5x Beste Investeringen voor Miljonair Worden (bewezen)
5x Beste Investeringen voor Miljonair Worden (bewezen)
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
04/20/2021
11 min

5x Beste Investeringen voor Miljonair Worden (bewezen)

04/20/2021
11 min

Beste Happy Investor, ben je opzoek naar de beste investeringen voor miljonair worden? Alhoewel dit zeker een ambitieus doel is, is het bewezen dat het mogelijk is. In principe heb je niet veel geld nodig. Wat je wel nodig hebt is veel tijd, geduld en de discipline om het vol te houden. Als je die aspecten beheerst, aangevuld met kennis van zaken waarmee ik je ga helpen, dan kan jij miljonair worden dankzij investeren.

Natuurlijk is de allerbeste investering een investering in jezelf. Groei in de aspecten waarin je beter wilt worden. Pure rijkdom heeft niks met geld te maken, maar alles met voldoening en gelukkig zijn. Investeer in jezelf om te achterhalen waar je gelukkig van wordt. Ontwikkel je sterke krachten en breng unieke toegevoegde waarde aan het leven. Er is geen betere investering dan jijzelf.

Hieronder gaan we kijken naar de 5 beste investeringen voor miljonair worden in termen van geld.

Inhoudsopgave:
Snel vs. langzaam miljonair worden – strategieën voor de beste investeringen
De beste investering miljonair worden: Aandelen & ETFs
Dit is hoe rendement en lange termijn jou miljonair maken
De beste investering miljonair worden: Groeiaandelen
De beste investering miljonair worden: Vastgoed
De beste investering miljonair worden: Asymmetrisch beleggen
De beste investering miljonair worden: Collectibles

Snel vs. langzaam miljonair worden – strategieën voor de beste investeringen

beste-investering-miljonair-worden

Hieronder geef ik je vijf van de beste investeringen voor miljonair worden. Daarbij hebben we twee strategieën voor wie op relatief korte termijn (bv. 5 – 10 jaar) miljonair wilt worden. En drie van de beste investeringen voor miljonair worden op de lange termijn (15 – 30 jaar).

Let op: er is een cruciaal verschil tussen snel of langzaam miljonair worden.

Letterlijk iedereen kan langzaam miljonair worden zolang zij maar op de lange termijn acteert. Zo begon ik zelf op mijn 23ste met investeren, en op mijn 35ste zal ik financieel onafhankelijk zijn. En nog voor mijn 40ste kan ik miljonair worden als ik daarvoor kies. Dit is ongekende luxe positie die is begonnen met consistent iedere maand geld investeren. In de basis is het heel simpel: hoe meer geld je investeert, hoe rijker je kan worden.

Hier lees je meer over mijn lange termijn beleggingsstrategie en hoe ik mijn vermogen opbouw.

Terug naar jou. Als je snel miljonair wilt worden zal je hoge risico’s moeten nemen. Mijns inziens is dat niet verstandig. Op korte termijn miljonair worden is vrij lastig. Hieronder geef ik je twee strategieën om dat te realiseren, maar persoonlijk zou ik je als tip willen geven om te kiezen voor lange termijn investeren.

De beste investeringen voor miljonair worden zijn diegene die een hoge kans op succes geven.

Bij lange termijn investeren is de kans op succes veel groter, omdat je minder risico hoeft te nemen. In plaats daarvan laat je geld voor jou werken, waarbij je rendement-op-rendement accumuleert. Dit is een van de basisprincipes bij geld voor je laten werken.

Waarom moeilijk doen als je ook voor meer zekerheid kan kiezen en “het systeem” voor jou laat werken?

1. De beste investering miljonair worden: Aandelen & ETFs

beste-investeren-miljonair-worde

We beginnen met mijn favoriete tip als beste investering voor miljonair worden. Dan heb ik het over lange termijn beleggen in aandelen en ETFs. Ik ben er heilig van overtuigd, en toon dit ook zelf aan, dat letterlijk iedereen miljonair kan worden met lange termijn beleggen in aandelen en ETFs.

