SynVest vs. Corum Investments: het beste vastgoedfonds?
SynVest vs. Corum Investments: het beste vastgoedfonds?
25 juli 2020 

SynVest vs. Corum Investments: het beste vastgoedfonds?

Beste Happy Investor, zoals in een ander artikel uitgelegd is het niet mogelijk om te beleggen zonder risico. Bij geld investeren is er altijd risico, met kans tot verlies van geld. Toch zijn er manieren om aanzienlijk minder risicovol te investeren. Een voorbeeld hiervan zijn vastgoedfondsen zoals SynVest of Corum Investments. Zo'n fonds is typisch gezien meer gespreid over verschillende vastgoedobjecten, waardoor het risico lager wordt. Uiteraard zijn vastgoedfondsen als SynVest of Corum Investments niet de beste manier tot rijk worden met vastgoed, maar wel de meest passieve manier. Zo is een van de grootste voordelen van een vastgoedfonds, dat het je nauwelijks inspanning kost. Het enige wat je hoeft te doen is geld over te boeken, en de rest wordt geregeld door het fonds. In ruil hiervoor ontvang jij een vergoeding in de vorm van dividend / rendement.

Kortom, een deel van je geld investeren in een vastgoedfonds kan een aantrekkelijke toevoeging zijn op een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Dit laatste is noodzakelijk voor als je gevorderd wilt beleggen. Zo heb ik daarom de Happy Investors Community opgericht, met meer dan 70 uur aan trainingvideos & worksheets over beleggen en rijker worden. En dat niet alleen, je krijgt als member ook onbeperkt coaching tot beleggen. Meer weten? Hier vind je meer informatie over Happy Investors Community.

Alleen, er zijn wel verschillen in rendement en risico bij vastgoedfondsen. In dit artikel gaan we twee van de beste vastgoedfondsen met elkaar vergelijken, namelijk SynVest vs. Corum Investments.

SynVest of Corum Investments zijn slechts twee van de keuzes. Wil je alle mogelijkheden vergelijken? Klik dan door naar de onafhankelijke vastgoedfondsen vergelijker.

SynVest vastgoedfonds

Het nederlandse vastgoedfonds SynVest heeft twee interessante opties voor passieve beleggers. Allereerst is er het Duitse vastgoedfonds. Dit fonds richt zich exclusief op lange termijn huurcontracten met discounterwinkels en supermarkten in steden rondom de grote Duitse steden. Ter aanvulling en risicospreiding hebben zij ook interessante, grote woningpanden.

Sinds kort hebben zij ook een Nederlands vastgoedfonds. In principe hanteren zij hierbij dezelfde strategie, waarbij ze zoeken naar supermarkten en grotere kantoorpanden waarin zij lange termijn huurcontracten kunnen afsluiten. Omdat dit fonds in een opstartende fase bevindt, bevat het nog minder vastgoedobjecten in vergelijking tot de Duitse variant. Daarmee is het risico logischerwijze ook iets hoger.

Alles weten over SynVest? Lees hier de complete review en ervaringen met dit vastgoedfonds.

Corum Investments vastgoedfonds

Ook Corum Investments is eveneens een Nederlands vastgoedfonds dat actief is sinds 2012. In een aantal jaren heeft dit fonds een indrukwekkende opmars gemaakt. Hedendaags bevat het fonds vastgoedobjecten verspreid over meer dan 16 landen. En dat niet alleen, deze objecten zijn ook verspreid over verschillende sectoren. Zowel de geografische als sectorale spreiding verlaagt het risico aanzienlijk. En dat is ook precies de doelstelling van Corum Investments: een stabiel rendement aanbieden aan participanten.

Alles weten over Corum Investments? Lees hier de complete review en ervaringen met dit vastgoedfonds.

Wie heeft het hoogste rendement, SynVest of Corum Investments?

Dus, welk vastgoedfonds is nu beter: SynVest of Corum Investments? Om dit te bepalen gaan we kijken naar zowel het rendement als het risico. Immers, dit zijn de twee belangrijkste criteria bij beleggen (samen met de looptijd). Houd hierbij rekening dat beide fondsen een lange termijn belegging is, waarbij je geld aanzienlijk minder liquide is dan bij beleggen in aandelen.

