Tips Geld Besparen voor Studenten: checklist voor extra geld sparen
Tips Geld Besparen voor Studenten: checklist voor extra geld sparen
Geld Besparen
Happy Investors
Geld Besparen
07/12/2020
7 min

Tips Geld Besparen voor Studenten: checklist voor extra geld sparen

07/12/2020
7 min

Studenten staan niet bekend om het feit dat ze veel te besteden hebben. Er zijn ontzettend veel studenten die moeite hebben om rond te komen. Zij moeten het doen met het beperkte inkomen wat ze hebben. Voor al deze studenten die zich ook in een soortgelijke situatie bevinden hebben we in dit artikel de beste geld besparen tips voor studenten voor je op een rijtje gezet. Door deze tip zelf te volgen als student zijnde weet je zeker dat ook jij alles uit je eigen budget kunt halen!

Note: dit is een gastblog geschreven door Indy. Wil je ook gastbloggen, stuur dan een e-mailtje naar info@thehappyinvestors.nl

5 tips geld besparen voor studenten

Met dank aan Indy lees je hieronder vijf praktische tips over geld besparen voor studenten. Studenten hebben het zeker niet makkelijk wanneer het aankomt op financiën. Toch wil ik (Jorik Vermeulen) jou alvast wel de tip meegeven: begin zo vroeg mogelijk met beleggen. Ja, beleggen brengt risico’s met zich mee. Maar er bestaan beleggingsstrategieën om risico te managen en toch jaarlijks rendement te genereren. Dit soort strategieën komen ruim aan bod binnen de Happy Investors Community.

Wist je bijvoorbeeld dat je slechts 200 euro per maand hoeft te beleggen voor de komende 30 jaar, om al met vervroegd pensioen te kunnen gaan? En met 500 euro per maand zal dat al binnen 20 jaar kunnen.

Wil je hier meer in verdiepen, lees dan dit artikel over hoeveel maandelijks beleggen? Geloof mij, wanneer jij je energie richt op meer inkomen genereren, zal dat leuker en rendabeler zijn dan alleen maar geld besparen.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Studenten geld bespaar tip 1: Koop geen auto als student zijnde

 Een auto is een van de duurste dingen die je kunt bezitten. Geen auto hebben is een van de beste geld besparen tips voor studenten die wij je maar mee kunnen geven. Naast de kosten voor de auto zelf is er ook nog de verzekering, het parkeren, het onderhoud en de brandstof. Deze bedragen lopen al snel hoog op. Zelfs kleine auto’s kunnen al snel een paar duizend euro per jaar kosten! Het gebruik van goedkopere transportmogelijkheden kan je ontzettend veel geld besparen. Fietsen, skateboarden of een scooter rijden is echt een stuk goedkoper. Je kunt ook een elektrische fiets kopen als je wat verder moet. Hoe dan ook, besparen op auto is sowieso heel voordelig voor de portemonnee!

Wanneer je een langere reis moet maken is het openbaar vervoer de op één na beste optie, zeker nu veel studenten gratis of met korting kunnen rijden. Voor de tijden dat je wel een auto nodig hebt, kun je gebruik maken van een Uber. Voeg deze kosten toe aan je budget en je zult merken dat ze vaak veel minder kosten dan het bezit van een auto. Als je eenmaal ziet hoeveel je bespaart met de duizenden dollars die je bespaart op verzekeringen, benzine en afschrijvingen dan zie je in waarom we je deze tips tussen de geld besparen tips voor studenten ziet staan.

Studenten geld bespaar tip 2: Doe al je onnodige abonnementen weg

tips geld besparen studenten

Dit is ook een van de belangrijkste geld besparen tips voor studenten die je moet volgen bij het samenstellen van je budget. Het enige wat duurder is dan een eenmalige aankoop is een abonnement. Door je abonnementen regelmatig te controleren, hoef je niet meer te betalen voor dingen die je eigenlijk niet echt gebruikt. Je kunt ook overwegen of er gratis of goedkopere alternatieven zijn als de prijzen omhoog zijn gegaan. In plaats van een lidmaatschap bij de sportschool kun je misschien ook zelf thuis sporten met gewichten? In plaats van je telefoonabonnement te verlengen kun je misschien ook vooruitbetalen? Je moet alle de abonnementen in kaart brengen als je geld wilt besparen. Dit betekent niet dat je alles top moet zetten. Als dat tientje per maand voor Netflix je ervan weerhoudt om elke week naar de film te gaan, blijf het dan gebruiken. Het gaat erom dat je de onnodige abonnementen weg doet.

