Bitvavo Review: Crypto Kopen als Lange Termijn Belegging | Happy Investors
bitvavo-review
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
05/10/2022
7 min

Bitvavo Review: Crypto Kopen als Lange Termijn Belegging | Happy Investors

05/10/2022
7 min

Beste Happy Investor, in deze uitgebreide Bitvavo review bekijken we het Nederlandse cryptoplatform. Van het aanbod van cryptomunten tot aan tarieven en kosten. Het snelgroeiende Bitvavo is populair en na onze review en ervaringen is duidelijk waarom. Ze bieden een interessante combinatie tussen (1) aanbod, (2) lage kosten en (3) uitstekende toegankelijkheid voor Nederlanders en Belgen. Ook vind je in deze Bitvavo review onze referral link waarmee je de eerste transactiekosten gratis krijgt. Een mooie Win-Win!

Op naar de Bitvavo review

Inhoudsopgave

Review Bitvavo: waarom kiezen voor dit crypto platform?

bitvavo-ervaringen

Bitvavo is een van de grootste cryptocurrency brokers van Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2018 en is gevestigd in Amsterdam. Inmiddels zijn meer dan één miljoen cryptobeleggers aangesloten. Het platform biedt nu 175+ cryptomunten aan, van zowel populaire cryptovaluta als nieuwe crypto met potentie.

Bitvavo maakt het gemakkelijk om cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin te kopen, verkopen en op te slaan. De cryptobroker richt zich op toegankelijkheid, transparantie en veiligheid. Het bedrijf heeft geen verborgen kosten of maandelijkse of jaarlijkse kosten. Daarnaast bieden ze concurrerende wisselkoersen, waardoor het aantrekkelijk is op zowel aanbod als lage kosten.

Daarnaast heeft het een aantal leuke functies zoals een referral systeem en Staking. Met het referral systeem kan je vrienden en dergelijke uitnodigen. Met crypto staking zet je de crypto’s “vast” om hier rente op te krijgen vanuit de broker. De rente is relatief hoog met >6%, maar het is beslist niet zonder risico’s. Verdiep je hier goed in alvorens de keuze te maken.

Een belangrijk punt in de Bitvavo review is dat het cryptoplatform zeer toegankelijk is voor Nederlanders en Belgen. Er zijn andere interessante cryptoplatformen, maar geen enkele biedt de combinatie van hoge toegankelijkheid, lage kosten en groot crypto aanbod. Dit is de reden dat ze populair zijn onder Nederlandse beleggers. Ook de klantenservice is Nederlands. Bovendien is geld overboeken gratis (via iDeal) en worden er geen valutakosten gerekend omdat de euro de primaire valuta is.

Account aanmaken is gratis en binnen 5 minuten geregeld. Na het registreren en verifiëren van je e-mailadres zal Bitvavo je vragen waarom je voor hun diensten hebt gekozen, of je crypto staking wilt aan- of uitzetten en of je het verplichte identiteitsverificatieproces wilt doorlopen. Bitvavo biedt drie verificatieniveaus: Starter, Advanced en Pro. Als beginner is ‘Starter’ een prima keuze.

Meer weten? Klik op deze link voor meer informatie. Via onze referral link krijg je €1000 transactiekosten gratis binnen de eerste periode en wij ontvangen een kleine vergoeding. Account aanmaken is gratis.

Bitvavo review op kosten en tarieven

bitvavo-review-kosten

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare cryptocurrency exchange, is het belangrijk dat het platform zo transparant mogelijk is over de kosten die ermee gemoeid zijn. Uit onze Bitvavo review en vele andere reviews van crypto brokers, blijkt dat Bitvavo binnen Europa lage kosten biedt. Gewoonlijk brengen exchange platformen kosten in rekening voor trades, stortingen, opnames en spreads in de cryptocurrency markt.

Hier is een kort overzicht van de kosten en tarieven van Bitvavo.

Handel- en transactiekosten

Uit de Bitvavo review blijkt dat ze soorten handelskosten hanteren; taker en maker fees.

 1. De Maker fee is de vergoeding die beleggers ontvangen wanneer ze een order aanmaken met de gevraagde transactie.
 2. Taker fees, ter vergelijking, zijn kosten die in rekening worden gebracht wanneer een gevraagde transactie in een transactie wordt ingevoerd.

