10x Beste Beleggingsplatformen Onafhankelijke Vergelijking! | Happy Investors
10x Beste Beleggingsplatformen uit Onafhankelijke Vergelijking! [2021]
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
03/21/2020
20 min

10x Beste Beleggingsplatformen uit Onafhankelijke Vergelijking! | Happy Investors

03/21/2020
20 min

Beste Happy Investor, beleggen via het beste beleggingsplatform is essentieel voor zowel beginnende als gevorderde beleggers die het maximale uit hun vermogen willen halen. Zelf beleg ik al vele jaren en heb ik reeds ervaringen met meerdere beleggingsplatformen. Hierbij heb ik geleerd dat het kiezen voor de beste platformen leidt tot betere resultaten. Kortom: beleggingsplatformen vergelijken is zeer nuttig.

Zo zijn de beste beleggingsplatformen de goedkoopste, bieden het meeste gebruiksgemak, de beste (risico) bescherming en de snelste service. Het klinkt logisch: als je wilt winnen kan je het beste aansluiten bij de winnaars van deze wereld.

Om jou van dienst te zijn en te helpen, heb ik hieronder een uitgebreide onafhankelijke vergelijking van de beste beleggingsplatformen gemaakt. Daarbij vind je de objectieve beschrijving van de voor- en nadelen per platform. Immers, wat voor mij het beste is hoeft niet per se voor jou het beste te zijn 😉.

Laten we snel doorgaan met de complete vergelijking! Of als je weinig tijd hebt, vind je hieronder de samenvatting van de beste beleggingsplatformen op basis van reviews en ervaringen.

Samenvatting onafhankelijke vergelijking beleggingsplatformen

Hieronder vind je een overzicht van de beste beleggingsplatformen afhankelijk van je keuze. Om de lijst volledig te maken heb ik ook een selectie gemaakt uit vastgoedfondsen en particuliere leningen. Immers, er is meer dan alleen de aandelenmarkt! Juist spreiding over meerdere markten zorgt voor extra risicospreiding.

Het beste platform voor zelf beleggen in aandelen en ETFs: DEGIRO & eToro

Beste beleggingsplatform voor beleggen in vastgoedfonds:  SynVest Corum Investments

Beste Nederlandse Trading platform: FX Flat

Disclaimer: bovenstaande zijn affiliate links. Een account aanmaken is gratis. Als je via die link een account aanmaakt ontvangen ik een vergoeding vanuit de aanbieder, in ruil voor de research en gratis tips. Win-Win, waarvoor dankjewel! en ter volledigheid: beleggen kent risico's tot geld verlies. wees voorzichtig en kies voor duurzaam succes. Lees mijn artikelen voor tips over hoe je succesvol kan beleggen.

beste-beleggingsapp-vergelijker

commissievrij-beleggen-aandelen-nederland

laten-beleggen-vergelijker-2022

Het beste beleggingsplatform voor zelf beleggen

beste beleggingsplatformen vergelijking

Laten we starten met de onafhankelijke vergelijking voor wanneer je zelf wilt beleggen. Met zelf beleggen bedoel ik dat je een beleggingsaccount aanmaakt bij een online broker, en dat je zelf kiest uit aandelen, ETF’s, obligaties, mixfondsen, CFD’s en Turbo’s. Met andere woorden: je gaat zelf onderzoek doen en kiest zelf waarin je gaat beleggen. Hierbij is het wel belangrijk dat je weet hoe je kan beginnen met beleggen. Zo lees je op dit kennisplatform allerlei uitgebreide kennisartikels en tutorials over beleggen in zowel aandelen, vastgoed en particuliere leningen. Hiervoor kan je zoeken in de zoekfunctie of de categorieën bekijken.

Typische voordelen van zelf beleggen is dat je veel keuzevrijheid hebt. Je bepaalt zelf waarin je investeert. Ook is zelf beleggen altijd goedkoper dan je geld laten beleggen. Immers, bij laten beleggen laat je anderen voor je werken, en daar staat uiteraard een vergoeding tegenover. Een ander voordeel bij zelf beleggen is dat je enorm veel gaat leren. Om te kunnen beleggen dien je verstand te hebben van de aandelenmarkt, van bedrijven, jaarbalansen, economieën, et cetera. Alhoewel dit erg leerzaam is, kost het ook veel tijd. Uiteraard ligt hier ook meer risico: bij zelf beleggen loop je typisch meer risico dan bij je geld laten beleggen door experts. Immers, als je je niet goed verdiept kan je ook veel geld verliezen. Daarom kan je zelf beleggen vs. laten beleggen samenvatten als: bij zelf beleggen kan je veel hogere rendementen behalen, maar ook veel hogere verliezen. Alles hangt af van jouw kennis en kunde.

