7x Hoe Veilig Beleggen met Veel Geld en Hoger Rendement
7x Hoe Veilig Beleggen met Veel Geld en Hoger Rendement
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
06/25/2021
12 min

7x Hoe Veilig Beleggen met Veel Geld en Hoger Rendement

06/25/2021
12 min

Beste Happy Investor, heb je veel geld en wil je relatief veilig beleggen? In dit artikel gaan we kijken naar 7x hoe veilig beleggen met veel geld. De focus ligt op investeringen die een acceptabel risico geven in ruil voor potentieel hoger rendement. Lees daarbij aandacht de tips die ik geef, en blijf voor jezelf goed nadenken of dit past binnen jouw risicoprofiel. Er zijn immers ook andere tactieken voor veiliger beleggen met lager risico en lager rendement. Die worden niet in dit artikel benoemd.

Wil je meer van dit soort inzichten? Volg mij via deze website, de nieuwsbrief en Social Media voor updates omtrent Mindset & lange termijn beleggen naar financiële onafhankelijkheid.

Als je vragen hebt kan je die in een reactie onderaan dit artikel stellen. Laten we nu beginnen!

Inhoudsopgave:

Belangrijke Tips voor veilig beleggen met veel geld en hoger rendement
Veilig Beleggen met Veel Geld 1. Asymmetrisch Beleggen – 15% Rendement
Veilig Beleggen met Veel Geld 2. Actief Vastgoed ontwikkelen – 12% Rendement
Veilig Beleggen met Veel Geld 3. Value Investing in Dividendaandelen – 11% Rendement
Veilig Beleggen met Veel Geld 4. ETF Portefeuille – 8% Rendement
Veilig Beleggen met Veel Geld 5. P2P Lending met maximale spreiding – 8% Rendement
Veilig Beleggen met Veel Geld 6. Beleggingsfondsen – 7% Rendement
Veilig Beleggen met Veel Geld 7. Crowdfunding en off-market deals – 7% Rendement

Belangrijke Tips voor veilig beleggen met veel geld en hoger rendement

veilig-investeren-met-veel-geld

Het kan zijn dat je voor het eerst op mijn website komt. In veel artikels begin ik vaak met een korte introductie. In dit geval met enkele belangrijke tips voor veilig beleggen met veel geld. Kijk, ik gebruik deze term omdat je waarschijnlijk via de zoekmachine hebt gezocht naar ‘veilig beleggen met veel geld’. Het is echter belangrijk om te begrijp dat veilig beleggen niet bestaat. Je kan hoogstens met minder risico beleggen. Beleggen kent namelijk risico’s tot geld verlies.

In onderstaand artikel vind je relatief veilige beleggingen met toch een hoog rendement. Ik ben niet bekend met jouw risicoprofiel, maar mogelijk kan dit voor jou interessant zijn. Stel dat het je lukt om 3% extra rendement per jaar te pakken. Als je veel geld hebt, bijvoorbeeld €250.000, dan geeft die 3% toch een extra €7500 (excl. belastingen).

Het is mogelijk om met acceptabel risico een hoger rendement te halen. Maar let op: dit acceptabel risico is subjectief en altijd hoger dan wanneer je gaat beleggen met weinig risico. Bij dit laatste kies je bewust voor een lager risico, waarbij het potentieel rendement ook lager zal liggen.

In dit artikel kijken we naar relatief veilige beleggingen die toch een hoog gemiddeld rendement kunnen genereren dat ligt tussen de 7 – 15%.

Hierbij is het van groot belang dat je veel spreidt. Maak een portefeuille die posities omvat in onderstaande beleggingen. Zet niet alles in op één type belegging. Ook de lange termijn is van groot belang. Beleg alleen met geld dat je kan missen voor idealiter 10 – 20 jaar. Zo kan je vermogen herstellen van eventuele koerscrashes.

Investeer in jezelf door het volgen van cursussen. Denk niet dat je alles zelf kan. Toen ik jong was maakte ik dezelfde fout. Fouten zijn goed omdat je er veel door leert, maar het is beter om van andermans fouten te leren en zelf een betere start (met hoger rendement) te maken. Zeker wanneer je wilt veilig beleggen met veel geld.

