5x Crypto Day Trading Tips voor Beginners | Happy Investors
crypto-day-trading-tips-voor-beginners
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
01/03/2022
7 min

5x Crypto Day Trading Tips voor Beginners | Happy Investors

01/03/2022
7 min

Beste Happy Investor, overweeg je om te beginnen met crypto day trading in een poging om de winst te verhogen? Dat is een gewaagde zet! We zijn lange termijn beleggers, maar we erkennen wel de potentiële voordelen van crypto day trading. Het is een feit dat ervaren dag traders serieus geld verdienen met cryptocurrencies. Er is echter een zeer groot risico om geld te verliezen. Vandaar dat crypto day trading alleen geschikt is voor ervaren day traders. Maar om vaardig te worden, moet je leren.

In dit artikel helpen we door het geven van 5 crypto day trading tips voor beginners. Dit zal je niet direct een succesvolle trader maken, maar zorgt wel voor meer basiskennis over crypto trading. Op deze manier willen we je helpen bij het verminderen van risico.

Laat ons beginnen!

Inhoud:

Tips voor Crypto Day Trading

Deze beginnersgids zal licht werpen op een paar van de belangrijkste crypto day trading tips. Aangezien we crypto trading voor beginners aanpakken, zullen we proberen zo uitgebreid en realistisch mogelijk te zijn. We hebben 5 crypto day trading tips voor beginners geselecteerd om mee te starten. Je kan deze lessen vandaag toepassen, of ze gebruiken om je kennis te vergroten.

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te begrijpen dat crypto day trading van zeer hoog risico is. Het moet worden beschouwd als asymmetrisch beleggen. Daarom zouden we er de voorkeur aan geven om slechts 3% - 10% van onze totale portefeuille in dergelijke risicovolle activa te investeren. 10% wordt al beschouwd als een zeer hoog risico, naar onze mening. Wij beleggen liever in de beste aandelen op dit moment, omdat die minder risico en tevens interessante rendementen opleveren.  

Laten we verder gaan met onze 5 crypto day trading tips voor beginners.

Crypto day trading tips 1. Diversificatie

crypto trading tips om te starten

Zoals we allemaal weten zijn crypto-markten zeer volatiel. Zelfs degenen die onuitputtelijke hoge rendementen lijken te beloven, kunnen onder bepaalde economische omstandigheden instorten. We kunnen een enorme hoeveelheid rendement maken binnen één dag, maar het omgekeerde is ook waar. Je kan alles verliezen wat je in digitale activa hebt gestoken. Vooral nieuwe crypto met potentie kunnen zich op extreme manieren gedragen.

Hoe gaan we hiermee om?

Diversificatie is de beste methode om dergelijke onzekerheid te overwinnen.

Diversificatie betekent niet alleen het spreiden van uw investering over meerdere activa, maar ook het gebruik van een haalbaar percentage van het risico op elk actief. Laten we een voorbeeld geven.

Stel dat je een investering van $10k in crypto day trading wilt stoppen. Het eerste en het belangrijkste is om de cryptocurrencies te kiezen die je wilt verhandelen. Je kan criteria stellen voor het kiezen van crypto in dit geval. Het kan van alles zijn, fundamenteel nieuws of een technisch perspectief. Maar crypto's kiezen alleen omdat je ze leuk vindt, is niet genoeg. Daarom is een investment thesis zeer belangrijk.

Vervolgens bepaal je het % risico van de totale investering die je wilt doen in een cryptomunt. Overschrijd nooit dit risico met meer dan dat gedefinieerde %.

Bijvoorbeeld: een handelaar met een hoog risico kan 10% toewijzen per cryptomunt. Een handelaar met een laag risicoprofiel zou slechts 1% of minder per cryptomunt mogen toewijzen. En als je helemaal geen ervaring heeft met beleggen, raden wij je aan om crypto day trading in het begin te vermijden. Vergroot eerst uw kennis en ervaring. Begin met investeringen met een lager risico, zoals de beste ETF's of beginnen met vastgoed.

beste-aandelen-laag-risico

Crypto Day trading tips 2. Wees voorzichtig met Altcoins

crypto-trading-tips-voor-beginnersMeme coins kunnen extreem gedrag vertonen

De tweede crypto day trading tip voor beginners is om voorzichtig te zijn met altcoins. Veel altcoins verliezen waarde na verloop van tijd, zoals meme coins als Shiba Inu. Vaak in een extreem korte tijd. Als gevolg hiervan is het van cruciaal belang om te erkennen dat wanneer je een altcoin voor de lange termijn houdt, je deze niet te lang moet houden. Vooral tijdens daytrading. De dagelijkse handelsvolumes zijn een van de beste indicatoren van munten die ideaal zijn voor day trading. Hoe meer dagelijks handelsvolume crypto heeft, hoe beter het is voor lange termijn investeringen.

Overweeg te investeren in populaire en meest gewaardeerde altcoins zoals Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Solana (SOL) en Cardano (ADA) als je erover denkt om long te gaan met cryptocurrencies. Dergelijke munten hebben meestal enorme handelsvolumes op de meeste cryptobeurzen. Dit verlaagt enigszins het risico.

Houd de grafieken in de gaten en let op de talrijke prijspieken. De grafiekpatronen kunnen je helpen te achterhalen wanneer het beste moment is om een munt te verhandelen. Althans, als je verstand hebt van technische analyse.

