Beleggen in vastgoedfondsen [2023] Ervaringen en Rendement
Beleggen in vastgoedfondsen 2021: Ervaringen en Rendement
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
11/05/2019
6 min

Beleggen in Vastgoedfondsen [2023] Ervaringen en Rendement

11/05/2019
6 min

Beste Happy Investor, beleggen in vastgoedfondsen is in trek, en blijft ook in 2023 populair. Beleggen in vastgoedfondsen heeft namelijk enkele interessante voordelen. In mijn beginjaren heb ik vermogen opgebouwd met vastgoedfondsen. In dit artikel deel ik met jou mijn ervaringen met beleggen in vastgoedfondsen. Daarbij gaan we het onder meer hebben over de voordelen van vastgoedfonds investeringen. Ook geef ik praktische tips waar je op moet letten, en tot slot gaan we kijken waar je het hoogste rendement/dividend kan halen.

Lees snel verder!

Beleggen in vastgoedfondsen: ervaringen in 2023

ervaringen met beleggen vastgoedfonds

Wie de essentie van geld begrijpt, weet dat je geld voor jezelf moet laten werken. De waarheid is dat geld meer geld maakt. Je kan wel heel hard werken, maar nog beter is om het geld voor jou te laten werken. Hiervoor zijn verschillende tactieken (lees mijn artikels maar eens). Veel van deze tactieken hebben te maken met beleggen en investeren. Het is echter wel zo dat beleggen risico’s met zich mee brengt.

Om het risico te verlagen en onze winstkans te verhogen moeten we spreiden. Je kent het wel: niet op één paard gokken… En juist daarom is beleggen in vastgoedfondsen een waardevolle aanvulling! Naast aandelen kunnen we ook een deel van ons vermogen laten renderen in vastgoedfondsen.

Hieronder leg ik je de voordelen van een vastgoedfonds uit en ook mijn persoonlijke ervaringen.

Wil je direct weten wat mijn beste vastgoedfondsen zijn? Klik dan hier voor de beste vastgoedfondsen vergelijken.

vastgoedfondsen-vergelijker

Wat is een vastgoedfonds?

Een vastgoedfonds is een vorm van een beleggingsfonds. Het is de bedoeling dat meerdere mensen hun geld kunnen investeren in dit fonds. Het fonds zal de totale som aan geld investeren in vastgoed. Er zijn verschillende soorten vastgoedfondsen met allerlei verschillende tactieken. Afhankelijk van de strategie, mag je ook een bepaald rendement verwachten. Het ene vastgoedfonds heeft structureel hogere rendementen dan de ander. Hieraan herken je de winnaars. Dit kan je zien door hun brochures te downloaden waarin ze het gemiddelde rendement vermelden. Hoe hoger het gemiddelde rendement, hoe beter.

De beste fondsen keren een jaarlijks dividend uit van circa 7 – 8,5%.

Zo heb ik ervaring met verschillende vastgoedfondsen, waarbij ik een lichte voorkeur. Welke dat is deel ik zo met je, maar laten we eerst nog kijken naar de voordelen van beleggen in vastgoedfondsen.

Wat zijn de voordelen van beleggen in een vastgoedfonds?

hoe werkt beleggen in vastgoedfonds

Achter mijn visie van de Happy Investors Mindset (vandaar dat mijn website zo heet), is een van de kernonderdelen om meer geld in minder tijd te verdienen. Dit betekent dat ik opzoek ben naar passief inkomen dat geld genereert zonder dat ik er (veel) voor moet werken. Meestal is passief inkomen niet zo passief, maar beleggen is een van de tactieken die het meest in de buurt komt. Zo kost beleggen in een vastgoedfonds amper tijd. Al het werk wordt voor je gedaan. Het enige wat je doet is je vermogen beschikbaar stellen, en je neemt risico (beleggen is nooit zonder risico). Maar wel een beheersbaar risico. En met het juiste vastgoedfondsen kan je het risico verlagen.

