Ternium S.A. aandelen kopen? +49,4% Groei en +4,5% Dividend | Happy Investors

In dit artikel behandelen we een analyse van Ternium S.A. aandelen. Ternium S.A. aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Over Ternium S.A., een staalproducent 

Ternium S.A. (TX) is een toonaangevend staalbedrijf in Latijns-Amerika. Het is een verticaal geïntegreerd staalbedrijf met productie- en verwerkingsfaciliteiten in Mexico, Brazilië, Argentinië, de VS, Colombia en Centraal-Amerika. Het bedrijf richt zich op de productie van staalproducten met een hoge toegevoegde waarde, waaronder warmgewalst breedband, koudgewalst breedband, betonstaal en walsdraad, gegalvaniseerde producten, blikproducten, enz. De producten en diensten van Ternium zijn essentieel voor een breed scala aan industrieën, van de bouw- en automobielsector tot huishoudelijke apparaten, voeding en energie. De grootste aandeelhouder van het bedrijf is de Argentijnse Techint Group met een belang van 62,02%. Ternium is opgericht in september 1961 en heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg.

  • Toegangsprijs: $38,9
  • Richtprijs: $49,4
  • Potentieel: 26,9%
  • Dividendrendement: 4,5%
  • Horizon: 12 maanden
  • Risico: Hoog
  • Positiegrootte: 1%

Analyse Ternium S.A. aandelen

  • De staalindustrie speelt een cruciale rol in de moderne economie dankzij de uitzonderlijke fysieke eigenschappen van staal. De toenemende behoefte aan duurzame, maar lichte materialen die voldoen aan strenge milieunormen zal de industrie op de lange termijn stimuleren.
  • Op korte termijn is er echter sprake van tegenwind door een strak monetair beleid en vertragende economische groeicijfers in veel landen, waaronder Latijns-Amerika. Ternium kan echter profiteren van verschillende structurele markttrends, waaronder de toenemende substitutie van import uit China en de sterkere economische relaties tussen de VS, Mexico en Canada.
  • Het macro-economische klimaat in de Latijns-Amerikaanse staalmarkt verbetert, met staalprijzen die zich herstellen van de lage niveaus in het vierde kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van 2023.
  • Ternium heeft de afgelopen jaren stabiele financiële prestaties laten zien en een robuuste balans. In combinatie met solide marges kan dit resulteren in een van de hoogste dividendrendementen in de sector van meer dan 7,0% in 2023.

Waarom Ternium S.A. aandelen kopen?

Reden 1. Fundamentele veranderingen in de Latijns-Amerikaanse staalmarkt

Staal is een cruciaal materiaal voor de wereldeconomie vanwege de uitzonderlijke combinatie van sterkte, vervormbaarheid en veelzijdigheid. De impact ervan strekt zich uit over tal van sectoren, waaronder de bouw en infrastructuur, mechanische apparatuur en de auto-industrie, die samen goed zijn voor 80% van het wereldwijde staalverbruik, dat in 2022 1.762 miljoen ton (Mt) bedroeg. In de toekomst zal de groeiende behoefte aan duurzame, maar lichte ontwerpen die voldoen aan steeds strengere milieunormen de vraag naar sterke en milieuvriendelijke materialen stimuleren. Daarom voorspelt de World Steel Association dat de wereldwijde vraag naar afgewerkte staalproducten zal stijgen tot 1.854 miljoen ton in 2024, een stijging van ongeveer 5%.

    In 2022 bedroeg de wereldwijde productie van ruw staal, zoals gerapporteerd door de World Steel Association, 1.886 Mt, een daling van 3,9% ten opzichte van het voorgaande jaar. Ruw staal, dat staat voor staal in zijn primaire vaste of bruikbare vorm, omvat ingots, halffabricaten zoals knuppels, blokken, plakken en zelfs vloeibaar staal dat wordt gebruikt in gietstukken. Een van de belangrijkste drijfveren achter de daling is de trage Chinese economie, waar de staalproductie de afgelopen twee jaar daalde: van het recordhoogtepunt van 1.065 Mt in 2020 tot 1.018 Mt in 2022. De daling van de Chinese staalproductie heeft een aanzienlijke impact gehad op de wereldwijde staalindustrie, gezien de dominante marktpositie van het land met een aandeel van 54%.

