Aandelen tips 2020 voor beleggingsportefeuille: 5 toppers!
Aandelen tips 2020 voor beleggingsportefeuille: 5 toppers!
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
01/04/2020
8 min

Aandelen tips 2020 voor beleggingsportefeuille: 5 toppers!

01/04/2020
8 min

Hi, in dit artikel wil ik graag vijf aandelen tips met je delen als aanvulling op je beleggingsportefeuille van 2020. Ik beleg alleen in individuele aandelen voor de lange termijn. De onderstaande toppers hebben dan ook een rooskleurige toekomst, waarbij ze allemaal actief zijn in groeimarkten en onderscheidende, unieke bedrijfskwaliteiten hebben. Ja, men vreest voor een recessie. Maar vooralsnog gaat het zeer goed met de economie. En bovendien gaat het om lange termijn beleggen in de juiste bedrijven tegen de juiste prijs. Dat is hoe je kan rijk worden met beleggen. Want korte termijn handelen geeft hoger risico tot falen 😉.

Hieronder vind je de 5 aandelen tips in top bedrijven die de komende jaren mooie groei kunnen doormaken. Ook in 2020 zijn aandelen een mooie toevoeging aan je beleggingsportefeuille voor rendement. Niet voor niets blijven aandelen een van mijn beste tips voor investeren voor  rendement behalen in 2020 – 2030.

Laten we snel doorgaan!

5 groeiende aandelen tips voor 2020

Van de vijf aandelen tips voor 2020 van hieronder, heb ik er al drie in mijn portefeuille sinds vorig jaar. Dit lees je terug in dit artikel over aandelen advies, waarbij ik verder kijk dan enkel individuele aandelen. Hieronder gaat het dus specifiek om vijf bedrijven met zeer interessante marktposities die in de toekomst mooie groei kunnen doormaken. Hierin investeren kan positief rendement opleveren. Ik leg ook uit waarom ik denk (of weet) dat dit goede keuzes zijn. Blijf wel altijd zelf kritisch en logisch nadenken.

Mocht je dit een waardevol artikel vinden dan hoor ik dat graag in de reactie, of je kan het delen via Social Media naar vrienden die dit artikel ook nuttig vinden. Ook ben ik zeer benieuwd naar jouw aandelen tips voor 2020!

Walt Disney Company – aandelen tips 2020

Een heel interessant aandeel die ik zelf nog niet heb, maar wel in ga beleggen in 2020, is Walt Disney Company. Disney heeft een heel goed verdienmodel en een zeer sterk merkimago. Ik bedoel, wie kent Disney nu niet? Zo staat Walt Disney op nummer 10 van de lijst met sterkste merken van de wereld. Dat is een enorme prestatie, die ze omzetten tot winst. Dat laatste is heel belangrijk voor beleggers, want winst kan het bedrijf herinvesteren voor groei. En groei betekent hoog rendement halen.

Beleggen in deze aandelen tip is voornamelijk omwille hun toekomstige groei. Walt Disney is de koning van films maken. Alleen in 2019 hadden ze al twee films die meer dan een miljard omzet genereren. Een miljard! En er zitten nog vele mooie films in de pijpleiding. Daarbij hebben ze een interessante stap gemaakt naar online video streaming. Sinds kort hebben ze hun eigen online streaming dienst genaamd Disney +. Met deze streaming dienst kunnen ze in potentie meer winst overhouden dan wanneer ze films maken en verkopen aan de bioscopen (die ook hun deel van de omzet pakken). Maar de streaming dienst is ook aanvullend aan de bioscoop, waardoor het extra omzet gaat genereren in de toekomst. Wel is de concurrentie hierbij hoog, met Netflix en Apple als concurrentie. Maar Walt Disney heeft een onderscheidende positie met hun ijzersterke ervaring in films maken. Ze zijn de beste.

Maar denk niet dat films maken hun enige business is. 40% van de omzet wordt gegenereerd in de bekende Walt Disney parken. Dit zijn echte goudmijnen die niet alleen veel omzet genereren, maar ook een sterk merkimago. Walt Disney kan zowel uitbreiden in entertainment parken, merchandising, de filmindustrie en nu ook de online streaming industrie. Een gouden aandelen tip?

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Beyond Meat – een groeiaandeel in een snelgroeiende markt

Echte vleeseters hebben er wellicht nog nooit van gehoord. Beyond Meat (BYND) is een relatief klein bedrijf dat de wereld aan het veroveren is met haar vegetarisch voedsel. Haar vegetarische hamburgers zien, ruiken en smaken hetzelfde als echte hamburgers, alleen dan veel gezonder. Dit bedrijf heeft een enorme toekomstpotentie. Vegetarisch voedsel is op vele vlakken beter dan vlees eten, en deze markt is echt booming business voor minimaal de komende 10 jaar. In 2019 is Beyond Meat op de beurs gekomen middels IPO. Er ontstond een enorme hype, met rendementen van wel +200% in enkele maanden. Maar begin 2020 is dit groeiaandeel enorm gezakt. Dan is nu de vraag of het aandeel nog steeds is overgewaardeerd, of is het een uitgelezen kans tot instappen? Wat denk jij? Klik hier voor meer informatie over hoe je het beste kan beleggen in groeiaandelen.

