SynVest Review en Ervaringen: dit moet je weten over het vastgoedfonds
arrow_drop_up arrow_drop_down
SynVest Review: dit moet je weten over het vastgoedfonds
4 november 2019 

SynVest Review: dit moet je weten over het vastgoedfonds

Beleggen in vastgoed is een van de beste manieren om rijk te worden. Alleen het probleem is dat wanneer we zelf actief vastgoed willen kopen, je al snel een heel hoog startkapitaal nodig hebt. Daarmee is vastgoed vooral een bron van inkomsten voor mensen die al veel geld hebben. Maar gelukkig zijn er verschillende manieren voor rijk worden met vastgoed. Een goed voorbeeld hiervan is SynVest. SynVest is een vastgoedfonds waarbij je al kan instappen met een klein startkapitaal van 100 euro per maand. Daarmee is het vastgoedfonds SynVest een aantrekkelijke optie voor meer geld verdienen, waarbij de instapdrempel laag is. Oké, dat is dus interessant. Maar is SynVest wel een goede keuze als vastgoed fonds? In deze review over SynVest gaan we het bedrijf analyseren en antwoord geven op de volgende vragen:

 1. Wat is SynVest en hoe werkt het?
 2. Waar staan ze voor en wat is hun doel?
 3. Waarom voor SynVest kiezen en niet een ander vastgoed fonds?
 4. Wat zijn de geboekte resultaten en verwachte rendementen?
 5. Conclusie over onze SynVest.nl Review: een veilige keuze?

Na deze SynVest review weet jij of het een geschikte keuze is voor je om extra geld te verdienen door het beleggen in een vastgoedfonds. Ook lees je over mijn eigen ervaringen met SynVest, aangezien ik zelf al jaren dividend ontvang dankzij dit fonds.

Wat is SynVest.nl en hoe werkt het?

ervaringen met Synvest vastgoed

SynVest is een vastgoedfonds. Dit is een vorm van een beleggingsfonds, maar dan specifiek gericht op vastgoed. Dit werkt heel eenvoudig. Zo’n vastgoedfonds wordt beheerst door een management. Afhankelijk van hun beleid kan je met een groot of kleiner bedrag instappen. Uit mijn review en ervaring blijkt een groot voordeel aan SynVest te zijn dat je al kan instappen met een klein bedrag. Namelijk eenmalig 2.500 euro, of 100 euro per maand. Daarmee is het zeer toegankelijk voor startende beleggers in de vastgoed. Zo ben ik zelf ook begonnen.

Deelnemen aan SynVest is zeer eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf aan te melden en een rekening te openen. Hierop stort je het minimale bedrag, dus bijvoorbeeld 100 euro per maand. Dit geld wordt gestort naar het algemene beleggingsfonds dat wordt gebruikt voor investeringen in vastgoed. Deze investeringen genereren inkomsten, namelijk door huur en/of verkoop. Maar uit mijn SynVest review blijkt dat ze vooral gericht zijn op verhuren, en dat is heel positief want dit zorgt voor stabiele inkomsten. Zo is er op dit moment in totaal al 300 miljoen euro geïnvesteerd in SynVest door meer dan 3000 beleggers.

Dus wat gebeurt er dan met je geld? Simpel. Het geld gaat naar het vastgoedfonds, waarmee panden worden aangekocht en verhuurt. Iedere maand ontvangt het vastgoedfonds inkomsten. Van deze inkomsten worden eerst alle kosten afgetrokken. Bij SynVest zijn ze hier heel transparant in. Van alle inkomsten die overblijven wordt een dividend (rendement) uitgekeerd naar de beleggers. Zo heeft SynVest sinds 2011 een gemiddeld rendement van 8,3% per jaar uitgekeerd aan alle deelnemende beleggers. Dat is een hoog dividend. Het is een minder hoog rendement dan dat je gemiddeld haalt bij beleggen in aandelen of bij beleggen in P2P Lending, maar het heeft ook een lager risicogehalte waardoor het interessant is om erbij te doen (spreiding).

