Day Trading Cursus: De 3 Beste Online Trainingen in Nederland | Happy Investors
Day Trading Cursus: De 3 Beste Online Trainingen in Nederland
Daytraden
Happy Investors
Daytraden
11/22/2020
11 min

Day Trading Cursus: De 3 Beste Online Trainingen in Nederland | Happy Investors

11/22/2020
11 min

Beste Happy Investor, ben je opzoek naar de beste day trading cursussen? Verstandig! Immers, day trading kent zeer hoog risico. Zoals je weet wellicht al weet is de Happy Investors Methode gericht op lange termijn beleggen. Wij analyseren individuele aandelen en ETFs op financiële en strategische posities. Een jaarlijks rendement van boven de 14% is mijn beloning. Wel is het zo dat je hier geduld voor dient te hebben. En kennis van zaken is ook geen overbodige luxe. Bij day traden heb je ook kennis nodig, maar wel minder geduld. Immers, bij day traden streef je naar dagelijks of wekelijks resultaat. Het is echter ook uiterst risicovol. Een goede day trading cursus kan je leren hoe je veel geld kan verdienen met day trading. En wellicht belangrijker: het kan voorkomen dat je veel geld verliest. Mijn advies: als je wilt day traden, kies dan voor de beste day trading cursus.

Naar schatting verliest 60% tot zelfs 90% van alle day traders geld. Als je niet tot de losers wilt behoren die veel geld verliezen, is het raadzaam om de beste day trading cursus te volgen. Succes is nooit gegarandeerd, maar je zal er sowieso wel slimmer en beter van worden. Met als gevolg een lagere kans tot verliezen en een hogere kans tot winnen!

In dit artikel heb ik drie van de beste day trading cursussen in Nederland voor je op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave:

Waarom Day Trading cursus volgen?
Dit zijn de beste Day Trading cursussen en trainingen
Trading Navigator Methode
Day Trading Masterclass 2.0
Crypto Masterclass
Day Trading Cursus in CFD beleggen
Wat zijn de risico’s bij day trading?
Alternatieven voor day trading

Waarom Day Trading cursus volgen?

Day traden is de kunst van het dagelijks aan- en verkopen van aandelen, met als doel om iedere dag een positief rendement te pakken. Het is niet verwonderlijk dat er vrij veel day traders zijn. Als je iedere dag een 1% rendement kan pakken met een startkapitaal van 10.000 euro, heb je binnen een jaar een enorme bak met geld. Namelijk meer dan 200.000 euro. Uiteraard is het een utopie om iedere dag 1% rendement te behalen, maar wij mensen denken nu eenmaal dat het ons wel gaat lukken. Bovendien is day traden ook spannend en leuk. Het geeft ons een enorme kick! Maar day trading is allerminst zonder risico.

In realiteit verliest de meerderheid van day traders haar geld. Iedereen streeft naar een dagelijks positief rendement, maar als iedereen dat zou lukken… Velen die starten, zullen ook snel weer stoppen. Zij leren dat day trading uiterst risicovol is, met een hoge kans tot geld verlies. Dat wilt overigens niet zeggen dat er ook een kleine populatie is die wel succesvol in day trading zijn.

De grootste reden om een day trading cursus te volgen is om geen geld te verliezen. Dankzij de beste day trading cursus heb je veel minder kans om geld te verliezen. Een goede day trading cursus geeft je de handvaten mee om, vanaf het eerste moment, je winstkans te verhogen. Daarbij is het veel slimmer om te leren van goede day traders die je voor zijn gegaan. Dat kan je een hoop geld besparen. En waarom zou je zelf het wiel opnieuw willen uitvinden?

Meer informatie over de beste day trading cursus? Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking van de best day trading cursussen.

Dit zijn de beste Day Trading cursussen en trainingen

Zowel in Nederland als het buitenland heb je goede day trading trainingen. Daarbij is het volgen van een Nederlandse training altijd wel fijner. Ook is het meer praktisch, omdat je geen taalbarrière hebt. Maar wat is een goede day trading cursus? Om je tijd en moeite te besparen, want daar houd ik zelf ook van, heb ik hieronder de drie beste day trading cursussen uit Nederland opgesteld.

