7 Jaar Ervaring en Testen: 7x Beste Beleggingsapps | Happy Investors
7 Jaar Ervaring en Testen: 7x Beste Beleggingsapps [2021] Betrouwbaar
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
09/02/2021
9 min

8+ Jaar Ervaring en Testen: 7x Beste Beleggingsapps | Happy Investors

09/02/2021
9 min

Beste Happy Investor, ga je beginnen met het avontuur van lange termijn beleggen? Starten met de beste beleggingsapp is géén overbodige luxe. Sterker nog, de beste beleggingsapps besparen je veel transactiekosten en een hoop gezeik. Uit jarenlange ervaring met beleggen kan ik je verzekeren dat je een beleggingsapp wilt die een groot aanbod heeft. Je wilt alle aandelen, ETF’s, crypto’s kunnen kopen die jij wilt. Het is vreselijk irritant als je die felbegeerde ETF niet kan kopen 😉.

Geen zorgen, zelf alle beleggingsapps testen is niet nodig. Uit ervaring kan ik je een goede lijst geven, waarbij ik zelf gebruik maak van nummer 1 en 2. Tevens vind je op onze website talloze reviews en vergelijkingen tussen beleggingsapps.

Heb je geen tijd voor de gehele top 7? Dit zijn mijn twee beste beleggingsapps waar ik zelf beleg in aandelen en ETF’s:

beste-beleggingsapp-vergelijker

beleggingsapp-vergelijker

disclaimer: Beleggen kent risico's tot geld verlies.

Beste Beleggingsapp 1. DEGIRO

beste-beleggingsapp-betrouwbaarBron: mijn DEGIRO account


Tijd = geld. En daarom direct de beste beleggingsapp: DEGIRO. Wij zijn Nederlanders en Belgen. Voor ons is DEGIRO de beste beleggingsapp om te starten. En wel om deze redenen:

 • Zeer eenvoudig account aanmaken voor NL & BE
 • Lage transactiekosten, met name voor aandelen uit de Verenigde Staten
 • 200+ ETF’s gratis (commissievrij) aankopen uit DEGIRO Kernselectie
 • Groot aanbod met toegang tot 55 beurzen wereldwijd, zodat je dat ene aandeel wél kan kopen. Size does matters bij de beste beleggingsapps!
 • Geen minimale inleg, geen kansloze en onnodige kosten
 • Snel, vlot, fijn en gemakkelijke beleggingsapp voor aandelen aan- en verkopen
 • Meer dan 65 internationale awards gewonnen voor beste broker
 • Betrouwbaar en veilig platform

Meer weten over de voor- en nadelen? Klik hier voor meer informatie

Waarom ik zo enthousiast ben? Ik beleg al meer dan 7 jaar bij DEGIRO. Oké, ik ben geen day trader en koop alleen voor de lange termijn. Als je een day trader bent dan moet je niet voor DEGIRO kiezen (zie hieronder). En volgens mij is de klantenservice ook niet zo goed (ik heb hier zelf geen last van).

Voor iedereen die het oké vindt om 10 seconde te wachten totdat een verkooporder is doorgevoerd, is DEGIRO de beste geteste beleggingsapp.

Op de afbeelding hierboven zie je mijn account. Onze gezamenlijke beleggingsaccount met mijn vriendin Rosalie is ook een DEGIRO account. En ik heb zelfs mijn zusjes laten beginnen bij DEGIRO voor het aankopen van wereldwijde ETF’s! Het moet niet gekker worden…

Maar zonder gekheid: beleggen is een serieuze kwestie en kent risico’s tot geld verlies. Met overtuiging kan ik aangeven dat DEGIRO een betrouwbare en goede beleggingsapp is.

Vandaag beginnen of meer informatie? Maak via deze link een gratis account aan.

beste beleggingsapps vergelijken nederland

Beste Beleggingsapp 2. eToro

beste-beleggingsapps-getestBron: mijn eToro account


Nummer 2 uit de koker van beste beleggingsapps testen is eToro. Enige tijd was ik sceptisch over deze Amerikaanse broker. De laatste jaren timmeren ze echter goed aan de weg. is dit een van de beste beleggingsapps die ook heel toegankelijk is voor Nederlanders. Helaas voor onze Belgische vrienden iets minder: als Belg kan je niet alle ETF’s kopen vanwege overheidsbemoeienissen (regulatie). Voor aandelen en crypto’s is alles in orde.

In een uitgebreide review over eToro vind je mijn volledige ervaringen en testen met deze beleggingsapp.

Samengevat is dit waarom je naast DEGIRO ook een eToro account wilt hebben:

 • 100% commissievrij aandelen en ETF’s kopen (0% transactiekosten dus)
 • Groot aanbod van aandelen en ETF’s
 • Je kan er ook beleggen in cryptomunten én cryptoportfolio’s. Dit laatste is een soort ETF voor cryptomunten, wat handig is voor spreiding
 • De goedkoopste beleggingsapp voor in Nederland
 • Veel unieke functies zoals de cryptoportfolio’s, aandelenportfolio’s, beleggers kopiëren (autocopy), et cetera
 • Betrouwbaar en veilig platform

Meer weten over de voor- en nadelen? Klik hier voor meer informatie

Ook eToro heeft natuurlijk verbeterpunten. Dit is belangrijk: (1) vermijdt CFD beleggen (kies voor normale aandelen en ETF’s). Bij (2) geldopname betaal je 5 dollar. Doe dit dus niet te vaak. En tot slot, de (3) minimale inleg is 50 euro (wat mijns inziens geen probleem vormt?).

