Beleggen in Aandelen: Hoe Beginnen en Aandelen Kopen? | Happy Investors

Beleggen in Aandelen

Beleggen in aandelen? Onze missie bij Happy Investors is om jou te helpen naar succesvol beleggen in aandelen. Wij geloven in het bereiken van financiële vrijheid en financiële onafhankelijkheid. Beleggen in aandelen is dé manier om dit te bereiken. Nuttig, en ook nog eens erg leuk. Beleggen in aandelen kent echter wel risico's. Als beginner is het van groot belang om éérst te leren. Doe kennis en ervaring op, alvorens groot in te stappen. Op deze pagina vind je gratis artikelen en blogs over beleggen in aandelen: van dividend tot small cap aandelen

Beleggen in Aandelen voor Beginners

beleggen in aandelen voor beginners

Beleggen in aandelen is risicovol. Er zijn verschillende soorten, waarbij small cap aandelen het meest risicovol zijn. Grote, stabiele dividendaandelen zijn doorgaans minder risicovol. Het is belangrijk dat je leert beleggen in verschillende soorten aandelen. Een juiste mix van groei- en dividend is belangrijk om risico te spreiden. Vanuit Happy Investors hanteren wij dan ook strenge criteria. De essentie als beginner is om alleen te investeren in aandelen die je begrijpt. Dit gaat verder dan weten wat het bedrijf doet. Weet je hoe zij geld verdient? Wat de concurrentie doet? Wat haar marktpotentieel is?

Naast het bedrijf is ook de financiële waardering van belang. Je wilt alleen sterke bedrijven tegen een goedkope of gunstige aandelenprijs kopen. Zelfs de beste bedrijven kunnen een slechte belegging zijn, wanneer je de hoofdprijs betaalt. 


Hoger risico betekent ook potentieel hoger rendement. Beleggen in small cap aandelen zijn hier een goed voorbeeld van. Dergelijke bedrijven zijn heel klein en soms zelfs verliesgevend. Alle winst (cashflow) die zij maken, wordt herinvesteert voor bedrijfsgroei. Dit soort bedrijven willen snel groeien om de grootste marktspeler te worden. Indien dit lukt, zal de aandelenprijs exponentieel stijgen. Indien dit niet lukt, zal de koers fors dalen. Ook kunnen ze eerder failliet gaan. Derhalve bieden small cap aandelen meer risico tegen potentieel (veel) meer rendement.


Hoe te beleggen in aandelen is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke financiële situatie, risicoprofiel en kennis. Hoe meer kennis je hebt, hoe succesvoller je zal zijn. Groeiaandelen en Value Investing zijn hier voorbeelden van. Bij Value Investing leer je beleggen in aandelen die ondergewaardeerd zijn t.o.v. haar intrinsieke waarde. Zo koop je winstgevende bedrijven tegen een gunstige of zelfs goedkope aandelenprijs. Dit verlaagt het risico, terwijl er toch opwaarts rendement valt te behalen.


Kies je voor de risicovolle groeiaandelen, de duurzame dividendaandelen of ga je verdiepen in Value Investing voor "koopjes" op de aandelenmarkt? Op onze blog vind je gratis artikelen om te leren beleggen in aandelen. Met name geschikt voor lange termijn beleggen.

Aandelen Kopen: waar beginnen?

Waar beginnen met aandelen kopen? Aandelen kopen doen we het beste via een goedkoop beleggingsplatform. Er bestaan nu beleggingsplatformen die minimale kosten in rekening brengen. Denk aan commissievrij beleggen in aandelen en lage valutakosten. Op die manier kunnen we goedkoop aandelen kopen. Op de lange termijn, met name bij grote bedragen en frequent handelen, leidt dit tot grote kostenbesparing. Vaak tot honderden euro's. Op die manier kunnen we invloed uitoefen op ons netto rendement, simpelweg door aandelen kopen tegen lage kosten.  


Meer weten? Bekijk hier de beste beleggingsplatformen en vergelijk op kosten, kwaliteit, service en aanbod. 

gratis-aandelen-kopen commissievrij-beleggen-etf

Hoe kan ik aandelen analyseren? 