Bovendien heeft het strenge monetaire beleid dat in de ontwikkelde landen wordt gevoerd om de recordhoge inflatie te beteugelen, de economische groei vertraagd. Dit heeft op zijn beurt de vraag naar staal in economieën met moeilijke economische omstandigheden belemmerd, zoals Japan en de VS, die respectievelijk de 3rd (4,7%) en 4th (4,3%) grootste staalproducenten ter wereld zijn. Van de top-5 staalproducerende landen liet alleen India een stijging zien van de staalproductie in 2022, van 118 Mt naar 125 Mt (+6,6 j-o-j).


Ternium S.A. is het grootste staalbedrijf van Latijns-Amerika met een verticaal geïntegreerde onderneming, van ijzerertswinning tot uitgebreide servicecentra. Dit zorgt voor kostenbeheersing en productie-efficiëntie. Het bedrijf heeft een uitgebreide aanwezigheid in verschillende landen in Latijns-Amerika en bezit productiefaciliteiten in Mexico, Argentinië, Brazilië, Colombia, de VS en Centraal-Amerika. De belangrijkste markten zijn Mexico, Argentinië en de VS, met een aandeel van respectievelijk 57%, 20% en 9% in de totale staalzendingen van 2022.

Het bedrijf heeft een aanzienlijke productiecapaciteit, met ongeveer 12,5 miljoen ton ruwstaal (plakken en knuppels) en 15,2 miljoen ton afgewerkte staalproducten. Ternium richt zich op staalproducten met een hoge toegevoegde waarde, waaronder warmgewalst breedband, koudgewalst breedband, betonstaal en walsdraad, gegalvaniseerde producten, blikproducten, enz. De producten en diensten die Ternium aanbiedt, worden vooral gevraagd in de auto-industrie, huishoudelijke apparaten, verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), bouw, kapitaalgoederen, containers, voedingsmiddelen en energie.

In de jaren 1990 en 2000 kende Latijns-Amerika een aanzienlijke stijging van het staalverbruik, vooral in Mexico en Brazilië, waar de industrie groeide met een CAGR van ongeveer 6%, gedreven door de toegenomen vraag van de verwerkende industrie. De financiële crisis van 2008 heeft de economieën in de regio echter getroffen en de groei van de vraag naar staal is sindsdien traag.

Op dit moment blijven Latijns-Amerika en het Caribisch gebied onzeker over het herstel van hun markten. Volgens het Internationaal Monetair Fonds vertoonde het regionale bbp in 2021 een robuuste groei van 6,9%, maar zijn de verwachtingen voor 2022 en 2023 bescheidener, met verwachte groeicijfers van respectievelijk 3,5% en 1,7%. Daarnaast doemen politieke onzekerheden op als potentiële obstakels die de uitvoering van de broodnodige structurele hervormingen belemmeren. Daarom voorspelt de Latin American Steel Association voor 2022 een productie van afgewerkt staal in Latijns-Amerika van 55,3 miljoen ton, een daling van 1,1% ten opzichte van 2021. Het verbruik van afgewerkte staalproducten zal naar verwachting met 9,5% dalen tot 67,8 Mt, wat hoger is dan de wereldwijde schatting (-2,3%). In Noord-Amerika wordt daarentegen een bescheiden herstel van het staalverbruik van 1,2% verwacht.


Niettemin is Ternium goed gepositioneerd om te profiteren van verschillende langetermijntrends in de staalmarkt. Ten eerste, zoals aangetoond, heeft Latijns-Amerika momenteel een staaltekort van ongeveer 12,5 Mt. Dit tekort wordt gedekt door invoer, met name uit China, dat in 2021 10,4 Mt aan Latijns-Amerika leverde. Door gebruik te maken van zijn logistieke voordelen kan Ternium een cruciale rol spelen bij het overbruggen van dit tekort en het vervangen van de invoer op de markt.