Hieronder vind je de winnaar van het beste platform voor zelf beleggen.


Ranking 1. Zelf beleggen bij het beste platform voor particuliere beleggers: DEGIRO

commissievrij-beleggen-etf

Het beste Nederlandse platform voor beleggen in aandelen is mijns inziens DEGIRO . Grote kans dat je wel eens van dit platform hebt gehoord als Nederlander of Belg. DEGIRO is namelijk de eerste online broker in Nederland. Doordat ze uitsluitend online zijn, is het voor dit beleggingsplatform mogelijk om aanzienlijk lagere tarieven te vragen dan de traditionele banken. Ook is het zo dat je bij DEGIRO zelf moet beleggen. Dankzij deze innovatieve, nieuwe manier van beleggen (die anno vandaag vanzelfsprekend lijkt), is het voor particuliere beleggers mogelijk om wereldwijd te beleggen tegen zeer lage kosten.

Naast het ruime aanbod aan aandelen, ETF’s en meer is DEGIRO ook de op 1 na goedkoopste qua transactiekosten. Maar de goedkope prijs maakt DEGIRO niet het allerbeste platform voor wie zelf wilt beleggen. Het is de combinatie tussen de goedkope prijs, het gebruiksgemak en het grote aanbod wat DEGIRO de allerbeste maakt. Zo kan je in vrijwel alle beurzen wereldwijd investeren, waardoor je een zeer grote spreiding kan aanbrengen in je beleggingsportefeuille.

Update: vanaf 20 december 2021 kan je via DEGIRO commissievrij beleggen in alle USA aandelen. Voor Europese en Aziatische aandelen zijn de tarieven véél goedkoper geworden met maximaal 3,90 euro (EU) of maximaal 5 euro (Azië) transactiekosten per order. Valutakosten zijn gestgen van 0,1% naar 0,25%.

Dit maakt DEGIRO de beste keuze!

Zelf beleg ik ook al vele jaren via DEGIRO. Voor alle informatie omtrent tarieven, beleggingsmogelijkheden en voordelen klik je op deze link met meer informatie over beleggen bij DEGIRO.

Voordelen beleggen bij DEGIRO

 • Zeer gebruiksvriendelijk beleggingsplatform op zowel desktop als mobiel
 • Snel, gemakkelijk en eenvoudig aandelen aan- en verkopen
 • Meer dan 65 internationale awards gewonnen voor beste online broker
 • Meer dan 50 beurzen wereldwijd om in te beleggen
 • Zeer betrouwbaar en veilig beleggingsplatform
 • Uitstekende service en helpdesk voor vragen en instructies
 • Hele lage tarieven; de op 1 na goedkoopste online broker
 • Geen minimale inleg
 • Commissievrij beleggen in 200 ETFs uit de kernselectie
 • Commissievrij beleggen in USA aandelen

Nadelen beleggen bij DEGIRO

 • Kleine service fee’s zoals 2,50,- per jaar per aandelenbeurs
 • Niet geschikt voor day traders

Wil je meer informatie, of direct een account aanmaken bij DEGIRO? Klik dan nu op deze link voor het aanmaken van een gratis account.

Ranking 2. Commissievrij aandelen handelen op eToro

gratis-aandelen-kopen

eToro is de nummer 2 bij de beste beleggingsplatformen vergelijken. Op sommige vlakken presteren zij echter beter dan DEGIRO. Toch, als Nederlander, geef ik de voorkeur aan DEGIRO omdat het een Nederlandse partij is. Dat werkt gewoon makkelijker. Kijken we echter louter naar de functionaliteiten en kosten, dan is eToro minstens zo goed.

