10x Nieuwe Crypto met Potentie [2022] + Hoe Vind Ik Ze?
nieuwe-crypto-met-potentie
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
12/27/2021
8 min

10x Nieuwe Crypto met Potentie [2022] + Hoe Vind Ik Ze?

12/27/2021
8 min

Beste lange termijn belegger, zullen cryptomunten nog potentieel hebben in 2022? Alleen de tijd zal het leren. Wat wel zeker is, is dat zelfs de meest potentievolle crypto een hoog risico bevatten. En, naar onze mening kunnen we geen fundamentele analyse toepassen om haar potentieel in prijsrendement te bepalen (zoals dat wel kan met aandelen). Daarom moeten we kijken naar technische analyse, market cap en (totaal) aanbod.

Op basis van deze factoren, en verwachte projectontwikkelingen, hebben we een lijst samengesteld van 10 nieuwe crypto met potentie.

Laten we beginnen.

Nieuwe crypto met veel potentieel

We hebben een lijst samengesteld van 10 nieuwe crypto met veel potentie. We hebben een jaar van gegevens gebruikt om hun prestaties te analyseren.

nieuwe-crypto-met-veel-potentiebron: Happy Investors

Laten we over elke munt apart praten en kijken wat we vinden van deze nieuwe crypto met veel potentie. Houd er rekening mee dat cryptomunten een zeer risicovolle investering zijn. Het is alleen geschikt voor ervaren beleggers. Als u dat niet bent, vermijd dan cryptomunten. Spaar uw geld en investeer in uzelf. Volg cursussen om uw kennis te verbeteren. Hier kunt u de day trading cursus vergelijken.

Naar onze mening is het beter om te kiezen voor andere beleggingen als lange termijn belegger. Lees onze ideeën en suggesties in dit artikel over de beste beleggingen op dit moment.

Nieuwe cryptomunten met potentie 1. Avalanche (AVAX)

Crypto met potentie stelt hoge doelen om de cryptowereld te verbeteren. Avalanche wil het blockchain trilemma aanpakken, dat stelt dat blockchains op schaal geen voldoende niveau van decentralisatie kunnen bereiken. Als gevolg daarvan zijn de gasprijzen meestal exorbitant, zoals het geval is met Ethereum. Avalanche creëerde drie interoperabele blockchains om dit probleem aan te pakken.

  1. De eigen AVAX-munten en andere activa worden gecreëerd en uitgewisseld via de Exchange Chain (X-Chain).
  2. Slimme contracten en gedecentraliseerde apps worden gehost op de Contract Chain (C-Chain).
  3. De Platform Chain (P-Chain) organiseert netwerkvalidators, controleert huidige subnetten, en maakt het mogelijk nieuwe subnetten te creëren.

Deze opsplitsing van rekentaken zorgt voor een verhoogde doorvoer terwijl de decentralisatie behouden blijft. Vanwege het enorme voordeel van zijn blockchain-model, zetten we Avalanche AVAX op de lijst van nieuwe cryptomunten met potentie.

Nieuwe Cryptomunt met potentie 2. Solana (SOL)

nieuwe-cryptocurrency-met-potentie

Solana staat bekend om zijn buitengewoon snelle verwerkingssnelheden. Solana's hybride protocol vermindert sterk de validatietijden voor transacties en smart contract executies. Solana heeft ook de interesse gewekt van institutionele investeerders omwille van zijn snelle verwerkingssnelheden.

Het protocol is ontworpen om zowel casual gebruikers als zakelijke klanten te bedienen. Een van de belangrijkste beloften die Solana aan klanten doet, is dat ze niet opgeschrikt zullen worden door hogere kosten en belastingen. Het protocol is bedoeld om minimale transactiekosten te hebben en toch schaalbaarheid en snelle verwerking te garanderen. Door zijn snelle verwerkingssnelheden lijkt Solana een goede kandidaat op de lijst van nieuwe cryptomunten met potentie.

Solana is beschikbaar via het beleggingsplatform eToro. Klik hier voor meer informatie

gratis-aandelen-kopen

Nieuwe Cryptomunt met potentie 3. Polkadot (DOT)

Polkadot is een sharded multichain netwerk om meerdere transacties op meerdere ketens (parachains) tegelijk uit te voeren. De schaalbaarheid wordt verbeterd door de parallelle verwerkingskracht. De Substrate architectuur maakt het snel en gemakkelijk om aangepaste blockchains te creëren, en Substrate blockchains zijn bedoeld om gemakkelijk te worden aangesloten op het netwerk van Polkadot. Het netwerk is ook zeer aanpasbaar en veelzijdig, waardoor deelnemers informatie en functies kunnen delen. Polkadot kan automatisch worden geüpgraded zonder de noodzaak van een fork om nieuwe functies toe te voegen of problemen op te lossen.