Persoonlijk vind ik BYND een van de meer risicovolle aandelentips uit dit artikel. De potentie is enorm, maar qua financiële cijfers lijkt het licht overgewaardeerd te zijn. Veel beleggers investeren in deze aandelen tip met oog op de toekomst. De toekomstige groei is dus al verrekend in de prijs. Aan de andere kant is de koers enorm gezakt, tot aan het niveau van de IPO. Zelf heb ik besloten om periodiek kleine bedragen te beleggen in BYND, omdat ik er niet zeker van ben of het aandeel nu wel of niet is overgewaardeerd. Door periodiek te beleggen met lage bedragen, minimaliseer ik het risico van een verkeerd instapmoment. Omdat maandelijks beleggen wel hoge transactiekosten met zich mee brengt, adviseer ik om te beleggen via een goedkope broker.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Microsoft – aandelen tip voor Software, Gaming en de Cloud

De derde aandelen tip voor 2020 is Microsoft. Deze gigant benodigd geen nadere uitleg over wat ze doen. Met 1,21 biljoen aan marktwaarde, is Microsoft vooralsnog het op een na grootste bedrijf waarin je kan beleggen. Ook de komende jaren zal dit bedrijf blijven groeien met hun software oplossingen, waaronder het bekende Windows. Ook in de Gaming industrie maken ze grote stappen. Zo hebben ze recentelijk een online Gaming platform opgericht met de Xbox. In plaats van individuele spellen te kopen, kan je nu een lidmaatschap aanschaffen en onbeperkt gamen. Dit is hetzelfde als Netflix, maar dan voor games. En uit praktijk weten we inmiddels dat een lidmaatschap verdienmodel tot hogere winsten leidt dan een losse-producten-verkoop verdienmodel. Bovendien is Microsoft ook groeiende in de Cloud-industrie, met haar Azure platform. Dit laatste is overigens ook een tip voor wie zelf online geld verdienen wilt 😉.

Nvidia – aandelen tip voor Chips, Gaming en Kunstmatige Intelligentie

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar Nvidia is een grote speler binnen de Chips industrie. En laat de economische cyclus van deze industrie nu net weer aantrekken (na een behoorlijke dip). Zo is Nvidia sterk in het produceren van chips voor Game computers, met een hoge resolutie en sterke kwaliteit. In de laatste jaren is Nvidia enorm gestegen door de chips verkoop dankzij de hype in Bitcoin (waarbij mensen zelf Bitcoins gingen maken met dure videokaarten). Maar het bedrijf is veel meer dan dat. Zo hebben ze ook omzet binnen de Cloud en Datacenters. En bovendien richt Nvidia zich op de toekomst van Kunstmatige Intelligentie.

De toekomst ligt in Artificial Intelligence (A.I.) oftewel Kunstmatige Intelligentie. Nvidia probeert de King of A.I. te worden, en daar maken ze grote stappen in. Denk hierbij aan software voor Deep Learning van software en vooral ook zelfrijdende auto’s. Dit laatste is een enorme opkomende trend, maar zal pas effectief worden over enkele jaren. Technologisch gezien is er al veel mogelijk, vooral met dank aan Waymo. Een bedrijf dat onderdeel is van Google. Alleen wettelijk en juridisch gezien is niemand nog klaar voor zelfrijdende auto’s. Niettemin, als dat eenmaal loskomt is het een van de grootste groeimarkten van deze eeuw.

Amedysis – groeibriljantje in de thuiszorg

Mijn laatste aandelen tip voor 2020 is Amedisys. De koerst/winst-verhouding van dit relatief kleine bedrijf staat redelijk hoog voor een bedrijf wat actief is in de zorgsector. Dit is vooral omdat beleggers investeren in dit aandeel vanwege haar groei en toekomstperspectief. Amedysis is namelijk actief in de thuiszorg binnen de United States. En daarmee direct verbonden met de enorme beleggingskans van de alsmaar toenemende vergrijzing. Mensen worden ouder en ouder, en deze hebben allemaal verzorging nodig. Persoonlijk vind ik Amedisys een interessant aandeel dat ik in mijn beleggingsportefeuille heb sinds medio 2018. Iedere keer presteert het beter dan de verwachtingen, maar de koers/winst-verhouding neemt nu wel toe naar de hoge kant. Mogelijk is er een dipje aanstaande wanneer de aandelenmarkt meer pessimistisch wordt. De tijd zal het leren. Zeker wel een interessante aandelen tip om in de gaten te houden.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Dit was het einde van dit artikel over aandelen tips 2020. Wat vind jij van de vijf geselecteerde aandelen, en heb je er ervaringen mee? Laat het mij weten in de reacties hieronder. Het delen van dit artikel met anderen voor wie het nuttig is, wordt zeker gewaardeerd 😉. Tot slot, vergeet niet dat beleggen risico met zich meebrengt. Probeer altijd zoveel mogelijk te spreiden. Niet alleen door te beleggen in ETF’s, Indexfondsen en dividendaandelen, maar ook door te beleggen in P2P en te investeren in vastgoedfondsen. Blijf spreiden, en beleg alleen met geld dat je kan missen.

Reacties
Categorieën