Iedere day trading cursus heeft iets specifieks. Bekijk daarom goed waar je voorkeur naar uit gaat. De een is namelijk gespecialiseerd in aandelen, terwijl de ander een day trading cursus in cryptomunten aanbiedt. Dit laatste is ook interessant, omdat cryptomunten heel volatiel zijn. Dit betekent: op dagdagelijks niveau hebben zij hoge koersschommelingen, zowel omhoog als omlaag. Het is alleen wel weer zo dat aandelen iets meer voorspelbaarder zijn dan cryptomunten. Dit maakt het mij inziens iets minder risicovol, al is het alsnog uiterst risicovol (tja, leuke zin…).

Laten we doorgaan naar de beste day trading trainingen uit Nederland

Trading Navigator Methode

beste-day-trading-cursus-nederland

Een groot nadeel aan day traden zijn de psychologische valkuilen die wij als mensen hebben. Het zijn juist de valkuilen bij beleggen, waardoor zelfs de meest ervaren beleggers fors veel geld verliezen. De oplossing hiervoor is slimme software. De technologie gaat steeds sneller, en inmiddels is er ook een bewezen slimme software voor beleggers die willen day traden. Het betreft hier eenvoudige software die het super simpel maakt voor beginnende beleggers, waarbij het moment van aan- en verkopen wordt aangeduid. Binnen de day trading cursus van de Trading Navigator krijg je onbeperkt toegang tot deze eenvoudige software. De Nederlandse Tradig Navigator is ontwikkelt door drs. Harm van  Wijk en gaat verder dan alleen maar software.

TIP: volg eerst Harm zijn exclusieve gratis training zodat je kan testen hoe het werkt

beste-day-trading-training

Harm van Wijk is al meer dan 30 jaar actief binnen de wereld van beleggen. Hij is bekend van vele nieuwszenders en heeft al meer dan tienduizend particulieren beleggers van advies voorzien. Zijn meer dan 30 jaar ervaring en kennis heeft hij nu vastgelegd in de unieke Trading Navigator day trading cursus. Wat hierbij uniek is dat de Trading Navigator exact aangeeft wanneer je optieposities moet openen en sluiten. Je hoeft eigenlijk niet zelf na te denken. Klinkt niet heel verstandig als je het mij vraagt. Maar het bijzondere is dat deze day trading cursus een bewezen trackrecord heeft. Over de afgelopen 24 jaar heeft deze cursus namelijk een gemiddeld rendement van 20,6% per jaar opgeleverd. Althans, als wij Harm van Wijk mogen geloven. Sterker nog, hij geeft hier een garantie op

Deze unieke day trading cursus leert je om hoge rendementen te behalen met eenvoudige software die iedereen kan begrijpen. Wil je meer weten? Klik hier voor de gratis training + 50% korting.

Day Trading Masterclass 2.0

beste-day-trading-cursus

Een van de beste day trading cursussen in Nederland is de Day Trading Masterclass 2.0 van Kevin Timmer (zie foto). Kevin is gestart in 2014 met day traden voor een aantal uren per dag. Sindsdien heeft hij hier grote stappen in gemaakt. Inmiddels is hij meer dan 3 jaar fulltime day trader met vier persoonlijke strategieën die hem een meer dan fulltime inkomen verschaffen.

De day trading cursus van Kevin is opgebouwd uit drie onderdelen. Allereerst is er de levenslange toegang tot de videotrainingen. Aan de hand van deze trainingen leer je van A tot Z alles over day traden. Daarnaast is er een grote community gevuld met day traders net als jij. Samen sparren is niet alleen enorm leerzaam, maar je bent ook niet langer meer alleen. Tot slot is daar de live trading sessies met Kevin. Binnen de Day Trading Masterclass 2.0 krijg je een maand lang gratis toegang tot deze unieke live trading sessies. In deze sessies kan je Kevin volgen in alle trades die hij maakt, waarbij hij helder en concreet uitleg geeft waarvan je levenslang profijt gaat hebben.

