Vastgoedfonds vergelijken: Vergelijk de Beste Vastgoedfondsen NL [2021]!
Vastgoedfonds vergelijken: Vergelijk de Beste Vastgoedfondsen NL [2021]!
12 juli 2020 
14 min. leestijd

Vastgoedfonds vergelijken: Vergelijk de Beste Vastgoedfondsen NL [2021]!

Beste Happy Investor, op deze pagina gaan we de beste vastgoedfondsen vergelijken van 2021. Het beleggen in vastgoedfondsen is aantrekkelijk voor de startende investeerder opzoek naar passief inkomen. Vastgoedfondsen zijn beslist een aantrekkelijke optie bij passief inkomen, waarbij jouw geld wordt beheerd en geïnvesteerd in vastgoedobjecten in ruil voor mooi (maandelijks) dividend. Nu is het wel zo dat af en toe de wereld van vastgoedfondsen enigszins wijzigt. Daarom houd ik op deze pagina een vastgoedfonds vergelijker bij.

Hier vind je de meest actuele vastgoedfonds vergelijking, zodat jij kan kiezen uit de beste vastgoedfondsen.

Vastgoedfondsen vergelijken: De top 3 beste keuze

Wat zijn de beste vastgoedfondsen van 2021? Al jaren ben ik actief op het vergelijken van vastgoedfondsen. Leuk om te doen! De top 3 van 2021 is zeer gewaagd aan elkaar. Jouw keuze hangt af van jouw eigen voorkeur op het gebied van risico en rendement. Het ene vastgoedfonds biedt in vergelijking hoger rendement, maar het andere vastgoedfonds biedt in vergelijking dan weer lager risico. Ook dien je goed op te letten op enkele belangrijke voorwaarden van bijvoorbeeld het uitstappen. Niet bij ieder vastgoedfonds kan je zomaar in- en uitstappen, en daarmee gaat dat ten koste van financiële liquiditeit (als je snel geld in en uit wilt halen). Maar goed, per definitie is beleggen in vastgoedfondsen een lange termijn strategie waarbij je dividend op dividend laat accumuleren!

Uit vergelijking zijn dit de drie beste vastgoedfondsen van dit moment:

 • Synvest
 • Corum Investments
 • Exporo

Ieder heeft haar eigen voor- en nadelen. Lees dus aandachtig de onderstaande informatie, maar download ook altijd de brochure en factsheets voor gedetailleerde informatie zoals de toekomstige strategie, actueel rendement en eventuele uitstapkosten.

Tip: voor extra risicospreiding kan je er ook voor kiezen om je belegging te spreiden over de twee beste fondsen, namelijk SynVest en Corum Investments.

vastgoedfonds-vergelijkervastgoedfondsen-vergelijker

Vastgoedfonds vergelijken: SynVest – hoog rendement beleggen in supermarkten en discounterwinkels

vergelijker vastgoedfondsen

voorbeeld SynVest vastgoed investeringen

Op nummer 1 onder vastgoedfondsen vergelijken staat SynVest! Met SynVest heb ik persoonlijke positieve ervaringen zoals je kan teruglezen in mijn SynVest review. Ik blijf dit een heel interessant fonds vinden, waarbij ik zelf ben ingestapt tot het Duitse vastgoedfonds. Maar meer recentelijk zijn ze ook een Nederlands vastgoedfonds opgestart met vergelijkbaar rendement.

Het rendement is precies wat dit vastgoedfonds tot de top 3 binnen deze vergelijking maakt. Bij SynVest bieden ze namelijk een hoog rendement van rond de 7,5 tot 10%, waarbij het gemiddelde rond de 8% ligt. Daarbij keren ze ook een maandelijks voorschotdividend van 6% uit. Als passieve belegging voor meer cashflow is dit natuurlijk heel interessant voor wij die financiële onafhankelijkheid willen bereiken.

Tip 2021 vastgoedfondsen vergelijken: Het Nederlandse- en Duitse fonds zijn twee aparte B.V.’s. Dit betekent dat als de een failliet gaat, om wat voor reden dan ook, de ander blijft bestaan. Via het SynVest platform kan je gemakkelijk automatisch beleggen in beide fondsen. Dit werkt fijn en prettig. Daarmee kan je dus extra risico spreiden dankzij juridische constructie ;).

