8x Beste ETFs bij eToro Kopen voor Winst | Happy Investors
7x Beste ETFs bij eToro kopen 2021: Hoger Rendement, Lager Risico
ETF Beleggen
Happy Investors
ETF Beleggen
08/09/2021
13 min

8x Beste ETFs bij eToro Kopen voor Winst | Happy Investors

08/09/2021
13 min

Beste Happy Investor, succesvol lange termijn beleggen? Exchange Traded Funds (ETFs) zijn vaak de betere keuze voor particuliere beleggers. Lager risico en toch hoger rendement. In dit artikel vind je mijn onderzoek naar de beste ETFs bij eToro voor lange termijn. Het is een zorgvuldige selectie van laag naar hoger risico. Een selectie van de beste eToro ETFs op basis van feiten: behaald rendement en dividend.

Naast de feiten kijken we ook vooruit. Wat zijn de verwachtingen? Op basis van mijn kennis en ervaring heb ik 8 trackers geselecteerd waar ik verwacht dat zij haar sterke prestaties in de toekomst kunnen doorzetten.

Lees snel verder

Let op: een sympathieke lezer attendeerde mij erop dat deze ETFs niet beschikbaar zijn voor Belgische beleggers op eToro (“due to regulatory constraints”). Hopelijk gaat dit voor onze Belgische vrienden in de toekomst veranderen. Als Nederlander zijn ze allemaal beschikbaar.

De 8 beste Exchange Traded Funds bij eToro op basis van risico, rendement en lange termijn potentieel

Dit zijn de 8 beste ETF's bij eToro:

beste-etfs-etoro

Bron: onderzoek Happy Investors Mindset. Niet kopiëren zonder bronvermelding

Bovenstaande afbeelding weergeeft een samenvatting van de beste Exchange Traded Funds die je kan kopen bij eToro. Ze staan gerangschikt op risico. De VTI bevat relatief minder risico, vanwege haar wereldwijde spreiding. De iShares Semiconductor ETF bevat het meeste risico, maar met potentieel  het hoogste rendement.

Note: de 8ste is later toegevoegd als beste ETF bij eToro voor beleggen in CO2-reductie.

Begrijp goed dat deze tabel eruit ziet als een “simpel” lijstje, maar dat hier vele jaren aan ervaring en werk achter zit. Immers, ik tracht de beste eToro ETFs te selecteren op basis van de feiten (historische rendementen), maar ook op potentieel toekomstig hoog rendement. Daar zijn de QQQ, ARKK en SOXX voorbeelden van. Dit zijn meer risicovolle ETFs waarvan ik persoonlijk verwacht dat zij ons hoger dan gemiddeld rendement kunnen geven op de langere termijn. Let wel dat zij ook hogere koersvolatiliteit geven. Buy the dip kan een uitstekende keuze zijn bij dit type trackers 😉.

Nog geen eToro account? Klik hier voor gratis account aanmaken. Aanmelden duurt circa vijf minuten. Geld kan je overboeken via iDeal of Paypal.

periodiek-beleggen


1. Beste Thema ETF eToro: Beleggen in Carbon Credits (CO2)

welke-etfs-kopen-etoro

Specifiek voor de lange termijn kan het beleggen in carbon credits wel eens dé beleggingskans van dit decennia zijn. Na veel onderzoek zijn we een ETF tegengekomen die alleen bij eToro te koop is (niet bij DEGIRO of BUX Zero). Dit betreft de KraneShares Global Carbon Strategy ETF (KRBN). De afbeelding hierboven toont de recente prestatie aan. 

Naast de ETF voor het beleggen in carbon credits (wat CO2-certificaten zijn), is het ook mogelijk om te beleggen in pure CO2-aandelen. Uit diepgaand onderzoek hebben we een uniek aandeel gevonden. Dit aandeel is momenteel de enige manier voor beleggen in carbon credits via één aandeel. 

Alles over deze unieke beleggingskans lees je in dit artikel over beleggen in carbon credits.

