10x Beste ETF’s DEGIRO Kernselectie 2021: +20% Rendement!
10x Beste ETF’s DEGIRO Kernselectie 2021: +20% Rendement!
7 juli 2021 

10x Beste ETF’s DEGIRO Kernselectie 2021: +20% Rendement!

Beste Happy Investor, na veel onderzoek presenteer ik je een analyse van de 10 beste ETF's uit DEGIRO kernselectie (2021). Sommige van deze fondsen hebben opmerkelijk hoge resultaten geleverd. Daarbij heb ik ook naar de toekomst gekeken, en die fondsen meegenomen die ook in die toekomst een hoge kans op hoog rendement bieden.

Bedenk wel dat op moment van schrijven de aandelenmarkt op haar hoogste punt ooit staat. De meeste ETFs uit de DEGIRO kernselectie zijn opgericht na de financiële crisis van 2008. Dit betekent dat deze enorme dip niet in het gemiddelde jaarlijkse rendement is verwerkt. Dit is relevant, omdat als jij gaat lange termijn beleggen voor 20 – 30 jaar, je minimaal zo'n grote crisis mag verwachten. Met andere woorden: de gemiddelde jaarlijkse rendementen van deze selectie zijn doorgaans hoger dan je mag verwachten op een termijn van 30 jaar.

Hieronder geef ik meer tips en uitleg per beste ETF van DEGIRO kernselectie.

Laten we beginnen!

Samenvatting: 10 Beste Exchange Traded Funds uit DEGIRO Kernselectie 2021

Uit mijn uitgebreide onderzoek, analyse en jarenlange ervaring bekom ik 10 van de beste ETFs uit DEGIRO kernselectie. De lijst is niet volledig en staat op willekeurige volgorde. Het is namelijk persoonsafhankelijk van wat jij de beste keuze vindt. Dit hangt onder meer af van je risicoaversie en beleggingsstijl.

Naar mijn mening zijn dit tien van de beste keuzes uit DEGIRO kernselectie:

 1. Invesco EQQQ NASDAQ-100 UCITS ETF
 2. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
 3. iShares Automation & Robotics UCITS ETF
 4. iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist)
 5. iShares Healthcare Innovation UCITS ETF USD (Acc)
 6. SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF
 7. iShares Core MSCI World ETF
 8. VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF
 9. VanEck Vectors VideoGaming&eSports UCITS ETF USD
 10. SPDR S&P US Dividend Aristocrats ETF

In de tabel hieronder vind je een samenvatting van belangrijke kengetallen. Lees zeker het gehele artikel, omdat we per ETF meer in details gaan die goed zijn om te begrijpen.

Dit zijn de beste ETFs bij DEGIRO. Wil je weten wat de beste aandelen zijn voor potentieel x5 – x10 rendement? Klik hier voor aandelen abonnement.

beste-etfs-degiro-kernselectie

Bron: onderzoek Happy Investors Mindset – niet kopiëren zonder bronvermelding

Let op: succesvol ETF beleggen vergt meer dan enkel een paar fondsen aankopen. Het gaat erom dat je een gediversifieerde beleggingsportefeuille samenstelt die complementair is. Tevens dien je een risico- en koopstrategie te hanteren om je rendement te verhogen én het risico tot geld verlies te verlagen.

Hoe je dit doet leer ik je op de Happy Investors Community (met persoonlijke coaching als je wilt).

Lees verder voor meer tips, analyse en inzichten van al deze beste ETFs uit DEGIRO kernselectie! Of bekijk de video als je dit liever hebt.

PS: heb je nog geen DEGIRO account? Klik hier voor gratis account aanmaken. (via die link krijg ik een kleine vergoeding waar ik enorm blij zou zijn in ruil voor delen van mijn onderzoek en kennis met jou)

Video Uitleg over 10 van de beste ETFs uit DEGIRO Kernselectie

Beste ETF DEGIRO Kernselectie 1. Invesco EQQQ NASDAQ-100 UCITS ETF

beste-etfs-degiro

De Invesco EQQQ Nasdaq-100 ETF is duidelijk een van de beste ETFs uit DEGIRO kernselectie. Dit fonds bevat 103 van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Sinds haar oprichting in 2010 heeft het fonds continue de markt verslagen. Zij levert namelijk een structureel hoger dan gemiddeld rendement in vergelijking tot de S&P 500 of wereldwijde fondsen.

Het rendement is structureel hoog. Dit is een knappe prestatie. Let wel dat de huidige top 10 momenteel circa 52% van het totaal uitmaakt. Dit betekent een hoger risico van individuele prestaties van deze bedrijven binnen de top 10. Het is dan ook onverstandig om al je geld op één ETF te zetten, ook al is het rendement bijzonder hoog zoals met EQQQ. Je weet nooit zeker hoe de toekomst zich zal ontrafelen 😉.