Je hebt hier vooral veel tijd, geduld en discipline voor nodig. Ook heb je natuurlijk kennis en een maandelijkse inleg nodig. Al hoef je hier geen expert voor te zijn die maandelijks duizenden euro’s inlegt. Zo’n 300 tot max. 1000 euro per maand zal volstaan, afhankelijk van je keuzes in beleggingen en hoeveel tijd je ervoor kan nemen.

De reden waarom mensen niet miljonair worden met lange termijn beleggen in aandelen en ETFs, is omdat zij niet de emotionele discipline kunnen opbrengen om dit twintig, dertig of zelfs veertig jaar te kunnen volhouden. Natuurlijk zijn er ook nog andere redenen, zoals beleggers die te veel risico nemen.

Is het echt zo simpel? Ja, inhoudelijk wel. Al zal je inderdaad wel de discipline moeten hebben om dit te kunnen volhouden. Dit is wat je moet doen:

De essentie is om iedere maand een vast bedrag te investeren in een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Dit betekent verschillende type investeringen, zoals bijvoorbeeld ETFs en beleggingsfondsen.  En als je meer gevorderd ben kan je hier circa twintig (dividend)aandelen aan toevoegen (waarover je veel kennis hebt dat deze blijven groeien).

Dit is de beste investering voor miljonair worden, waarbij de lange termijn cruciaal is. De consistentie gaat jou rijk maken. Door iedere maand een vast bedrag te investeren in een gediversifieerde beleggingsportefeuille en dit voor twintig, dertig of zelfs veertig jaar volhouden, word je miljonair.

En ook al houd je het tien jaar vol. Dan zal je alsnog veel meer financiële vrijheid hebben dan iemand die het niet doet 😉.

Dit is hoe rendement en lange termijn jou miljonair maken

Stel dat je iedere maand 500 euro beschikbaar hebt om te beleggen. Dit is geld dat je op de lange termijn kan missen. Mocht het ooit fout gaan, dan raak je niet financieel in de problemen. Deze 500 euro ga je iedere eerste maandag van de nieuwe maand investeren in een beleggingsportefeuille met ETF’s. Laten we aannemen dat we dit voor dertig jaar lang kunnen volhouden.

Hieronder zie je het effect van rendement. Daarom is het cruciaal om te leren hoe je hoger rendement kan behalen zonder te veel risico te nemen.

  • Na 30 jaar bij 6% rendement heb je een vermogen van €333.250
  • Na 30 jaar bij 10% rendement heb je een vermogen van €677.800
  • Na 30 jaar bij 14% rendement heb je een vermogen van €1.449.000

Bovenstaande berekening is inclusief 2% inflatie, maar wel exclusief belasting.

Een jaarlijks gemiddeld rendement van 6% zou je kunnen behalen met een mix aan veilige ETF’s. De 10% kan je halen met een mix aan meer risicovolle ETF’s. Als je boven de 10% wilt halen, kan dat gerealiseerd worden door een mix van goede ETF’s met (dividend)aandelen.

Met enige basiskennis zou je zelf een gediversifieerde beleggingsportefeuille met veilige ETF’s kunnen samenstellen (tips: VWRL, VHYL, VNQI, …). Of je kan je geld laten beleggen. Dan betaal je jaarlijks behoorlijk wat kosten, maar kan je wel die 6% om en nabij behalen zonder zelf te hoeven beleggen.

In mijn jarenlange ervaring als lange termijn belegger heb ik mijzelf gespecialiseerd in beleggingsportefeuille die gemiddeld boven de 14% rendement per jaar haalt. Dit is een combinatie van de beste ETF’s met unieke, winstgevende (dividend)aandelen. De juiste mix zorgt voor acceptabel risico, maar wel een significant hoger rendement waardoor je miljonair kan worden.

Meer weten? Ik deel al mijn kennis en mijn eigen beleggingen (+150.000 euro) op de Happy Investors Community. Ook vind je daarop meer dan 70 uur aan cursusmateriaal en je krijgt 1-op-1 begeleiding van mijzelf.