Het grootste voordeel aan eToro is dat je 100% commissievrij kan beleggen in aandelen. Dit betekent 0% transactiekosten. Daarbij hebben ze een relatief groot aanbod. Met name in bepaalde ETF’s die zeer goed presteren. Recentelijk heb ik ook een eToro account aangemaakt, louter voor het kopen van deze beste ETF’s die via DEGIRO niet beschikbaar zijn (zie blogoverzicht voor “beste ETF’s bij eToro”).

Ook handig: ze bieden kant-en-klare cryptoportfolio’s aan. Daarmee kan je snel spreiding aanbrengen onder 18+ cryptomunten. Nu ben ik een grote voorstander van aandelen en ETF’s. De cryptomarkt is te fragiel en onpeilbaar. Dat wilt echter niet zeggen dat het enorme kansen biedt. Dus het investeren van max. 3 – 5% van je vermogen in een cryptoportfolio (voor veel spreiding) kan een lucratief besluit worden op de lange termijn.

Update 2023: eToro heeft nu "eToro Wallet". Hierdoor is het mogelijk om zonder valutakosten euro's naar dollar's te converteren, en vica versa. Dit maakt eToro aanzienlijk goedkoper voor Nederlanders, omdat dit de voormalige 0,5% valutakosten hiermee komen te vervallen.

Meer weten over alle mogelijkheden bij eToro? Klik hier voor meer informatie

Voordelen bij eToro beleggen

 • Aandelen (CFD) commissievrij kopen tegen 0% transactiekosten
 • Groot aanbod waaronder enkele van de best presterende ETF’s
 • Cryptomunten en cryptoportfolio’s (wel transactiekosten)
 • Goedkoop beleggingsapp voor aandelen en ETF’s
 • Veel unieke functies zoals de cryptoportfolio’s, aandelenportfolio’s, beleggers kopiëren (autocopy), et cetera
 • Betrouwbaar en veilig platform

Nadelen bij eToro beleggen

 • Bij eToro kan je ook met hefbomen beleggen. Begin hier niet aan, het is zeer risicovol
 • Per geldopname betaal je 5 dollar. Doe dit zo weinig mogelijk
 • Minimale inleg is 50 euro
 • Conversiekosten 0,5% wat hoger ligt dan bij DEGIRO (0,25%)

Ondanks de 5 dollar per geldopname is eToro een van de goedkoopste voor USA aandelen (niet voor EU aandelen!). Dit maakt eToro, samen met DEGIRO, tot het beste beleggingsplatform uit vergelijking. Met name de 0% transactiekosten kunnen op de lange termijn veel geld besparen. Immers, bij een kleine maandelijkse inleg wil je zo min mogelijk transactiekosten hebben. Het is echter wel zo dat de conversiekosten hoog zijn. Bij DEGIRO hebben we dit probleem niet (als Nederlander). Dus op basis van zowel kosten als aanbod is DEGIRO het beste beleggingsplatform in vergelijking tot eToro. Toch heeft eToro wel enkele pre's zoals benoemd, waaronder de goedkope Vanguard ETF's en speciale functies zoals fractionele aandelen & kant-en-klare portfolio's.

Vandaag beginnen? Maak via deze link een gratis account aan.

is etoro de beste beleggingsapp
Disclaimer vanuit etoro: 68% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. 

Ranking 3. Trade Republic

Trade Republic is in Duitsland een van de beste beleggingsplatformen. De broker probeert Nederland te veroveren met zeer lage transactiekosten. Ze hanteren een tarief van €1 per transactie. Ze bieden 11.000 aandelen en ETF's aan. Dit is een groter aanbod dan de meeste beleggingsplatformen. Daarnaast bieden ze enkele andere aantrekkelijke voordelen.

Bekijk hier meer informatie over Trade Republic.

Voordelen bij Trade Republic

 • Zeer lage transactiekosten: beleggen vanaf €1
 • Groot aanbod van aandelen en Exchange Traded Funds
 • Je vermogen is tot €100.000 beschermt (net als bij een bank)
 • Automatisch periodiek beleggen
 • Fractionele aandelen

Nadelen bij Trade Republic beleggen

 • Geen andere bijzondere functionaliteiten
 • Niet geschikt voor day traders

Vandaag beginnen met een gratis beleggingsaccount? Klik hier voor meer informatie.

