SynVest Review [2023] Ervaringen Beleggen Dutch Realestate Fund
SynVest Review [2023] Ervaringen Beleggen Dutch Realestate Fund

SynVest Review [2023] Ervaringen Beleggen Dutch Realestate Fund

Beste Happy Investor, in dit artikel vind je een volledige SynVest Review. Bekijk onze review en ervaringen met beleggen in het Dutch Realestate Fund en Duits vastgoed bij SynVest. Zijn het betrouwbare beleggingsfondsen voor vastgoed en aandelen, of geeft SynVest problemen? Ook analyseren we de rendementen en resultaten in vergelijking tot andere vastgoedfondsen.

Spoiler: wij zijn zeer tevreden over haar vastgoedfondsen! Hieronder lees je onze ervaringen.

Inhoudsopgave

SynVest Review: beleggen in Dutch Realestate Fund

ervaringen met Synvest vastgoed

SynVest is een beleggingsfirma die meerdere beleggingsfondsen in vastgoed en aandelen aanbiedt. Op dit moment is de Dutch Realestate Fund populair. Dit is een vorm van een beleggingsfonds, maar dan specifiek gericht op Nederlands vastgoed.

Het vastgoedfonds Dutch Realestate Fund wordt beheerst door een management. In dit geval heeft het management besloten dat particulieren met een klein bedrag mogen instappen. Uit mijn review en ervaring blijkt een onderscheidend voordeel aan SynVest te zijn. Namelijk eenmalig 2.500 euro, of 100 euro per maand. Daarmee is het zeer toegankelijk voor startende beleggers in de vastgoed.

8,1% dividend is hoog voor een passieve belegging als SynVest

Beginnen met beleggen bij SynVest is zeer eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf aan te melden en een rekening te openen. Hierop stort je het minimale bedrag van 100 euro per maand (of 2500 euro eenmalig). Dit geld wordt gestort naar het algemene beleggingsfonds en wordt gebruikt voor investeringen in vastgoed.

Er is keuze uit meerdere fondsen. Naast het Dutch Realestate funds kan ook belegd worden in Duits vastgoed en aandelenfondsen. In deze review kijken we alleen naar de vastgoedfondsen. Uit onze SynVest review blijkt dat zij een lange termijn strategie hanteren die op termijn heeft geleidt tot relatief stabiel én hoog dividend.

Wat gebeurt er bij beleggen via SynVest beleggingsfondsen?

Jouw geld wordt geïnvesteerd over meerdere vastgoedpanden. Het fonds haalt eerst alle kosten en fees eraf. Van de resterende inkomsten wordt een dividend (rendement) uitgekeerd naar de beleggers. Zo heeft SynVest sinds 2011 een gemiddeld rendement van 7,7 - 8,1% per jaar uitgekeerd aan alle deelnemende beleggers. Dat is een relatief hoog dividend voor een passief inkomen.

Tip: als Nederlanders ontvangen wij dividendvoordeel via SynVest. Voor Belgen gaat dit helaas niet op. Dit leggen ze uit in de brochure. Klik hier voor meer informatie 

SynVest Ervaringen: problemen of positieve resultaten?

Wij hebben al enkele jaren ervaringen met SynVest. Ieder jaar werken we onze SynVest review bij met actuele resultaten en problemen. Beleggen in SynVest geeft ons inziens zelden problemen. Het is een van de meest betrouwbare en stabiele beleggingsfondsen in Nederland. Voor vastgoed welteverstaan. Aandelen zijn namelijk een ander verhaal aangezien daar koersvolatiliteit sterker meespeelt.

Geeft SynVest problemen?

Er zullen ongetwijfeld problemen en negatieve ervaringen zijn bij een enkeling. Feit is en blijft dat het jaarlijks dividend relatief stabiel en betrouwbaar is gebleken. Men mag ook geen vlekkeloze prestatie verwachten. Beleggen kent risico's tot geld verlies, ook bij vastgoed.

Zo waren er tijdens de coronacrisis problemen met het Duitse vastgoedfonds van SynVest. Ze hebben destijds dividend verlaagd. Moet ook wel, aangezien huurinkomsten verminderden. Maar dit heeft wel tot veel problemen en negatieve ervaringen geleidt bij beleggers. Het is ons inziens belangrijk dat je als nieuwe investeerder begint met Dutch Realestate Fund. Zij maakt een frisse start. Ook het Duitse vastgoedfonds is enigszins opgeknapt.