Klik hier voor meer informatie over de online cursus beleggen.

beste-investeren-miljonair

beste-investeren-voor-miljonair-worden

2. De beste investering miljonair worden: Groeiaandelen

Hierboven nam ik je mee in het miljonair worden dankzij het lange termijn beleggen in de aandelenmarkt. De tijdshorizon is daarbij minimaal twintig jaar. Als je sneller miljonair wilt worden, zal je ook meer risico moeten nemen. Als we nog even bij de aandelenmarkt blijven, betekent dit dat je bijvoorbeeld kan gaan investeren in groeiaandelen.

Toen ik op mijn 23ste begon met beleggen investeerde ik vooral in risicovolle groeiaandelen. Dit zijn kleinere bedrijven die sterke omzetgroei realiseren, maar (vaak) nog verliesgevend zijn. Bij de juiste investeringen kunnen groeiaandelen een gemiddeld jaarlijks rendement van boven de 20% realiseren. Dit op een langere termijn van circa vijf tot vijftien jaar (of langer). Als jou dit lukt, dan zal je bij een maandelijkse inleg van 500 euro na 20 jaar een vermogen bijna 1 miljoen hebben (excl. belastingen).

Op de korte termijn kunnen de beste groeiaandelen een rendement van +1000% opleveren. Je inleg gaat dan x10. Hier zijn veel voorbeelden van. Denk aan de beginperiode van Amazon en Apple, maar ook hedendaags vind je veel voorbeelden zoals The Trade Desk, Zscaler, Plug Power, Enphase, Teladoc, enzovoorts. Dit zijn allemaal aandelen waar ik vroegtijdig in heb geïnvesteerd en hoge rendementen door heb behaald. Al mijn (toekomstig) onderzoek vind je op de Happy Investors Community.

wat-zijn-de-beste-investeringen-miljonair-worden

Let wel: beleggen in groeiaandelen is uiterst risicovol. Zo sta ik vandaag de dag met recentelijk aangekochte groeiaandelen soms ook wel -30% tot -50%. In deze tijden is het cruciaal dat je in je eigen onderzoek geloofd. Dat je erin gelooft dat jouw aandelen op de lange termijn succesvol zullen zijn. Doe je dit niet, dan ga je twijfelen en uiteindelijk met verlies verkopen.

Het risico tot geld verlies neemt toe naarmate je meer risico neemt. Blijf daarom dicht bij hetgeen waar je goed in bent, beleg alleen met geld dat je kan missen, en voer heel veel onderzoek uit als je gaat beleggen in groeiaandelen.

Meer weten? In het kennisartikel beleggen in groeiaandelen vind je meer informatie.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

3. De beste investering miljonair worden: Vastgoed

beste-investeringen-vastgoed-miljonair

Vastgoed is beslist een van de beste investeringen voor miljonair worden. Je kan investeren in vastgoedfondsen, of in fysiek vastgoed. Dit laatste is doorgaans de beste investering voor miljonair worden op de lange termijn. Het nadeel aan deze manier van rijk worden met vastgoed, is dat je een hoog startkapitaal nodig hebt. Zo kan het jaren duren alvorens je een eerste vastgoedpand hebt. En daarna nog enkele jaren alvorens je de tweede hebt. Maar als je dit gedisciplineerd volhoudt, zal het alsmaar sneller gaan. Daartegenover staat ook dat je ieder jaar meer en meer cashflow uit huuropbrengsten genereert.

Bij fysiek vastgoed kan je een jaarlijks rendement van circa 10% halen. Afhankelijk van je kennis kan je een hoger of lager rendement genereren. Ik ben zelf geen vastgoed expert, maar zou je wel willen aanbevelen om eerst een goede cursus te volgen. Zo ben je maximaal voorbereidt op een succesvolle start. Er komt namelijk meer bij kijken dan enkel een vastgoedpand aankopen. Voorbereiding is alles en kan leiden tot meer succes.

Een goede webinar die ik zelf heb gevolgd is van Great Property Experience. Volg hier de gratis webinar vastgoed.