Banner 970x250

Het beste beleggingsplatform voor geld laten beleggen

Naast zelf beleggen is er ook de optie tot geld laten beleggen. Persoonlijk ben ik een voorstander van zelf beleggen omdat ik het erg leuk vindt en bovendien zeer leerzaam. Niettemin zijn er ook mensen die wel rendement willen hebben op hun vermogen, maar niet de interesse hebben in beleggen. Ook zijn er mensen die niet de tijd hebben om te leren zelf beleggen. En tot slot zijn er nog mensen die minder risico willen lopen, en daarom liever het beleggen uitbesteden aan experts. Als jij tot een van deze mensen behoort, dan kan je wellicht beter je geld laten beleggen.

Een van de grootste voordelen bij je geld laten beleggen is het creëren van passief inkomen. Je kan dit zien alsof je 10.000 euro op een rekening deponeert, en deze ieder jaar zo’n 500 tot zelfs 1.000 euro teruggeeft. Hier hoef je niks voor te doen. Met andere woorden: je wordt slapend (oftewel passief) rijker. Een ander groot voordeel is dat je in principe minder risico loopt dan bij zelf beleggen. Door je geld te laten beleggen, laat je het werk over aan de experts die er heel veel kennis van hebben. Bovendien investeren zij veelal in mixfondsen die grote spreiding en dus lager risico bieden.

Uiteraard doen ze dit niet voor niks. Hier staat een vergoeding tegenover. En daarom is het bij geld laten beleggen juist noodzaak om te kiezen voor het beste beleggingsplatform. Dit is een platform die verhoudingsgewijs de laagste kosten heeft en het hoogste jaarlijkse gemiddelde rendement oplevert voor haar klanten. Uit mijn vergelijking blijkt dat er een overduidelijke winnaar is als beste platform voor voor laten beleggen in aandelen.

Update: sinds 2020 is het ook mogelijk om te laten beleggen in crypto bij Yieldt. Deze partij realiseerde 580% rendement in 1,5 jaar. En nee, het is geen scam.

Het beste beleggingsplatform voor geld laten beleggen: BinckBank (SaxoBank)

beste beleggingsplatformen vergelijking

Het grootste en meest bekendste beleggingsplatform voor laten beleggen voor Nederlanders is BinckBank. Meer dan 300.000 Nederlanders zijn aangesloten bij de BinckBank als particuliere belegger. En dat is voor goede reden. Zo is BinckBank sinds haar opstart in 2000 maar liefst 16 keer verkozen tot beste broker. Inmiddels zijn ze de meest gekozen en best beoordeelde bank in Nederland. Dit komt vooral door de vele voordelen.

Per 2022 is BinckBank onderdeel van SaxoBank. De integratie verloopt nog niet soepel, hopelijk gaat dit in de toekomst verbetere aangezien BinckBank een van de beste brokers is.

BinckBank heeft over de afgelopen jaren het hoogste gemiddelde rendement gehaald in vergelijking tot alle andere platformen voor geld laten beleggen. Alleen daarom al is dit de beste keuze die je kan maken. Daarnaast hebben ze enkele unieke voordelen die je hieronder terugvindt. Qua keuze kan je kiezen uit verschillende pakketen.

Het is nu aan SaxoBank om de diensten snel op de rit te krijgen!

Tot slot, is het ook mogelijk om zelf te beleggen bij SaxoBank/BinckBank. Persoonlijk zou ik hiervoor niet kiezen omdat andere beleggingsplatformen véél goedkoper zijn.

Voor alle informatie omtrent tarieven, beleggingsmogelijkheden en voordelen klik je op deze link met meer informatie over beleggen bij SaxoBank. Ook kan je via die link een gratis informatiepakket opvragen.

Voordelen laten beleggen bij BinckBank (SaxoBank)

 • Er is geen minimale inleg
 • In vergelijking tot andere platformen hebben ze hele lage kosten
 • Beleggingsstrategieën met laag risico
 • Unieke technologie voor automatische risico afbouw en risicobeheersing
 • Je geld valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel (100.000 euro beschermd)
 • Al het werk wordt uit handen genomen
 • Je geld blijft altijd opvraagbaar
 • Uitstekende service
 • BinckBank heeft over de afgelopen jaren het hoogste gemiddelde jaarlijks rendement behaald in vergelijking tot alle andere platformen voor geld laten beleggen. Dit maakt BinckBank de allerbeste.