Dit blijkt ook uit de Trustpilot reviews over SynVest:

 synvest-ervaringen-2022SynVest ervaringen. Bron: Trustpilot.com

SynVest kan ook problemen geven indien je niet op de hoogte bent van de voorwaarden. Zo is het een lange termijn belegging. Zij hanteren derhalve uitstapkosten indien je eerder dan 3 jaar wilt uitstappen.

Lees aandachtig de gratis brochure met de meest actuele uitstapkosten en voorwaarden.

Zijn de beleggingsfondsen van SynVest betrouwbaar?

Hier kan ik kort over zijn. Ja, SynVest is beslist een betrouwbaar vastgoedfonds. Niet alleen keren ze een maandelijks voorschotdividend van 4 - 6% op jaarbasis uit. Maar ook zijn ze winnaar van de jaarlijkse Cashcow award. Zo hebben ze de Cashcow award van 2016, 2018 en 2019 gewonnen. De Cashcow award houdt in dat SynVest is gekozen als beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed. Hierbij is de doorslaggevende factor het hoge rendement in combinatie met de duurzame, lange termijn strategie waardoor het een zeer betrouwbaar fonds is.

Sinds 2020 heeft SynVest ook het Nederlands vastgoedfonds Dutch Realestate Fund. De prognose voor rendement is 8,1%. Ze zijn tijdens de coronacrisis opgestart en hebben derhalve goede aankopen kunnen realiseren. Als beginner lijkt beleggen in Dutch Realestate FUnd wellicht de beste keuze in vergelijking tot het Duitse fonds.

Goed om te weten is dat je via het SynVest platform zowel kan beleggen in Nederlands vastgoed, Duits vastgoed en aandelenfondsen. Het Nederlandse vastgoedfonds is een andere B.V. dan de Duitse. Dit betekent dat, om wat voor reden dan ook, het Duitse vastgoedfonds failliet zou gaan, dan zou je geld in het Nederlandse fonds intact blijven.

In kader van risicospreiding is dit cruciaal! Een andere tip is om niet meer dan 10% van je beleggingsvermogen op één fonds te zetten. Spreiding is belangrijk. Investeer ook in andere markten waaronder aandelen, leningen, et cetera.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download altijd de gratis brochure voor de meest actuele informatie over rendement, uitstapkosten, en ontwikkelingen.

Tip: ook Corum Investments is een zeer interessant en gediversifieerd vastgoedfonds met een maandelijks dividend van 6 tot 8%. Lees hier de Corum Investments review met nodige informatie over deze kans tot spreiding in de vastgoedmarkt en als lange termijn dividend belegging!

beste beleggingsfonds in vastgoed

SynVest Review: dit zijn de resultaten van de gerealiseerde rendementen

SynVest kiest voor degelijke panden en woningen in plaatsen rondom de grote steden. De huurders zijn vooral landelijke ketens in de primaire levensbehoeften. Voorbeelden hiervan zijn de Action, Lidl en Aldi. Daarbij is het in Duitsland normaal om lange huurcontracten van 5 tot 15 jaar af te sluiten. Dit is belangrijk want het vormt een stabiele bron van inkomsten. Dat is dan ook de reden dat ze vanaf hun oprichting in 2011 een gemiddeld rendement van 7,7% per jaar hebben gerealiseerd. Dit was 8,1%, maar is iets gedaald vanwege de covid-19 crisis.

synvest-rendement-resultatenbron: Synvest

Het rendement fluctueert in de loop er tijd. Soms is het hoog, zoals 10,5% rendement op je belegging. Als je een beetje kennis hebt van de gemiddelde rendementen bij beleggen, weet je dat 10% behoorlijk hoog is. En soms is het wat lager. Het draait echter om het gemiddelde.

Hieronder vind je een video over hoeveel investeren in SynVest kan opleveren. Tevens geven we aanvullende tips.

Uit onze ervaringen met SynVest zien we nog een ander voordeel aan dit fonds: ze keren een maandelijks voorschotdividend uit van 4 - 6% op jaarbasis. Dit is dus wat je minimaal aan voorschot krijgt en direct kan herinvesteren.