300x250

Crypto Masterclass

online-day-trading-cursus

Eerder gaf ik al aan dat day traden in cryptomunten zowel erg aantrekkelijk als heel risicovol is. De koersschommelingen zijn dusdanig hoog, dat je soms wel plus of min 40% op een dag kan pakken. Dat is echt bizar. Day traden in crypto’s is zo gek dus nog niet, mits je het risico tot geld verlies accepteert.

Om je kans tot verlies te verminderen, is het zeer raadzaam om een day trading cursus in crypto’s en bitcoin te volgen. In Nederland hebben we hier de Crypto Masterclass training voor. Deze day trading cursus in cryptomunten is opgericht door Derek en Patrick (zie foto). Nu kan je de cursus zowel volgen voor day trading, als voor meer algemene kennis over hoe te beleggen in cryptomunten.

De Crypto Masterclass leert je om meer succesvol te beleggen en day traden in crypto’s. Er zijn meer dan 30 trainingsvideo’s inbegrepen. Ook is er een exclusieve community voor mede-cryptobeleggers. Maar het gaat verder dan dat. Je krijgt ook persoonlijke coaching en advies van echte crypto experts, waaronder Derek en Patrick. Aan de hand van 7 gevulde modules leer jij veel beter te beleggen en day traden in cryptomunten. Niet alleen beperk je hiermee verlies, maar verhoog je ook de winstkans tot veel geld verdienen.

Crypto Masterclass is de beste day trading cursus in cryptomunten. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

300x250


gratis-aandelen-kopen ipo-beleggen

Day Trading Cursus in CFD beleggen

We hebben nu drie van de beste day trading cursussen in Nederland bekeken. Daarvan zijn er twee gespecialiseerd in aandelen en opties, en de ander is gespecialiseerd in cryptomunten. Daarnaast is er nog een laatste manier om te day traden, namelijk in CFD’s. Day traden in CFD is uiterst risicovol, waarbij meer dan 70% van alle CFD day traders geld verliezen. De grootste reden hiertoe is de psychologische valkuil van winnen en verliezen. Ik zal dit uitleggen aan de hand van een persoonlijk voorbeeld.

Een collega van mij doet aan beleggen in CFD (zelf begin ik er niet aan, ik doe aan beleggen en niet aan gokken). Hij legde mij uit dat over het algemeen genomen hij vrij vaak winst pakt op dagelijks niveau. Maar, zo geeft hij aan, op dat moment “pak ik mijn winst”. Vervolgens investeert hij het initiële bedrag + de winst in een nieuwe day trade. Zo geeft hij aan: “de volgende dag doe ik een slechte gok en verlies ik een groot deel van mijn geld. Maar in plaats van mijn verlies te pakken, ga ik door omdat ik mijn verlies wil goed maken. Het zijn deze momenten waardoor ik extra veel geld verlies, waar dat niet nodig is”.

Een goede day trading cursus in CFD is cruciaal om je verliezen te beperken en je winstkansen te verhogen. Het is en blijft uiterst risicovol, maar er zijn uitzonderingen (die 30%) die er wel geld mee verdienen. Sommige verdienen er zelfs honderden duizenden euro’s mee… Maar zal jij bij die uitzondering behoren?

Als je wilt day traden, dan is het mijns inziens beter om te leren traden in aandelen zonder hefbomen. Daarom is de Trading Navigator een goede keuze. Zij hebben zichzelf bewezen met tientallen jaren ervaring.

Wil je meer weten? Volg de gratis training. Kost je hoogstens 60 minuten en je leert erdoor beter beleggen. Klik hier voor de gratis training + 50% korting.

Wat zijn de risico’s bij day trading?

Heb je even? Nee zonder gekheid, er zijn sowieso veel risico’s bij beleggen. Zo vind je hier het totaal overzicht van alle beleggingsrisico’s. Bij day traden heb je dezelfde risico’s, maar is het moeilijker om dit te compenseren.

Kijk, zelf heb ik al vele jaren ervaring in het lange termijn beleggen. Ik ben een echte “buy & hold”, waarbij ik uitsluitend investeer in veelbelovende aandelen (lees: bedrijven) en ETFs. Ik heb een academische achtergrond in Management & Strategie. Tevens heb ik de passie en ervaring om te beleggen in veelbelovende aandelen, waarbij ik veel onderzoek doe naar zowel de financiële- als strategische positie van bedrijven. En toch kies ik er zelf bewust voor om ook een groot deel van mijn geld te verspreiden in ETFs.