2. Beste Wereldwijde ETF eToro: Vanguard Total Stock Market (VTI)

beste-etfs-etoro-lange-termijn

Bron: onderzoek Happy Investors Mindset. Niet kopiëren zonder bronvermelding

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. De feiten in de tabel hierboven spreken voor zich: de Vanguard Total Stock Market (VTI) is de beste wereldwijde ETF bij eToro. De spreiding is daarbij groot. Meer dan 3900 bedrijven over de gehele wereld. Daarvan zit circa 20 – 25% in de top 10, wat wel aan de hogere kant is in vergelijking tot de VWRL en VT (nadeel).

De VTI heeft in vergelijking tot de VWRL en VT deze voordelen:

  • Hoger rendement
  • Hoger dividend
  • Goedkopere ETF met expense ratio 0,03 – 0,06% vs. de 0,22% bij de VWRL

Veel Nederlandse beleggers kiezen voor de VWRL. Laat mij duidelijk zijn: dit is een prima wereldwijde ETF! Sterker nog, ik heb mijn zusje overtuigd om hier iedere maand een klein bedrag te investeren.

Waarom VWRL terwijl de VTI de beste wereldwijde ETF bij eToro is?

Hiervoor zijn een aantal redenen. De belangrijkste is dat je de VWRL commissievrij via de Amsterdamse beurs bij DEGIRO kan kopen. Dit biedt voordelen op vlak van belasting, dividend, valuta- en transactiekosten. Tevens is het gemakzucht. We kunnen alles via DEGIRO kopen en hoeven geen tweede account aan te maken.

Toch heb ik, als voorstander van DEGIRO, besloten om ook een account bij eToro aan te maken. De reden hiervoor is omdat ik zo toegang krijg tot de beste aandelenfondsen op eToro.

Kijk nog eens naar de tabel. VTI presteert significant beter dan de VWRL. Het verschil is zelfs 35% op 5 jaar tijd. Bovendien kunnen we bij eToro ook de beste dividend ETF kopen (zie nummer 2). Deze, en andere uitstekende ETF’s zoals die van ARK (zie nummer 6), zijn niet bij DEGIRO te koop.

Ik wil geen hoog rendement missen louter omdat ik deze niet kan kopen via mijn huidige beleggingsplatform. Dan maar twee accounts aanmaken zodat ik óók de beste ETFs bij eToro kan kopen!

Wil je de VTI commissievrij kopen via eToro? Klik hier voor gratis account aanmaken.

3. Beste Dividend ETF eToro: Schwab US Dividend Equity (SCHD)

welke-beste-etfs-etoro-kopen

Voorbeeld van SCHD via eToro kopen. Bron: eToro account Happy Investors Mindset 08-06-2021

De Schwab US Dividend Equity was voor mij dé reden om via eToro te gaan beleggen. Dit is namelijk een van de beste dividend ETFs die je kan kopen. Deze tracker heeft sinds oprichting een gemiddeld jaarlijks dividend van >15% gerealiseerd. En dat is exclusief de circa 3% dividend per jaar! Het is aannemelijk dat dit aandelenfonds op de lange termijn beter presteert als de S&P 500. Dit betekent een gemiddeld jaarlijks rendement van ±10% én ±3% dividend per jaar.

Hier lees je de volledige ETF analyse van de Schwab US Dividend Equity (SCHD). Je kan ook de video van hieronder bekijken.

De korte samenvatting is dat dit beslist een van de beste eToro trackers is. Dit Exchange Traded Fund richt zich op circa 100 dividendbedrijven die sterk scoren op fundamentele waardering. Dit zijn respectabele bedrijven met een bewezen verdienmodel. Denk aan Pepsico, Pfizer, et cetera.

Doorgaans is het risico bij dividendaandelen lager. Dit type bedrijf boekt al jaren winst, waarvan een deel wordt uitgekeerd als dividend. De koers is meestal stabieler, waardoor je minder koersrendement hebt. Daartegenover staat wel iets meer zekerheid met een jaarlijks dividend.