Belangrijke cijfers bij dit beste ETF DEGIRO Kernselectie:

 • Rendement sinds oprichting: 23,23%
 • Dividend: 0,48%
 • Aantal posities: 103
 • Total expense ratio: 0,30%
 • P/E-ratio: 29,01 (dit is aan de hoge kant)
 • Risicocategorie DEGIRO: H
degiro-eqqq-invesco-etf-analyse

Bron: https://www.morningstar.nl/nl/etf/snapshot/snapshot.aspx?id=0P0000NMLI&InvestmentType=FE

Beste ETF DEGIRO Kernselectie 2. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF

beste-etf-degiro-wereldwijd

Onder de beste wereldwijde ETFs valt de Vanguard Total World ETF (VT). Dit fonds bevat meer dan 9000 posities. Helaas kunnen we dit niet via DEGIRO aanschaffen, maar er is gelukkig een alternatief. De Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (VWRL) is eveneens een wereldwijd fonds. In dit fonds zitten meer dan 3500 verschillende bedrijven verspreidt over de gehele wereld.

De VWRL is de beste ETF uit DEGIRO kernselectie voor als je wereldwijde spreiding in de (wereld)economie wilt.

Belangrijke cijfers bij dit beste ETF DEGIRO Kernselectie:

 • Rendement sinds oprichting: 12,11%
 • Dividend: 1,29%
 • Aantal posities: 3589
 • Total expense ratio: 0,22%
 • P/E-ratio: 18,75 (dit is neutraal)
 • Risicocategorie DEGIRO: H
vwrl-etf-analyse

Bron: https://www.morningstar.nl/nl/etf/snapshot/snapshot.aspx?id=0P0000YXJO

Tip: een goed begin is cruciaal bij beleggen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
 • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
 • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
 • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
 • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

3. iShares Automation & Robotics UCITS ETF

beste-etf-degiro-hoog-rendement

De iShares Automation & Robotics ETF richt zich op hoog-risico groeiaandelen (bedrijven) in automatisering en robotica. Let wel op dat dit Exchange Traded Fund pas is opgericht sinds 2016. Van 2016 tot op heden waren goede beursjaren. Zelfs de coronacrisis heeft goed uitgepakt voor de aandelenmarkt. Het is waarschijnlijk dat in de aankomende jaren deze beste ETF uit DEGIRO kernselectie minder goed zal presteren dan 22%. Desalniettemin, in de assumptie dat een rendement van boven de 12% genereert dan blijft deze ETF behoren tot de selectie der beste ETF's uit DEGIRO kernselectie.

Alhoewel dit fonds toekomstig gericht is, verwacht ik een hoge volatiliteit op korte termijn. De reden is een hoge P/E-notering (zie onder). In de top 10 aandelen zitten bedrijven als Snap Inc. en Nvidia. Nu is Nvidia een geniaal bedrijf, maar Snap is op moment van schrijven overgewaardeerd. Dit weet ik uit mijn talloze aandelen analyses naar individuele bedrijven.

Tip: lees altijd de factsheet van ETFs en kijk ook naar de top 10 posities. Hoe groter het aandeel van de top 10, hoe hoger het risico van een individueel bedrijf.

Belangrijke cijfers bij dit beste ETF DEGIRO Kernselectie:

 • Rendement sinds oprichting: 22,01%
 • Dividend: niet uitkerend
 • Aantal posities: 124
 • Total expense ratio: 0,40%
 • P/E-ratio: 39,95 (dit is hoog)
 • Risicocategorie DEGIRO: I
degiro-etf-analyses

Bron: https://www.ishares.com/nl/particuliere-belegger/nl/producten/284219/ishares-automation-robotics-ucits-etf-usd-acc-fund

goedkoop-aandelen-beleggen

4. iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist)

beste-duurzame-etf-degiro

Nu denk je wellicht ‘Jorik, waarom benoem je een ETF met een gemiddeld jaarlijks rendement van -3,12% sinds inceptie als een van de beste DEGIRO kernselectie ETFs?'. Dit is een logische vraag. In je analyse/onderzoek dien je altijd goed naar de context te kijken. De oprichting was in 2017. Dat is net voor de financiële crisis. Uiteraard heeft deze ETF daar een flinke klap doorgekregen. En in de jaren daarna was de wereld vooral bezig met economisch herstel. Maar anno 2021 ligt er te veel druk op verduurzaming. Bedrijven MOETEN verduurzamen. En daarom zitten aanbieders van duurzame energie (nutsbedrijven) in een sterke positie.

Ik heb geen glazenbol, maar mijn verwachting is dat deze “duurzame ETF” goed kan presteren in de aankomende tien jaar.

