Review Mintos Nederland: goede of slechte P2P investering?
arrow_drop_up arrow_drop_down
13 maart 2020 

Review Mintos Nederland: goede of slechte P2P investering?

Ben jij je aan het verdiepen in P2P Lending en wil je weten of Mintos Nederland een slimme P2P belegging is? In dit artikel lees je mijn review over Mintos Nederland. Zo heb ik zelf reeds ervaring met enkele P2P platformen, maar nog niet met die van Mintos. Daarom is mijn centrale vraag: is Mintos Nederland een goed en betrouwbaar P2P platform voor het investeren in particuliere leningen? Om tot het antwoord te komen, heb ik gekeken naar verschillende factoren. In deze review lees je alles wat je in de basis moet weten over Mintos Nederland. Laten we snel doorgaan!

Note: als je nog niet weet wat P2P Lending inhoudt, lees dan eerst dit kennisartikel over beleggen in P2P Lending.

Inhoudsopgave:

Waarom kiezen voor Mintos bij beleggen in P2P Lending?
Review: Hoe werkt Mintos Nederland?
Wat zijn de investeringsopties bij Mintos Nederland?
Mintos Nederland review: ervaringen met dit platform
Mintos vergelijken met andere P2P platformen
Review Video over hoe Mintos werkt
Conclusie over deze Mintos Nederland review

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen?

Wil jij meer succesvol worden?
Wil jij rijker worden?
Wil jij leren beginnen met beleggen als gevorderden?

Klik hier voor SILVER & GOLD Membership. Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

 • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
 • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
 • Meer dan 70 uur trainingvideo’s en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
 • Exclusieve beleggingsrapporten voor 300% rendement of hoger
 • En nog veel meer…

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.

Waarom kiezen voor Mintos bij beleggen in P2P Lending?

Als P2P-platform voor particuliere- en bedrijfsleningen heeft Mintos enkele interessante voordelen te bieden aan investeerders:

 • Mintos is wereldwijd het grootste platform voor investeren in particuliere leningen
 • Qua aanbod heeft Mintos Nederland de grootste variateit: van leningen in de landbouw tot auto’s tot persoonlijke leningen
 • Hierdoor kan je maximale spreiding aanbrengen binnen particuliere leningen
 • Qua rendement scoort Mintos Nederland erg hoog. Gemiddeld ontvangen investeerders net geen 12%.
 • Er zit BuyBack garantie op de leningen van via Mintos Nederland. Hierdoor ben je als belegger meer beschermd
 • Leningen via Mintos Nederland ondergaan een strenge kredietcontrole alvorens ze worden toegelaten op het platform.
 • Alle leningen krijgen een Mintos Rating, aan de hand van die rating wordt bepaald hoe risicovol een lening is.
 • De minimale inleg om te starten is slechts 10,- euro. Dat maakt het heel toegankelijk om eens te experimenteren met een klein bedrag om zo bekend te geraken met het platform en concept van P2P Lending.

Beleggen is nooit zonder risico. Er bestaat altijd de kans dat je een (deel) van je inzet kan verliezen. Bij P2P investing is dat niet anders. Daarom zijn de beschermende maatregelen van een P2P-platform zeer belangrijk voor een investeerder. Na mijn Mintos Nederland review durf ik wel aan te geven dat zij een vrij stabiele vorm van bescherming hebben. Zo is het heel transparant voor een belegger om te zien hoe risicovol een bepaalde lening is (aan de hand van de Mintos Rating).

Review: Hoe werkt Mintos Nederland?

Mintos is opgericht in 2015 en is sindsdien uitgegroeid tot (een van) de grootste P2P-platformen wereldwijd. Meer dan 300.000 investeerders zijn aangesloten en beleggen in particuliere- en bedrijfsleningen via Mintos. In vergelijking, het bekende beleggingsplatform DEGIRO heeft 450.000 leden. Daarbij is Mintos Nederland dus ook een grote speler. Wat Mintos doet is in principe niets meer dan een marktplaats. Een grote marktplaats waarop bedrijven leningen kunnen plaatsen. Deze bedrijven noemen ze Loan Originators, en zij zijn in feite de bedrijven leningen aanbieden via Mintos Nederland. In totaal zijn er meer dan 70 bedrijven uit 33 verschillende landen actief op Mintos.

Hoe Mintos Nederland precies werkt wordt uitgelegd in onderstaande video:

Wat zijn de investeringsopties bij Mintos Nederland?

Type leningen Mintos Nederland review

Zoals gebleken uit deze Mintos Nederland review is een van hun grootste voordelen dat ze heel veel verschillende type leningen hebben. Het voordeel voor investeerders is dat je jouw geld kan verspreiden over deze verschillende type leningen. Dankzij spreiding verlaag je namelijk het risico. Qua type leningen vind je hierboven een overzicht. Onder iedere type van lening zitten verschillende Loan Originators. Dit zijn dus de op Mintos Nederland aangesloten bedrijven die leningen uitgeven. En zij geven deze niet zomaar uit. Zij hebben hier ook “skin-in-the-game”. Dit houdt in dat zij een deel van iedere lening zelf dienen te financieren. Met andere woorden: ze hebben een belang in ieder aandeel, doordat er ook vanuit het bedrijf geld in zit. “Skin-in-the-game” is een maatregel van P2P platformen die ervoor zorgt dat bedrijven nog meer geneigd zijn om de leningen streng te controleren alsook terug te betalen bij wanbetalingen of te late betalingen.