Bij iedere beleggingsoptie van hieronder geef ik een indicatie van het gemiddeld jaarlijks rendement aan. Dit is een indicatie op basis van lange termijn beleggen (15 – 30 jaar).

Veilig Beleggen met Veel Geld 1. Asymmetrisch Beleggen – 15% Rendement

hoe-veilig-beleggen-veel-geld-hoog-rendement

Er is een specialistische beleggingsstrategie waarmee een zeer hoog rendement te behalen valt terwijl het risico laag is. De strategie heet asymmetrisch beleggen en is gericht op investeringen met 3x – 100x rendement tegen minimaal risico. Klinkt te mooi om waar te zijn he? Dat dacht ik ook, totdat ik het zelf heb uitgeprobeerd.

Natuurlijk is de eerste vraag ‘waarom doet niet iedereen dit?’.

Het antwoord is eenvoudig. Asymmetrisch beleggen vergt heel veel kennis. Er zijn maar weinig beleggingsexperts wereldwijd die deze kennis bezitten. Dit zijn hedge fund managers. Hedge fund managers werken bij topbanken en beheren de grootste beleggingsportefeuilles. Zij beleggen met miljoenen. Haar enige taak is een hoog rendement tegen minimaal risico te behalen.

Nu is er één manier om toegang te krijgen tot hedge fund kwaliteit beleggingsonderzoek. Dit is een partij genaamd Capitalist Exploits, wat uit een team van hedge fund managers bestaat. Zij beheren nog steeds grote portefeuilles, maar delen hun onderzoek ook via een aandelenabonnement.

Dit abonnement is niet goedkoop. Ik betaal ieder jaar $2000 om toegang te krijgen tot dit onderzoek. Het is het echter meer dan waard. Van alle abonnementen waarop ik ben aangesloten, is dit verreweg de beste. Zij komen met 60+ concrete beleggingen waar je als particulier niet tot zelden bijkomt. Het gaat om beleggingen in afgestrafte sectoren, waar uit hun onderzoek blijkt dat deze op de lange termijn fors gaan stijgen.

En er is meer: ze hanteren ook een sterke beleggingstactiek. Alleen daar heb ik al veel van geleerd, en is dan ook iets wat ik met mijn leden op de HIM community deel. De tactiek betreft een evenredige verdeling van aandelen en sectoren, zodat je ook op die wijze individueel risico verlaagt.

Als je wilt veilig beleggen met veel geld, is deze investering het meer dan waard. Ik geef je mijn woord, en mijn reputatie is belangrijk voor mijn business. Sterker nog, ik heb zelf een groot deel van mijn vermogen belegd in hun onderzoek.

Wil je meer inhoudelijk weten hoe deze partij werkt? Lees hier mijn volledige Capitalist Exploits Ervaringen.

Veilig Beleggen met Veel Geld 2. Actief Vastgoed ontwikkelen – 12% Rendement

Beleggen in vastgoedpanden staat op nummer 2 als veilig beleggen met veel geld. Met vastgoed kan je een relatief hoog rendement halen, terwijl het wordt beschouwd als een niet al te risicovolle investering. De mate van risico ligt overigens aan jezelf.

Stel dat je een appartement van €150.000 gaat kopen. Bij 80% eigen inleg neem je een hypotheek van €120.000. Je maandelijkse vaste lasten zullen, afhankelijk van de rente, circa €450 zijn. Het grootste risico is leegstand. Als je geen huurder hebt, moet je zelf die €450 maandelijks aflossen.

Als je veel geld hebt kan je ervoor zorgen om een buffer voor leegstand aan te houden. Een andere optie is meer eigen inleg. Bij een inleg van €100.000, zal je maandelijkse last dalen tot circa €200. Wel heb je nog risico tot waardeverlies van je pand, maar op de lange termijn is dit niet heel waarschijnlijk bij groeiende locaties. Bovendien hoef je ook niet te verkopen, en kan je rendement uit louter huurinkomsten halen.