Nadelen laten beleggen bij SaxoBank (BinckBank)

 • In vergelijking tot zelf beleggen liggen de kosten hoger. Daartegenover staat wel dat al het werk voor je uit handen wordt genomen. In principe zou je het geld minimaal voor 15 jaar moeten laten staan, zonder het nodig te hebben. In dat geval is beleggen uiterst interessant voor wie vermogen wilt opbouwen en geld voor haar wilt laten werken

Wil je meer informatie, of gewoon gelijk een account aanmaken bij SaxoBank/BinckBank? Klik dan nu op deze link voor het aanmaken van een account.

Onafhankelijke vergelijking van andere goede beleggingsplatformen

DEGIRO, eToro en BinckBank zijn de winnaars bij het vergelijken van beste beleggingsplatformen, binnen haar categorie voor zelf beleggen en laten beleggen. Maar dat wilt niet zeggen dat ze de enige zijn. Er zijn nog andere goede beleggingsplatformen voor particulieren. Hieronder vind je alle reviews en vergelijkingen. Deze loopt van de beste tot de meest slechtste. Met andere woorden, hoe verder je naar onderen scrolt hoe minder goed ze zijn. Dit bespaart je tijd en onzin, en zo lees je direct wat de beste keuzes zijn (wat ik zelf ook het fijnste vindt). Time = Money!

Beste beleggingsplatformen voor vastgoed SynVest en Corum Investments

Vastgoedfondsen zijn een prima aanvulling op een beleggingsportefeuille met neutraal risico. Het grote voordeel van vastgoedfondsen is dat je met kleine bedragen kan instappen en daarbij direct grote spreiding over vele vastgoedpanden kan realiseren. Dus je investeert bijvoorbeeld een duizend euro, en dat geld wordt verspreidt over honderden verschillende vastgoedpanden. Naast spreiding is ook een stabiele cashflow een groot voordeel. Zo keren de beste beleggingsplatformen voor vastgoed een maandelijks dividend uit. Dit geeft je dus een maandelijkse inkomstenbron wat 100% passief is (je hoeft er niks voor te doen).

In het bijzonder zijn er mijns inziens twee beste beleggingsplatformen voor vastgoed die niet-beursgenoteerd zijn. De eerste is SynVest. Zij hebben zowel een vastgoedfonds in Duits vastgoed als een fonds voor Nederlands vastgoed. Daarbij hanteren ze een lange termijn beleggingsstrategie waarbij ze geld verspreiden over woningen, kantoorpanden, supermarkten en discounterwinkels. Alles hierover lees je in mijn SynVest review. Het gemiddeld jaarlijks dividend is 8,5%.

Een ander zeer goed beleggingsplatform voor vastgoed is Corum Investments. Deze partij is, net als SynVest, gevestigd in Nederland. Het vastgoedfonds is echter wereldwijd, met meer dan 1,8 milard aan geinvesteerd vermogen. Corum Investments heeft een lager gemiddeld jaarlijks dividend, namelijk rond de 7,5%, maar heeft wel een grotere spreiding dan SynVest. Normaal gezien betekent een grotere spreiding ook een lager risico. Hoe dan ook, beide vastgoedfondsen zijn een prima aanvulling op een lange termijn beleggingsportefeuille. Lees hier meer over mijn Corum Investments review.

vastgoed beleggen met weinig geld

Laten Beleggen voor Pensioen via Brand New Day

beste beleggingsplatform pensioen opbouw

Vaak is het zo dat mensen om verschillende redenen starten met beleggen. Sommige willen heel rijk worden met beleggen, anderen willen gewoon stabiel vermogen opbouwen. Weer anderen willen simpelweg niet armer worden, maar hun vermogen in tact houden. Een andere zeer goede reden om te beginnen met beleggen is voor extra pensioen opbouw. Beleggen is namelijk een lange termijn strategie, waarbij je de beste resultaten behaald als je het vermogen voor minimaal tien jaar laat staan. En juist bij beleggen voor pensioen is het noodzakelijk om met zo laag mogelijk risico te investeren tegen een zo lang mogelijke tijdsperiode.

