DEGIRO Uitleg: Hoe Werkt DEGIRO? | DEGIRO Beleggen Ervaringen, Review en Tips voor Beginners
degiro-uitleg-hoe-werkt-het
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
04/10/2024
7 min

DEGIRO Uitleg: Hoe Werkt DEGIRO? | DEGIRO Beleggen Ervaringen, Review en Tips voor Beginners

04/10/2024
7 min


Hoe Werkt DEGIRO? Een Complete Gids voor Beginnende Beleggers

DEGIRO maakt beleggen toegankelijk voor iedereen, met eenvoudige processen en lage kosten. Deze gids biedt een diepgaand overzicht van hoe je kunt beginnen met beleggen bij DEGIRO, inclusief het kopen van ETF's en aandelen. We delen inzichten van ervaren beleggers en bieden tips om je beleggingsreis te starten.

Let op: in deze DEGIRO uitleg richten wij ons op een tutorial over beleggen bij DEGIRO. Je dient allereerst de beste beleggingsplatformen te vergelijken om te bepalen of DEGIRO voor jou de beste keuze is. Er zijn verschillende soorten beleggingsapps die je kan gebruiken. Vergelijk is zinvol, omdat er verschillen in kosten, gebruik, en service zijn.

Aanmelden en Accountopties bij DEGIRO

Om te beginnen met beleggen bij DEGIRO, doorloop je een aanmeldingsproces inclusief paspoortverificatie. Kies voor een Basic account, dat voldoet voor de meeste beleggers en toegang geeft tot een breed scala aan beleggingsinstrumenten zonder complexiteit. Dit account is vooral geschikt voor beginnende beleggers die willen starten met lage risico's.

Transactiekosten en Valutakosten bij DEGIRO (verlagen)

In de uitleg over DEGIRO wordt benadrukt dat de broker bekend staat om zijn lage transactiekosten, wat een significant voordeel is voor beleggers. Deze kosten zijn essentieel om in de gaten te houden, omdat ze direct invloed hebben op het rendement van je beleggingen. Daarnaast wordt gewezen op de valutakosten die in rekening worden gebracht wanneer je handelt in valuta anders dan de euro. Deze kosten kunnen optellen, vooral als je frequent handelt of valuta moet omwisselen. Het advies is om, indien mogelijk, te kiezen voor beleggingen in euro's om deze extra kosten te vermijden.

Het gedeelte over transactiekosten en valutakosten benadrukt het belang van het minimaliseren van kosten om het netto rendement van beleggingen te maximaliseren. Dit is een cruciaal aspect van beleggen bij DEGIRO, waar potentiële beleggers zich bewust van moeten zijn bij het maken van hun beleggingskeuzes.

Een voordeel aan beleggen bij DEGIRO is het gebruik maken van de DEGIRO ETF Kernselectie. De ETF kernselectie bevat Exchange Traded Funds die tegen lagere transactiekosten kunnen worden gekocht en verkocht. Let echter wel op de fair use policy. Als je kiest voor maandelijks beleggen, of periodiek een ETF of aandeel koopt, dan valt dit meestal binnen de fair use policy. Maar als je dagelijks gaat handelen, dan niet, en zullen de transactiekosten hoger zijn.

DEGIRO Uitleg: Het Vinden van ETF's en Aandelen

DEGIRO biedt een breed assortiment aan ETF's en aandelen. Voor ETF's is de kernselectie bijzonder aantrekkelijk vanwege de mogelijkheid om commissievrij te handelen, waardoor je transactiekosten verlaagt. Aandelen vind je eenvoudig via de zoekfunctie door de naam of ticker in te typen. Kies bij voorkeur voor beleggingen in euro's om valutakosten te vermijden.

Bij DEGIRO kun je eenvoudig ETF's en aandelen vinden via de zoekfunctie of door te navigeren in de verschillende secties van het platform. Hieronder volgt een uitleg over de benaderingen om deze beleggingsopties te vinden:

Het Gebruik van de Zoekfunctie

Je kunt de zoekfunctie van DEGIRO gebruiken om direct ETF's of aandelen te vinden. Dit kan door de naam of ticker van het gewenste fonds of aandeel in te typen. Voor ETF's is het vaak handig om de ticker te gebruiken, omdat dit snel en nauwkeurig resultaten oplevert. Aandelen zijn op vergelijkbare wijze te vinden; als je de specifieke ticker niet kent, kan het intypen van de volledige naam van het bedrijf helpen bij het lokaliseren van het aandeel.

Soms kom je varianten tegen van bekende ETF's of aandelen die specifiek zijn aangepast voor internationale markten en mogelijk verschillende tickers hebben. DEGIRO biedt deze varianten aan om te voldoen aan de vraag van internationale beleggers en om brede toegankelijkheid van beleggingsproducten te waarborgen.