De kracht van de Schwab US Dividend Equity is dat zij zowel goed presteert op koersrendement als dividend. Een nadeel is de hogere turnover en de top 10 bedraagt 42% van het totaal. Dit laatste duidt normaliter op hoger risico. En toch is de jaarlijkse volatiliteit “slechts” 16%. (Wat betekent dat de koers regelmatig -15% staat ten opzichte van haar vorige piek).

Op dit moment heb ik nog maar één SCHD aandeel bij eToro gekocht. Op termijn zet ik dit om naar 10% van mijn totaalvermogen. Dat komt neer op 15 – 20K. Dit heeft echter tijd nodig, omdat ik kapitaal vanuit andere ETFs & aandelen bij DEGIRO moet verkopen. En dat wil ik op de juiste momenten doen met hogere winsten 😉.

4. Beste Dividend ETF eToro: iShares Core Dividend Growth (DGRO)

De tweede beste ETF bij eToro voor dividend is de iShares Core Dividend Growth (DGRO). Ook dit aandelenfonds kunnen wij niet via BUX of DEGIRO kopen. Enkel via eToro. En dat is de moeite waard.

De DGRO heeft over de afgelopen 5 jaar een totaalrendement van 114% gerealiseerd. Het jaarlijkse dividend fluctueerde daarbij rondom de 2%:

beste-dividend-etfs-etoro

Performance iShares Core Dividend Growth ETF. Bron: ishares.com

Deze goedkope tracker richt zich op U.S. aandelen met dividendgroei. De expense ratio is slechts 0,08%. De risicoverdeling over sectoren is goed. Geografische risico spreiding is, net als de SCHD, minder goed (enkel V.S.). Een wereldwijde Exchange Traded Fund zoals de VTI of VWRL zou een goede aanvulling zijn op de SCHD en/of DGRO.

Welk aandelenfonds met dividend bij eToro is beter: SCHD of DGRO? Antwoord: de DGRO biedt iets lager risico dan de SCHD. De prijs van dit lagere risico is een iets lager rendement en dividend. Je zou hiervoor willen kiezen als je meer korte termijn wilt handelen. Voor lange termijn beleggers (>5 – 30 jaar) is de SCHD een logischere keuze.

Wil je de DGRO commissievrij kopen via eToro? Klik hier voor gratis account aanmaken.

5. Beste Small cap ETF eToro: iShares Russell 2000 Small Cap ETF (IWM)

beste-small-cap-etf-etoro

Small caps zijn een goede aanvulling op iedere ETF beleggingsportefeuille. Small caps zijn kleine bedrijven. Zij hebben een hogere kans op faillissement (risico), maar ook een hogere kans op snelle groei (rendement). Om te investeren in kleine bedrijven heb je veel kennis en kunde nodig. In ruil voor het hogere risico kan je een hoger rendement halen.

Heb je deze kennis niet en wil je wel profiteren van deze kans? De iShares Russell 2000 biedt de oplossing.

Deze beste eToro ETF maakt het mogelijk om snel en eenvoudig je geld te spreiden over 2000 kleine beursgenoteerde bedrijven binnen de Verenigde Staten. Het voordeel hiervan is grote spreiding qua bedrijven en sectoren. Tevens ligt het rendement iets hoger (theoretisch gezien). Het gemiddeld jaarlijks rendement sinds oprichting is 9,19% met circa 0,75% dividend.

Een nadeel is het gebrek aan geografische spreiding. Het fonds bevat circa 2000 kleine bedrijven genoteerd aan beurzen uit de V.S.. Sommigen van hen zullen vast en zeker internationale omzet genereren, maar merendeel niet. Ook bevat de IWM op korte termijn een groter risico, omdat kleine bedrijven zwaarder zijn getroffen door de covid-19 crisis. Een correctie kan aanstaande zijn.