Het beste beleggingsplatform voor pensioen opbouw is zonder twijfel Brand New Day. Deze organisatie richt zich namelijk volledig op beleggingsrekeningen voor pensioen opbouw. En dit is belangrijk, want als je puur gaat beleggen voor pensioen opbouw dan geniet je van belastingvoordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je geen belasting hoeft te betalen over het bedrag dat je op de pensioenrekening stort?

Een groot voordeel aan Brand New Day is dat zij zich richten op een zo laag mogelijk risico. Dit doen ze door het opstellen van twee grote fondsen. De ene fonds bevat meer dan 2.200 verschillende aandelen. Het andere fonds meer dan 2.300 obligaties. Hierbij kan je zelf selecteren wat de verhouding is. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor 50% in het aandelenfonds en 50% in het obligatiefonds. Dit betekent dat iedere euro wordt belegd over al deze aandelen en obligaties.

Voor alle informatie omtrent tarieven, beleggingsmogelijkheden en voordelen klik je op deze link met meer informatie over beleggen bij Brand New Day.

Voordelen laten beleggen bij Brand New Day

 • Relatief laag risico beleggen als je voor de veilige opties kiest
 • Weinig last van koersschommelingen e.d. dankzij deze beleggingsstrategie voor pensioen opbouw
 • Relatief lage beheerskosten van 0,59%

Nadelen laten beleggen bij Brand New Day

 • Eenmalige afsluitkosten van 45 euro voor een account
 • 0,50% eenmalige stortingskosten bij ieder bedrag dat wordt gestort
 • Aanzienlijk lager rendement in vergelijking tot BinckBank

Wil je meer informatie, of gewoon gelijk een account aanmaken bij Brand New Day? Klik dan nu op deze link voor het aanmaken van een account.

Beleggingsplatform voor vastgoed: Exporo

beste online vastgoedfonds

Er is meer dan enkel aandelen. Zo is vastgoed al tientallen jaren een stabiele en betrouwbare belegging gebleken. Nu zijn er verschillende manieren om te investeren in vastgoed. De meest toegankelijke vorm is het online beleggen in vastgoedfondsen. Daarbij kan je jouw geld spreiden over verschillende vastgoedobjecten binnen dat fonds. In ruil voor het uitlenen van je geld en het risico dat je neemt, krijg je een vergoeding in de vorm van dividend.

Op dit kennisplatform vind je vele reviews over vastgoedfondsen. Zo heb ik zelf ook ervaring in online investeren in vastgoed. Daarbij is Exporo een goed beleggingsplatform voor vastgoed met lager risico.

Note: Bij Exporo ligt het rendement wel relatief lager zo rond de 4 – 6%, omdat het een relatief veiligere investering is. Een geschikt alternatief voor Exporo wanneer je hoger rendement wilt is Corum Investments. Ook dit is een zeer interessant en gediversifieerd vastgoedfonds met een hoog verwacht maandelijks dividend tussen de 6 tot 8%. Daarnaast behoort SynVest tot de betere vastgoedfondsen in NL.

Bekijk hier Corum Investments.

Bekijk hier SynVest.

Wil je de gehele vergelijking lezen? Ga dan naar dit artikel voor de volledige vastgoedfonds vergelijking.

Voordelen beleggen bij Exporo

 • De laagste minimale inleg (1.000 euro) in vergelijking tot andere online platformen voor vastgoed
 • Relatief stabiel rendement van 5 – 6%
 • Ieder kwartaal voorschotdividend
 • Perfect voor passief inkomen via dividend
 • Relatief laag risico doordat de vastgoedobjecten een hoog huurpercentage hebben
 • Tussentijds verhandelen van vastgoedbeleggingen is mogelijk
 • Je kan zelf kiezen in welke vastgoedobjecten je wilt investeren binnen het fonds

Nadelen beleggen bij Exporo

 • Doordat Exporo een populair platform voor vastgoed is, zijn de vastgoedobjecten vaak snel tot 100% gefinancierd. Je zal er dus snel bij moeten zijn
 • Iets lager rendement in vergelijking tot sommige andere vastgoedfondsen (daartegenover staat wel dat ze relatief minder risico hebben)

Zelf beleggen bij de goedkoopste broker: Flatex

goedkoopste online broker aandelen

Sinds 2020 is Flatex een nieuwe beleggingsplatform voor zelf beleggen in Nederland en België. Maar Flatex bestaat al een lange tijd, en is de grootste online broker in Duitsland. Flatex kan je zien als de Duitse variant op DEGIRO. Het was dan ook een logische stap voor Flatex om DEGIRO over te kopen. Het blijven nog steeds twee onafhankelijke beleggingsplatformen, maar dan vallen ze onder hetzelfde bedrijf. Toch zijn er wel wat verschillen tussen Flatex en DEGIRO.