Beleggen in een vastgoedfonds heeft de volgende voordelen:

  • Spreiding: in plaats van dat je zelf één huis koopt, word je vermogen verspreidt over vele huizen en panden. Hierdoor heb je minder risico.
  • Voorschotdividend: een goed vastgoedfonds keert maandelijks een voorschotdividend uit
  • Ook voor kleine beleggers: bij beleggen in panden en huizen heb je een hoog startkapitaal nodig. Niet bij vastgoedfondsen. Zo zijn er al vastgoedfondsen waaraan je kan deelnemen vanaf 100 euro per maand.
  • Relatief weinig risico: goede vastgoedfondsen zorgen ervoor dat hun inkomen zo stabiel mogelijk is. Kies voor een vastgoedfonds dat een duurzame, lange termijn strategie hanteert waarbij ze werken met lange huurcontracten voor een zo stabiel mogelijk rendement.
  • Tijd: beleggen in een vastgoedfonds genereert stabiel inkomen zonder dat je hiervoor hoeft te werken.

laten-beleggen-vergelijker-2022

Mijn ervaringen met beleggen in een vastgoedfonds

Voordat ik begon met het beleggen in een vastgoedfonds, heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. Bij het vergelijken van vastgoedfondsen vond ik verrassend veel verschillen. Zo voldoen niet alle fondsen aan de voordelen die ik hierboven heb beschreven. Dat is best opvallend, en vaak heeft dat te maken met de beleggingsstrategie.

In mijn persoonlijke geval was ik opzoek naar een betrouwbaar vastgoedfonds dat stabiel inkomen genereert tegen laag risico. Geen gekke dingen, maar een stabiele en duurzame bron van inkomen. Uit mijn ervaring weet ik inmiddels dat het vastgoedfonds van SynVest.nl veruit een van de beste keuzes is. Niet alleen voldoet dit fonds aan alle voordelen die ik hierboven heb benoemd. Maar ook voldoen ze aan mijn eigen persoonlijke criteria: een betrouwbaar vastgoedfonds dat stabiel inkomen genereert tegen laag risico. Zo heb ik eerder al eens een uitgebreide review over SynVest geschreven.

Een ander goed vastgoedfonds wat de beste keuze is voor beginnende beleggers, is Corum Investments. Zij geven lager rendement dan SynVest, maar hebben wel weer andere voordelen zoals een groter fonds en de mogelijkheid om kleinere beleggingen te realiseren (vanaf 150 euro). Lees hier het verschil tussen SynVest vs. Corum Investments. Persoonlijk zou ik je geld verdelen over beide fondsen, voor extra spreiding.

Als je overweegt om te beleggen in vastgoedfondsen dan kan ik je op basis van mijn ervaring zeer sterk adviseren om deze reviews eens te lezen. Want als je de juiste keuze maakt, kan je dat een hoop geld besparen. Leer van mijn ervaringen en doe er je voordeel mee 😉.

Tip: een goed begin is cruciaal voor schulden aflossen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Vastgoedfondsen en rendementen 2023: dit mag je verwachten

hoe werkt beleggen vastgoedfonds

Als het aankomt op beleggen telt altijd de gouden regel: risico = rendement. Dat wil zeggen dat wanneer het risico stijgt, je verwachte rendement ook zal stijgen. Wie weinig risico wilt, mag geen extreem hoge rendementen verwachten. Alleen zit er wel bandbreedte in deze regel. Zo heb je soms beleggingen die minder risicovol zijn dan andere beleggingen, en toch hetzelfde of zelfs meer rendement opleveren. Dit noem je slim beleggen. En wie slim belegt in vastgoed kan absoluut rijk worden met vastgoed.

Dit begint allereerst met de juiste keuze. Vergelijk vastgoedfondsen en kies het fonds dat het minste risico heeft maar wel een van de hoogste rendementen uitkeert. Nu heb ik hierboven al aangegeven wat mijn ervaringen met beleggen in vastgoed zijn. Ook heb ik aangegeven dat ik een lichte voorkeur heb voor SynVest (nadat ik uitgebreid onderzoek heb gedaan).

Een ander interessant vastgoedfonds is Corum Investments. Mijns inziens zijn Corum en SynVest de beste keuzes binnen Nederland. Bij Corum mogen we een totaal rendement van circa 6,5 – 8,5% verwachten.

SynVest Vastgoedfonds heeft enkele hele grote voordelen, zo heb ik ervaren. Zo investeren ze alleen in Duits vastgoed waarbij lange huurcontracten tot wel 15 jaar normaal zijn. Daarbij richten ze zich alleen op supermarkten en discounterwinkels, die weinig last hebben van recessies en online concurrentie. En bovendien keren ze ook nog eens een maandelijks voorschotdividend van 6,2% op jaar basis uit. Daarom zijn mijn ervaringen zo positief en ben ik zeer te spreken over dit fonds. Het gemiddeld rendement sinds hun oprichting is 8,3%.

Niet slecht voor een passieve belegging! En, wat zijn jouw ervaringen met beleggen in vastgoedfondsen?

Reacties
Categorieën