Aandelen analyseren is zeer cruciaal bij beleggen in aandelen. Als beginner moet je écht weten hoe aandelen te analyseren. Anders loop je het risico om slechte bedrijven te kopen, of goede bedrijven tegen een te hoge prijs. In beide gevallen kan je verlies maken. Veel verlies. Soms dalen aandelen met -90% om nooit meer te herstellen. In dit geval ben je veel geld kwijt. Jouw geld. 


Voorkom geld verlies en leer hoe je aandelen kan analyseren. Lees onze artikelen voor meer inzichten of bekijk onze aandelen analyses

Beleggen in dividend aandelen

Dividendaandelen zijn wellicht het meest toegankelijk voor beginners. Beginnen met aandelen beleggen is niet zo eenvoudig als sommige doen laten denken. Met name bij hoog risico kan er groot verlies optreden. Dividendaandelen behoren gelukkig tot de lager-risico aandelen binnen deze categorie. Een ander voordeel is dat we periodiek dividend ontvangen vanuit deze aandelen. Dit kan alleen worden uitgegeven indien bedrijven in een gezonde financiële situatie bevinden. Immers, het uitkeren van dividend impliceert dat het bedrijf winst maakt. En dat zij dit geld kan uitkeren als dividend in plaats van te herinvesteren in bedrijfsgroei. 


Beleggen in dividendaandelen is van lager risico en biedt iets meer zekerheid tot inkomen. Anderzijds is het potentiele rendement doorgaans lager.

Beleggen in small cap aandelen

Beleggen in small cap aandelen is de meest risicovolle activiteit als beginner. Small cap aandelen worden gekenmerkt door bedrijven met een maximale beurswaarde van $300 miljoen tot $2 miljard. Aandelen onder de $300 miljoen worden micro caps genoemd. Het voordeel van small cap aandelen is dat zij zeer hoog rendement kunnen bieden. Als een bedrijf van $100 miljard beurswaarde x10 rendement geeft, moet zij groeien naar $1000 miljard. Dat is een zeer hoge beurswaarde die enkel haalbaar is met zeer veel winst. Bij small cap aandelen is deze groei realistischer. Een bedrijf van $1 miljard kan sneller groeien naar $10 miljard. Dit impliceert x10 rendement, wat bijzonder hoog is. 


Het nadeel aan small cap aandelen is dat zij hoog risico bevatten. Denk aan groeipijn, concurrentie, faillissement, slecht verdienmodel, et cetera. 


Inspiratie nodig? Bekijk hier de beste small cap aandelen.


Beleggen in waarde aandelen

Wil je het beste beleggen in aandelen? Leer dan hoe te investeren in waarde aandelen. Waarde aandelen worden gekenmerkt door een hele goedkope aandelenprijs in relatie tot de intrinsieke waarde van een bedrijf. In sommige situaties is het mogelijk om aandelen te kopen van een bedrijf die in werkelijkheid meer waard is. De beurs is totaal niet rationeel (alhoewel men dit wilt denken). In de heersende emoties dienen soms geweldige kansen aan. Zo kunnen we zelfs sterke bedrijven tegen een hele lage aandelenprijs kopen. Dit geeft (1) lager risico en (2) hoger rendement. Daarom zijn waarde aandelen de beste manier voor structureel en duurzaam rendement. 


Bekijk het Happy Investors aandelen abonnement voor ons fulltime onderzoek naar waarde aandelen.

Beleggen in ETF's

Tot slot zijn daar nog ETF's. Als beleggen in aandelen te moeilijk of tijdrovend lijkt, dan zijn ETF's de oplossing. Waarom moeilijk doen als je ook de hele aandelenberg kan kopen? Koop alle aandelen in één keer. Op die wijze heb je veel lager risico. Anderzijds is het rendement ook lager doch meer zeker. 


Lees hier alles over ETF beleggen

Hoe werkt investeren in aandelen?