Belangrijke cijfers bij dit beste ETF DEGIRO Kernselectie:

 • Rendement sinds oprichting: -3,12%
 • Dividend: 0,63%
 • Aantal posities: 124
 • Total expense ratio: 0,65%
 • P/E-ratio: 26,14 (aan de hogere kant)
 • Risicocategorie DEGIRO: H
degiro-kernselectie-etfs

Bron: https://www.ishares.com/nl/particuliere-belegger/nl/producten/251911/ishares-global-clean-energy-ucits-etf

Beste ETF DEGIRO Kernselectie 5. iShares Healthcare Innovation UCITS ETF USD (Acc)

degiro-kernselectie-beste-etfs

Deze ETF uit DEGIRO kernselectie bevat 200 posities in bedrijven die innoveren binnen de gezondheidssector. Mijns inziens sluit deze ETF aan op de mega-trend van vergrijzing (in met name Europa). Zo bevat dit fonds zeer innovatieve spelers waaronder CRISPR Therapeutics en Twist Bioscience (dit laatste aandeel heb ik zelf ook in bezit, maar is wel uiterst risicovol).

Succesvol lange termijn beleggen is vooruitkijken. Ik vind dat je met deze belegging vooruitkijkt in wat een van de grootste trends wordt van de aankomende twintig jaar.

gratis fondsen bij degiro kopen

Belangrijke cijfers bij dit beste ETF DEGIRO Kernselectie:

 • Rendement sinds oprichting: 16,69%
 • Dividend: niet uitkerend
 • Aantal posities: 200
 • Total expense ratio: 0,40%
 • P/E-ratio: 29,86 (aan de hogere kant)
 • Risicocategorie DEGIRO: I

 

ishares-degiro-etf-analyse

Bron: https://www.ishares.com/nl/particuliere-belegger/nl/producten/284216/ishares-healthcare-innovation-ucits-etf-usd-acc-fund

Beste ETF DEGIRO Kernselectie 6. SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF

beste-exchange-traded-funds-degiro

Het fonds SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS bevat meer dan 1600 posities in kleine beursgenoteerde bedrijven die vallen onder de definitie van small cap. Het voordeel is een relatief grote spreiding qua posities. Ook is de spreiding over de top 10 uitstekend (<4%) en tevens is er evenredige verdeling over sectoren. Het nadeel is dat dit louter aandelen van Amerikaanse beurzen betreft.

Historisch gezien levert een ETF in small caps (kleine bedrijven) een hoger gemiddeld rendement dan large caps (grote bedrijven). Deze vergelijking is echter moeilijk te maken omdat ook het aantal posities en de geografische- en sectorale verdeling een grote rol spelen.

Op basis van het verleden zou deze ETF een gemiddeld jaarlijks rendement van circa 10 – 11% kunnen generen op een lange termijn van dertig jaar.

etf beleggen bij NAGA

Belangrijke cijfers bij dit beste ETF DEGIRO Kernselectie:

 • Rendement sinds oprichting: 12,7%
 • Dividend: niet uitkerend
 • Aantal posities: 1669
 • Total expense ratio: 0,30%
 • P/E-ratio: 16.36 (neutraal)
 • Risicocategorie DEGIRO: H
etf-analyse-degiro

Bron: https://www.morningstar.nl/nl/etf/snapshot/snapshot.aspx?id=0P00014M5T&InvestmentType=FE

7. iShares Core MSCI World ETF

wereldwijde-etfs-degiro-kernselectie

DE iShares Core MSCI World ETF, oftewel IWDA, wordt vaak vergeleken met de VWRL (Vanguard FTSE All-World). Het rendement en kosten van deze twee fondsen zijn nagenoeg vergelijkbaar. Het grote verschil is echter wel dat de VWRL meer spreiding biedt in zowel posities als geografisch. Derhalve is het mijns inziens logischer om te kiezen voor de VWRL. Het is ook overbodig om zowel IWDA als VWRL aan te kopen, omdat dit geen complementaire ETFs zijn. In dat perspectief is het logischer om VWRL aan te vullen met meer thematische ETFs zoals uit die uit dit artikel.

Belangrijke cijfers bij dit beste ETF DEGIRO Kernselectie:

 • Rendement sinds oprichting: 10.89%
 • Dividend: niet uitkerend
 • Aantal posities: 1567
 • Total expense ratio: 0,20%
 • P/E-ratio: 28.49 (aan de hoge kant)
 • Risicocategorie DEGIRO: H
tips-degiro-kernselectie-etfs

Bron: https://www.ishares.com/nl/particuliere-belegger/nl/producten/251882/ishares-msci-world-ucits-etf-acc-fund

etf beleggen etoro gratis

8.  VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF

degiro-etf-kernselectie-tips

Ik weet niet zeker of VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF tot de beste uit DEGIRO kernselectie mag behoren. Er zijn wel een paar goede argumenten te benoemen waarom deze gaat stijgen. Anderzijds lijken deze verwachtingen al in de prijs te zijn opgenomen.

