Exporo vs. SynVest vergelijken: het beste vastgoedfonds?
Exporo vs. SynVest vergelijken: het beste vastgoedfonds?
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
08/05/2020
5 min

Exporo vs. SynVest vergelijken: het beste vastgoedfonds?

08/05/2020
5 min

Beste Happy Investor, wanneer het aankomt op vastgoedfonds beleggen is het wel zo slim om een van de betere fondsen te kiezen. Op die wijze kan je veel plezier beleven aan je investering. Nu zijn Exporo en SynVest twee van de beste vastgoedfondsen in Nederland. Ieder heeft haar eigen voor- en nadelen, en daarmee zijn ze beslist onderscheidend van elkaar. In deze review gaan we Exporo en SynVest vergelijken. Zo ontdekken we enkele interessante verschillen, die specifiek voor jou belangrijk kunnen zijn.

Wil je alle vastgoedfondsen uit Nederland met elkaar vergelijken? Klik dan door naar dit artikel over de beste vastgoedfondsen vergelijken.

Exporo vs. SynVest: wie heeft het hoogste rendement?

exporo-synvest-vergelijken

Uiteraard is rendement, oftewel dividend, een belangrijke factor voor onze besluitvorming. Op dit vlak is er een duidelijk verschil tussen SynVest en Exporo. Zo streeft SynVest naar een jaarlijks rendement van 8,5%. Ook keert zij iedere maand 4 tot 6% voorschot dividend uit. In afgelopen jaren was het rendement van dit vastgoedfonds soms zelfs 10%. Dat is zeer hoog voor dit type belegging, al is dat eerder een uitzondering dan de norm.

Het rendement van Exporo ligt lager, namelijk zo’n 5,5% per jaar. In vergelijking tot SynVest is dat dus zo’n 3% lager, en dat is toch wel behoorlijk fors. Puur op basis van rendement zou SynVest daarmee de voorkeur krijgen voor wie wilt beleggen in vastgoedfonds. Maar toch zullen we hier voorzichtig moeten zijn. Zo zijn er nog andere criteria die een rol spelen, denk hierbij aan het risiconiveau, de betrouwbaarheid en specifieke voor- en nadelen. Zo zullen we zien dat Exporo enkele unieke voordelen heeft die het toch een heel interessant vastgoedfonds maken.

Wil je puur voor het rendement gaan? In dat geval is SynVest de beste keuze. Meer weten? Dan mag je de SynVest review niet missen. Daarin vind je de meest actuele informatie over dit fonds.

Waarom heeft SynVest een hoger rendement dan Exporo?

Dit heeft te maken met het verschil in strategie. Kijk, SynVest is een fonds dat haar geld investeert in vastgoedwoningen, supermarkten en discounterwinkels. Wanneer jij in dit fonds investeert, word jouw geld op de stapel met geld gegooid en verspreid over nieuwe aankopen. Deze nieuwe aankopen brengen uiteraard risico met zich mee. Immers, wat als deze langdurig stil staan? In vergelijking tot SynVest is de strategie van Exporo heel anders. Bij Exporo kan je online een account aanmaken waarop je geld kan storten. Vervolgens kies jij zelf hoeveel geld je wilt investeren in een vastgoedpand naar keuze.

Hieronder gaan we zien dat Exporo minder risicovol is dan SynVest. En voor beleggers die liever minder risico lopen, en ook tevreden zijn met een lager rendement, is Exporo een meer interessante keuze.

Wil je puur voor laag risico gaan en ben je tevreden met circa 5,5% rendement? Lees dan hier de volledige Exporo review met alles wat je over dit fonds moet te weten.

Exporo vs. SynVest: wie heeft het minste risico?

Beide vastgoedfondsen hebben een laag risico. Echter in de vergelijking Exporo vs. SynVest heeft Exporo het minste risico. Zo heeft laatstgenoemde een lange termijn beleggingsstrategie in Duits vastgoed, waaronder woningen, supermarkt en discounterwinkels. Dit zijn drie type vastgoedobjecten die relatief recessiebestendig zijn. Maar bij Exporo hebben ze een unieke manier van werken, waardoor het risico toch lager is dan bij SynVest. Dus, hoe werkt Exporo?