Beleggen bij DEGIRO: EURO vs. Dollar

Het wordt aanbevolen om, waar mogelijk, te beleggen in ETF's en aandelen die genoteerd staan in euro's. Dit helpt valutakosten te vermijden die gepaard gaan met het omwisselen van valuta. DEGIRO maakt het mogelijk om via de interface direct te zien in welke valuta een bepaalde ETF of aandeel wordt verhandeld.

DEGIRO biedt ook de mogelijkheid om ETF's en aandelen te filteren op basis van verschillende criteria. Bijvoorbeeld, je kunt filteren op de kernselectie van ETF's om diegene te vinden die commissievrij zijn, of filteren op basis van expense ratio om kosten-efficiënte opties te identificeren. Dit helpt bij het verfijnen van je zoekopdracht en het vinden van beleggingen die overeenkomen met je criteria voor kosten, spreiding, en risico.

Begrip van Tickers en Namen

Een belangrijk aspect bij het vinden van ETF's en aandelen op DEGIRO is het begrijpen van tickers en namen. Tickers zijn unieke afkortingen die worden gebruikt om beleggingsproducten snel te identificeren. Het kennen van de ticker kan het zoekproces versnellen, vooral bij het zoeken naar specifieke fondsen of aandelen.

De uitleg maakt duidelijk dat DEGIRO verschillende tools en functionaliteiten biedt om beleggers te helpen bij het vinden van de juiste beleggingsopties, passend bij hun strategie en doelstellingen

DEGIRO tutorial: ETF en Aandelen Kopen en Verkopen

Leer het verschil tussen marktorders en limietorders om ETF's en aandelen te kopen of verkopen. Marktorders zijn snel en eenvoudig, terwijl limietorders je meer controle geven over de prijs waartegen je koopt of verkoopt. Een stop limiet order is nuttig om verliezen te beperken of winsten veilig te stellen.

In de uitleg over DEGIRO wordt gedetailleerd beschreven hoe marktorders en limietorders functioneren en hoe beleggers deze kunnen gebruiken bij het kopen of verkopen van ETF's en aandelen via het platform.

Marktorders

Marktorders worden gepresenteerd als de snelste en eenvoudigste manier om een transactie te voltooien. Wanneer je een marktorder plaatst, geef je aan dat je een bepaald aantal aandelen of ETF's wilt kopen of verkopen tegen de huidige marktprijs. Het voordeel van een marktorder is de snelheid waarmee de transactie wordt uitgevoerd, wat vooral nuttig kan zijn in snel bewegende markten. Echter, bij het gebruik van marktorders loop je het risico dat de uitvoeringsprijs licht afwijkt van de laatst bekende prijs vanwege marktvolatiliteit.

Limietorders

Limietorders bieden meer controle over de prijs waartegen je koopt of verkoopt. Bij het plaatsen van een limietorder specificeer je de maximale prijs waartegen je bereid bent te kopen of de minimale prijs waartegen je wilt verkopen. De transactie wordt alleen uitgevoerd als de marktprijs voldoet aan jouw voorwaarden. Dit biedt de mogelijkheid om beter te plannen en te voorkomen dat je meer betaalt of minder ontvangt dan je wilt. Limietorders zijn met name waardevol in volatiele of minder liquide markten, waar prijsschommelingen groot kunnen zijn.

Stop Limiet Orders

Er wordt ook gesproken over stop limiet orders (of stop loss orders), die gebruikt kunnen worden om verliezen te beperken of winsten veilig te stellen. Een stop limiet order wordt geactiveerd wanneer de prijs van een aandeel of ETF een bepaald niveau bereikt, waarna het een limietorder wordt om tegen een specifieke prijs te verkopen. Dit mechanisme is handig om je beleggingen te beschermen tegen significante dalingen zonder dat je constant de markt hoeft te monitoren.

Hoe werkt DEGIRO? Over Dividenden en Portefeuillebeheer

Binnen je DEGIRO account kun je aankomende dividenden en transactiegeschiedenis bekijken. Hoewel het platform geen uitgebreide dividendoverzichten biedt, kun je jaaroverzichten downloaden voor je belastingaangifte. Het beheren van je portefeuille en het inzien van ongerealiseerde winsten en verliezen is eenvoudig via het dashboard.

Tips voor Succesvol Beleggen bij DEGIRO

Begin met ETF's voor lagere risico's en breid geleidelijk uit naar aandelen als je meer ervaring opdoet. Discipline en een langetermijnstrategie zijn cruciaal voor succes. Investeer alleen met geld dat je kunt missen en focus op beleggingen die je begrijpt.