Voorheen was Flatex de goedkoopste met 0,- euro transactiekosten. Helaas hebben zij de prijzen verhoogd. Daarom is Etoro voor commissievrij handelen de beste keuze, want dan kan je gratis aandelen kopen. Nu is DEGIRO ook dusdanig goedkoop dat het qua tarieven niet zo heel veel scheelt voor wie maandelijks of periodiek beleggen. Maar als je vaker wilt aan- en verkopen, bijvoorbeeld als day trader, dan is Flatex beslist de beste keuze simpelweg omdat zij de goedkoopste online broker zijn.

Uiteraard is prijs niet alles. Flatex is een heel goed beleggingsplatform en de allergoedkoopste. Dat is gewoon een feit. Toch staan ze op nummer 3. Dit komt doordat DEGIRO ook een hele goedkope prijs heeft, maar daarnaast ook vele andere voordelen. Zo is DEGIRO in vergelijking tot Flatex meer gebruiksvriendelijk en hebben ze een groter aanbod qua beleggingen (aandelen, ETF’s, fondsen, et cetera). Hoe dan ook, Flatex is en blijft een zeer goede keuze en zeker voor wie gratis wilt handelen in aandelen en andere beleggingsopties.

Voordelen beleggen bij Flatex

 • CFD-handel is ook mogelijk bij Flatex (maar let op: dit is uiterst risicovol)
 • Goed, veilig en betrouwbaar beleggingsplatform
 • Wereldwijd handelen in (dividend)aandelen, ETF’s, obligaties, fondsen en turbo’s
 • Geen minimale inleg

Nadelen beleggen bij Flatex

 • Flatex heeft een kleiner aanbod qua beurzen dan DEGIRO
 • Het gebruiksgemak is minder vriendelijk dan bij DEGIRO, dat een meer overzichtelijk dashboard heeft
 • Ook bij Flatex geldt dat je alles zelf moet doen. Niettemin kan je dit risico mitigeren door te kiezen voor relatief veilige

vastgoed beleggen met weinig geld

Zelf beleggen voor de professionele belegger: Lynx

online brokers aandelen vergelijken

DEGIRO, BUX Zero en eToro blijken uit onafhankelijke vergelijkingen de beste beleggingsplatformen te zijn voor particuliere beleggers die zelf willen kiezen welke aandelen e.d. zij aankopen. Lynx is echter ook een goede keuze.

Lynx is iets (maar niet veel) duurder dan DEGIRO en BUX Zero, maar wel groter qua aanbod. Zo kan je in 135+ markten beleggen. Ook heeft Lynx interessante tools en hebben ze een soort van kennisplatform (net als deze) die gaat over tips en adviezen bij beleggen. Tot slot hebben ze een prima servicedesk.

Lynx is een goede keuze voor de serieuze belegger met een groter startkapitaal. Zo kan je bij Lynx een gratis account aanmaken, maar is de minimale inleg wel 10.000 euro. Dit is nogal fors voor de beginnende belegger. Daarom is Lynx niet voor iedereen geschikt, en is dit ook niet het beste beleggingsplatform in vergelijking met andere online brokers.

Voordelen beleggen bij Lynx

 • Heel groot aanbod aan beleggingsproducten voor zowel beginners als gevorderden
 • Beleggen in meer dan 135+ markten
 • Alhoewel niet de goedkoopste, nog steeds lage tarieven
 • Uitstekende service
 • Lynx heeft een uitgebreid educatieplatform over beleggen

Nadelen beleggen bij Lynx

 • Duurder in vergelijking DEGIRO en BUX Zero
 • Minimale inleg van 10.000,- euro

Laten beleggen via Centraal Beheer

vergelijking online laten beleggen

Op nummer 8 uit onze vergelijking van de beste beleggingsplatformen staat Centraal Beheer. Centraal Beheer is een zeer bekende naam binnen Nederland. De organisatie is heel groot in verzekeringen, hypotheken en ook beleggingsproducten. Centraal Beheer is een interessante keuze voor wie heel gemakkelijk geld wilt beleggen zonder inspanning. Hiertoe biedt deze organisatie twee keuzes.