Hieronder zal ik op hoofdlijnen de belangrijkste voordelen van SynVest benoemen binnen deze context van vastgoedfondsen vergelijken. Wil je direct alle informatie met in’s en out’s? Ga dan naar deze link voor gratis brochure downloaden. Bekijk dan ook de actuele rendementsprognoses en vroegtijdige uitstapkosten.

Vergelijking Synvest voordelen

 • SynVest hanteert een lange termijn strategie met investeren in recessiebestendige vastgoedobjecten. Primair zijn dit supermarktketens en discounterwinkels, rondom en nabij grote steden. Ook hebben zij grote huurwoningen in haar portefeuille voor extra risicospreiding
 • Met een maandelijkse inleg van 100 euro hebben zij in vergelijking tot andere vastgoedfondsen een lage maandelijkse instapwaarde
 • Winnaar Cashcow award 2016, 2018 en 2019 voor beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed
 • Hoog maandelijks voorschotdividend van 6%, wat leidt tot wederkerende maandelijkse cashflow (tip: kies voor automatisch herinvesteren voor dividend op dividend!)
 • Hoog jaarlijks rendement tussen de 7,5 tot 10%

Meer weten? Klik op deze link met meer informatie over SynVest als een top 3 speler van vastgoedfonds uit deze vergelijking.

Vergelijking Synvest verbeterpunten

 • In vergelijking tot Exporo is een investering in Synvest minder liquide (omdat je bij Exporo de handelsplaats hebt voor korte termijn verkoop van je vastgoedobligaties)
 • Bij vroegtijdig uitstappen, binnen 3 jaar, betaal je uitstapkosten wat afloopt van circa 9% tot 7%. Investeer daarom alleen voor lange termijn in Synvest, met geld dat je niet nodig hebt binnen de eerste 3 tot 10 jaar (dit geldt sowieso voor iedere belegging die je doet!)

Meer informatie of direct account aanmaken? Klik op de afbeelding hieronder en let’s go!

Vastgoedfondsen vergelijken: Corum Investments – groot, internationaal en gediversifieerd vastgoedfonds met mooi rendement

vastgoedfondsen nederland vergelijken

Corum staat op nummer 2 onder vastgoedfondsen vergelijken. Als je mijn Corum Investments review hebt gelezen weet je dat ik beslist enthousiast bent over dit vastgoedfonds. Uit deze vastgoedfonds vergelijking is Corum Investments de grootste speler. Zij hebben een tweetal verschillende fondsen waaruit je kan kiezen. De een is wereldwijd met een huidig kapitaal van 650 miljoen. De ander is Europees gecentreerd en is de grotere broer met een kapitaal van 1,8 miljard.

Het gemiddeld rendement ligt rond de 6 tot 7,5%, wat aan de hogere kant is voor een vastgoedfonds. Wat zeker hoog is gezien de gediversifieerde portefeuille van Corum Investments. Zo zijn haar vastgoedinvesteringen gespreid over 13 verschillende landen en 6 verschillende sectoren. Zoals je weet uit rendement en risico zijn geografische en sectorale spreiding van belang om het risico van een investering te verlagen. In totaal zijn op moment van schrijven meer dan 45.000 particuliere beleggers zoals jij en ik aangesloten bij dit vastgoedfonds. Al met al staat Corum Investments zeer terecht in mijn top 3 voor vastgoedfondsen vergelijken.

Meer informatie? Ga dan naar deze link voor gratis brochure downloaden. Advies is altijd om de brochure te downloaden voor meer concrete details en ook de meest actuele cijfers voor rendement.

Vergelijking Corum Investments voordelen

 • Corum Investments is een groot vastgoedfonds voor zowel Europese als wereldwijde vastgoedbeleggingen
 • Dankzij een gediversifieerde beleggingsportefeuille over verschillende landen en sectoren, wordt daarmee het risico verlaagd. Uiteraard blijft het risico van de algemene vastgoedmarkt bestaan.
 • Ondanks de grootte en risicospreiding, is het gemiddeld rendement aan de hoge kant in vergelijking tot andere vastgoedfondsen: 6 tot 7,5%
 • Grote bonus: je krijgt je potentiele dividend maandelijks uitbetaald, waardoor dit een mooie cashflow stroom genereert!
 • Je kan al starten bij dit fonds met een maandelijkse belegging vanaf 50 euro. Dit is een lage minimale inleg in vergelijking tot andere vastgoedfondsen.