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Vergeet niet het Nederlandse vastgoedfonds van SynVest

Sinds 2020 heeft SynVest ook een Nederlands vastgoedfonds, waarvan het verwacht rendement 7,8% is. Dat is een behoorlijk hoog rendement voor een passieve belegging. Uiteraard dien je niet 100% van je inzet enkel op een vastgoedfonds zoals Synvest in te zetten, maar het is wel een mooie aanvulling voor een gediversifieerde beleggingsportefeuille.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor actuele informatie (details)

Wie zit er achter SynVest? Een review van de oprichters

review over SynVest.nl

Voor een vastgoedfonds zijn de beleggers het belangrijkste. Zonder beleggers hebben ze geen geld om te investeren, en dus ook geen inkomsten. Bij SynVest zijn er meer dan 3000 beleggers aangesloten met zeer positieve ervaringen. Ikzelf hoor daar ook bij. Wat fijn is aan SynVest is dat ze begrijpen dat de beleggers het belangrijkste zijn. Zo is SynVest zeer transparant over waar mijn geld in wordt geïnvesteerd en hoeveel dit oplevert. Ze hebben een platform genaamd mijnSynVest waarin je de actuele waarde van je geld kan bijhouden. Altijd fijn! Ook verspreiden ze regelmatig goede communicatie over de trends en ontwikkelingen en het beleid. Maar dit laatste is altijd hetzelfde, en dat is een grote kracht van SynVest. Ze focussen zich namelijk enkel op Duits vastgoed. En met een hele goede reden, maar straks meer daar over.

SynVest bestaat sinds 2011, en heeft inmiddels al heel veel ervaring en een gevestigde portfolio in vastgoed. Een review van de oprichters leert ons dat er twee directieleden zijn. De eerste is Martin van Gooswilligen, die sinds 2002 actief belegger in vastgoed is. De andere is Frits Panhuyzen, een zeer ervaren vastgoedbelegger sinds 1986. Naast deze heren zijn er nog vier andere managementleden actief. Allemaal met ruime ervaring in zowel de bankenwereld, als investeringen in vastgoed. Deze review over de oprichters leert ons dat er heel veel ervaring in SynVest gevestigd is. Dat is een positief verhaal en geeft vertrouwen dat dit een goede keuze als vastgoedfonds is.

Waar staat SynVest Vastgoedfonds voor en wat is hun doel?

goed vastgoedfonds voor beleggen

De reden dat ik zelf heb gekozen voor SynVest als vastgoedfonds is omdat ik opzoek was naar een betrouwbare en vooral consistente bron van inkomen. Als je wel eens vaker een van mijn blogs over financiële vrijheid hebt gelezen, weet je dat het mijn doel is om dit te bereiken. Hierbij is het belangrijk om je vermogen voor je te laten werken. Geld maakt geld. En bovendien is het nog gemakkelijk ook aangezien je er zelf niet voor hoeft te werken. Alleen, alhoewel je kan beleggen met weinig risico is het nooit zonder risico. Daarom is het goed om je geld te spreiden en opzoek te gaan naar betrouwbare inkomstenbronnen. Zo beleg ik in allerlei zaken, maar wat betreft vastgoed heb ik gekozen voor SynVest. En daarom ook deze review om jou te helpen en te informeren.

Mijn keuze voor SynVest komt vanwege hun doel en specifieke focus. Als vastgoedfonds richten ze zich uitsluitend op de Duitse huurmarkt. Duitsland is een typisch huurland waarbij de verhouding tussen kopen en huren ongeveer 50/50 is. In Nederland is dit 70/30, fors minder dus. Een ander zeer sterk punt van SynVest is dat ze kiezen voor lange termijn beleggingen in sectoren die

niet gevoelig zijn voor online concurrentie en economische recessies. Daarom investeren ze uitsluitend in grote panden voor primaire levensbehoeften zoals grote supermarkten, bakkerijen en discountwinkels zoals de Action. Het voordeel aan primaire levensbehoeften is dat mensen het altijd nodig hebben, en dus blijft deze markt altijd relevant. Dit voorkomt risico in de vorm van faillissement en het risico dat huurders niet meer kunnen betalen.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor actuele informatie (details)

Waarom voor SynVest kiezen en niet een ander vastgoed fonds?

Ken je het gezegde van Warren Buffet over dat rijk worden heel lastig is voor wie haast heeft, maar dat rijk worden heel gemakkelijk is voor wie de tijd heeft? Toen ik wat jonger was had ik zeer sterk de behoefte om snel rijk te worden. Maar dit brengt te veel risico met zich mee (en heel wat frustratie). Maar wie de tijd neemt kan langzaam doch stabiel zijn of haar inkomen laten groeien. Vermogen voor je laten werken heeft tijd nodig. Uit mijn review over SynVest en daarbij mijn eigen ervaringen met Synvest blijkt dat ze een duurzame, lange termijn strategie hanteren. Deze strategie zorgt voor relatief weinig risico en leidt tot consistent jaarlijks dividend.