Wil je meer weten over deze tip. Check dan eens dit artikel over hoe je slim geld kan besparen op abonnementen.

Geld besparen studenten tip 3: Maak maaltijden van tevoren

Het kopen van een lunch in het uni-café is gemakkelijk en handig. Maar het is duur, en waarschijnlijk ook niet zo goed voor je. Zoek in plaats daarvan recepten die makkelijk klaar te maken zijn en die je heel de week kunt bewaren. Maak vervolgens elke zondag meerdere porties (of welke dag dan ook). je universiteit zal vast wel een magnetron hebben die je kunt gebruiken. Door in grote hoeveelheden te winkelen en je eigen maaltijden te maken, bespaar je waarschijnlijk ten minste €10 per dag aan eten. Daarnaast zul je waarschijnlijk gezonder eten. Dit maakt het een tip die zeker een plaats heeft verdiend op ons lijstje met geld besparen tips voor studenten. In het begin is het even wennen dat je alles zelf klaar moet maken, maar je zal zien dat je hier echt veel mee kunt besparen.

Een tientje per dag besparen is zeker goed als student zijnde. Maak daarnaast ook gebruik van je positie. Je bent jong en slim. Verdiep jezelf eens in dit artikel over Geld Mindset. Daarin leer ik je hoe je het maximale uit geld kan halen, zodat je later nooit meer hoeft te besparen op een paar tientjes per maand.

goedkoop-aandelen-beleggen

Geld besparen studenten tip 4: Neem geen huisdier

Dit doet pijn, maar het is een harde waarheid. Huisdieren zijn duur, voor een hond of kat ben je al snel een paar honderd per jaar kwijt als je alles bij elkaar optelt. Denk alleen al aan de kosten voor het chippen en voor al het eten wat je in huis moet halen. Omdat je tijd kwijt bent om je huisdier te verzorgen kan je ook nog eens minder studeren of werken, zie dit ook als een kostenpost. Het niet hebben van een huisdier geeft je daarnaast meer vrijheid. Studenten hebben de neiging om vaker te reizen, uit te gaan en te verhuizen dan de normale mensen. Het hebben van een huisdier kan die flexibiliteit ernstig verminderen, huisdieren hebben namelijk een stabiele omgeving nodig. Als je denkt dat het de moeite waard is om een huisdier te hebben, ga je gang maar weet waar je aan begint.

Note van Jorik: in principe zijn bepaalde zaken juist wel een slimme investering. Zo kost een huisdier inderdaad behoorlijk wat geld, maar geeft het wel veel meer voldoening en plezier in het leven. Zo’n speciale band is in principe heel waardevol. Daarom is mijn persoonlijke tip om eerder geld te besparen op dingen die geen waarde toevoegen. Dat is pas slim omgaan met geld!

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Geld besparen studenten tip 5: Wees creatief met leuke dingen

geld besparen tips student

Een van de grootste niet-essentiële kosten voor studenten is je sociale leven. De meeste sociale activiteiten kosten geld, maar er zijn goedkopere manieren om plezier te hebben. In plaats van uit te gaan naar een restaurant, waarom niet eens een picknick in de botanische tuinen? In plaats van naar de film te gaan met vrienden, kan je toch ook een paar klassiekers via Netflix kijken bij jou thuis? In plaats van de stad te bezoeken op vrijdag- en zaterdagavond kan je ook gaan kamperen? We zijn hier niet om je sociale leven helemaal ongezellig te maken, je zou nog steeds plezier moeten hebben. Maar je krijgt meer uit je vrije tijd als je naast het plezier ook een beetje denkt aan de kosten. Uiteraard kun je af en toe echt nog wel stappen, je moet het alleen een beetje in de hand houden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige adviezen die wij je mee kunnen geven, maar deze besparen tips voor studenten zouden door iedere student opgevolgd kunnen worden. Door op deze besparen tips voor studenten te letten weet je zeker dat je jouw kosten naar beneden kunt halen en zonder een al te grote schuld van je studententijd kunt genieten. Je zal ons hier achteraf zeker dankbaar voor zijn!

En nogmaals de reminder: geld besparen als student is slim en goed. Maar richt je focus vooral op meer geld verdienen door bijvoorbeeld deze slimme investeringen. Geld voor je laten werken is op lange termijn een veel betere strategie dan eindeloos geld besparen op een paar centen 😉.

Reacties
Categorieën