel uren op een bureaustoel zit, vertraagt dit bloedcirculatie en krijgen je hersenen niet de nodige zuurstof. Cardiovasculaire oefeningen en krachttraining zijn hier de oplossingen voor. Wanneer je met fysieke training begint, zal je aanvankelijk misschien moe voelen. Op termijn zal je merken dat je efficiënter en sneller werkt, met meer energie.

Investeren in jezelf idee 5. Gewoonten voor meer kennis

beste-investering-in-jezelf

Ontwikkel gewoonten voor meer kennis. In jezelf investeren als asset kan eigenlijk niet zonder continue te blijven leren. Wie zich kan aanpassen aan zijn omgeving, zal floreren. Dankzij kennis word je iedere dag slimmer en beter. Dit geeft waarde.

Boeken lezen is de voeding van de geest net zoals lichaamsbeweging dat is voor het lichaam. Je zal geen welvarende mensen vinden die niet lezen. Onderzoek heeft aangetoond dat lezen noodzakelijk is voor een succesvolle ondernemer. Er zit een logica achter. Zoals iedereen weten we dat een ondernemer over leiderschapskwaliteiten beschikt. Een leider hoeft niet bedreven te zijn in elke procedure die zich afspeelt binnen het bedrijf. Maar zijn besluitvaardigheid en zijn drukbestendigheid zijn wel essentieel. Dit is deels aangeboren, maar deels aangeleerd. Dat komt onder meer door het lezen van boeken. Ondernemers leren van de ervaringen van anderen (en van hun eigen mislukkingen).

beste-aandelen-laag-risico

Investeren in jezelf idee 6. Zoek een mentor

Opdoen van kennis is een belangrijke wijze voor in jezelf investeren. Begrijpend lezen is echter niet voor ieder weggelegd. Alternatieven zijn het beluisteren van podcasts of video’s. Maar wellicht nog beter is het zoeken van een mentor. Iemand die al 10 jaar verder is dan jij. Iemand die jou wilt helpen succesvol te worden, in ieder denkbaar aspect.

Kan je geen geschikte mentor vinden die je vertrouwd? In dit geval kan je ook zoeken naar online mentorschap. Dit komt bijvoorbeeld in de vorm van cursussen. Er bestaan vele cursussen voor in jezelf te investeren. Zo kan je, als je wilt leren beleggen, lid worden van onze cursus mét persoonlijke coaching😉.

Bekijk hier onze online cursus beleggen voor meer informatie.

Investeren in jezelf idee 7. Koop een cadeautje voor jezelf en je partner

In jezelf investeren betekent ook genieten van het leven. Het doel is een gelukkiger leven. Vaak voelen we intens geluk op kleine momenten. Koop daarom af en toe een cadeautje voor jezelf of je partner. Geven is vaak nog leuker dan krijgen. Toegegeven, ik koop nauwelijks iets voor mijzelf. In plaats daarvan vind ik het leuk om samen met mijn vriendin uit eten te gaan, of iets te doen zoals een activiteit of nieuwe ervaring. Bovendien reizen we graag. Bezoeken van andere culturen om te leren van andere denkwijzen en levenslessen.

gratis-aandelen-kopen

Inspiratievolle quotes over in jezelf investeren

Laten we eindigen met inspiratievolle quotes over in jezelf investeren. Quotes bevatten veel wijsheid. Laten we genieten van andermans rijke lessen:

"Every penny NOT spent on investing in yourself (after basic needs of course) may be a wasted future opportunity from missing learns and connects." ― Richie Norton


"Invest time and energy in your well being. Create an atmosphere of emotional safety for yourself." ― Amy Leigh Mercree


"Invest in yourself to get the best interest." ― Debasish Mridha


"Stop blaming other people for your own behavior! Own the truth. If you don't like it, then invest the time and energy to change it." ― Akiroq Brost


"It's a small price to pay, but investing a little extra effort into the life you choose will move you from average — where all the competition is — to the top." ― Richie Norton


"Successful people don't earn more, then invest. They invest so they can earn more." ― Erin Hatzikostas


"Fearlessly embrace new technologies, learn new things, and demonstrate a willingness to invest in yourself." ― Germany Kent


"Income seldom exceeds personal development." — Jim Rohn


"The best investment you can make is in yourself." – Warren Buffett


"Don't be afraid to lose. Listen. And always invest in yourself." – Pitbull


Reacties
Categorieën