Ten tweede kan Ternium profiteren van de groei in de USMCA-regio, die de VS, Mexico en Canada omvat. Deze markten zijn steeds aantrekkelijker geworden voor bedrijven die hun productiecapaciteit naar de regio verplaatsen, gedreven door hoogontwikkelde industriële sectoren die vragen naar hoogwaardige staalproducten. Bovendien importeerde de VS in 2023 voor het eerst sinds 2003 meer goederen uit Mexico dan uit China. Door de economische spanningen in de betrekkingen tussen de VS en China hebben Amerikaanse bedrijven hun toeleveringsketens snel uit China gediversifieerd. Zo hebben Amerikaanse autofabrikanten zoals Ford, General Motors en Chrysler de afgelopen tien jaar hun productie steeds meer naar Mexico verplaatst.

Reden 2. Marktkansen op korte termijn en investeringsprogramma

Ternium begon 2023 met gemengde resultaten wat betreft het voldoen aan de verwachtingen van analisten: in Q1 2023 ыгкзфыув het bedrijf zijn winst per aandeel (EPS)-doelstelling met meer dan 90%, maar bleef ongeveer 1% achter bij de omzetdoelstelling als gevolg van de daling van de staalprijzen. In het tweede kwartaal van 2023 verbeterde de macro-economische situatie op de Latijns-Amerikaanse staalmarkt en steeg de omzet per ton van Ternium licht ten opzichte van het vorige kwartaal, wat een teken kan zijn van het einde van een staalcrisis. Volgens MEPS International herstelden de prijzen voor staalproducten in Latijns-Amerika zich in mei 2023 van hun laagste niveau in december 2022-januari 2023 en bereikten ze $ 1.066 per ton voor warmgewalst breedband, $ 1.466 per ton voor warmgewalste plaat en $ 1.143 per ton voor koudgewalst breedband. Een verdere opleving van de staalprijzen kan de financiële resultaten van Ternium in het tweede semester van 2023 een boost geven.


Bovendien heeft Ternium kansen om zijn aandeel in de kernmarkten op korte termijn te vergroten. In november 2022 sloot de Mexicaanse staalproducent Altos Hornos de Mexico (AHMSA) zijn 3,5 Mt/jaar staalfabriek in Monclova, Mexico, toen het Mexicaanse staatsenergiebedrijf CFE de stroomtoevoer naar het bedrijf stopzette wegens niet-betaling van elektriciteitsrekeningen. In mei 2023 hervatte AHMSA zijn activiteiten nadat oliegigant Pemex het bedrijf van aardgas had voorzien. In juli kreeg het bedrijf echter te maken met een ander obstakel: een staking van arbeiders van de Sindicato Nacional Minero, die de staalarbeiders bij AHMSA vertegenwoordigt, blokkeerde de toegang tot de cokesfabriek in Monclova. De staking maakte het onmogelijk om de coker op de juiste temperatuur te houden, waardoor de terugkeer naar een normale productie voor onbepaalde tijd werd uitgesteld.

Ternium greep deze kans en verplaatste een deel van zijn leveringen van de VS naar Mexico, waardoor de staalzendingen naar Mexico stegen van 3,25 Mt in H1 2022 naar 4,09 Mt H1 2023, een stijging van 25,9%. Bovendien impliceerde de verschuiving van een deel van de leveringen van de VS naar Mexico een daling van het aanbod in de VS, waar binnenlandse staalproducenten in januari 2023 de prijzen verhoogden. Zolang het AHMSA-conflict voortduurt, wordt verwacht dat Ternium's Amerikaanse divisie zal profiteren van de meest lucratieve markt en zijn inkomsten aanzienlijk zal verhogen.

Bovendien heeft Ternium zijn investeringsprogramma voor 2023-2026 uiteengezet, dat de volgende projecten omvat:

  • Een nieuw downstreamproject in het industriële centrum in Pesquería zal naar verwachting de capaciteit van de push-pull beitserij verhogen tot 550.000 ton per jaar, de capaciteit van de koudwalserij tot 1,6 miljoen ton per jaar en de capaciteit van de thermisch verzinkerij tot 600.000 ton per jaar. De start van het project is gepland voor 2024-2025, met een totale investering van naar schatting $1,0 miljard.
  • Een nieuwe vlamboogovenplaatwalserij in Pesquería zal naar verwachting 2,6 Mt per jaar aan op EAF-gebaseerd staal en 2,1 Mt per jaar aan droog gereduceerd ijzer toevoegen. De start is gepland voor H1 2026, met een totale investering van naar schatting $ 2,2 miljard. De eenheid zal de faciliteitenbasis van Ternium in Mexico versterken en de capaciteit van het bedrijf om te reageren op veranderingen in de markt aanzienlijk vergroten.