Tot slot, naast de Russell 2000 heb je ook de Russell 3000. In deze laatste zitten 3000 posities i.p.v. 2000. Beide trackers kan je kopen via eToro, DEGIRO en andere bekende beleggingsapps.

Wil je de IWM commissievrij kopen via eToro? Klik hier voor gratis account aanmaken.

beste ETFs kopen eToro

6. Beste Large Cap ETF eToro: Invesco QQQ Trust Series 1 (QQQ)

etf-hoogste-rendement-bij-etoro

Mijn favoriete Exchange Traded Fund is de Invesco QQQ Trust Series 1 (QQQ). Deze tracker houdt een selectie van 100 innovatie bedrijven bij. Dankzij deze tracker zou je een gemiddeld jaarlijks rendement van >25% hebben gehad in de afgelopen vijf jaar. Deze beste ETF bij eToro (en andere platformen) presteert ver bovengemiddeld.

De prestatie van QQQ is vooral te danken aan grote investeringen in de grootste bedrijven. Zo bedraagt de top 10 momenteel 52,8% van het totale gewicht. Grootmachten als Apple, Alphabet, Amazon en Microsoft blijven continue stijgen.

Op moment van schrijven leidt dit tot een “duur” aandelenfonds. Er is een reële kans dat QQQ in de aankomende jaren minder goed gaat presteren. Dit komt omdat het neerwaarts risico hoger wordt t.o.v. het potentieel opwaarts rendement. En dit risico wordt versterkt vanwege de onevenredige spreiding in de top 10 grootste posities.

Iedere daling van -20% zou een prachtige kans zijn om extra te kopen van QQQ.

Wie na de financiële crisis €10.000 had geïnvesteerd in QQQ, zou 12 jaar later een rendement van x13 hebben gehad. Oftewel meer dan €130.000.

Je hebt ook TQQQ en SQQQ. Wees hier wel uitermate voorzichtig mee. De TQQQ is een explosieve ETF wanneer de markten stijgen. TQQQ werkt namelijk met hefboom van x3. Je winst gaat dan x3. Maar let op: als de koers moet -30% daalt, is jouw verlies -90%. Een €1000 is dan nog maar €100 waard. En dan heb je x10 (!) rendement nodig om het verlies goed te maken.

De QQQ behoort niet alleen tot de beste eToro ETFs. Dit fonds behoort ook tot de beste Exchange Traded Funds uit DEGIRO Kernselectie.

Meer weten? Lees hier de top 10 beste aandelenfondsen uit DEGIRO Kernselectie.

7. Beste Technologie ETFs eToro: ARK Innovation & Next Generation Internet (ARKK en ARKW)

etf-groeiaandelen-etoro

De ARK Innovation (ARKK) en ARK Next Generation Internet (ARKW) mogen niet ontbreken in de lijst der beste ETFs bij eToro. Dit zijn zeer risicovolle trackers die de koers bijhouden van 35 – 50 technologie bedrijven. Het fonds streeft ernaar te investeren in radicale disruptors. Dit zijn bedrijven die iets radicaal anders doen, en daarmee potentieel nieuwe marktleiders worden. Succesvolle voorbeelden zijn Tesla, Roku, Square en Teledoc Health.

Dit soort bedrijven zijn uiterst risicovol. Immers, je wilt hier vroegtijdig in investeren voor exponentieel rendement. Dit betekent investeren op het moment dat deze bedrijven nog in de ontwikkeling/groeifase zitten. Het probleem: deze fasen vergen forse kapitaalinvesteringen waarbij initieel grote verliezen worden geboekt. Er is op dat moment nog geen bewezen verdienmodel dat hoge winstmarges kan genereren. Ze afbeelding van hieronder toont dit aan:

uitleg-hoe-beleggen-in-groei-etfs

Product Life Cycle. Bron: SlideToDoc.com

Het risico: je investeert in een bedrijf dat nooit winstgevend gaat worden. Of dat failliet gaat omdat het geld op raakt. Of dat het ontwikkelingspotentieel slechter is dan verwacht (van het bedrijf of de sector an sich).