Allereerst is er de keuze voor Gemaksbeleggen. Dit is een variant waarbij je snel en gemakkelijk kan investeren in mixfondsen. Mixfondsen kan je zien als een grote mand met daarin een selectie van verschillende aandelen, obligaties, grondstoffen en vaak ook ETF’s. Daarbij hebben ze drie verschillende mixfondsen. Het verschil tussen de drie zit in het risicogehalte. Statistisch gezien is het zo dat als je meer risico neemt, je ook hoger rendement behaald. Echter, dat is zowel positief als negatief. Zo kan je het ene jaar bijvoorbeeld -10% rendement hebben, en het andere jaar +20%.

Naast Gemaksbeleggen is er ook nog de keuze voor Fondsbeleggen. Bij deze optie kan je eveneens snel en gemakkelijk investeren, waarbij je kan kiezen tussen zeven verschillende fondsen. Al deze fondens worden beheerd door fondsmanagers met jarenlange expertise in beleggen.

Voordelen laten beleggen bij Centraal Beheer

 • Zeer eenvoudig en simpel beleggen
 • Lage minimale inleg
 • Keuze uit verschillende mixfondsen afhankelijk van je voorkeuren tot risico en rendement
 • Relatief lage kosten, vergelijkbaar met BinckBank (maar wel met lager rendement)

Nadelen laten beleggen bij Centraal Beheer

 • Lager rendement in vergelijking tot BinckBank

Laten Beleggen via Robeco

vergelijking online laten beleggen

In mijn onafhankelijke vergelijking komt SaxoBank (BinckBank) naar voren als beste beleggingsplatform voor laten beleggen. Ook Brand New Day is een prima keuze. Een van de grootste concurrenten van de Saxobank/BinckBank is Robeco. Robeco is een hele grote partij binnen de beleggingswereld. Zo hebben ze wereldwijd maar liefst >150 miljard euro in beheer. Via Robeco kan je zowel laten beleggen als zelf beleggen. Momenteel behoort zij mijns inziens niet tot de beste beleggingsplatformen uit vergelijking.

Laten beleggen via Robeco kan via een drietal mogelijkheden. Allereerst is daar Robeco ONE. Bij dit product is er keuze uit vier verschillende beleggingsstrategieën, van defensief tot offensief. Dit is een mix van dividend beleggingsstrategieën en mixfondsen. Het jaarlijks gemiddeld rendement varieert hierbij tussen de 4 en 6%. Dit is wel aanzienlijk lager dan bij BinckBank. Daarentegen liggen de beheerskosten wel iets lager, al scheelt het niet veel.

Naast Robeco ONE is er ook nog Robeco KIDS. Dit is geschikt bij beleggen voor je kind. Een andere optie heet Robeco LIFE. Dit laatste is een keuze voor wie wilt beleggen voor pensioen opbouw. Maar zoals eerder aangegeven is Brand New Day het beste beleggingsplatform voor pensioen opbouw.

Tip: zelf beleggen via Robeco beleggingsfondsen kan wel een hele goede keuze zijn. De kosten zijn relatief hoog (circa 2% per jaar), maar het historisch rendement ligt ook hoger (8 - 10%). De vraag is of de hoge kosten acceptabel zijn. Mijns inziens kan je wellicht beter kiezen voor goedkope ETF's die eenzelfde rendement kunnen behalen. Robeco dient met haar beleggingsfondsen dus beter dan gemiddeld te presteren.

Voordelen laten beleggen bij Robeco

 • Kosteloos in- en uitstappen
 • Veel keuze voor laten beleggen
 • Bijna 90 jaar aan beleggingservaring
 • Zelf beleggen in Robeco beleggingsfondsen kan heel interessant zijn

Nadelen laten beleggen bij Robeco

 • Beduidend lager rendement in vergelijking tot anderen. Dit kan eventueel beter afhankelijk van hoger risicoprofiel.

Wat vind jij het beste beleggingsplatform uit vergelijking? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Reacties
Categorieën