Reden 3. Een van de hoogste dividendrendementen in de sector

Ternium heeft de afgelopen twee decennia winstgevend gewerkt. In de periode 2016-2022 varieerden de marges enigszins, maar nu blijven ze op het gemiddelde niveau: ongeveer 26,7% voor de brutomarge en 19,0% voor de aangepaste EBITDA-marge. Hierdoor kan het bedrijf de jaarlijkse dividenden voortdurend verhogen. Met uitzondering van 2020, toen Ternium geen dividend uitkeerde vanwege de COVID-19 pandemie, heeft het het jaarlijkse dividend verhoogd van $0,9 per American Depositary Share (ADS, elke ADS vertegenwoordigt 10 aandelen van Ternium's gewone aandelen) in 2016 tot $2,7 per ADS in 2022, wat een CAGR van 20,1% betekent. Dit resulteerde in een gemiddeld dividendrendement van 4,46%. Nog belangrijker is dat Ternium een uitbetalingsratio van rond de 20%-30% handhaaft, wat redelijk is omdat het bedrijf zo het jaarlijkse dividend in de toekomst kan blijven verhogen zonder daarvoor leningen te hoeven aangaan.


In 2023 heeft Ternium al een dividend van $1,8 per ADS uitgekeerd, wat aangeeft dat het management vertrouwen heeft in de financiële duurzaamheid van het bedrijf. De recente financiële resultaten van het bedrijf tonen aan dat het in staat is om de dividenduitkeringen op zijn minst op hetzelfde niveau te houden:

  • Het nettoresultaat in H1 2023 bedroeg $1.215 miljoen, terwijl het nettoresultaat in de afgelopen 12 maanden (TTM) $1.494 miljoen bedroeg.
  • De vrije kasstroom (FCF) in H1 2023 bedroeg $ 265 miljoen, terwijl de TTM FCF $ 2.051 miljoen bedroeg.
  • Gezien het totale aantal uitstaande aandelen van 1.963 miljoen en ADS van 196,3 miljoen, verdient Ternium naar verwachting $ 530,0 miljoen om $ 2,7 per ADS te betalen.
  • In mei 2023 is er al $1,8 per ADS, of $353,4 miljoen, betaald aan de aandeelhouders, wat een uitbetalingsratio geeft van ongeveer 26,9%. 
  • Ondanks de macro-economische onzekerheden lijken de dividenden voor 2023 dus veilig en kunnen ze zelfs stijgen, gezien de historisch stabiele kasstromen. Als gevolg hiervan kan het dividendrendement voor 2023 variëren van 7,1% tot 7,9%, afhankelijk van de uitbetalingsratio.


De schuldenlast en rentelasten van Ternium vormen geen significante bedreiging voor toekomstige dividenden. Op 31 december 2022 had het bedrijf $ 1.032 miljoen aan totale schulden, waaronder $ 499,2 miljoen aan kortetermijnschulden en $ 532,7 miljoen aan langetermijnschulden. De langetermijnschuld kan worden uitgesplitst naar looptijd: $523,4 miljoen (98,3% van de totale langetermijnschuld) moet worden betaald in 2024, terwijl $9,3 miljoen (1,7%) moet worden betaald in 2025. Het grootste deel van de totale schuld is uitgedrukt in USD (85,4%) en slechts 14,6% van de totale schuld is uitgedrukt in vreemde valuta (MXN, COP, GTQ en ARS). In het tweede kwartaal van 2023 daalde de totale schuld van het bedrijf met 13,5% tot $ 892,3 miljoen.