Note: in de afbeelding hierboven zie je ticker VVSM. Het is echter de ticker SMH die je als ETF gratis kan kopen. Lees er meer over in deze VanEck Semiconductor analyse.

Iedereen weet dat chips onmisbaar zijn in de toekomst. Onze telefoons, auto's en zelfs toekomstige huishoudapparaten (IoT) hebben een chip nodig. Het woord ‘semiconductor' omvat de sector die zich bezighoudt met het maken van die chips. Investeren in dit fonds betekent dat je geld investeert in bedrijven die chips maken (zowel toeleveranciers als fabrikanten).

Let op: dit fonds bevat slechts 25 posities. Daarmee is het een relatief specialistische ETF en tevens gericht op één thema, namelijk die van semiconductors. Dit zal tot hoger risico leiden alsook een hoge volatiliteit. Mocht je hierin willen beleggen, doe dit dan met kleinere bedragen en neem als richtlijn max. 5 – 10% van je totale portefeuille (afhankelijk van je risicoaversie).

Belangrijke cijfers bij dit beste ETF DEGIRO Kernselectie:

 • Rendement sinds oprichting: 24.49%
 • Dividend: niet uitkerend
 • Aantal posities: 25
 • Total expense ratio: 0,35%
 • P/E-ratio: 31.93 (aan de hoge kant)
 • Risicocategorie DEGIRO: A
degiro-etf-tips

Bron: https://www.morningstar.nl/nl/etf/snapshot/snapshot.aspx?id=0P0001LBAI

9. VanEck Vectors VideoGaming&eSports UCITS ETF USD

beste-etfs-degiro-2021

De VanEck Vectors VideoGaming&eSports UCITS ETF heb ik al vaker benoemd als een van de beste ETFs. Het is een thema ETF die volledig is gericht op videogaming. Dit is enerzijds een hoog risico vanwege beperkte spreiding. Anderzijds geeft dit een potentieel hoger rendement. Ik bezit zelf ook een klein aandeel in deze toekomstgerichte ETF, maar dat wilt natuurlijk niet zeggen dat jij dit ook moet doen.

Wat je besluit ook is, mocht je erin willen investeren let er dan op dat je dit met kleine bedragen doet die je kan missen. Het risico is namelijk hoger in vergelijking tot veilige fondsen.

Belangrijke cijfers bij dit beste ETF DEGIRO Kernselectie:

 • Rendement sinds oprichting: 47,72%
 • Dividend: niet uitkerend
 • Aantal posities: 26
 • Total expense ratio: 0,55%
 • P/E-ratio: 27,70 (aan de hogere kant)
 • Risicocategorie DEGIRO: I
degiro-etf-kernselectie

Bron: https://www.morningstar.nl/nl/etf/snapshot/snapshot.aspx?id=0P0001HWNX

Beste ETFs DEGIRO kernselectie 10. SPDR S&P US Dividend Aristocrats ETF

beste-etfs-degiro-kern

De laatste aanvulling onder de beste ETF's uit DEGIRO kernselectie is een fonds dat relatief hoger dividend uitkeert. Fondsen die veel dividendbedrijven bezitten zijn doorgaans meer stabiel. Het gemiddeld jaarlijks rendement ligt wat lager, omdat het uitgekeerde dividend op de koers drukt. Het gaat daarom om de combinatie tussen koersrendement + dividend.

Tip: dit fonds bevat dividendaandelen genoteerd aan Amerikaanse beurzen. Er is ook een fonds van dezelfde uitgever voor dividendaandelen genoteerd aan Europese beurzen. Dit kan handig zijn voor wie meer spreiding in Europa wilt.

Belangrijke cijfers bij dit beste ETF DEGIRO Kernselectie:

 • Rendement sinds oprichting: 10.25%
 • Dividend: 2.94%
 • Aantal posities: 112
 • Total expense ratio: 0,35%
 • P/E-ratio: 18.34 (neutraal)
 • Risicocategorie DEGIRO: H
kernselectie-etf-degiro

Bron: https://www.morningstar.nl/nl/etf/snapshot/snapshot.aspx?id=0P0000UHC5&InvestmentType=FE

Dit waren alle Exchange Traded Funds uit de kernselectie van DEGIRO. Heb je nog vragen/opmerkingen? Stel ze hieronder in een reactie.

 

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Mis nooit meer unieke groeiaandelen

Sluit je aan op de Happy Investors Community en krijg direct toegang tot al mijn exclusieve beleggingsrapporten met unieke groeiaandelen voor potentieel x5 - x10 rendement

arrow_drop_up arrow_drop_down