Afhankelijk van je keuzes kan vastgoed een acceptabel risico hebben, met de potentie om een gemiddeld jaarlijks rendement van 8 – 12% te behalen.

Een hoger rendement (+12%) kan je behalen door actief vastgoed ontwikkelen. Hiervoor zal je veel kennis van de markt moeten hebben. Als je in de juiste tijden op de juiste locaties vastgoed koopt, zal je hoger rendement tegen lager risico kunnen halen. Het risico is lager, omdat de juiste locaties leiden tot een hoge vraag van kopers en huurders.

Een andere optie is het ontwikkelen van vastgoed. Denk aan appartementen, woningen en vakantiehuizen bouwen op mooie locaties. Ook het opkopen van achterstallige panden en deze renoveren is een optie om met lager risico een hoger rendement te halen. Ook het beleggen in vakantiewoningen kan interessant zijn.

Tip: een goed begin is cruciaal voor financieel succes

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
 • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
 • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
 • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
 • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Veilig Beleggen met Veel Geld 3. Value Investing in Dividendaandelen – 11% Rendement

hoe-veiliger-beleggen-veel-geld

Value Investing in dividendaandelen is mijn derde tip voor veilig beleggen met veel geld. Deze beleggingsstrategie is vergelijkbaar met asymmetrisch beleggen (nr. 1). Het verschil is dat deze laatste zich richt op exponentieel hoog rendement op een lange termijn. Daarbij kan het zo zijn dat je drie tot vijf jaar moet wachten alvorens de koersen (hard stijgen).

Value Investing in dividendaandelen is meer gericht is op een stabiel jaarlijks rendement. Onderaan dit artikel deel ik een simpel voorbeeld met je om de essentie van Value Investing uit te leggen.

De korte uitleg is dat je opzoek gaat naar ondergewaardeerde bedrijven waarvan de aandelenprijs onder haar intrinsieke waarde ligt. Op termijn zullen beleggers erachter komen dat het bedrijf meer waard is dan waarvoor je het kan kopen. Het gevolg is dat de koers gaat stijgen.

Value Investing in dividendaandelen geeft je niet alleen een hogere kans op koersrendement. Het geeft je ook een jaarlijks dividend. Dit is fijn voor wie gaat beleggen met veel geld.

Een voorbeeld hiervan is Altria Group Inc. (MO). Dit internationale bedrijf maakt producten van tobacco, sigaretten, et cetera. Niet bepaald een trendy markt, en daarom wordt het bedrijf ook afgestraft. Maar ondanks alle politieke inmenging, is de winstmarge 16,8% (4,3 miljard in 2020). Het lijkt erop dat dit in de toekomst zal blijven. En bovendien keert het bedrijf een jaarlijks dividend van 7,4% uit. Los van koersstijging of -daling, zal je uit deze investering derhalve 7,4% dividend halen.

Natuurlijk is dit slechts één (tijdelijk) voorbeeld. Je zou minimaal een portefeuille van 20 – 30 dividendaandelen moeten aanhouden die voldoen aan de Value Investing-criteria. Ook wil je niet 100% van je geld in zo’n portefeuille stoppen, maar bijvoorbeeld iets van 20 – 40% (afhankelijk van je risicoprofiel).

Wil je toegang tot mijn aandelen research naar interessante dividendaandelen? Lees hier meer over het aandelen abonnement. In 2020 hebben ik en mijn leden een gemiddeld rendement van 34% gehaald.

Veilig Beleggen met Veel Geld 4. ETF Portefeuille – 8% Rendement

Binnen de HIM community help ik beginnende beleggers in het behalen van hoger rendement tegen lager risico. De filosofie is gebaseerd op een gediversifieerde ETF portefeuille + unieke aandelen met hoog potentieel rendement.

Veel beginnende beleggers maken de fout om direct te starten met individuele aandelen. Toen ik net begon maakte ik dezelfde fout. Door een gebrek aan kennis neem je in dat geval onbewust meer risico dan je wilt. Immers, enkel door gevorderde kennis tot aandelen analyses kan je exact bepalen of de investering conform jouw risicoprofiel is.