Meer weten? Klik op deze link met meer informatie over Corum Investments als interessant vastgoedfonds uit deze vergelijking.

Vergelijking Corum Investments verbeterpunten

 • In vergelijking tot Exporo is een investering in Corum Investments minder liquide (omdat je bij Exporo de handelsplaats hebt voor korte termijn verkoop van je vastgoedobligaties)
 • Uit de vastgoedfonds vergelijking van 2021 blijkt dat de uitstapkosten erg hoog zijn met 12,5%

970x250

Vastgoedfondsen vergelijken: Exporo – lager risicovol vastgoedfonds beleggen met liquide obligaties

vastgoedfonds vergelijken

Voorbeeld vastgoed investeringen Exporo

Dan de nummer 3 onder vastgoedfondsen vergelijken. Exporo is een interessant vastgoedfonds in Duitsland en Nederland wat werkt als een online crowdfunding systeem. Wanneer jij je aanmeldt bij Exporo, kan je eenvoudig en snel geld investeren in vastgoedobligaties. Het gaat hier om een minimale inleg van €1000 die je kan investeren in een vastgoedobject naar keuze. Je bepaalt dus zelf in welk pand je wilt wonen. Zeer interessant aan Exporo is dat zij vastgoedobjecten al reeds financieren alvorens aan te bieden op hun online platform. Dit betekent dat er veel minder risico voor jou als belegger bij komt kijken. Nog interessanter is dat de aangeboden vastgoedobjecten vaak een verhuurstatus van boven de 95% hebben. Met andere woorden: deze panden zijn al met 95% gevuld met huurders, waardoor het pand al behoorlijke huurinkomsten heeft. Ook dit feit zorgt voor aanzienlijk lager risico voor ons als particuliere investeerders in een vastgoedfonds.

In vergelijking tot andere vastgoedfondsen is het goed om te weten dat je alleen bij Exporo de actuele verhuurstatus per vastgoedobject kan terugvinden. Daarin is deze partij dus zeer transparant. Bij andere vastgoedfondsen kan je deze informatie ook wel opvragen. Dit doe je via een factsheet. Echter is het wel zo dat zo’n factsheet meestal niet 100% geüpdatet is.

Een helaas groot nadeel aan Exporo is dat het rendement erg laag is, namelijk 4,5 – 5%. Dat is voor mij persoonlijk te laag, maar wellicht denk jij hier anders over.

970x250

Exporo handelsplaats

vastgoedfonds vergelijker

Tot slot heeft Exporo nog een ander uniek voordeel in vergelijking tot vastgoedfondsen. Bij Exporo hebben zij namelijk een online handelsplaats. Via dit handelsplatform kan jij jouw Exporo obligaties (de investeringen) eenvoudig en snel verkopen. Weet dat je bij vele vastgoedfondsen uitstapkosten hebt voor de korte termijn (tot 3 jaar). Bij Exporo is dat niet het geval, en kan je zelfs extra winst maken bij de verkoop van je vastgoedobligaties.

Samengevat is Exporo de beste keuze voor beleggers die met lager risico willen investeren in vastgoed. Het rendement is niet de hoogste, maar het risico wel de laagste. Tot slot word jij als nieuwe investeerder ook nog eens beloond met €100 cashback op je rekening. Na aanmelding ontvang je dus 100 euro gratis en direct op je bankrekening. Altijd lekker!

Vergelijking Exporo voordelen

 • Zelf kiezen in welke exclusieve vastgoedobjecten je wilt investeren
 • De vastgoedobjecten zijn voorgefinancierd en hebben een hoog % huurders alvorens je erin gaat investeren. Hierdoor is het risico aanzienlijk lager
 • Online vastgoedsysteem wat in essentie neerkomt op crowdfunding (lager risico)
 • Dankzij de handelsplaats kan je snel uitstappen door verkoop van jouw Exporo obligaties zonder uitstapkosten. Dit is een uniek voordeel aan Exporo in vergelijking tot andere vastgoedfondsen die wel uitstapkosten hanteren. Vaak kan je jouw obligaties zelfs met winst verkopen!
 • Cashback: iedere nieuwe investeerder ontvangt bij Exporo €100 aan cash direct op je bankrekening. Je krijgt dus €100 gratis, wat je uiteraard direct kan beleggen of voor iets anders kan bewaren.