Naast fysiek vastgoed heb je nog een meer laagdrempelige strategie. Ik heb het hier over investeren in vastgoedfondsen. Je kan instappen met een laag bedrag, en dat geld wordt verspreidt over meerdere vastgoedpanden. Dit reduceert het risico aanzienlijk. Bovendien heb je geen hypothecaire schuld, wat je wel hebt indien je zelf vastgoed aanschaft.

Het lagere risico kan voor jou interessant zijn. Natuurlijk is dan ook het rendement wat lager. Zo kan je bij de beste vastgoedfondsen een jaarlijks dividend van 6% tot 8,5% verwachten. Dat is zeker niet slecht, al is spreiding wel cruciaal. Zo kunnen meerdere vastgoedfondsen een goede aanvulling zijn op een beleggingsportefeuille met aandelen/ETF.

Meer weten? Hier vind je de beste online vastgoedfondsen.

4. De beste investering miljonair worden: Asymmetrisch beleggen

De allerbeste investeringen voor miljonair worden doe je middels asymmetrisch beleggen. Dit houdt in dat je investeringen maakt waarbij de potentiële winst groter is dan het potentiële verlies. De beste investeringen hebben een kleine kans op verlies, en een zeer hoge kans op winst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Value beleggen. Dit is een beleggingsmethodiek waarbij je investeert in ondergewaardeerde aandelen die tegen een aandelenkoers kan aankopen die lager ligt dan haar intrinsieke waarde.

Met andere woorden: je koopt een briefje van tien euro met een briefje van vijf euro. In de loop der tijd komen andere beleggers erachter dat het briefje geen vijf maar tien euro waard is, en zij beginnen massaal te kopen. Vervolgens stijgt de koers naar tien euro, terwijl jij op vijf euro hebt gekocht.

Er zijn nog vele andere soorten van asymmetrisch beleggen. Zo was Bitcoin hier ooit ook een voorbeeld hiervan, toen je ze nog voor onder de euro kon aankopen. Bij asymmetrisch beleggen is jouw kennisniveau en kwaliteit van onderzoek van zeer groot belang.

Ik ben zelf geen specialist in asymmetrisch beleggen, maar ken wel een zeer goede partij. Ik ben aangesloten bij hun Membership. Dat heeft een hoog prijskaartje, maar de kwaliteit is zeer hoog en geeft unieke kansen tot winstgevende investeringen. Dit zijn echte professionals. Daarbij hebben ze ook een gratis nieuwsbrief waarin ze één keer per week meesterlijke tips en onderzoeken met je delen voor asymmetrisch beleggen.

Wil je meer informatie? Klik hier voor de gratis nieuwsbrief.

5. De beste investering miljonair worden: Collectibles

Tot slot nog een laatste beste investering voor miljonair worden. Dit type investering word vaak over het hoofd gezien. En toegegeven, het is minder tastbaar en interessant als de bovenstaande investeringen. Maar hoe dan ook is het een realiteit dat je miljonair kan worden door te investeren in schaarse collectibles.

Collectibles zijn producten die enorm schaars zijn. Denk hierbij aan unieke basketbalkaartjes van dertig jaar geleden, of zeldzame limited editions. Collectibles vind je in iedere markt. Denk aan sportkaartjes, luxe Rolex horloges, zeldzame wijnen, auto’s, limited editions schoenen en originele tijdschriften (comic books).

Cruciaal bij collectibles is de lange termijn en je kennis van zaken.

Vaak kan je collectibles vandaag de dag al kopen voor slechts een enkele euro’s. Alles valt of staat met jouw kennis van de industrie om een goede inschatting te kunnen maken of het product over de lange termijn meer waard wordt. Natuurlijk moet je hierbij ook kijken naar hoeveel producten er gemaakt zijn in termen van limited edition.

Dit is niet de makkelijkste onder de vijf beste investeringen voor miljonair worden. Het is vrij moeilijk om te bepalen of een collectible veel geld waard wordt over tien, twintig of zelfs dertig jaar. Maar mocht het jou lukken, dan kan je voor weinig geld een uitstekende investering maken.

Reacties
Categorieën