Het netwerk heeft een complex gebruikersgestuurd bestuursmechanisme, waarbij alle tokenhouders inspraak hebben in hoe het netwerk wordt beheerd. Polkadot stelt teams in staat om hun eigen blockchain governance te ontwerpen op basis van hun behoeften en veranderende situaties. Nominators, validators, en collators hebben allemaal verschillende rollen te spelen in het helpen beschermen en onderhouden van het netwerk, terwijl ze ook ongewenst gedrag uitroeien. Vanwege zijn vermogen om een private blockchain te creëren, staat Polkadot op onze lijst van nieuwe crypto met potentie.

Nieuwe Cryptomunt met potentie 4. Uniswap (UNI)

Uniswap bestaat om liquiditeit te brengen en gedijt op het verstrekken van een kans om te verhandelen en de waarde die de handel levert aan de DeFi gemeenschap.  Uniswap is meer dan alleen een gedecentraliseerde beurs; het heeft als doel de liquiditeitsproblemen te overwinnen waarmee platforms als EtherDelta te maken hebben gehad.

Uniswap inventariseert activiteiten door het risico te beperken en de kosten voor alle deelnemers te verlagen door het market-making proces te automatiseren. De aanpak verwijdert ook de noodzaak voor gebruikers om hun identiteit op te geven, en technisch gezien kan iedereen een liquiditeitspool vormen voor elk paar tokens. Deze aanpak geeft UNI een plaats op de lijst van nieuwe cryptomunten met potentie.

Uniswap is beschikbaar via het beleggingsplatform eToro. Klik hier voor meer informatie

gratis-aandelen-kopen

Nieuwe Cryptomunt met potentie 5. NEAR Protocol (NEAR)

NEAR's Nightshade technologie verhoogt de doorvoer van transacties aanzienlijk. Nightshade is een sharding variant waarbij verschillende sets van validators transacties parallel verwerken over meerdere sharded ketens, waardoor de totale capaciteit van de blockchain toeneemt. In tegenstelling tot "normale" sharding, creëren Nightshade shards een fractie van het volgende blok, bekend als "chunks." Als resultaat kan het NEAR protocol tot 100.000 transacties per seconde verwerken en bijna onmiddellijke transactie-finaliteit bereiken door een één-seconden blok cadans, terwijl de transactiekosten tot een absoluut minimum worden beperkt.

NEAR's vermogen om transacties razendsnel te verwerken maakt het een van de nieuwe crypto met potentie.

Nieuwe Cryptomunt met potentie 6. Axie Infinity (AXS)

Elke Axie heeft zes van de honderden verschillende mogelijke lichaamsdelen, elk met zijn unieke gevechtsbeweging. Dit resulteert in bijna oneindige variabiliteit tussen Axies, waarbij de meeste Axies zeer slechte statistieken hebben en sommige met de sterkste combinatie van lichaamsdelen buitengewone statistieken hebben. In tegenstelling tot sommige andere op blockchain gebaseerde vecht- en fokspellen, mag elke Axie maar zeven keer gefokt worden om de Axie-populatie te helpen reguleren. Vanwege zijn flexibiliteit en populariteit in de gaming wereld, denken we dat AXS een van de nieuwe cryptomunten met potentie is.

beheerd-beleggen-crypto-vergelijken

Nieuwe Cryptomunt met potentie 7. The Sandbox (SAND)

De Sandbox genereert een metaverse van geïnteresseerde bijdragers die deelnemen aan de voortdurende groei van het platform door zich te richten op door gebruikers gegenereerde inhoud. Bovendien moedigt de Sandbox, door de introductie van het SAND token, gedecentraliseerd bestuur aan en laat het gebruikers hun gedachten en ideeën uiten over de toekomst van het project. Gedecentraliseerd bestuur wordt een must-have in blockchain-gebaseerde initiatieven naarmate de technologie evolueert.

De startup kende een snelle start en slaagde erin om steun en financiering aan te trekken van een paar bekende namen uit de game-industrie, waardoor het een van de nieuwe cryptomunten met potentie is.

The Sandbox is onderdeel van de huidige hype over investeren in de Metaverse. Lees hier alles over beleggen in de metaverse.