Update SynVest Review: in 2020 heeft het Duitse fonds een iets lager dividend van circa 6% uitgekeerd vanwege de covid-19 crisis. Dit fonds is inmiddels weer herstellende. Het Dutch Realestate fonds verwacht 8,1% over de komende 7 jaar.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor actuele informatie (details)

laten-beleggen-vergelijker-2022

Wie zit er achter SynVest? Een review van de oprichters

review over SynVest.nl

Voor een vastgoedfonds zijn de beleggers het belangrijkste. Zonder beleggers hebben ze geen geld om te investeren, en dus ook geen inkomsten. Bij SynVest zijn er meer dan 3500 beleggers aangesloten met zeer positieve ervaringen.

Wat fijn is aan SynVest is dat ze begrijpen dat de beleggers het belangrijkste zijn. Zo is SynVest transparant over waar mijn geld in wordt geïnvesteerd en hoeveel dit oplevert. Ze hebben een platform genaamd mijnSynVest waarin je de actuele waarde van je geld kan bijhouden. Altijd fijn! Ook verspreiden ze regelmatig goede communicatie over de trends en ontwikkelingen en het beleid.

Tip: via het mijnSynvest-platform kan je eenvoudig geld schuiven tussen het Duitse en Nederlandse vastgoedfonds. Ook kan je schuiven naar aandelenfondsen. Dit is belangrijk omdat je hier door extra risicospreiding aanbrengt!

SynVest bestaat sinds 2011, en heeft inmiddels al heel veel ervaring en een gevestigde portfolio in vastgoed. Een review van de oprichters leert ons dat er twee directieleden zijn. De eerste is Martin van Gooswilligen, die sinds 2002 actief belegger in vastgoed is. De andere is Frits Panhuyzen, een zeer ervaren vastgoedbelegger sinds 1986.

Naast deze heren zijn er nog vier andere managementleden actief. Allemaal met ruime ervaring in zowel de bankenwereld, als investeringen in vastgoed. Een review over de oprichters leert ons dat er heel veel ervaring in SynVest gevestigd is. Dat is een positief verhaal en geeft vertrouwen dat dit een goede keuze als betrouwbaar vastgoedfonds is.

laten-beleggen-vergelijker-2022

Waar staat SynVest Vastgoedfonds voor en wat is haar doel?

goed vastgoedfonds voor beleggen

De reden dat ik zelf heb gekozen voor SynVest als vastgoedfonds is omdat ik opzoek was naar een betrouwbare en vooral consistente bron van inkomen. Als je wel eens vaker mijn website leest, weet je dat het mijn doel is om dit te bereiken. Hierbij is het belangrijk om je vermogen voor je te laten werken. Geld maakt geld. En bovendien is het nog gemakkelijk ook aangezien je er zelf niet voor hoeft te werken.

Mijn keuze voor SynVest komt vanwege hun doel en specifieke focus. Als vastgoedfonds richten ze zich op de Duitse huurmarkt. Duitsland is een typisch huurland waarbij de verhouding tussen kopen en huren ongeveer 50/50 is. In Nederland is dit 70/30, fors minder dus.

Meer recent is hier Nederlands vastgoed bijgekomen met het Dutch Realestate fund.

Een ander zeer sterk punt van SynVest is dat ze kiezen voor lange termijn beleggingen in sectoren die niet gevoelig zijn voor online concurrentie en economische recessies. Daarom investeren ze uitsluitend in grote panden voor primaire levensbehoeften zoals grote supermarkten, bakkerijen en discountwinkels zoals de Action. Het voordeel aan primaire levensbehoeften is dat mensen het altijd nodig hebben, en dus blijft deze markt altijd relevant. Dit voorkomt risico in de vorm van faillissement en het risico dat huurders niet meer kunnen betalen.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor actuele informatie (details)

Waarom voor SynVest kiezen als vastgoedfonds?

Ken je het gezegde van Warren Buffet over dat rijk worden heel lastig is voor wie haast heeft, maar dat rijk worden heel gemakkelijk is voor wie de tijd heeft? Toen ik wat jonger was had ik zeer sterk de behoefte om snel rijk te worden. Maar dit brengt te veel risico met zich mee (en heel wat frustratie). Maar wie de tijd neemt kan langzaam doch stabiel zijn of haar inkomen laten groeien. Vermogen voor je laten werken heeft tijd nodig.