SynVest is een goede keuze voor als je met zekerheid op een duurzame manier ieder jaar een hoog rendement wilt ontvangen. Zo is sinds de oprichting in 2011 het gemiddelde rendement 8,3%. Als je 10.000 euro aan geld investeren wilt en dat voor 10 jaar laat vast staan, dan ontvang je 22.196 euro. En bij 100.000 euro is dat dus 221.960 euro. Je bent overigens niet verplicht om je geld vast te laten staan, maar mijn advies is wel om het voor minimaal een aantal jaar te laten groeien door dividend op dividend te genereren. Beleggen in vastgoedfondsen is immers een lange termijn belegging. En juist dit lange termijn is wat zo krachtig is en waardoor je jouw vermogen exponentieel laat groeien. Zo heb je het concept van rendement op rendement.

Naast de lange termijn strategie voor duurzaam hoge rendementen zijn er nog andere redenen om voor SynVest te kiezen. Zo blijkt uit mijn review in vergelijking tot andere vastgoedfondsen dat SynVest zich ook onderscheidt met een maandelijks voorschotdividend van 6,2% op jaarbasis. Een ander onderscheidend punt is dat je al vanaf een klein, maandelijks bedrag kan investeren. De instapdrempel is hierdoor erg laag. Daarmee is investeren in vastgoedfondsen zoals die van SynVest een laagdrempelige manier tot rijk worden voor beginners.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

 

Is het een betrouwbaar vastgoedfonds?

Hier kan ik kort over zijn. Ja, SynVest is beslist een betrouwbaar vastgoedfonds. Niet alleen keren ze een maandelijks voorschotdividend van 6,2% op jaarbasis uit. Maar ook zijn ze winnaar van de jaarlijkse Cashcow award. Zo hebben ze de Cashcow award van 2016, 2018 en 2019 gewonnen. De Cashcow award houdt in dat SynVest is gekozen als beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed. Hierbij is de doorslaggevende factor het hoge rendement in combinatie met de duurzame, lange termijn strategie waardoor het een zeer betrouwbaar fonds is.

Tip: naast vastgoedfondsen zoals SynVest kan je ook kiezen voor REITs. Dit zijn beursgenoteerde vastgoedfondsen die een hoger dividend leveren dan niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Via dit kennisartikel leer je alles over beleggen in REITs.

Ook Corum Investments is een zeer interessant en gediversifieerd vastgoedfonds met een verwacht maandelijks dividend van 6 tot 7%. Lees hier de Corum Investments review met nodige informatie over deze kans tot spreiding in de vastgoedmarkt en als lange termijn dividend belegging!

Of kies je voor Exporo? Exporo heeft een uniek platform waarbij je eenvoudig kan investeren in grote woningen met een huidige verhuurstatus van boven de 95%. dit betekent aanzienlijk lager risico. Alles hierover lees je in de Exporo review. Een aanrader voor wie genoegen neemt met 4 tot 6% rendement, maar wel aanzienlijk lager risico wilt!

beste beleggingsfonds in vastgoed

SynVest Review: dit zijn de resultaten van de gerealiseerde rendementen

SynVest kiest voor degelijke panden en woningen in plaatsen rondom de grote steden. De huurders zijn vooral landelijke ketens in de primaire levensbehoeften. Voorbeelden hiervan zijn de Action, Lidl en Aldi. Daarbij is het in Duitsland normaal om lange huurcontracten van 5 tot 15 jaar af te sluiten. Dit is belangrijk want het vormt een stabiele bron van inkomsten. Dat is dan ook de reden dat ze vanaf hun oprichting in 2011 een gemiddeld rendement van 8,3% per jaar hebben gerealiseerd. Met name de laatste jaren doen ze het erg goed, zoals te zien op onderstaande afbeelding.

betrouwbaar vastgoedfonds synvest

Sommige jaren verdien je dus tot wel 10,5% rendement op je belegging. Als je een beetje kennis hebt van de gemiddelde rendementen bij beleggen, weet je dat 10% behoorlijk hoog is. Toch is het mogelijk, want in dit artikel over aandelen advies heb ik het afgelopen jaar meer dan 20% rendement gehaald met aandelen. Stel dat jij in 2015 een bedrag van 25.000 euro hebt geïnvesteerd. En je kiest ervoor om het dividend hierop steeds te herinvesteren (een tip die ik je sowieso zeer sterk aanraadt), dan verdien je:

2015: 25.000 * 1,083 = 27.075
2016: 29.918 * 1,105 = 29.918
2017: 32.520 * 1,087 = 32.520
2018: 35.187 * 1,082 = 35.187