Nieuwe Cryptomunt met potentie 8. Elrond (EGLD)

Elrond noemt zichzelf een blockchain platform voor de opkomende internet economie, gedecentraliseerde apps, en zakelijke toepassingen. Zijn belangrijkste verkoopargument is zijn grote schaalbaarheid, claimend het eerste blockchain netwerk te zijn dat staat, netwerk, en transactie sharding omvat. Volgens de whitepaper is het bedrijf van plan om zijn ecosysteem uit te breiden en EGLD te creëren als een 'store of value asset'. Het bedrijf houdt een voorraad EGLD tokens aan om in te zetten op het netwerk gedurende het eerste jaar, waarbij validator nodes een jaarlijks rendement van 36% krijgen, wat het in de lijst van nieuwe cryptomunten met potentie plaatst.

Nieuwe Cryptomunt met potentie 9. Gala (GALA)

Het Gala Node ecosysteem is gebouwd op drie soorten nodes: proof-of-work (PoW), proof-of-stake (PoS), en proof-of-storage (PoS). PoW staan bekend als Founder Nodes, en zij zijn tier-1 nodes met 50.000 NFTs in volledige eigendom. Dit zijn de vroege sponsors van het netwerk, en zij zullen NFTs verdienen van alle volgende spellen en GALA die aan hun node licentie zijn toegewezen. PoS nodes zijn betaalde nodes die bepaalde spellen draaien met behulp van een smart contract "huur" raamwerk. Proof-of-Storage nodes zijn gratis nodes die toelaten om games volledig te hosten op het node ecosysteem, waardoor de nood aan gecentraliseerde hosting oplossingen zoals Amazon S3 overbodig wordt. Met de exponentieel groeiende populariteit van NFT's, denken wij dat GALA een van de nieuwe crypto is met potentie.

ipo-beleggen

Nieuwe cryptomunt met potentie 10. Helium (HNT)

Helium's primaire doelgroep zullen eigenaren van apparaten en individuen zijn die geïnteresseerd zijn in het internet der dingen (IoT), met financiële prikkels die extra outreach-mogelijkheden bieden. Hotspots, die een mix zijn van een draadloze gateway en een miner, kunnen worden gekocht of gebouwd door netwerkleden. Elke hotspot levert netwerkdekking binnen een specifieke straal terwijl ook Helium's eigen munt, HNT, wordt gedolven. Het netwerk wordt aangedreven door proof-of-coverage, een nieuw consensusmechanisme gebaseerd op het HoneyBadger BFT-protocol dat netwerkknooppunten in staat stelt consensus te bereiken, zelfs wanneer de verbindingskwaliteit zeer variabel is. Gebruikers betalen transactiekosten in een aparte munteenheid, Data Credits genaamd, die niet inwisselbaar is en gekoppeld is aan bepaalde gebruikers. Door de groeiende populariteit van IoT, kan het zijn dat Helium een van de nieuwe crypto met potentie is.

Hoe vind je nieuwe cryptomunten met potentieel?

Het vinden van nieuwe cryptomunten met potentieel is niet eenvoudig. Ten eerste zijn veel cryptomunten vrij kansloos. Het gaat om mememunten of oplichtingsprojecten. Er zijn bijvoorbeeld duizenden altcoins met lof voor zijn toekomstige projecten, zonder ooit enig resultaat te bereiken. In feite hebben sommige altcoins slechts een website die door één persoon is gemaakt.

Cryptomunten zijn vooralsnog geen geschikte langetermijninvestering. Er valt echter wel veel rendement te behalen, omdat het risico ook extreem hoog is. Daarom zien wij cryptomunten vooralsnog als een korte termijn belegging die neigt naar speculatie.

De kunst is om de nieuwe crypto currencies te vinden met echt potentieel. Solana is daar een voorbeeld van. Het is een verbeterde versie van Ethereum. Of dit netwerk ooit zal uitgroeien tot een volwaardig systeem valt nog te bezien, maar in potentie is het een nuttig netwerk.

Nieuwe crypto currencies vind je vooral door te kijken naar de Use Case. Dat wil zeggen: waar wordt het voor gebruikt? Dogecoin heeft geen Use Case. Het is een waardeloze munt die nergens voor gebruikt wordt. Ethereum, daarentegen, wordt wel gebruikt. Op de lange termijn zullen alleen nuttige cryptomunten blijven bestaan.

Andere factoren om naar te kijken voor potentieel:

  1. Zit er een ervaren bedrijf en team achter het crypto project?
  2. Welke andere projecten hebben ze lopen?
  3. Is er een aanbodlimiet en wanneer zal deze bereikt worden?
  4. Kleine marktwaarde kan potentieel leiden tot hoger rendement
  5. Kijk op forums om te zien welke cryptovaluta trendy zijn. Voorlopig is crypto een speculatie in vraag en aanbod, met trendy projecten die meer kans hebben om te stijgen

Welke factoren neem jij mee in je analyse om de meest potentiële cryptomunten te vinden? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reacties
Categorieën