Desondanks is eToro een van de goedkoopste beleggingsapp. Een groot nadeel is echter de conversiekosten van 0,5% van euro naar dollar. En omdat je ook posities eens wilt verkopen, betaal je ook dan 0,5% conversiekosten. DEGIRO is in vergelijking een stuk goedkoper op dat vlak.

Vandaag beginnen? Maak via deze link een gratis account aan.

Tip: eToro is beslist een van de beste beleggingsapps. Je kan er tevens zeer goede ETF’s kopen. Dat is waarom ik ook een account heb aangemaakt. Lees hier meer over de beste ETF’s bij eToro. Sommige ETF’s hebben +25% rendement gerealiseerd over de afgelopen 5 jaar. Dit mogen we niet verwachten voor de komende tien jaar, maar in economische hoogtijden wil je deze ETF’s wel in bezit hebben. Dit betekent met geduld een kleine positie opbouwen en uitbouwen naar gelang er een flinke dip ontstaat (wat nu gaande is)

Tip 2: beleg in crypto alleen met kleine bedragen die je kan missen a.u.b. De cryptomarkt is gaaf en leuk, maar ook uiterst risicovol. Toch aan beginnen kan lucratief zijn, maar wel met mate. Kies in eerste instantie voor een cryptoportfolio, zodat je meer spreiding aanbrengt.

is etoro de beste beleggingsapp

Beste Beleggingsapps 3. BUX Zero


Snel, mooi, sierlijk, elegant en populair onder jongeren. Maar is BUX Zero nu de beste beleggingsapp? Nee. Anders zouden ze niet op nummer 3 staan. Toch hebben ze wel een plaats in deze vergelijking. Want ja, de Nederlandse beleggingsapp ziet er strak uit. Ze hebben veel gamification toegepast. Het werkt ook verslavend.

Maar ik wil succesvol beleggen. Gamen doe ik wel als ik financieel onafhankelijk ben…

Als beleggingsapp is BUX Zero simpelweg nog iets te beperkt. Het grootste struikelblok is dat ze momenteel een klein aanbod hebben. Je kan nu aandelen kopen uit 6 aandelenbeurzen. Dat is te weinig voor gevorderde beleggers. In vergelijk: bij SaxoBank zijn het 33, bij DEGIRO 55, en bij Mexem en Lynx zelfs 135 beurzen.

Je kan ook maar een stuk of 40+ ETF’s kopen. Bij DEGIRO zijn dat er 400+. En ook die kan je allemaal commissievrij kopen (0% transactiekosten). Uit mijn vergelijking van BUX vs. DEGIRO scoort DEGIRO op de meeste punten beter. Op één na: de transactiekosten.

Tot slot, toch maar beleggen bij BUX Zero omdat zij commissievrij aandelen en ETF’s aanbieden? Ja. In vergelijking met DEGIRO en eToro is BUX Zero momenteel de goedkoopste aanbieder. Dit is dé reden om voor BUX Zero te kiezen als beste beleggingsapp.

Toegegeven: de app ziet er super gaaf uit! Voor beginnende beleggers die graag op een Nederlandse beleggingsapp willen starten, is BUX Zero een uitstekende keuze.

Update: BUX Zero maakt mooie verbeterstappen. Het aanbod neemt gestaag toe en men komt met de optie 'fractional shares'. Wanneer voor BUX Zero kiezen? Als je een totale beginnende belegger bent die veilig en goedkoop wilt beleggen in grote, gespreide ETF's zoals de All-World ETF's van Vanguard.

Wil een account aanmaken bij BUX Zero? Klik hier voor gratis aandeel bij aanmaken van gratis account

Beste Beleggingsapps 4. SynVest

Aha, en dan nu een niet-voor-de-hand-liggende invalshoek! Ook SynVest reken ik tot een van de beste beleggingsapps. Waarom? Omdat je aan DEGIRO en eToro genoeg hebt als tradingplatform voor aandelen en ETF’s (en crypto, beleggingsfondsen, turbo’s, et cetera).

Waarom dan SynVest? Omdat SynVest, mijns inziens, het beste vastgoedfonds van Nederland is.

Bij lange termijn beleggen is spreiding cruciaal. Naast aandelen en ETF’s wil je ook diversifiëren in vastgoed. Zekers, dit kan met REITs. Maar dan blijf je lasthouden van koersschommelingen. Vastgoed dan? Ja, maar daar heb je hoog startkapitaal voor nodig (of je leent duur geld en loopt veel risico).

SynVest biedt de oplossing: hoog jaarlijks dividend zonder koersschommelingen en zonder inspanning.