Voor beginners is het starten met ETF beleggen een betere keuze vanwege het lagere risicoprofiel. Als je meer gevorderd geraakt, kan je investeren in aandelen. Het beleggen in aandelen kent een hoger risico, met potentieel hoger rendement. Zo streven wij naar het selecteren van de beste aandelen. We realiseren aantoonbaar hoger rendement, maar we hebben dan ook de nodige ervaring en investeren veel tijd in onderzoek.

Naast aandelen en ETF’s kan je uiteraard ook investeren in vastgoed. Denk aan passief beleggen in de beste vastgoedfondsen in Nederland. Let wel op spreiding, en doe goed onderzoek naar welke vastgoedfondsen voor jou een gunstige keuze zijn.

DEGIRO Vergelijken met Brokers

Het vergelijken van DEGIRO met andere brokers zoals MEXEM, BUX Zero, eToro, Freedom24, Interactive Brokers, Trade Republic, Trading212, Rabobank, en ABN AMRO kan je helpen de beste keuze te maken voor jouw beleggingsbehoeften. Elke broker heeft unieke kenmerken, kostenstructuren, en diensten die ze aantrekkelijk maken voor verschillende soorten beleggers. Hieronder vind je een overzicht van enkele kernverschillen:

Kosten en Commissies Vergelijken

 • DEGIRO staat bekend om zijn lage kosten en brede bereik van beleggingsopties, waardoor het een populaire keuze is voor zowel beginnende als ervaren beleggers.
 • MEXEM biedt toegang tot een breed scala aan internationale markten met competitieve tarieven en is daardoor aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar wereldwijde diversificatie.
 • BUX Zero richt zich op commissievrije handel in aandelen en ETF’s, wat het een goede optie maakt voor beginnende beleggers met kleinere portefeuilles.
 • eToro is vooral bekend om zijn sociale handelsplatform en de mogelijkheid om posities van succesvolle beleggers te kopiëren, naast commissievrije aandelenhandel.
 • Freedom24 biedt toegang tot Amerikaanse IPO's voor Europese beleggers, wat uniek is en aantrekkelijk kan zijn voor speculatieve beleggers.
 • Interactive Brokers is een favoriet onder professionele beleggers vanwege de uitgebreide handelsmogelijkheden en geavanceerde tools, maar kan intimiderend zijn voor beginners.
 • Trade Republic biedt commissievrije handel en een gebruiksvriendelijke mobiele app, gericht op Europese beleggers.
 • Trading212 biedt een combinatie van commissievrije handel en een gebruiksvriendelijk platform, vergelijkbaar met BUX Zero, maar met een breder assortiment aan instrumenten.
 • Rabobank en ABN AMRO zijn traditionele banken die beleggingsdiensten aanbieden met over het algemeen hogere kosten, maar met de toegevoegde waarde van uitgebreide financiële diensten onder één dak.

Platform en Gebruikerservaring

 • Platforms zoals eToro, BUX Zero, en Trading212 bieden gebruiksvriendelijke interfaces die aantrekkelijk zijn voor beginnende beleggers.
 • Interactive Brokers en MEXEM bieden geavanceerde tools en analysemogelijkheden die meer ervaren beleggers kunnen waarderen.
 • Trade Republic en BUX Zero focussen op mobiel beleggen met gestroomlijnde apps, ideaal voor jongere beleggers die veel onderweg zijn.
 • Rabobank en ABN AMRO bieden een meer traditionele bankervaring met persoonlijke klantenservice en een breed scala aan financiële producten.

Wie heeft de grootste? Over aanbod van ETF’s en aandelen

DEGIRO en Interactive Brokers bieden toegang tot een breed scala aan internationale markten en beleggingsinstrumenten, terwijl BUX Zero en Trade Republic meer beperkt zijn tot Europese en Amerikaanse aandelen en ETF’s. eToro en Trading212 bieden naast aandelen en ETF’s ook CFD’s en cryptocurrencies, wat ze een goede keuze maakt voor diversificatie buiten traditionele beleggingen. Dit laatste zouden wij echter sterk afraden! Vermijd CFD beleggen en vermijd beleggen in opties, turbo’s en beleggen met margin.

Conclusie over DEGIRO uitleg en beginnen met beleggen bij DEGIRO

DEGIRO biedt een solide platform voor zowel beginners als ervaren beleggers. Met lage kosten, een breed assortiment en gebruiksvriendelijke functionaliteiten, is het een aantrekkelijke keuze voor iedereen die wil beginnen met beleggen. Door te leren van ervaren beleggers en je kennis voortdurend te verdiepen, kun je je beleggingsdoelen bereiken en financiële onafhankelijkheid nastreven.

Reacties
Categorieën