Daarom is mijn advies om te beginnen met ETF beleggen. Deze trackers geven het voordeel dat je snel en gemakkelijk een grote risicospreiding binnen aandelen, vastgoed, grondstoffen, en obligaties kan aanbrengen. De truc is het samenstellen van een ETF portefeuille die in balans is.

Een goede ETF portefeuille kan een gemiddeld jaarlijks rendement van 8% opleveren. Afhankelijk van je keuzes (meer of minder risico) kan dit hoger of lager zijn.

Een goede ETF portefeuille bevat de volgende soorten trackers:

 • Wereldwijde ETFs
 • Groei ETFs
 • REIT ETFs
 • Commodities ETFs
 • Obligatie ETFs

Als je hier meer over wilt weten kan je via deze link mijn gratis ETF boek downloaden. Daarin vind je kant-en-klare ETF portefeuilles ter inspiratie.

goedkoop-aandelen-beleggen

Veilig Beleggen met Veel Geld 5. P2P Lending met maximale spreiding – 8% Rendement

De laatste tijd benoem ik vaker de investering in P2P Lending, aangezien ik hier verrassend positieve resultaten mee behaal. Alhoewel P2P Lending als investeringsmogelijkheid nog altijd in ontwikkeling is, zie ik het nog niet als een zekerheid tot veilig beleggen met veel geld. Desalniettemin kan deze investering wel een relatief hoog rendement genereren. Zeker wanneer je kiest voor maximale spreiding.

Het voordeel van P2P Lending is dat je nauwelijks kennis nodig hebt mits je mijn instructie opvolgt. Wat je doet is het volgende:

 1. Maak accounts aan op de meest betrouwbare P2P platformen
 2. Boek geld over
 3. Kies voor de “Auto Invest”-functie en ga voor de optie “laagste risico” en/of “gediversifieerd”
 4. Laat je geld voor een lange termijn staan (>1 jaar)

De “Auto Invest”-functie houdt in dat je geld wordt verspreidt over honderden tot duizenden leningen (afhankelijk van je inleg). In dit geval wordt er maximaal 25 euro per lening automatisch geïnvesteerd. Mocht een lening zich niet terugbetalen, dan verlies je “maar” 25 euro.

Omdat je honderden leningen hebt, zal je onderaan de streep een gemiddeld jaarlijks rendement van 8 – 9% kunnen behalen. Bij hoger risico is dit zelfs 9 – 11%.

Voor mij zijn de meest betrouwbare P2P platformen Mintos en IUVO. Met beide heb ik tot op heden positieve ervaringen en rendement. Mijn persoonlijke richtlijn is om max. 10% van mijn totale vermogen in P2P Lending te investeren.

Lees hier alles over Mintos vs. IUVO vergelijken.

Veilig Beleggen met Veel Geld 6. Beleggingsfondsen – 7% Rendement

Er zijn verschillende soorten beleggingsfondsen waarin je geld kan investeren. Deze fondsen worden beheerd door een fondsmanager die binnen het fonds  actief assets aan- en verkoopt. Het doel is om een hoger rendement te behalen door timing (“buy low, sell high”).

Ieder fonds is verschillend. Sommige fondsen bezitten slechts 50 aandelen binnen een niche sector (energie, kunstmatige intelligentie, zorgsector, et cetera). Andere fondsen bezitten duizenden aandelen, obligaties en/of commodities.

Het grote voordeel aan grote beleggingsfondsen is dat het een passief inkomen kan vormen. Het enige wat je hoeft te doen is geld overmaken en risico lopen. In ruil daarvoor ontvang je potentieel rendement. Over een lange termijn kan dit gemiddeld oplopen tot +7%.

Als aanvulling op aandelenfondsen heb je ook niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. In het kader van veilig beleggen met veel geld is dit mogelijk een interessante optie voor je. Het grote voordeel aan niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen is dat zij geen koers hebben. Je geld kan niet meer of minder waard worden als gevolg van koersstijging of -daling. Je geld blijft altijd hetzelfde waard, en in ruil voor je investering ontvang je jaarlijks dividend. Het gemiddelde varieert tussen de 5 – 8,5%.