Dankzij de belegging zou je in 4 jaar tijd 10.187 euro verdient hebben. Zonder hiervoor iets te hoeven doen behalve dan geduld hebben. En het mooiste is dat je in 2018 opeens vijfendertigduizend euro op je rekening hebt staan. Ook dat is een voordeel want hoeveel mensen zouden dit geld wel niet uitgeven aan iets dat geld kost in plaats van dat het geld oplevert (auto’s, kleding, uiteten, …). Uit mijn ervaringen met SynVest zie ik nog een ander groot voordeel aan dit fonds: ze keren een maandelijks voorschotdividend uit van 6,2% op jaarbasis. Dit is dus wat je minimaal aan voorschot krijgt en je al direct kan herinvesteren (waardoor bovenstaand financieel plaatje gunstiger wordt).

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor actuele informatie (details)

Conclusie SynVest Review: dit zijn de voordelen

Uit deze review en ervaringen met SynVest hebben we gezien dat dit vastgoedfonds enkel zeer interessante voordelen heeft. Het is dan ook niet voor niets dat ze meerdere jaren op rij de Cashcow award voor beste belegging in vastgoed hebben gewonnen. De combinatie van de hoge rendementen met een duurzame, lange termijn strategie zorgt ervoor dat het een zeer aantrekkelijk fonds is voor zowel startende als ervaren beleggers. Bovendien kan al worden gestart met een klein maandelijks bedrag van 100 euro. In mijn eigen ervaring vind ik het een makkelijke manier om geld te verdienen.

Uit deze review en mijn persoonlijke ervaring met SynVest zie ik enkele grote voordelen om te kiezen voor dit vastgoedfonds:

 • Vastgoed in grote winkelpanden die voorzien in primaire levensbehoeften en dus laag economisch risico tot faillissement bevatten
 • Vastgoed met huurcontracten van wel 5 tot 15 jaar waardoor er stabiel inkomen wordt gegenereerd
 • Een gemiddeld rendement van 8,3% per jaar, met een maandelijks voorschotdividend van 6,2% op jaarbasis.
 • Starten met een klein bedrag van 100 euro per maand, waardoor de instapdrempel erg laag is
 • Cashcow award winnaar 2016, 2018 en 2019 voor beste beleggingsfonds in vastgoed
 • Een betrouwbare en relatief veilige haven voor je vermogen
Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Gabriella
Door

Gabriella

op 5 February 2021

Hi, heel interessant artikel. Dank je daarvoor. Synvest hanteert wel 2,5% uitstap fee en er staat dat: "De inkoop van certificaten is beperkt tot jaarlijks maximaal vijf procent (5%) van de uitstaande certificaten. Door de inkoopbeperking is het mogelijk dat certificaathouders gedurende een langere periode niet kunnen uitstappen wanneer zij dat willen. Certificaten kunnen onbeperkt aan andere beleggers worden overgedragen". Heb jij dat al eens meegemaakt of iets over gehoord? Want als ik over 20 jaar mijn investering terug wil, zou het vervelend zijn als dat niet kan. Hoe moet ik dit zien? Groetjes

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 6 February 2021

Hoi Gabriella, dat heb je goed opgemerkt. Vandaar altijd goed om de actuele brochure door te nemen, goed gedaan! Het is een verplichte waarschuwing die ze moeten geven, omdat ze werken met certificaten. Dit is echter wel in verhouding tot de totale portefeuille. Stel dat er in totaal aan 300 miljoen aan certificaten is uitgegeven, en jij hebt hiervan 50.000 euro. Dat is 0,0015%. Met andere woorden: jouw aandeel is marginaal in verhouding tot het totaal. Maar stel dat je een veel groter bedrag hebt. Als je dan alles wilt verkopen, kan de situatie voorkomen dat er niet genoeg vragers zijn om jouw certificaten over te kopen. Het kan dus voorkomen in een specifiek geval waarbij mensen massaal haar SynVest certificaten verkopen, dat er te weinig vraag is waardoor mensen er niet vanaf komen. Mijns inziens is de kans hierop behoorlijk klein maar nogmaals het is SynVest verplicht om dit te melden en er bestaat een kans dat dit kan voorkomen. Hopelijk helpt dit je verder Gabriella :). Groeten, Jorik

Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Mis nooit meer unieke groeiaandelen

Sluit je aan op de Happy Investors Community en krijg direct toegang tot al mijn exclusieve beleggingsrapporten met unieke groeiaandelen voor (potentieel) 300% rendement of hoger