738300770320360

Beleggen in Aandelen

Beleggen in Aandelen? Op deze gratis blog vind je tips & uitleg over succesvol beleggen in aandelen. Van beginnend beleggen in aandelen tot aan gevorderd. Met honderden kennisartikels haal je hier de juiste informatie.

Deze blog is vooral gericht op lange termijn beleggen in aandelen. Hier vind je de beste tips en ervaringen voor hoger rendement én lager risico. Daarbij is een lange termijn beleggingsstrategie van groot belang. Denk hierbij aan spreiding, koop- en verkoopstrategie, verschillende soorten aandelen en meer tips over investeren in aandelen.

Spreiding (diversificatie) is een must bij beleggen in aandelen. Houd als richtlijn aan om een portfolio met minimaal 20 – 40 aandelen aan te houden. Een evenredige verdeling van kapitaalallocatie helpt om het risico te verkleinen. Ja, er zijn beleggingsexperts die een focusstrategie hanteren van slechts 10 – 15 aandelen in haar portfolio. Dit geeft echter meer risico en vereist meer kennis en kunde.

Een andere tip bij beleggen in aandelen is de juiste verhouding van type aandeel. Op deze gratis blog vind je veel tips en uitleg in het investeren in groeiaandelen, dividendaandelen en Value aandelen. Uit ervaring kunnen we verzekeren dat je gezonde spreiding wilt aanbrengen. Zo kunnen groeiaandelen op de lange termijn leiden tot hoger rendement, maar de korte termijn is erg volatiel. Dividendaandelen daarentegen zorgen voor een meer stabiele groei van inkomen. Het uitgekeerde dividend kan je herbeleggen in aandelen of vasthouden voor cash reserve. Tot slot zijn er nog Value aandelen. Deze hebben typisch gezien een lager risico, omdat je haar kan kopen onder de intrinsieke waarde. Het nadeel is dat het soms jaren kan duren alvorens de markt hier “achter” komt.

Tot slot een laatste tip: kies binnen je portfolio zoveel mogelijk voor het beleggen in unieke aandelen. Dit betreft sterke bedrijven die al jarenlang stabiele winstgroei realiseren. Onderzoek deze aandelen en bepaal of zij ook in de komende jaren stabiele winstgroei geven. Een goede indicator hiervoor is een duurzaam competitief voordeel. Bedrijven met een competitief voordeel presteren bovengemiddeld. Door te investeren in aandelen die bovengemiddeld presteren, zal je een hoger rendement én lager risico hebben.

Op de Happy Investors Community vind je iedere maand beleggingsrapporten met onderzoek naar beleggen in aandelen. Dit zijn unieke bedrijven met, meestal, duurzaam competitief voordeel. Door het beleggen in deze bijzondere aandelen behalen wij bovengemiddeld rendement.

Op deze gratis blog vind je tips, uitleg en ervaringen tot beleggen in aandelen. Doe er je voordeel mee. En als je toegang wilt tot ons onderzoek, ben je altijd welkom op de Happy Investors Community.

Next Entries »