Bij iedere transactie wordt 0,15% in rekening gebracht als een marker fee en 0,25% als een taker fee. Bij grote transactievolumes kom je in aanmerking voor kortingen en lagere transactiekosten tot 0,01% op de marker fee en 0,04% op de taker fee.

Meer weten over de kosten van taker- en maker fee? Klik op deze link voor meer informatie.

Spread

De spread is het verschil tussen de prijs van de verkoper en de prijs van de koper. Het wordt meestal weergegeven als een percentage om de grootte van het verschil tussen de koop- en verkoopprijs aan te geven. De spread en handelskosten van een platform bepalen of de diensten goedkoop of duur zijn. Volgens onze Bitvavo review en ervaringen rekenen ze gemiddeld een spread van 0,60%. Dit is vrij laag in vergelijking met andere uitwisselingsplatformen. De lage spread zorgt voor lagere kosten.

Kosten van opname en storting

Er zijn acht betaalmethodes beschikbaar. Betaalmethoden variëren in het maximale bedrag voor elke transactie, en sommige methoden om geld te storten brengen extra kosten met zich mee. iDEAL, Bancontact en SEPA bankoverschrijvingen zijn echter gratis. Als Nederlander is iDeal het meest gebruikelijk.

Opnames en stortingen

Volgens onze Bitvavo review en ervaringen zijn zowel stortingen als opnames eenvoudig. We vermeldden eerder al dat het uitwisselingsplatform in totaal acht betaalmethodes aanbiedt (iDEAL, Bancontact, Giropay, SEPA-overschrijving, Creditcard, EPS, MyBank), dus je hebt hebt de mogelijkheid om te kiezen voor de methode die hen het beste uitkomt. Verder zijn er nog wat aandachtspunten omtrent volumes:

 1. Geld kan worden opgenomen en/of gestort tot €25.000 per dag, €50.000 per maand, en €90.000 per jaar.
 2. Wat betreft het opnemen en storten van cryptocurrency's, kunnen handelaren dit doen tot een maximumbedrag van €15.000 per dag, €30.000 per maand, en €45.000 per jaar.

Gratis aanmelden? Klik op deze link voor meer informatie. Via onze referral link krijg je €1000 transactiekosten gratis binnen de eerste periode en wij ontvangen een kleine vergoeding. Account aanmaken is gratis.

gratis-cursus-beleggen

Bitvavo review: crypto kopen als lange termijn belegging?

Op Bitvavo kan je meer dan 175 crypto's kopen en verkopen. Uit onze reviews en ervaringen blijkt dat dit een relatief groot aanbod is. Er zijn grotere brokers met meer cryptomunten, maar Bitvavo behoort zeker niet tot de kleine spelers. Het aanbod blijft overigens toenemen.

Enkele van de populairdere crypto's zijn:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Binance Coin (BNB)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Avalanche (AVAX)
 • Ripple (XRP)
 • Pancake Swap (CAKE)
 • Decentraland (MANA)
 • Cardano (ADA)
 • Shiba Inu Coin (SHIB)
 • Solana (SOL)
 • Sandbox (SAND)
 • Terra (LUNA)

Dat zij populair zijn, wilt niet zeggen dat het goede investeringen zijn. Cryptomunten zijn uiterst risicovol. De kans op geld verlies is enorm groot. Lees meer over cryptomunten voor lange termijn en kleine cryptomunten voor potentieel hoog risico/opbrengst. Dit is niet geschikt voor beginnende beleggers.

periodiek-beleggen

Bitvavo voor- en nadelen

Uit onze Bitvavo review en vergelijkingen blijken enkele voor- en nadelen. De belangrijkste hebben we hieronder benoemd (niet uitsluitend tot).

Voordelen:

 1. Zeer toegankelijk cryptoplatform voor Nederlanders
 2. Minimale inleg vanaf 5 euro
 3. 175+ cryptovaluta
 4. Lage transactiekosten en geen overige kosten
 5. Maakt het mogelijk om de orderstatus in real-time te bekijken.
 6. Prijs-vast handelen
 7. Crypto staking is beschikbaar voor meer dan tien munten met een maximale rente van 10,5% (let op de risico’s!)
 8. Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde handelaren
 9. Een twee-factor authenticatie systeem is aanwezig om extra veiligheid voor gebruikers te bieden.