Vergelijking Exporo verbeterpunten

 • Minimale inleg is €1000, wat voor startende investeerders wellicht een te hoge instapdrempel is
 • Rendement ligt rond de 5%. Dit is in vergelijking tot andere vastgoedfondsen aan de lagere kant. Uiteraard heeft dit ook te maken met het lagere risico bij Exporo.

Conclusie: persoonlijk zou ik kiezen voor SynVest en Corum Investments. Spreiding aanbrengen in twee fondsen is prima, en beide hebben een relatief hoog jaarlijks dividend van 7,5 – 8,5%.

Meer inspiratie naast de beste vastgoedfondsen vergelijken?

We vergelijken de beste vastgoedfondsen omwille twee redenen:

 1. Zij leveren ons relatief stabiele vermogensgroei met aantrekkelijk dividend en zonder koersschommelingen
 2. Het is gemakkelijk: anderen aan het werk zetten terwijl wij rentenieren

Vastgoedfondsen zijn een vorm van laten beleggen. Omwille spreiding is het interessant om ook andere vormen van ‘laten beleggen’ voor je te laten werken. Wacht dacht je bijvoorbeeld van een cryptofonds die +580% rendement heeft gehaald in 1,5 jaar tijd? Ja, uiteraard geeft dit hoog risico. Toch kan het interessant zijn om hier een klein bedrag op te zetten. En wat denk je van spreiding in de leningenmarkt? Je kan eenvoudig 8 – 9% rendement per jaar halen zonder enige vorm van inspanning.

Meer weten over deze kansen?

Lees hier mijn beste artikel over de top 5 ideeën voor laten beleggen voor passief inkomen.

Overige vastgoedfondsen in Nederland die te kort komen in vergelijking tot de top 3 beste vastgoedfondsen

Naast de top 3 vastgoedfondsen vergelijken zijn er natuurlijk ook andere beschikbare vastgoedfondsen of vastgoedbeleggingen in Nederland. In dit artikel wil ik hier niet uitgebreid op in gaan. Immers heb ik al vele reviews geschreven op basis van onderzoek naar al deze overige vastgoedfondsen binnen Nederland. Mijn conclusie is dat zij niet tot de top 3 vergelijking behoren, simpelweg omdat het aanbod van Exporo, Synvest en Corum Investments gewoon beter is.

Wil je toch verdiepen in andere vastgoedfondsen? Lees dan eens mijn reviews als aanvulling op deze vastgoedfonds vergelijking:

Een paar laatste woorden

Note: vastgoedfondsen zijn slechts een van de vele mogelijke beleggingen om een gediversifieerde beleggingsportefeuille op te bouwen, met als doel systematisch en duurzaam vermogen opbouwen waarbij het risico acceptabel is. Wanneer jij een beginnende belegger bent is het cruciaal dat je je eerst goed verdiept in alle alternatieve en bijbehorende rendement & risico verhouding. Ja, dit klinkt als veel werk en dat is het ook. Daarom kan je wellicht beter leren van mensen zoals ik en anderen die meer gevorderd zijn in beleggen. Zo kan je je bijvoorbeeld aansluiten bij de Happy Investors Community, waarbij het doel is om financiële onafhankelijkheid te bereiken en te winnen met beleggen.

Klik op deze link met meer informatie over Happy Investors Community.

Top dat je deze vastgoedfonds vergelijking hebt gelezen! Ik hoop dat je er veel van hebt kunnen leren. Voor meer van dit soort artikels kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Al jaren schrijf ik over financiële onafhankelijkheid bereiken en hoe je kan ‘Winnen met Beleggen‘ voor structureel hoger en duurzaam vermogen opbouwen. Begin jij samen met mij de reis naar financiële onafhankelijkheid?

Aangezien ik over beleggen schrijf is er een wettelijke verplichte disclaimer: Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Er kunnen geen rechten worden verleend aan dit artikel. Mocht je nu nog meer advies willen, stel dan je vragen via een reactie onderaan dit artikel! En het delen van dit artikel met je vrienden zal zeer gewaardeerd worden door mij.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Word Financieel Vrij!

Meer Geld? Meer Vrijheid? Meer leven? Meld je aan op de Happy Investors Community. Krijg direct toegang tot onze bewezen strategie voor succesvol lange termijn beleggen. 

arrow_drop_up arrow_drop_down