Meer weten? Download de gratis brochure voor de meest actuele informatie.

In het kort biedt SynVest deze voordelen:

 • Nederlands vastgoedfonds met circa 8% dividend per jaar (geen koersschommelingen)
 • Duits vastgoedfonds met circa 7 – 8,5% dividend per jaar (geen koersschommelingen)
 • Platform waarbij je naast vastgoed- ook in aandelenfondsen kan investeren
 • Dit alles is 100% passief inkomen: je kan zelfs een automatische banktransactie instellen zodat je zelfs niet eens geld hoeft over te maken
 • Betrouwbaar en veilig platform

Een waardig alternatief is Corum Investments. Uit vergelijking tussen SynVest en Corum Investments blijkt SynVest een iets hoger dividend uit te keren en tevens lagere uitstapkosten te hanteren. Desalniettemin kan je uiteraard extra spreiden door twee vastgoedfondsen aan te houden.

Meer weten over SynVest? Klik hier voor meer informatie

Meer weten over Corum Investments? Klik hier voor meer informatie

Beste Beleggingsapp 5. Mexem

beste-beleggingsapps-vergelijkenRendement als een trend naar boven, tot aan de top van Happy Investors Community (haha). Bron: mijn Mexem account

De nummer 5 onder beste beleggingsapps testen is Mexem. Ik maak er zelf (enkel) gebruik van bij specifieke doeleinden. Zo heeft Mexem het grootste aanbod van alle beleggingsapp. Meer dan 135 markten uit 33 landen. Dit is mijns inziens het grootste voordeel aan deze online broker.

Vóór Mexem maakte ik gebruik van Interactive Brokers (IB). Bij IB kocht ik specifieke “onder de radar” aandelen in Azië en enkele specifieke ETF’s, wanneer ik deze niet via DEGIRO (en later eToro) kon vinden. Dit doe ik nu bij Mexem, omdat dit platform voor Nederlanders gemakkelijker is dan Interactive Brokers (bv. met iDeal betalen in plaats van omslachtige banktransfers).

Dit zijn een paar grote voordelen bij Mexem:

 • Lage tarieven en transactiekosten
 • Wereldwijd beleggen in meer dan 135 beurzen en 33 landen (!)
 • SmartRouting: software die bij iedere aankoop naar de beste prijzen zoekt
 • Meer geschikt voor day traders (meer tradingopties + smartrouting)
 • Betrouwbaar en veilig

Beste Beleggingsapps 6. BinckBank, nu SaxoBank

BinckBank, ooit de toonaangevende online broker in Nederland en nu overgenomen door Saxobank. Met de opkomst van nieuwe, snellere en betere beleggingsapps beschouw ik onze Binck-vrienden niet langer tot beste keuze. Desalniettemin hebben ze wel enkele specifieke voordelen die voor jou interessant kunnen zijn. De grootste is dat je bij hun ook kan laten beleggen in aandelen. Wel zo makkelijk als je het niet zelf wilt doen.

Als beste beleggingsapp biedt BinckBank/Saxobank deze specifieke voordelen:

 • Uitgebreid: een groot aanbod van aandelen, ETF’s, beleggingsfondsen, obligaties, turbo’s en opties. Ze bieden 33 beurzen aan, wat minder is dan DEGIRO en Mexem
 • Informatief: je krijgt toegang tot BinckBank Academy en tradingupdates
 • Klantenservice is prima
 • Betrouwbaar en veilig platform
 • BinckBank is de beste beleggingsapp voor beheerd beleggen

Let op: voor zelf beleggen is BinckBank niet de beste beleggingsapp (na testen). Ze staan niet voor niets op nummer 5. Dit komt omdat ze (1) minder beurzen aanbieden en (2) significant hogere kosten hanteren.

Waarom dan wel BinckBank/Saxobank? Dat heb ik zojuist al aangeven 😊.

Beste Beleggingsapps 7. NAGA

vergelijking-gratis-beleggingsapp

Nummer 7 uit de lijst der beste beleggingsapps testen is NAGA. Wellicht is dit een verrassende naam voor je. En toch is NAGA een serieuze speler met meer dan 1 miljoen aangesloten beleggers. NAGA profileert zich, net als eToro, als een sociaal handelsplatform.

Alle voor- en nadelen vind je in deze uitgebreide review over NAGA

Een beknopte samenvatting:

 • 360+ aandelen en 17 ETF’s commissievrij kopen (beetje weinig)
 • 29+ cryptomunten (niet gratis)
 • Speciale features zoals beleggers kopieren (autocopy)
 • Een grote aanbieder van CFD’s (maar niet aan beginnen wat 85% verliest daar geld mee)

In vergelijking tot NAGA is de grote broer eToro een betere keuze. Je kan daar in meer aandelen en ETF’s handelen tegen 0% transactiekosten. En ook eToro biedt al die leuke features zoals hierboven aangegeven.

Meer weten over NAGA? Klik hier voor meer informatie

Heb je vragen? Stel ze hieronder in een reactie.

Reacties
Categorieën