Nadelen:

 1. De resultaten zijn moeilijk te volgen op een overzichtelijke basis
 2. Live Chat Support alleen op werkdagen
 3. Grotere concurrenten bieden meer cryptomunten aan
 4. Alleen beschikbaar voor inwoners van de EU

Een opkomende Nederlandse concurrent is BUX Zero Crypto. Bitvavo is momenteel de betere aanbieder vanwege het grotere crypto aanbod, maar BUX is wel aan het stunten op zeer lage transactiekosten voor cryptomunten. Momenteel biedt BUX maar een handvol crypto’s aan, maar toch is het de moeite waard om ook deze partij te evalueren.

Naast deze partijen zijn er nog andere Nederlandse- en buitenlandse cryptoplatformen. Populaire namen zijn Binance (grootste aanbod, goedkoop, maar niet zo toegankelijk), Coinbase (veilig doch duur), et cetera. Ieder platformen kent haar eigen voor- en nadelen. In vergelijking is Bitvavo een prima keuze voor Nederlanders, vanwege de toegankelijkheid. Qua aanbod is Binance de betere keuze.

Gratis aanmelden? Klik op deze link voor meer informatie. Via onze referral link krijg je €1000 transactiekosten gratis binnen de eerste periode en wij ontvangen een kleine vergoeding. Account aanmaken is gratis.

Klantenervaringen en reviews

Klanten op verschillende review websites hebben Bitvavo beoordeeld. De klantenreviews en ervaringen zijn over het algemeen positief.

Dit zijn enkele beoordelingen die gevonden zijn op verschillende beoordelingssites:

 1. App store: 4.7/5
 2. TrustPilot: 4.2/5
 3. CryptoWisser.com: 3.16/5
 4. Revain.org: 3.9/5
 5. TradersUnion.com: 7.45/10

De lage kosten, toegankelijkheid en een grote selectie van cryptocurrencies zijn enkele van de redenen waarom Bitvavo positieve klantenreviews en ervaringen ontvangt. In sommige gevallen worden lagere waarderingen gegeven met verschillende opmerkingen, die suggereren dat fondsen verloren zijn gegaan of dat de service slecht was. Over het algemeen is de service voor Nederlanders beter dan voor buitenlanders.

Gratis aanmelden? Klik op deze link voor meer informatie. Via onze referral link krijg je €1000 transactiekosten gratis binnen de eerste periode en wij ontvangen een kleine vergoeding. Account aanmaken is gratis.

beste-nederlandse-vastgoedfondsen

Mijn ervaringen met Bitvavo en crypto kopen

Zelf beleg ik niet veel meer in cryptomunten. In 2017 kocht ik Ethereum en andere kleine crypto met potentie, waaronder Ripple en IOTA. Veel hebben verlies opgeleverd. Anderen grote winsten. Heb de gehele bundel verkocht in 2021. Recentelijk heb ik weer een kleine positie ingenomen tot Ethereum, Solana en wat andere nieuwe crypto met potentie. Dit is echter maximaal 2,5% van mijn totale vermogen.

De reden: crypto is erg leuk maar ook heel risicovol.

Gezien mijn situatie van financiële vrijheid hoef ik niet veel risico meer te nemen. Ik erken de enorme potentie van de blockchaintechnologie, maar wil niet te veel mijn kapitaal riskeren. Althans, ik investeer veel in groei- en Value aandelen. Ook dat is risicovol. Zolang het maar in balans is, en binnen mijn competenties.

Toen ik in 2017 crypto kocht gebeurde dit via het, in die tijd, toegankelijke Coinbase, Kraken en Binance. Ook Litebit bestond destijds al, maar zij rekenende torenhoge commissiekosten en spreads. Vandaag de dag zijn er toegankelijke cryptoplatformen. Bitvavo is er een van. Mijn kleine positie heb ik vanuit Binance (hetgeen nog over was) overgezet naar Bitvavo. De reden: makkelijk, toegankelijk, genoeg cryptomunten en lage transactiekosten. Ze zijn niet de goedkoopste, maar met toenemende regelgeving is het eenvoudiger om bij een Nederlands cryptoplatform te zijn aangesloten.

Wel blijf ik bij mijn standpunt: crypto kopen is leuk en spannend, maar ook heel risicovol. We kunnen het niet analyseren zoals met aandelen. Wat is de intrinsieke waarde? De toekomstige waardering (op basis van winst)? Ik heb geen idee. Dat het op de lange termijn kan stijgen is aannemelijk. Maar aannames kunnen ook tot dure fouten leiden.

Wees nieuwsgierig, maar doe het alleen met kleine bedragen die je 100% kan missen.

Reacties
Categorieën