Beleggen in vastgoedfondsen, mijn ervaringen en rendement
arrow_drop_up arrow_drop_down
Beleggen in vastgoedfondsen, mijn ervaringen en rendement
5 november 2019 

Beleggen in vastgoedfondsen, mijn ervaringen en rendement

Beleggen in vastgoedfondsen is in trek, en wordt meer en meer populair. Beleggen in vastgoedfondsen heeft namelijk enkele interessante voordelen. Dat is ook de reden dat ikzelf beleg in een vastgoedfonds. En in dit artikel deel ik met jou mijn ervaringen met beleggen in vastgoedfondsen. Want als je wel eens vaker mijn blog hebt gelezen, weet je dat het mijn doel is om financiële vrijheid te bereiken. Hierbij ben ik aardig op weg, en de lessen en inzichten deel ik met jullie via deze blog. Zo dus ook over vastgoedfondsen. Want wat zijn de voordelen van beleggen in een vastgoedfonds, en waar moet je op letten? En welke rendementen mag je verwachten? Lees snel verder voor de antwoorden.

Beleggen in vastgoedfondsen

ervaringen met beleggen vastgoedfonds

Wie de essentie van geld begrijpt, kan ook slim omgaan met geld. En de waarheid is simpel: geld maakt geld. Je kan wel heel hard werken, maar je kan beter het geld voor jou laten werken. Hiervoor zijn verschillende tactieken (lees mijn artikels maar eens). Veel van deze tactieken hebben te maken met beleggen en investeren. Want geld maakt geld, en dus dient het geïnvesteerd te worden. Maar beleggen brengt toch veel risico? Dit hangt ervan af. Sommige beleggingen zoals in groei aandelen zijn risico, maar er zijn ook manieren om te beleggen met weinig risico. Een uitstekend voorbeeld hiervan is vastgoed. En een nog beter voorbeeld hiervan is een vastgoedfonds.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
  • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
  • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
  • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
  • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Wat is een vastgoedfonds?

Een vastgoedfonds is een vorm van een beleggingsfonds. Het is de bedoeling dat meerdere mensen hun geld kunnen investeren in dit fonds. Het fond zal de totale som aan geld investeren in vastgoed. Er zijn verschillende soorten vastgoedfondsen met allerlei verschillende tactieken. Afhankelijk van de strategie, mag je ook een bepaald rendement verwachten. Het ene vastgoedfonds heeft structureel hogere rendementen dan de ander. Hieraan herken je de winnaars. Dit kan je zien door hun brochures te downloaden waarin ze het gemiddelde rendement vermelden. Hoe hoger het gemiddelde rendement, hoe beter. Zo heb ik ervaring met verschillende vastgoedfondsen, waarbij ik een lichte voorkeur heb voor SynVest. Daar straks meer over, dan begrijp je ook direct waar je op moet letten en hoe je kan zien wat de rendementen zijn van een vastgoedfonds.

hoe werkt beleggen in vastgoedfonds

Wat zijn de voordelen van beleggen in een vastgoedfonds?

Achter mijn visie van de Happy Investors Mindset (vandaar dat mijn website zo heet), is een van de kernonderdelen om meer geld in minder tijd te verdienen. Dit betekent dat ik opzoek ben naar passief inkomen dat geld genereert zonder dat ik er (veel) voor moet werken. Meestal is passief inkomen niet zo passief, maar beleggen is een van de tactieken die het meest in de buurt komt. Zo kost beleggen in een vastgoedfonds je helemaal geen tijd. Al het werk wordt voor je gedaan. Het enige wat je doet is je vermogen beschikbaar stellen, en je neemt risico (beleggen is nooit zonder risico). Maar wel een beheersbaar risico. En met het juiste vastgoedfonds kan je het risico minimaliseren. Daar straks meer over, want ik heb mijn persoonlijke favoriet al benoemd.

Beleggen in een vastgoedfonds heeft de volgende voordelen:

  • Spreiding: in plaats van dat je zelf één huis koopt, word je vermogen verspreidt over vele huizen en panden. Hierdoor heb je minder risico.
  • Voorschotdividend: een goed vastgoedfonds keert maandelijks een voorschotdividend uit
  • Ook voor kleine beleggers: bij beleggen in panden en huizen heb je een hoog startkapitaal nodig. Niet bij vastgoedfondsen. Zo zijn er al vastgoedfondsen waaraan je kan deelnemen vanaf 100 euro per maand.
  • Relatief weinig risico: goede vastgoedfondsen zorgen ervoor dat hun inkomen zo stabiel mogelijk is. Kies voor een vastgoedfonds dat een duurzame, lange termijn strategie hanteert waarbij ze werken met lange huurcontracten voor een zo stabiel mogelijk rendement.
  • Tijd: beleggen in een vastgoedfonds genereert stabiel inkomen zonder dat je hiervoor hoeft te werken.