De rentelasten zijn met 2,4x gestegen, van $ 13,9 miljoen in H1 2022 naar $ 33,7 miljoen in H2 2023. Dit lijkt een aanzienlijke stijging, maar gezien de EBIT van $ 1.089 miljoen resulteert dit in een solide rentedekkingsratio van 32,3x. Ternium bewijst dus financieel gezond te zijn, zelfs in een cyclische sector als de staalproductie. Bovendien heeft het bedrijf veelbelovende dividendvooruitzichten.

Ternium is dus goed gepositioneerd om gespecialiseerde markten te bedienen en te voldoen aan de groeiende vraag naar staalproducten van topkwaliteit. De strategische voordelen, gekoppeld aan het potentieel om het staaltekort in Latijns-Amerika te overbruggen en de bloeiende USMCA-regio aan te boren, onderstrepen de veelbelovende mogelijkheden die voor het bedrijf in het verschiet liggen.

Financiële analyse Ternium S.A. aandelen

De TTM financiële resultaten van Ternium kunnen als volgt worden samengevat:

  • De inkomsten daalden tot $15,2 miljard, een daling van 7,6% ten opzichte van boekjaar 2022, als gevolg van lagere prijzen.
  • De brutowinst daalde met 26,1%, van $3,9 miljard in boekjaar 2022 naar $2,9 miljard TTM, waarbij de brutomarge daalde van 23,9% naar 19,1%.
  • Het bedrijfsresultaat kelderde met 40,5% naar $1,6 miljard. De brutowinstmarge daalde van 17,0% naar 10,9%.
  • Het nettoresultaat daalde van $ 2,1 miljard in boekjaar 2022 naar $ 1,5 miljard TTM. Als gevolg daarvan daalde de nettomarge van 12,7% naar 9,9%.

De belangrijkste reden voor deze ondermaatse prestaties tijdens de afgelopen 12 maanden zijn de lagere staalprijzen die kelderden in de winter van 2022-2023, terwijl de COGS en de totale bedrijfskosten licht daalden (respectievelijk -1,8% en -0,9% op jaarbasis). Tegen de zomer van 2023 herstelden de prijzen zich echter tot het niveau van juli 2022, dus Ternium kan in het tweede halfjaar van 2023 betere financiële resultaten voorleggen.


Desondanks bleef de kasstroom van Ternium stabiel in de afgelopen 12 maanden. De TTM operationele kasstroom daalde met slechts 1,5% tot $ 2,7 miljard, terwijl de vrije kasstroom met 6,8% daalde tot $ 2,1 miljard versus $ 2,2 miljard in 2022 als gevolg van toegenomen investeringen (+18,9%).


De financiële prestaties van het bedrijf in H1 2023 worden hieronder weergegeven:

  • De omzet daalde van $8,7 miljard naar $7,5 miljard op jaarbasis.
  • De brutowinst daalde met 38,0% naar $1,7 miljard.
  • Het bedrijfsresultaat daalde van $2,1 miljard in H1 2022 naar $1,1 miljard in H1 2023.
  • Het nettoresultaat daalde met 33,0% tot $ 1,2 miljard in H1 2023.

Zoals eerder vermeld, is de algemene ondermaatse prestatie toe te schrijven aan lagere staalprijzen, ook al steeg de staalverzending met 2%, van 5,91 Mt naar 6,05 Mt.


Ternium behoudt een robuuste balans:

  • De leverage ratio, gedefinieerd als de verhouding tussen de totale schuld en de activa, bedraagt 6%, wat lager is dan het sectorgemiddelde van 11%-22%.
  • Op 30 juni 2023 bedroeg de totale schuld $ 892 miljoen, een daling ten opzichte van $ 1.032 miljoen in december 2022. Met de gerapporteerde contanten en kortlopende effecten van $2.952 miljoen resulteert dit in een negatieve nettoschuld van $2.060 per 30 juni 2023.
  • De TTM rentelasten stegen met 42,4% naar $66,5 miljoen vergeleken met $46,7 miljoen in FY 2022. Gezien de TTM EBIT van $1.658 miljoen bedraagt de huidige rentedekkingsratio 24,9x, wat bewijst dat Ternium financieel gezond is en tegelijkertijd in staat is om zijn investeringsprogramma te financieren en kapitaal uit te keren aan aandeelhouders.
  • De omloopsnelheid van de voorraad bedroeg 3,4x in 2022, wat betekent dat het bedrijf zijn voorraad gedurende het jaar gemiddeld elke 109 dagen omdraaide. In de afgelopen vier jaar bedroeg de gemiddelde omloopsnelheid van de voorraad 105 dagen. Ondanks een stijging van de voorraden met 8,3% in H1 2023 vergeleken met het begin van het jaar, bleef de TTM omloopsnelheid van Ternium op het gemiddelde niveau van 108 dagen.