Mintos Nederland review: ervaringen met dit platform

Mintos Nederland review score

Alhoewel er wat uitzonderingen zijn (wat altijd zo is bij reviews en ervaringen), krijgt Mintos Nederland een hoge reviewscore op Trustpilot. In totaal geven 77% van de gebruikers aan uitstekende ervaringen met Mintos te hebben. Dit zijn ervaringen en reviews vanuit de gehele wereld. Ook vanuit Nederland zijn er enkele reviews. Merendeel hiervan is enthousiast en geeft aan dat Mintos zich vooral onderscheidt met de grote keuze uit type leningen. Een enkeling is minder enthousiast en geeft aan dat er te veel te late betalingen zijn. Dit laatste is minder positief, maar komt niet vaak naar voren indien ik alle ervaringen van Mintos leden bekijk.

Persoonlijk heb ik (nog) geen ervaringen met Mintos Nederland. Na deze review over Mintos ben ik wel enthousiast over het P2P platform.

Mintos vergelijken met andere P2P platformen

Mintos Nederland is verre de enige binnen de wereld van P2P Lending. Naast Mintos zijn er nog andere marktplaatsen voor particuliere leningen. De een meer betrouwbaar dan de ander. Uit mijn persoonlijke ervaringen en reviews heb ik enkele P2P platformen die betrouwbaar zijn op een rijtje gezet:

Tezamen met Mintos maken zijn de top 5 van beste P2P-platformen compleet. Wanneer we Mintos vergelijken met deze andere platformen, dan zijn ze vooral onderscheidend op hoe groot ze zijn. Mintos Nederland is de grootste P2P Lending marktplaats wereldwijd. Het effect hiervan zien we vooral terug op de hoeveelheid leningen. Niet alleen in kwantiteit, maar ook in kwaliteit. Daarnaast is de keuze vrijheid uit verschillende type leningen (landbouw, auto’s, particulier, ondernemingen, et cetera), zeer groot. Op het gebied van rendement scoort Mintos ietsje minder goed dan de anderen, maar dat heeft ook te maken met de mate van risicospreiding die je wilt hanteren als investeerder.

Wil je meer weten? Klik dan op deze link met meer informatie over wat Mintos jouw te bieden heeft als investeerder.

UNIEKE KANS: Samenwerking tussen Insider en Happy Investors Mindset

Beste Happy Investor, zoals je weet is de visie van Happy Investors Mindset het bereiken van een gelukkiger leven, met meer voldoening, meer financiële vrijheid en minder stress. In mijn persoonlijke visie is het investeren van geld de beste manier voor het bouwen van een solide, duurzame basis voor financiële onafhankelijkheid. Maar beleggen brengt ook risico tot verlies met zich mee. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we twee opties hebben. Ofwel kies je ervoor om zelf te gaan beleggen in zeer gespreide beleggingen in indexfondsen en (dividend)ETF’s, of je kiest ervoor om je geld te laten beleggen door experts.

Echter, er is een derde optie voor wie heilig gelooft in beleggen (de statistieken spreken voor zich) en serieus is om geld voor ons te laten werken door te unieke investeringen. De optie waar ik over spreek betreft een samenwerking tussen mijzelf en Insider. Insider is een community van beleggingsexperts die zeer uitgebreid onderzoek verrichten naar de beste Value aandelen, met een groeipotentie van 3x – 100x. De beleggers van Insider investeren ook altijd zelf hun geld in deze Value aandelen. De Insider community is niet goedkoop. Het gaat immers om pure kwaliteit om je vermogen zo’n 3 tot wellicht wel 50x te laten groeien. Daarom betaald deze community zich meer dan terug, en stelt je in staat om financiële onafhankelijkheid te bereiken.

Dankzij onze samenwerking mag ik al mijn volgers en lezers een unieke, tijdelijke actie aanbieden. Namelijk de unieke kans om de community voor 30 dagen gratis uit te proberen. Wil jij je vermogen laten groeien met een factor 3 of zelfs veel meer? Deze unieke kans mag je oprecht niet missen, je hebt immers niks te verliezen.

⇒ ⇒ Klik hier om de Insider community 30 dagen lang gratis uit te proberen ⇐ ⇐ 

Review Video over hoe Mintos werkt

Er is ook een goede video beschikbaar om ter verdieping van deze Mintos Nederland review:

Conclusie over deze Mintos Nederland review

Uit mijn review over Mintos Nederland is gebleken dat het een prima keuze onder de P2P-platformen is. In vergelijking tot andere P2P-platformen zou je vooral voor Mintos willen kiezen als je een voorkeur hebt voor keuze aanbod en risicospreiding. Omdat Mintos het grootste aanbod heeft in zowel aantal als type leningen, heb je bij Mintos Nederland de meeste keuze. Een gevolg hiervan is dat je ook maximaal kan spreiden binnen deze verschillende leningen. Overigens is mijn tip wel altijd om ook risico te spreiden door je geld over meerdere P2P platformen te verdelen. En niet alleen over P2P, maar ook over de aandelen- en vastgoedmarkt. Ook daar lees je vele kennisartikels over op dit kennisplatform 😉.

Tot slot, voor meer van dit soort artikels kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Dagelijks schrijf ik over het bereiken van financiële onafhankelijkheid, met onderwerpen zoals geld verdienen en -besparen, beleggen, investeren, en ook over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Begin jij samen met ons de reis naar financiële onafhankelijkheid?

Wettelijke verplichte disclaimer aangezien ik over beleggen schrijf: Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Mocht je nu nog meer advies willen, stel dan je vragen via een reactie onderaan dit artikel! En het delen van dit artikel met je vrienden zal altijd gewaardeerd worden.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Community. Al jarenlang deel ik mijn ervaringen voor lange termijn rijk worden en slim beleggen voor hoger rendement. Sluit jij je aan bij onze reis naar Financiële Vrijheid?
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen? 

Kies voor SILVER of GOLD Membership. Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

 • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
 • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
 • Meer dan 70 uur trainingvideo's en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
 • En nog veel meer...

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.