Succesvol investeren in aandelen kan iedereen. De voornaamste taak is om je emoties in bedwang te houden. Vermijd hypes. Vermijd aandelen die je niet begrijpt. Beleggen in aandelen is vooral het vermijden van risico's. Dit doe je door sublieme aandelen analyse. Je wilt alleen de beste bedrijven tegen een gunstige aandelenprijs kopen. 


Dit zijn 7 stappen voor succesvol investeren in aandelen:

  • Beleg alleen met geld dat je 100% kan missen
  • Houd rekening met lange termijn beleggen van minimaal 5 jaar (vermijd snel geld verdienen)
  • Investeer alleen in sterke bedrijven met een gunstige aandelenprijs waar je verstand van hebt
  • Stel een portfolio samen van circa 20 - 40 beste aandelen
  • Blijf de bedrijven binnen de portfolio continue monitoren of zij passen binnen jouw beleggingsstrategie
  • Herinvesteer dividend en laat rendement-op-rendement werken
  • Weet wanneer te cashen (bepaal je einddoel)


Beleggen in aandelen is nooit passief. Passief beleggen kan alleen bij beheerd beleggen, vastgoedfondsen en bepaalde ETF's. Aandelen daarentegen blijven continue in beweging. Soms wordt een bedrijf getroffen door onverwachte gebeurtenissen. Denk aan het ingrijpen van de overheid, of een groot schandaal. In dit geval wil je zo snel mogelijk aandelen verkopen, omdat de toekomstige winstgevendheid in gevaar komt. Anderzijds kunnen er unieke aandelen zijn die nog niemand op de radar heeft. Dit zijn de pareltjes die exponentieel rendement kunnen genereren. 


Wij maken gebruik van het Insider-lidmaatschap. Dit is aandelen onderzoek vanuit een team hedge fund managers die $100 mln. vermogen beheren. Zij delen haar persoonlijke beleggingen via het Insider-lidmaatschap (vandaar de naam). Wij geloven zeer sterk in dit aandelen onderzoek. Zelf beleggen we er ook in. Met tot op heden succes. Daarom zijn wij ook officieel partner geworden. Klik op de banner voor meer informatie:

beste-aandelen-laag-risico

Beleggen Aandelen Cursus

Succesvol leren beleggen in aandelen? Goed bezig! Beleggen in aandelen kent grote risico's tot geld verlies. Als beginner is het noodzakelijk om grote beginnersfouten tot aandelen te vermijden. Door te leren van andere beleggers, kan je zelf een veel beter begin maken dan alles op eigen houtje te doen. De oplossing is het volgen van een aandelen cursus voor beleggen. Er zijn meerdere cursussen voor beleggen in aandelen. De een richt zich op day trading (zeer risicovol). De ander richt zich op ETF of dividendaandelen (betere keuze). En er zijn cursussen voor beleggen in waarde aandelen. 


Meer weten? Bekijk hier de cursussen beleggen

Waarom beleggen in aandelen?

Aandelen zijn niet je enige optie om geld te investeren. Naast aandelen kan je ook investeren in vastgoed, grondstoffen, cryptomunten, P2P Lending, kunst, wijn en andere mogelijkheden. Waarom beleggen in aandelen? Omdat je met aandelen een structureel hoger rendement kan behalen, puur op basis van kennis en ervaring. Het is mogelijk om te investeren in unieke bedrijven. Bedrijven die steeds groter en meer winstgevend worden. Zij leveren in verhouding veel meer rendement. Hoger rendement dan bij vastgoed, grondstoffen, leningen, et cetera. 


De enige uitzondering zijn cryptomunten. Met crypto kan hoger rendement worden behaald in vergelijking tot beleggen in aandelen. Maar let op: crypto is uiterst risicovol. Aandelen analyseren is mogelijk. We kunnen bepalen hoeveel een bedrijf waard is en of zij in de toekomst meer waard zal zijn. Bij cryptomunten is deze optie er niet. Het is speculeren op vraag- en aanbod. Het is gokwerk. 


Ken het gezegde: gok nooit op één paard. 