Als je technische analyse nog niet begrijpt, dan zou het verstandig zijn om eerst in kennis te investeren. Misschien kan je meer artikelen lezen over technische analyse, en video's bekijken. Gratis content is echter niet altijd het beste. Zo zou je kunnen overwegen om ook een cursus te volgen. Hier kan je cursus day trading vergelijken.

gratis-aandelen-kopen

Crypto Day trading tips 3. Buy low and Sell high

crypto-trading-tips-technische-analyse

De derde crypto day trading tip voor beginners is om 'laag te kopen en hoog te verkopen'. We moedigen beginners altijd aan om te starten met de basis van trading, of het nu fundamentele of technische analyse is. Laag kopen en hoog verkopen, betekent in theorie kopen wanneer een prijs minder is en verkopen wanneer de prijs hoog is. Maar als we dieper graven, begrijpen we dat dit slechts een trendvolgende techniek is. Ervaren traders kunnen het echter ook gebruiken voor counter-trend trading en range trading. Laten we dit nader onderzoeken.

Eens een trend geïdentificeerd is op een groter timeframe, kunnen we proberen om deze op een slimme manier te traden. In elke trend is er altijd een impulsieve beweging/etappe in de richting van de trend en een zwakke beweging of correctie in de tegenovergestelde richting vóór de volgende impulsieve etappe. In een bull run is long gaan (kopen) na de prijscorrectie of op een swing low om de trend te volgen vaak een goed idee. Aan de andere kant, short gaan (verkopen) na de correctie of op een swing high is de slimste beslissing in een bear trend.

Dit is wellicht niet zo zeer een crypto day trading tip voor beginners, maar wel belangrijk om te kennen en ervaring op te doen.

beheerd-beleggen-crypto-vergelijken

Crypto Day trading tips 4. Vermijd FOMO

De vierde crypto day trading tip voor beginners is om FOMO te vermijden. Fear of missing out (FOMO) bij crypto day trading slaat in een mum van tijd om in verliezen. Fear of missing out (FOMO) is een veelgemaakte beginnersfout. En niet alleen bij crypto traden.

Wij zeggen altijd: plan de handel en handel dan het plan. Fear of missing out wordt ervaren door iemand die zijn huiswerk niet heeft gedaan voor de dag. Of zij die geen pre-market plan heeft gemaakt.

Wij geven beginners altijd de tip dat serieus traden 10% traden en 90% wachten is. Dat kan alleen als je een trading plan voor de dag hebt. In de pre-market voorbereiding moet je de crypto-grafiek identificeren die overeenkomt met je tradingstrategie. Als je die eenmaal hebt, dan hoef je enkel nog te wachten. Wacht op het handelssignaal, en zodra je een koopsignaal hebt, plaats je de trade met vertrouwen.

Trouwens, naar een grafiek kijken en de trade plaatsen alleen omdat je deze trade niet wilt missen kan eindigen in spijt. En uiteindelijk komt er altijd een nieuwe kans. Zelfs als day trader hebben we dus geduld nodig 😉.

FOMO zorgt ervoor dat beginners pieken kopen en dalen verkopen. Wat als je een trend hebt gezien die op het punt staat om te keren, en je plaatst een trade uit FOMO? We weten allemaal wat er zal gebeuren in dit geval.

Crypto Day trading tips 5. Geef toe wanneer je verkeerd zit

crypto day trading tips

Onze 5de en laatste crypto day trading tip voor beginners is om nederig te zijn. Kijk, we handelen in waarschijnlijkheden. Of, in eenvoudige woorden, we handelen in een strategie gebaseerd op haar winnende waarschijnlijkheid. We streven ernaar om vaker winst dan verlies te maken. Weten wanneer je fout zit is belangrijker dan weten wanneer je goed zit. Wij vinden dat risicobeheer belangrijker is dan wat dan ook, omdat we veel extra rendement nodig hebben om verliezen goed te maken.

Als je in een trade bent gestapt en de prijs begint tegen je in te gaan tot een bepaald punt waarop je beseft dat de trade faalt. Het sluiten van de trade met een klein verlies is op dat moment de verstandigste beslissing. Anderzijds: wanneer je de trade aanhoudt uit ego of hoop dit verlies niet te hoeven nemen, zal het verlies waarschijnlijk groter worden naarmate de tijd verstrijkt. Een fout toegeven en snel reageren in de tegenovergestelde richting zal je helpen om verlies te reduceren.

Bovendien, fout zitten en winstgevend zijn is beter dan gelijk hebben en verlies nemen.

Waar kan ik beginnen met crypto day trading?

Heb je nog geen beleggingsrekening en wil je beginnen met crypto (day) traden? In dit geval is het verstandig om een vergelijking te maken tussen brokers. Een belangrijke factor in de vergelijking is om te kijken naar de transactiekosten. Bij crypto day trading handel je regelmatig. Misschien zelfs wel elke dag. Daardoor voer je veel transacties uit. Hoe lager de transactiekosten, hoe lager de kosten.

Naast de kosten zijn ook de functionaliteiten en het aanbod van belang. Gevorderde traders maken meer gebruik van analyse tools dan beginners. En qua aanbod is het goed om te kijken naar platformen die minstens 30+ cryptomunten aanbieden. Op die manier kan je voldoende diversifiëren binnen deze prille investeringsmarkt (zie tip 1).

Ter inspiratie kun je deze platforms bekijken:

eToro - overkoepelend handelsplatform 30+ crypto en aandelen

Binance - crypto platform met 500+ cryptomunten en lage fee

Kraken - veilig en vertrouwd crypto platform

Bitvavo - 150+ cryptomunten met 0,25% vergoeding

gratis-aandelen-kopen

Reacties
Categorieën