Een groot nadeel is de uitstapkosten. Sommige fondsen hanteren hoge uitstapkosten (bv. 12%) voor als je (vroegtijdig) jouw geld wilt terughalen. Lees daarom goed de brochure met actuele informatie omtrent uitstapkosten en jaarlijks dividend.

Wil je meer weten? Klik hier voor de beste vastgoedfondsen vergelijken.

Veilig Beleggen met Veel Geld 7. Crowdfunding en off-market deals – 7% Rendement

Als laatste optie tot veilig beleggen met veel geld is om een klein deel van je vermogen te spreiden over crowdfunding en off-market deals. Beide zijn een methode om te investeren in een specifiek project, zoals het opbouwen van een zonnepanelenpark of een nieuw vastgoedproject voor het bouwen van een wijk.

Let wel op! Vooral bij off-market deals hoor je wel eens dat het grandioos fout gaat. Een voorbeeld hiervan is wanneer je thuis flyers ontvangt van nieuwe projecten. Dit gaat dan bijvoorbeeld over een nieuw windmolenpark, en vooral vaak om een nieuw vastgoedproject. Bij deze off-market deals moet je vaak groter instappen (> €10.000). Maar soms gaan off-market deals fout, en verlies je al je geld.

Zo las ik laatst een verhaal over een beleggingsadviseur die heeft aangeraden om veel geld in een off-market vastgoedproject te steken. De projectleider ging er met het geld vandoor en de klant verloor meer dan 5 ton…

Dit soort zaken wil je voorkomen. Met spreiding is dat mogelijk. Stel dat je in totaal €200.000 hebt. Kies er dan voor om, bijvoorbeeld, slechts 10% daarvan te investeren in crowdfunding en off-market deals. Verdeel vervolgens die €20.000 over meerdere projecten. Op die wijze verklein je het individuele risico als één project faalt.

Persoonlijk zou ik niet kiezen voor deze optie als veilig beleggen met veel geld. En als je hiervoor wilt kiezen, omdat je bijvoorbeeld in duurzame energie investeren wilt, kies dan voor crowdfunding en verdeel die 10% over 10+ projecten.

Simpel voorbeeld van Value Investing

Beeld jezelf de lokale friettent in. Deze tent draait al jaren een stabiele winst, en uit jouw onderzoek weet je dat ook in de aankomende jaren deze tent een stabiele winst gaat halen. Ondanks dit feit heeft de friettent toch te maken met veel slecht nieuwsberichten. De eigenaar heeft ruzie gehad met een klant, er is iemand ziek geworden die toevallig een frietje daar had gegeten, et cetera. Alhoewel de winstgroei intact blijft, zijn de aandeelhouders van de friettent helemaal klaar met deze slecht nieuwsberichten. Het gevolg is dat zij hun aandelen massaal willen verkopen.

Nu kom jij als intelligente belegger om de hoek. Je hebt alle vertrouwen in de ontwikkeling en winstgroei van deze friettent. Er biedt zich een unieke kans aan. Je kan de friettent kopen tegen een spotprijs. Zo heeft het bedrijf zo’n €100.000 aan apparatuur staan. Maar de prijs is dusdanig laag, dat je de tent al kan kopen voor slechts €80.000. En daar zit de toekomstige winstgroei nog niet bij!

De essentie van Value Investing is dat je aandelen koopt onder haar intrinsieke waarde. De friettent heeft een intrinsieke waarde die hoger is dan €100.000 euro (apparatuur + toekomstige winstgroei). Jij kan deze echter kopen voor €80.0000. Dit verschil noemen ze de margin of safety.

Je koopt ondergewaardeerde bedrijven die jaarlijks dividend uitkeren, en waarvan de toekomstige winstgroei zal leiden tot koersrendement. Immers, andere beleggers zullen op een gegeven moment ontdekken dat ze ernaast zitten en dat de friettent toch wel een goed lopend bedrijf is.

Alhoewel het voorbeeld wellicht te simplistisch is, is de essentie wel correct. Value Investing houdt eigenlijk in dat je zoekt naar koopjes op de markt, waarbij het risico van geld verlies laag is en het opwaarts potentieel realistisch is.

Reacties
Categorieën