Bij aandelen is dit hetzelfde. Wij opteren voor een beleggingsportefeuille waarin zowel aandelen als vastgoed in zit. Wie iets meer risico durft te nemen, zou tot maximaal 3% in crypto kunnen beleggen. En je kan aanvullen met alternatieve investeringen. Persoonlijk kiezen wij voor 75% in aandelen. Dit is echter geheel afhankelijk van persoonlijke situatie. Voor jou kan het wellicht beter zijn om nóg minder risico te nemen. In dit geval kan je kiezen voor meer obligaties en minder aandelen. En voor meer vastgoed en minder crypto. 


Waarom beleggen in aandelen? Omdat het je financieel vrij kan maken op de lange termijn. Begin vandaag door het lezen van onze blogs en analyses. 


Meer weten over vastgoed? Lees hier alles over beleggen in vastgoed

Berichten over Beleggen in Aandelen:
Realty Income (O) REIT Aandelen Analyse | Beste Vastgoedfonds Lange Termijn?
0
Realty Income (O) REIT Aandelen Analyse | Beste Vastgoedfonds Lange Termijn?
Realty Income (O) REIT Aandelen Analyse | Beste Vastgoedfonds Lange Termijn?
EPR Properties (EPR) REIT 8% Dividend | EPR Aandelen Analyse | Beste Vastgoedfondsen 2024
0
EPR Properties (EPR) REIT 8% Dividend | EPR Aandelen Analyse | Beste Vastgoedfondsen 2024
EPR Properties (EPR) REIT 8% Dividend | EPR Aandelen Analyse | Beste Vastgoedfondsen 2024
National Retail Properties (NNN) REIT Aandelen Analyse | 5,5% Dividend Vastgoedfonds
0
National Retail Properties (NNN) REIT Aandelen Analyse | 5,5% Dividend Vastgoedfonds
National Retail Properties (NNN) REIT Aandelen Analyse | 5,5% Dividend Vastgoedfonds
VICI Properties (VICI) REIT Aandelen Analyse | VICI aandelen kopen of niet?
0
VICI Properties (VICI) REIT Aandelen Analyse | VICI aandelen kopen of niet?
VICI Properties (VICI) REIT Aandelen Analyse | VICI aandelen kopen of niet?
Beste REIT's 2024 | Beleggen in Beste Real Estate Investment Trust (REIT)
0
Beste REIT's 2024 | Beleggen in Beste Real Estate Investment Trust (REIT)
Beste REIT's 2024 | Beleggen in Beste Real Estate Investment Trust (REIT)
DEGIRO Uitleg: Hoe Werkt DEGIRO? | DEGIRO Beleggen Ervaringen, Review en Tips voor Beginners
0
DEGIRO Uitleg: Hoe Werkt DEGIRO? | DEGIRO Beleggen Ervaringen, Review en Tips voor Beginners
DEGIRO Uitleg: Hoe Werkt DEGIRO? | DEGIRO Beleggen Ervaringen, Review en Tips voor Beginners
€50.000 ETF Beleggingsportefeuille | Beleggen in ETF bij DEGIRO
0
€50.000 ETF Beleggingsportefeuille | Beleggen in ETF bij DEGIRO
€50.000 ETF Beleggingsportefeuille | Beleggen in ETF bij DEGIRO
€175.000 DEGIRO Portefeuille Aandelen 2024 | DEGIRO Portfolio Aandelen Update
0
€175.000 DEGIRO Portefeuille Aandelen 2024 | DEGIRO Portfolio Aandelen Update
€175.000 DEGIRO Portefeuille Aandelen 2024 | DEGIRO Portfolio Aandelen Update
(Beste) Argentinië Aandelen Kopen? Beleggen in Argentinië met Hoog Risico/Rendement Potentieel
0
(Beste) Argentinië Aandelen Kopen? Beleggen in Argentinië met Hoog Risico/Rendement Potentieel
(Beste) Argentinië Aandelen Kopen? Beleggen in Argentinië met Hoog Risico/Rendement Potentieel