Mijn ervaringen met beleggen in een vastgoedfonds

Voordat ik begon met het beleggen in een vastgoedfonds, heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. Bij het vergelijken van vastgoedfondsen vond ik verrassend veel verschillen. Zo voldoen niet alle fondsen aan de voordelen die ik hierboven heb beschreven. Dat is best opvallend, en vaak heeft dat te maken met de beleggingsstrategie.

In mijn persoonlijke geval was ik opzoek naar een betrouwbaar vastgoedfonds dat stabiel inkomen genereert tegen laag risico. Geen gekke dingen, maar een stabiele en duurzame bron van inkomen. Uit mijn ervaring weet ik inmiddels dat het vastgoedfonds van SynVest.nl veruit een van de beste keuzes is. Niet alleen voldoet dit fonds aan alle voordelen die ik hierboven heb benoemd. Maar ook voldoen ze aan mijn eigen persoonlijke criteria: een betrouwbaar vastgoedfonds dat stabiel inkomen genereert tegen laag risico. Zo heb ik eerder al eens een uitgebreide review over SynVest geschreven.

Een ander goed vastgoedfonds wat de beste keuze is voor beginnende beleggers, is Exporo. Exporo heeft een lagere minimale inleg dan SynVest. Zo kan je al vanaf 1.000 euro starten (bij SynVest is dat 2.500 euro) en zitten er geen uitstapkosten aan verbonden. Bovendien biedt Exporo vrij unieke investeringsmogelijkheden door te beleggen in grote huurwoningen met veel vaste huurcontracten. Hierdoor daalt het risico aanzienlijk. Meer weten? Lees dan deze review over Exporo met alle details.

Als je overweegt om te beleggen in vastgoedfondsen dan kan ik je op basis van mijn ervaring zeer sterk adviseren om deze reviews eens te lezen. Want als je de juiste keuze maakt, kan je dat een hoop geld besparen. Leer van mijn ervaringen en doe er je voordeel mee 😉.

Vastgoedfondsen en rendementen: dit is wat je mag verwachten

hoe werkt beleggen vastgoedfonds

Als het aankomt op beleggen telt altijd de gouden regel: risico = rendement. Dat wil zeggen dat wanneer het risico stijgt, je verwachte rendement ook zal stijgen. Wie weinig risico wilt, mag geen extreem hoge rendementen verwachten. Alleen zit er wel bandbreedte in deze regel. Zo heb je soms beleggingen die minder risicovol zijn dan andere beleggingen, en toch hetzelfde of zelfs meer rendement opleveren. Dit noem je slim beleggen. En wie slim belegt in vastgoed kan absoluut rijk worden met vastgoed. Dit begint allereerst met de juiste keuze. Vergelijk vastgoedfondsen en kies het fonds dat het minste risico heeft maar wel een van de hoogste rendementen uitkeert. Nu heb ik hierboven al aangegeven wat mijn ervaringen met beleggen in vastgoed zijn. Ook heb ik aangegeven dat ik een lichte voorkeur heb voor SynVest (nadat ik uitgebreid onderzoek heb gedaan). Een ander interessant vastgoedfonds is Corum Investments.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

SynVest Vastgoedfonds heeft enkele hele grote voordelen, zo heb ik ervaren. Zo investeren ze alleen in Duits vastgoed waarbij lange huurcontracten tot wel 15 jaar normaal zijn. Daarbij richten ze zich alleen op supermarkten en discounterwinkels, die weinig last hebben van recessies en online concurrentie. En bovendien keren ze ook nog eens een maandelijks voorschotdividend van 6,2% op jaar basis uit. Daarom zijn mijn ervaringen zo positief en ben ik zeer te spreken over dit fonds. Het gemiddeld rendement sinds hun oprichting is 8,3%. Dit is een relatief hoog rendement, terwijl ze een duurzame lange termijn strategie hanteren met een laag risicogehalte (huurcontracten van 15 jaar zijn redelijk safe!). Ik ben sinds 2016 ingestapt en mijn rendement is zelfs rond de 8,9%. Je kan je nu wel voorstellen waarom mijn ervaring met beleggen in vastgoed zo positief is. Andere positieve ervaringen met beleggen die ik heb zijn in P2P Lending (rendement rond 12%) en beleggen in aandelen en ETF’s via Flatex, zoals je kan teruglezen in mijn jaarlijkse evaluatie van mijn eigen beleggingsportefeuille.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Mis nooit meer unieke groeiaandelen

Sluit je aan op de Happy Investors Community en krijg direct toegang tot al mijn exclusieve beleggingsrapporten met unieke groeiaandelen voor (potentieel) 300% rendement of hoger