Uit onze review en ervaringen met SynVest blijkt dat ze een duurzame, lange termijn strategie hanteren. Deze strategie zorgt voor relatief weinig risico en leidt tot consistent jaarlijks dividend.

SynVest is een goede keuze voor als je met meer zekerheid op een duurzame manier ieder jaar een hoog dividend wilt ontvangen.

Sinds de oprichting in 2011 is het gemiddelde rendement 8,1%. Als je 10.000 euro aan geld investeren wilt en dat voor 10 jaar laat vast staan, dan ontvang je 22.196 euro. En bij 100.000 euro is dat dus 221.960 euro. Je bent overigens niet verplicht om je geld vast te laten staan, maar mijn advies is wel om het voor minimaal een aantal jaar te laten groeien door dividend op dividend te genereren. Beleggen in vastgoedfondsen is immers een lange termijn belegging. En juist dit lange termijn is wat zo krachtig is en waardoor je jouw vermogen exponentieel laat groeien.

In deze video leg ik uit hoeveel investeren in SynVest jou kan opleveren:

Naast de lange termijn strategie voor duurzaam hoge rendementen zijn er nog andere redenen om voor SynVest te kiezen. Zo blijkt uit mijn review in vergelijking tot andere vastgoedfondsen dat SynVest zich ook onderscheidt met een maandelijks voorschotdividend van 6% op jaarbasis.

Conclusie SynVest Review: betrouwbaar fonds zonder veel problemen

Uit deze review en ervaringen met SynVest hebben we gezien dat dit vastgoedfonds enkel zeer interessante voordelen heeft. Het is dan ook niet voor niets dat ze meerdere jaren op rij de Cashcow award voor beste belegging in vastgoed hebben gewonnen. De combinatie van de hoge rendementen met een duurzame, lange termijn strategie zorgt ervoor dat het een zeer aantrekkelijk fonds is voor zowel startende als ervaren beleggers. Bovendien kan al worden gestart met een klein maandelijks bedrag van 100 euro.

Uit deze review en mijn persoonlijke ervaring met SynVest zie ik enkele grote voordelen om te kiezen voor dit vastgoedfonds:

  • Vastgoed in grote winkelpanden die voorzien in primaire levensbehoeften en dus laag economisch risico tot faillissement bevatten
  • Vastgoed met huurcontracten van wel 5 tot 15 jaar waardoor er stabiel inkomen wordt gegenereerd
  • Een gemiddeld rendement van 7,7 - 8,1% per jaar, met een maandelijks voorschotdividend van 4 - 6% op jaarbasis.
  • Starten met een klein bedrag van 100 euro per maand, waardoor de instapdrempel erg laag is
  • Cashcow award winnaar 2016, 2018 en 2019 voor beste beleggingsfonds in vastgoed
  • Een betrouwbare en relatief veilige haven voor je vermogen

Let wel op dat je genoeg risico spreidt. Investeer alleen met geld dat je kan missen voor een lange termijn van 7 – 15 jaar. Om risico te spreiden is het raadzaam om niet meer dan 10% van je vermogen in SynVest te beleggen. Stel een gediversifieerde beleggingsportefeuille samen met onder meer ETFs, vastgoed(fondsen), (dividend)aandelen, P2P Lending, en alternatieven.

Over de schrijver
Happy Investors streven naar gelukkig leven op basis van financiële vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en duurzaam leven. Wij genieten van het nu, en beleggen voor de lange termijn. Wij helpen je met financieel onafhankelijk worden. Van beginnend tot gevorderd beleggen in aandelen, ETF's, vastgoed en meer, tot aan persoonlijke groei voor duurzaam succes!
Gabriella
Door