ETF beleggen is een zeer interessante vorm van passief inkomen waarbij je direct meer risico spreidt.

Een ander groot voordeel aan lange termijn beleggen is dat je tijd in je voordeel gebruikt. Dit staat haaks op day traden. In een day trading cursus draait alles om het leren van rendement maken op dagelijks niveau. Ieder foutje kost geld. Maar bij lange termijn beleggen kan je de kans tot verlies aanzienlijk verlagen doordat aandelen zichzelf in de loop der jaren kunnen herstellen. Stel dat je nu investeert in een aandeel en deze -20% gaat. Dat is een fors verlies. Maar als dit een goed bedrijf is, staat deze over 1 jaar wellicht weer +20% hoger. En over 5 jaar wellicht +100%. En dat is dan weer een forse winst.

Bij day trading zijn de risico’s simpelweg veel groter. Iedere fout kost geld. En je kan de tijd niet in je voordeel gebruiken om deze fouten te herstellen. Mocht je kiezen voor day traden, volg dan a.u.b. een van de day trading cursussen van hierboven!

300x250


Alternatieven voor day trading

Hierboven gaf ik eigenlijk al aan dat ik totaal geen voorkeur heb voor day traden. Ook al volg je een goede day trading cursus, het is en blijft meer risicovol dan lange termijn beleggen. Dus ja, er zijn beslist veel alternatieven voor day trading. Hieronder geef ik je een kort overzicht van enkele alternatieven, met ook een linkje erbij naar een kennisartikel die ik over dat onderwerp heb geschreven. Zo leer je, gratis en voor niets, hoe je succesvol kan beleggen op de lange termijn 😉.

Als je wilt leren van mijn kennis, neem dan eens een kijkje op de Happy Investors Community.

Lange termijn beleggen in aandelen & ETFs

Er zijn vele manieren om te investeren in de aandelenmarkt. Denk hierbij aan groeiaandelen, dividendaandelen en ETFs. Investeren is nooit zonder risico. Het is daarom cruciaal dat je de juiste keuzes maakt. In de onderstaande kennisartikels help ik je op weg voor meer succesvol beleggen.

Interessante artikelen zijn:

Lange termijn beleggen in vastgoed & vastgoedfondsen

De vastgoedmarkt is meer stabiel dan de aandelenmarkt. Daarbij is het vaak ook meer recessiebestendig, wat meer zekerheid geeft voor de veiligere belegger. Als jij structureel meer vermogen wilt opbouwen en een hekel hebt aan de koersschommelingen, dan zou je vastgoed kunnen overwegen. Dit is natuurlijk iets totaal anders dan een day trading cursus, maar meerdere wegen leiden naar Rome. De een is alleen wat langer dan de ander, maar wel meer comfortabel en makkelijker 😉.

Interessante artikelen zijn:

Lange termijn beleggen in indexfondsen & obligaties

Tot slot kan je er nog voor kiezen om te beleggen in indexfondsen en obligaties. Indexfondsen behoren uiteraard tot de aandelenmarkt. De obligaties zijn echter een markt op zich. Wat je vaak ziet voorkomen is dat men een beleggingsportefeuille maakt met een mix aan indexfondsen en obligaties. Dit komt vooral veel voor bij pensioenfondsen, omdat deze mix zorgt voor lager risico (en lager rendement).

Interessante artikelen zijn:

Bovenstaande alternatieven zijn iets totaal anders dan een day trading cursus. Het potentieel rendement is meestal lager, alhoewel ik dat betwijfel bij lange termijn beleggen in aandelen. Ja, het is mogelijk om met day traden heel succesvol te worden. Zo kan je net als Kevin een fulltime day trader worden. Maar als je nog een beginner bent, leer dan alstublieft van mensen zoals Kevin. Volg een van de goede day trading cursussen van hierboven, en zorg ervoor dat je minder kans tot verlies maakt.

Reacties
Categorieën