Waardering Ternium S.A. aandelen

Ternium handelt dicht bij de gemiddelde multiples van vergelijkbare staalproducenten: EV/Sales - 0,48x, EV/EBITDA - 3,20x, P/FFO - 2,63x, P/E - 6,02x. Ternium heeft echter voldoende financiële middelen om beleggers het hoogste dividendrendement in de sector te bieden, wat in combinatie met een gevestigde positie op zijn kernmarkten en het potentieel om zijn marktaandeel te vergroten, het beste rendement per eenheid genomen risico biedt.

Bedrijf

Ticker

EV/Verkoop

EV/EBITDA

P/FFO

P/E

Div. rendement op termijn

Ternium S.A.

TX

0.48

3.20

2.63

6.02

7.90%

Gerdau S.A.

GGB

0.61

3.07

4.12

4.18

8.18%

ArcelorMittal SA

MT

0.36

3.73

2.24

4.81

1.87%

United States Steel Corp.

X

0.46

3.95

3.09

6.36

0.61%

Steel Dynamics Inc.

STLD

0.93

4.43

4.37

6.31

1.56%

Reliance Steel & Aluminum Co.

RS

1.01

7.01

7.29

10.33

1.48%

Cleveland-Cliffs Inc.

CLF

0.55

9.50

4.25

35.20

-

Het minimale koersdoel van Santander is $44,0 per ADS, terwijl Scotiabank GBM Ternium waardeert op $53,0 per ADS. Volgens de consensus op Wall Street staat de reële marktwaarde van het aandeel op $49,4, wat een opwaarts potentieel van 26,9% impliceert.

Deelnemer

Herzieningsdatum

Prijsdoel

Opwaarts potentieel

BTG Pactual

27-sep-2023

$49.0

28.3%

Santander

08-sep-2023

$44.0

15.2%

HSBC

28-aug-2023

$51.0

33.5%

Itau BBA

23-aug-2023

$45.0

17.8%

Scotiabank GBM

02-aug-2023

$53.0

38.7%

Bradesco S.A. Corretora

28-jun-2023

$47.0

23.0%

Belangrijkste risico's  Ternium S.A. aandelen kopen

  • De vraag naar staal is gevoelig voor trends in cyclische sectoren, zoals de bouw, de auto-industrie, de machine-industrie en de apparatenbouw. Een afname van de economische activiteit zou de vraag naar staalproducten doen afnemen, wat een negatief effect zou hebben op de activiteiten van Ternium.
  • China is de grootste staalproducent ter wereld en de Chinese export van staalproducten, waaronder de export naar Mexico. Een daling van het staalverbruik in China kan agressieve Chinese aanbiedingen voor staalexport stimuleren, wat een neerwaartse druk kan uitoefenen op de omzet en marges van Ternium.
  • Zoals de AHMSA-zaak heeft aangetoond, kunnen stakingen bij staalfabrieken de activiteiten van Ternium belemmeren, aangezien een aanzienlijke meerderheid van de werknemers van Ternium door vakbonden wordt vertegenwoordigd en onder collectieve arbeidsovereenkomsten valt, waarover periodiek opnieuw wordt onderhandeld.
  • Ternium is blootgesteld aan verschillende politieke, economische en sociale omstandigheden en overheidsbeleid in Mexico, Brazilië en Argentinië. Zo heeft de Mexicaanse regering de afgelopen jaren verschillende pogingen ondernomen om de regels en voorschriften voor de energiemarkt in Mexico aan te passen, met mogelijke gevolgen voor de energievoorziening en de kosten daarvan.

En, wat denk jij? Ternium S.A. aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.