Gabriella

op 05 Feb 2021

Hi, heel interessant artikel. Dank je daarvoor. Synvest hanteert wel 2,5% uitstap fee en er staat dat: "De inkoop van certificaten is beperkt tot jaarlijks maximaal vijf procent (5%) van de uitstaande certificaten. Door de inkoopbeperking is het mogelijk dat certificaathouders gedurende een langere periode niet kunnen uitstappen wanneer zij dat willen. Certificaten kunnen onbeperkt aan andere beleggers worden overgedragen". Heb jij dat al eens meegemaakt of iets over gehoord? Want als ik over 20 jaar mijn investering terug wil, zou het vervelend zijn als dat niet kan. Hoe moet ik dit zien?Groetjes

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 06 Feb 2021

Hoi Gabriella, dat heb je goed opgemerkt. Vandaar altijd goed om de actuele brochure door te nemen, goed gedaan! Het is een verplichte waarschuwing die ze moeten geven, omdat ze werken met certificaten. Dit is echter wel in verhouding tot de totale portefeuille. Stel dat er in totaal aan 300 miljoen aan certificaten is uitgegeven, en jij hebt hiervan 50.000 euro. Dat is 0,0015%. Met andere woorden: jouw aandeel is marginaal in verhouding tot het totaal. Maar stel dat je een veel groter bedrag hebt. Als je dan alles wilt verkopen, kan de situatie voorkomen dat er niet genoeg vragers zijn om jouw certificaten over te kopen. Het kan dus voorkomen in een specifiek geval waarbij mensen massaal haar SynVest certificaten verkopen, dat er te weinig vraag is waardoor mensen er niet vanaf komen. Mijns inziens is de kans hierop behoorlijk klein maar nogmaals het is SynVest verplicht om dit te melden en er bestaat een kans dat dit kan voorkomen. Hopelijk helpt dit je verder Gabriella :). Groeten, Jorik

Beatrice Jansen
Door

Beatrice Jansen

op 26 May 2021

Niet meer dan 10% beleggen van je vermogen. Is dat van je liquide vermogen of totale vermogen?Met groet,Beatrice Jansen

Beatrice Jansen
Door

Beatrice Jansen

op 26 May 2021

En spreiden betekent dat bijvoorbeeld eenmalig een x bedrag beleggen bij één bepaald vastgoedbedrijf. Daarna niet meer in vastgoed of wel in vastgoed maar dan bij andere belegger?

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 28 May 2021

Hoi Beatrice, een vastgoedfonds als SynVest doet het momenteel goed en keert vrij hoog dividend uit. Het is echter nooit zonder risico. Een fonds kan bijvoorbeeld failliet gaan, dit zijn gebeurtenissen die we niet kunnen uitsluiten. Daarom geef ik als tip om risico te spreiden. Stel dat jij in totaal 10.000 euro beschikbaar hebt om te investeren. Je kan deze 10.000 euro missen. Je hebt het niet nodig over 1, 2, of zelfs 10 jaar. Neem nu deze 10.000 en verdeel deze in posten van 10%. Dus 10x 1.000 euro. Kies nu voor beleggingen aan de hand van jouw risicoprofiel (laag, neutraal, hoog, etc).Stel dat jij 20% van je totale vermogen (10.000 euro) wilt investeren in vastgoedfondsen. Dan is mijn tip om te kiezen voor minimaal twee vastgoedfondsen, en daar ieder 1000 euro te beleggen. Het nadeel is dat je iets meer tijd kwijt bent aan het beheren van je account, maar dat is verwaarloosbaar tov de voordelen van risicospreidingSucces!Mvg, Jorik

Reactie plaatsen

Wil je succesvol beleggen?

Wil je graag beginnen met beleggen en wil je leren van onze 8+ jaar beleggersexpertise? 

Plan een gratis adviesgesprek in

Gratis Boeken & Cursussen

Voorkom fouten die 80% van alle beleggers maken. Download onze gratis boeken en cursussen voor succesvol beleggen. Van het e-boek 'Succesvol ETF Beleggen' tot aan gratis beleggingsstrategie en rekentools. Bekijk alle downloads.
gratis-boek-etf-beleggen

Beleggingsplatformen

Heb je nog geen beleggingsaccount? Kies voor een beleggingsaccount met lage kosten voor beleggen in aandelen & ETF's. Dit bespaart ieder jaar tot honderden euro's (of meer) aan transactiekosten. Wij beleggen via DEGIRO & eToro. Bezoek de brokers voor meer informatie omtrent het actuele aanbod.
periodiek-beleggen-vergelijking