Wanneer we SynVest vs. Corum Investments vergelijken op het gebied van rendement, zien we dat SynVest de winnaar is. Zij biedt namelijk een verwacht jaarlijks rendement van 7,8% aan. Bij Corum Investments is dit tussen de 6 – 7%. Zo weet ik uit mijn ervaringen met beleggen in vastgoedfondsen dat bij SynVest ook jaren zijn geweest dat er 10% dividend werd uitgekeerd. Dit is enorm hoog! Dit was echter nog wel in de jaren 2015 t/m 2018. Dit waren goede jaren voor de vastgoed. Maar met de komst van de coronacrisis zal dit naar verwachting in de toekomst minder vaak voorkomen. De vraag is dus of SynVest het hoge rendement van 8% kan volhouden.

SynVest of Corum Investments vergelijken

Wie heeft het laagste risiconiveau, SynVest of Corum Investments?

Theoretisch is het zo dat hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico. Immers, als belegger eis je een hoger rendement als premie op een hoger risico. Nu zien we bij beleggen dat het ook mogelijk is om hoger rendement te halen terwijl het risico lager is. Dit cruciale inzicht is een must-known wat je moet leren als je succesvol wilt beleggen. Hierover vind je meer informatie in deze online cursus beginnen met beleggen, voor als je structureel hoger rendement wilt.

Dus, hoe zit het dan met rendement en risico bij SynVest vs. Corum Investments? In deze vergelijking komt de theorie overeen met de praktijk. Zo biedt SynVest een hoger dividend aan, maar is het risico mijns inziens ook hoger. Dit baseer ik voornamelijk op het feit dat Corum Investments een veel groter investeringskapitaal heeft dan SynVest. Corum Investments is namelijk met een factor 6 groter!

Dit feit betekent dat Corum Investments een veel groter fonds is met veel meer vastgoedobjecten. Daarbij hebben zij vastgoed in meer dan 16 landen en verspreidt over meerdere sectoren. Bij SynVest is dit niet het geval. Zij zijn verspreidt over 3 sectoren, en dat over twee landen. Aangezien deze risicospreiding lager is, gaat daarmee het risiconiveau omhoog.

Kortom, Corum Investments heeft een lager risiconiveau dan SynVest.

Commissievrij beleggen in CFD's aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD's aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Conclusie SynVest vs. Corum Investments vergelijken

In deze korte doch krachtige vergelijking zien wij dat jouw keuze vooral afhangt van de mate tot risico-aversie. Wil jij liever gaan voor een hoog rendement, en accepteer je het hogere risico (tot geld verlies)? In dat geval kan je voor SynVest gaan.

Wil je toch liever meer zekerheid en je geld beleggen tegen een lager risico? En accepteer je het lagere (doch mooie) rendement? In dat geval kan je kiezen voor Corum Investments.

Naast deze vastgoedfondsen is er ook nog Exporo. Dit fonds is totaal anders dan bovengenoemden. Zo is het rendement lager, namelijk rond de 5%, maar is het risico tevens laag. Mogelijk is Exporo daarom een interessante aanvulling naast SynVest of Corum. Meer weten? Dan mag je deze Exporo review niet missen.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Alex van der Galiën
Door

Alex van der Galiën

op 11 March 2021

Dag Jorik, Ik lees met veel plezier jouw artikelen. Ik ben nu Synvest en Corum XL met elkaar aan het vergelijken. Ik kom er daarbij op uit dat bij Synvest de uitstapkosten 2,5% bedragen terwijl bij Corum de zogenaamde uitschrijvingscommissie 12% bedraagt. Ik neem aan dat ik iets over het hoofd zie in deze vergelijking wan het verschil zal toch niet maar liefst 9,5% zijn?

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 19 March 2021

Hoi Alex, de uitstapkosten wijzigen nogal eens. Daarom altijd goed om de brochures te lezen (zoals je hebt gedaan, top). Kijk even naar het termijn. Meestal zijn de uitstapkosten zo hoog als je vroegtijdig binnen 1 - 3 jaar uitstapt. Als je uitstapt na bijvoorbeeld vijf jaar, dan zijn de uitstapkosten normaliter ook lager. De meest recente status daarvan staat in de brochure. Succes! Mvg, Jorik

Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Mis nooit meer unieke groeiaandelen

Sluit je aan op de Happy Investors Community en krijg direct toegang tot al mijn exclusieve beleggingsrapporten met unieke groeiaandelen voor (potentieel) 300% rendement of hoger

arrow_drop_up arrow_drop_down