Het antwoord: de ETFs van ARK. Dankzij deze tracker kan je jouw geld diversifiëren over 35 – 50 van dit soort groeiaandelen. Daarmee verklein je de kans op individueel risico. En tegenover dit hogere risico mag je een potentieel hoger rendement verwachten:

rendement-ark-etfs

Bron: SeekingAlpha.com

De afgelopen jaren zijn de ARK Exchange Traded Funds enorm gestegen. Er ontstaat nu twijfel over de toekomstige prestaties. Fondsen richten “shorts” op tegen de ARK. Betekende dat je ook kan speculeren tegen een koersdaling.

De volatiliteit van de ARK ETFs zal hierdoor alleen maar toenemen. En deze was al aanzienlijk. Koersdalingen van -25% zijn meerdere keren voorgekomen in de afgelopen vijf jaar. Aan de andere kant betekent dit kansen voor “buy the dip”.

Een laatste tip: persoonlijk heb ik interesse in de nieuwe ARK Exchange Traded Fund genaamd ARK Fintech Innovation ETF (ARKF). Let wel: de expense ratio is 0,75% en dat is “duur”.

De trackers van ARK kan je niet bij DEGIRO kopen. Ze zijn wel beschikbaar bij eToro.

Wil je de ARKK, ARKW en/of ARKF commissievrij kopen via eToro? Klik hier voor gratis account aanmaken.

8. Beste Thema ETF eToro: iShares Semiconductor ETF (SOXX)

beste-thema-etf-etoro

De laatste der beste eToro ETFs is de iShares Semiconductor ETF (SOXX). Dit is een thema Exchange Traded Fund, wat betekend dat het meer middellange termijn kan zijn (hoeft niet). Het is nog niet te laat om te profiteren van de toenemende vraag naar chips. De semiconductor sector staat voor de gehele keten van chips. Vanaf grondstoffen leveranciers tot aan fabrikanten als Nvidia en AMD. Ook belangrijke spelers als ASML en Taiwan Semiconductor zitten in deze beste eToro ETF.

De toenemende vraag uit zich in een toenemend rendement:

beste-etoro-etfs

Bron: https://www.ishares.com/us/products/239705/ishares-phlx-semiconductor-etf

Op moment van schrijven is er nochtans een tekort aan chips. Besef je wel dat aandelenmarkten vooruit kijken. De vraag naar chips in de toekomst is al reeds in de prijs berekend. Daarbij kent de semiconductor sector cyclische bewegingen. Het gevolg is dat er potentieel grotere dalingen plaatsvinden. Een meer actieve beleggingsstijl, hetzij met limiet orders, kan rendabel uitpakken bij deze thema ETF.

Deze beste tracker kan je overigens ook bij DEGIRO kernselectie kopen. Zo heb je de VanEck Semiconductor ETF (SMH). Deze is niet geheel hetzelfde als de SOXX. Vergelijk dus goed de factsheets en andere relevante informatie, alvorens je besluit in een van deze fondsen te beleggen.

Video uitleg over de beste Exchange Traded Funds bij eToro

Dit waren de 7 beste Exchange Traded Funds bij eToro voor de lange termijn. Let goed op de risico’s en investeer alleen in trackers die aansluiten bij je risicoprofiel. Opteer ook voor veel spreiding, met max. 10% per ETF. De VTI kan mogelijk de uitzondering zijn, omdat dit een grote, wereldwijde tracker is.

En, wat vind jij van de beste ETFs bij eToro? Heb jij nog andere suggesties die we kunnen toevoegen aan deze lijst? Laat het mij weten in een reactie hieronder 😊.

Officiele dislaimer van eToro:

eToro is a multi-asset platform that offers investments in stocks and crypto assets as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and, due to the leverage effect, carry a high risk of losing money quickly. More than 80% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Reacties
Categorieën