SynVest vs. Corum Investments: het beste vastgoedfonds?
SynVest vs. Corum Investments: het beste vastgoedfonds?
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
07/25/2020
4 min

SynVest vs. Corum Investments: het beste vastgoedfonds?

07/25/2020
4 min

Beste Happy Investor, bij geld investeren is er altijd risico, met kans tot verlies van geld. Toch zijn er manieren om aanzienlijk minder risicovol te investeren. Een voorbeeld hiervan zijn vastgoedfondsen zoals SynVest of Corum Investments. Zo’n fonds is typisch gezien meer gespreid over verschillende vastgoedobjecten, waardoor het risico lager wordt. Tevens zijn vastgoedfondsen als SynVest of Corum Investments een passieve inkomstenbron. Zo is een van de grootste voordelen van een vastgoedfonds, dat het je nauwelijks inspanning kost. Het enige wat je hoeft te doen is geld over te boeken, en de rest wordt geregeld door het fonds. In ruil hiervoor ontvang jij een vergoeding in de vorm van dividend / rendement.

Kortom, een deel van je geld investeren in een vastgoedfonds kan een aantrekkelijke toevoeging zijn op een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Dit laatste is noodzakelijk voor als je gevorderd wilt beleggen. Zo heb ik daarom de Happy Investors Community opgericht, met meer dan 70 uur aan trainingvideos & worksheets over beleggen en rijker worden. En dat niet alleen, je krijgt als member ook onbeperkt coaching tot beleggen. Check de community voor meer informatie 😉

Alleen, er zijn wel verschillen in rendement en risico bij vastgoedfondsen. In dit artikel gaan we twee van de beste vastgoedfondsen met elkaar vergelijken, namelijk SynVest vs. Corum Investments.

SynVest of Corum Investments zijn slechts twee van de keuzes. Wil je alle mogelijkheden vergelijken? Klik dan door naar de onafhankelijke vastgoedfondsen vergelijker.

SynVest vastgoedfonds

Het nederlandse vastgoedfonds SynVest heeft twee interessante opties voor passieve beleggers. Allereerst is er het Duitse vastgoedfonds. Dit fonds richt zich exclusief op lange termijn huurcontracten met discounterwinkels en supermarkten in steden rondom de grote Duitse steden. Ter aanvulling en risicospreiding hebben zij ook interessante, grote woningpanden.

Sinds kort hebben zij ook een Nederlands vastgoedfonds. In principe hanteren zij hierbij dezelfde strategie, waarbij ze zoeken naar supermarkten en grotere kantoorpanden waarin zij lange termijn huurcontracten kunnen afsluiten. Omdat dit fonds in een opstartende fase bevindt, bevat het nog minder vastgoedobjecten in vergelijking tot de Duitse variant. Daarmee is het risico logischerwijze ook iets hoger.

Alles weten over SynVest? Lees hier de complete review en ervaringen met dit vastgoedfonds.

Corum Investments vastgoedfonds

Ook Corum Investments is eveneens een Nederlands vastgoedfonds dat actief is sinds 2012. In een aantal jaren heeft dit fonds een indrukwekkende opmars gemaakt. Hedendaags bevat het fonds vastgoedobjecten verspreid over meer dan 16 landen. En dat niet alleen, deze objecten zijn ook verspreid over verschillende sectoren. Zowel de geografische als sectorale spreiding verlaagt het risico aanzienlijk. En dat is ook precies de doelstelling van Corum Investments: een stabiel rendement aanbieden aan participanten.

Alles weten over Corum Investments? Lees hier de complete review en ervaringen met dit vastgoedfonds.

Wie heeft het hoogste rendement, SynVest of Corum Investments?

Dus, welk vastgoedfonds is nu beter: SynVest of Corum Investments? Om dit te bepalen gaan we kijken naar zowel het rendement als het risico. Immers, dit zijn de twee belangrijkste criteria bij beleggen (samen met de looptijd). Houd hierbij rekening dat beide fondsen een lange termijn belegging is, waarbij je geld aanzienlijk minder liquide is dan bij beleggen in aandelen.

Wanneer we SynVest vs. Corum Investments vergelijken op het gebied van rendement, zien we dat SynVest de winnaar is. Zij biedt namelijk een verwacht jaarlijks rendement van 7,8% aan. Bij Corum Investments is dit tussen de 6 – 7%. Zo weet ik uit mijn ervaringen met beleggen in vastgoedfondsen dat bij SynVest ook jaren zijn geweest dat er 10% dividend werd uitgekeerd. Dit is enorm hoog! Dit was echter nog wel in de jaren 2015 t/m 2018. Dit waren goede jaren voor de vastgoed. Maar met de komst van de coronacrisis zal dit naar verwachting in de toekomst minder vaak voorkomen. De vraag is dus of SynVest het hoge rendement van 8% kan volhouden.

SynVest of Corum Investments vergelijken

Wie heeft het laagste risiconiveau, SynVest of Corum Investments?

Theoretisch is het zo dat hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico. Immers, als belegger eis je een hoger rendement als premie op een hoger risico. Nu zien we bij beleggen dat het ook mogelijk is om hoger rendement te halen terwijl het risico lager is. Dit cruciale inzicht is een must-known wat je moet leren als je succesvol wilt beleggen. Hierover vind je meer informatie in deze online cursus beginnen met beleggen, voor als je structureel hoger rendement wilt.

Dus, hoe zit het dan met rendement en risico bij SynVest vs. Corum Investments? In deze vergelijking komt de theorie overeen met de praktijk. Zo biedt SynVest een hoger dividend aan, maar is het risico mijns inziens ook hoger. Dit baseer ik voornamelijk op het feit dat Corum Investments een veel groter investeringskapitaal heeft dan SynVest. Corum Investments is namelijk met een factor 6 groter!

Dit feit betekent dat Corum Investments een veel groter fonds is met veel meer vastgoedobjecten. Daarbij hebben zij vastgoed in meer dan 16 landen en verspreidt over meerdere sectoren. Bij SynVest is dit niet het geval. Zij zijn verspreidt over 3 sectoren, en dat over twee landen. Aangezien deze risicospreiding lager is, gaat daarmee het risiconiveau omhoog.

Kortom, Corum Investments heeft een lager risiconiveau dan SynVest.

synvest en corum vergelijken

Conclusie SynVest vs. Corum Investments vergelijken

In deze korte doch krachtige vergelijking zien wij dat jouw keuze vooral afhangt van de mate tot risico-aversie. Wil jij liever gaan voor een hoog rendement, en accepteer je het hogere risico (tot geld verlies)? In dat geval kan je voor SynVest gaan.

Wil je toch liever meer zekerheid en je geld beleggen tegen een lager risico? En accepteer je het lagere (doch mooie) rendement? In dat geval kan je kiezen voor Corum Investments. Overigens was het rendement toch zo’n 7 – 9%, wat zeker niet verkeerd is!

Hoe je het ook went of keert, beleggen in Corum Investments is sowieso een veel beter alternatief voor sparen. Lees hier waarom dat zo is

Reacties
Categorieën