Exporo heeft een vrij innovatief platform. Je kan dit zien als een online website waarop je kan inloggen. Eenmaal ingelogd zie je het huidige aanbod van vastgoedwoningen waarin je kan investeren. Wat bijzonder is aan Exporo, is dat zij haar vastgoedwoningen eerst zelf financiert. Ook zorgen zij ervoor dat de grote woningen vol met huurders zit. De bezettingsgraad is vrijwel altijd boven de 95% en soms 100%. Dit betekent dat de woningen vol zitten met huurders, en daarmee maximaal huurinkomsten genereren. Pas als dit het geval is, stelt Exporo de vastgoedwoningen beschikbaar via haar platform zodat particulieren zoals jij en ik erin kunnen investeren. Met het geld dat zij daarmee ophalen, financieren ze weer nieuwe panden. Dit proces blijft zich herhalen, waardoor er steeds meer beschikbare investeringen komen.

De unieke werkwijze van Exporo zorgt ervoor dat het risico lager wordt. Wel is het rendement ook aanzienlijk lager.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Wie is het meest betrouwbaar?

exporo-of-synvest-ervaringen

Per definitie zijn beide vastgoedfondsen betrouwbaar. Zo staan ze allebei onder toezicht van het AFM (en dat is belangrijk). Het betreft geen piramidespel of iets dergelijks. Beleggen in vastgoedfondsen zoals SynVest en Exporo is een betrouwbare manier, waarbij het management verstandig omgaat met je geld. Wel is er een groot verschil als we SynVest en Exporo met elkaar vergelijken.

Bij SynVest is het namelijk zo dat het management bepaalt waar jouw geld in wordt geïnvesteerd. Het enige wat je hoeft te doen is een bedrag te investeren, en zij regelen de rest. Alhoewel dit een zeer passieve bron van inkomsten is, is het wellicht niet voor iedereen fijn. Immers, je hebt geen invloed op de investering. Je moet daarmee vertrouwen op de kwaliteit van SynVest. Maar goed, zelf heb ik positieve ervaringen met beleggen in vastgoed. Het is dus een kwestie van of jij ook in het management gelooft. De enige manier om daar achter te komen is door onderzoek te doen.

Bij Exporo is het wel een ander verhaal. Hierbij is het namelijk zo dat jij zelf kan bepalen in welk vastgoedobject je wilt investeren. Ieder vastgoedobject dat beschikbaar komt op het Exporo platform bevat concrete details over bijvoorbeeld het aankoopbedrag, de locatie, de huurinkomsten, de bezettingsgraad, et cetera. Op basis van deze informatie kan je zelf meer controle uitoefenen op hetgeen waarin jij je geld wilt investeren. Deze vrijheid en controle is wel fijn.

Tot slot is het goed om te weten dat SynVest in vergelijking tot Exporo uitstapkosten heeft. SynVest is een meer lange termijn investering. Als je binnen drie jaar wilt uitstappen (je aandeel verkopen), dan betaal je een % uitstapkosten. Hoeveel dat is, staat in hun brochure. Bij Exporo heb je geen uitstapkosten. In plaats daarvan kan je jouw aandelen (wat obligaties zijn) verkopen via het Exporo handelsplatform.

Conclusie Exporo en SynVest vergelijken

Uit mijn persoonlijke ervaringen weet ik dat zowel SynVest als Exporo interessante investeringen zijn om een deel van je geld (dat je kan missen) te beleggen. Op het vlak van rendement scoort SynVest beduidend hoger. Op andere vlakken zoals risico en liquiditeit scoort Exporo beter. Er zijn dus meerdere redenen waarom te beleggen in Exporo. Maar wie puur voor rendement wilt gaan, zou voor SynVest kunnen kiezen.

Een ander interessant fonds wat vergelijkbaar is met SynVest, maar dan aanzienlijk groter in kapitaal, is Corum Investments. Ook dit fonds is beslist interessant, heeft iets minder risico en toch een rendement van 7%. Meer weten? Lees dan deze review over Corum Investments.

Tot slot, een persoonlijke tip. Bij beleggen heb je altijd risico. Je zou daarom kunnen overwegen om jouw geld te verdelen over de drie verschillende vastgoedfondsen. Op die manier doe je ook aan een stuk risicospreiding, voor het extreme geval wanneer zo’n fonds failliet gaat. Alhoewel die kans klein is, bestaat die wel. Een stukje risicospreiding is altijd zeer verstandig!

Reacties
Categorieën