4x Crypto Trading Strategieën Die Werken: Tips & Uitleg | Happy Investors
crypto-trading-strategieen
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
01/17/2022
6 min

4x Crypto Trading Strategieën Die Werken: Tips & Uitleg | Happy Investors

01/17/2022
6 min

Beste crypto belegger, wil je gaan traden in crypto? In dit geval mag een juiste crypto trading strategie niet ontbreken. Welke je hanteert is afhankelijk van voorkeur, kennis en ervaring. Zolang zij maar consistent wordt uitgevoerd. Oefening baart kunst. Maar welke crypto trading strategieën zijn er?

In dit artikel vind je 4 crypto trading strategieën die werken. Geen gekke of nieuwe tactieken, maar gewoon toepassen wat werkt vanuit de (day) trading wereld.

Op naar succesvolle trades!

Crypto Trading Strategieën: 4 tactieken die helpen

Als beginner in Crypto Trading, moet men door een levendige leerproces gaan. Het kennen van de fundamenten van crypto's, het lezen van grafieken, candle sticks, marktmomenten en economische beslissingen zijn must-haves. Daarnaast moet een dummie fundamentele en technische analyse vaardigheden hebben om koersmomenten te voorspellen (in zoverre dat mogelijk is).

Beleggen in crypto is allerminst eenvoudig. Bereid je goed voor!

Oefenen op de demo account is de sleutel tot het perfectioneren van je favoriete crypto trading strategieën. Ook het volgen van de beste day trading cursus is een slimme investering. Met name omdat de risico’s zo hoog zijn bij crypto trading. Men verliest makkelijk geld.

Welke crypto trading strategie pas je toe? De crypto trading strategieën die we in dit artikel benoemen zullen bijdragen aan het verbeteren van jouw skills.

Heb je nog geen demo account? Vergelijk hier de beste crypto brokers voor een goed begin.

Crypto trading strategie 1. Range trading

crypto-trading-strategie

Range trading is een actieve beleggingsbenadering waarbij de handelaar een prijsrange van een cryptocurrency bepaalt die hij over een bepaalde periode moet kopen en verkopen. Bijvoorbeeld, als een valuta nu geprijsd is op $15 en je verwacht dat het zal stijgen tot $40 in de komende weken, moet je verwachten dat het in een range tussen $15 en $40 zal handelen. In dit geval probeer je binnen de range te handelen door het te kopen tegen $15 en het te verkopen richting $40. Je kan deze methode herhalen totdat je denkt dat het aandeel niet langer in deze range zal handelen.

Elke activa, met inbegrip van valuta, aandelen en cryptocurrencies, kan profiteren van een reeks van handelsmethoden. De volatiliteit, en dus de range, is het belangrijkste onderscheid tussen deze activa. Bij range trading dragen meer volatiele producten zoals Bitcoin een hoger risico, maar ze kunnen ook hogere winsten genereren.

Range trading is een crypto trading strategie die puur berust op technische analyse, en niet naar fundamentele analyse kijkt. Deze strategie is dan ook niet geschikt voor het vinden van nieuwe cryptomunten met potentie. Het is louter het korte termijn handelen binnen de rage van bepaalde crypto’s, los van haar potentie.

Tip: er is een gratis trading cursus van onze Nederlandse collega. In die training leer je succesvol traden in aandelen op basis van weekniveau. Meer weten? Klik hier voor de gratis training.

Hoe Range Trading te gebruiken bij crypto beleggen?

  1. Crypto traders moeten eerst een cryptomarkt vinden die niet trending is. Dit kan worden gedaan door gebruik te maken van een voortschrijdend gemiddelde indicator met een tijdsframe dat niet groter is dan de periode die wordt overwogen. De Average Directional Index (ADX) is een methode om de sterkte van een trend te bepalen zonder rekening te houden met de richting ervan. Hij wordt gemeten op een schaal van 1 tot 100, waarbij een index lager dan 20 wijst op een zijwaartse markt.
  2. De volgende stap is het bepalen van de trading range. Om te garanderen dat de koers niet tijdelijk stijgt of daalt als onderdeel van een langere trend, moet de koers minstens tweemaal hersteld zijn van de steunband en gedaald van de weerstandsband.
  3. Na het definiëren van het trading gebied, kan range trading worden uitgevoerd door eenvoudigweg te kopen en verkopen wanneer de koers de steun en weerstand banden bereikt. Stop orders moeten worden geplaatst op of net buiten de trading range. Aan de andere kant kan het parallel gebruiken van indicatoren extra inzichten verschaffen

Range trading is een van de simpele doch effectieve crypto trading strategieën. Oefen eerst op een demo account tot het moment dat je vaker winst maakt dan verlies.

Crypto Trading Strategie 2. Scalping

Scalping is een intraday crypto trading strategie die winst tracht te halen uit kleine prijsschommelingen. Het doel is om kleine maar frequente winsten te maken die zouden resulteren in een groot rendement aan het einde van de dag.

In tegenstelling tot day traders, leggen scalpers meer nadruk op technische analyse dan op fundamentele analyse. Crypto scalpers zijn sterk afhankelijk van steun- en weerstandsniveaus, kaarskaartpatronen, en andere technische indicatoren zoals Fibonacci retracements en Bollinger Bands.

 Scalping is een meer gevorderde onder de crypto trading strategieen. Tevens is het toch wel tijdsintensief. Ook moet rekening gehouden worden met transactiekosten bij iedere trade, aangezien scalping veel trades uitvoert. Anderzijds kan deze strategie leiden tot hogere opbrengsten dankzij gedisciplineerd handelen

Hoe scalping te gebruiken bij crypto beleggen?

  1. Range trading is een populaire scalping crypto methode die het volgen van de prijsbeweging tussen highs en lows over een bepaalde tijdsperiode omvat. Dit is uitgelegd als de primaire strategie onder het eerste kopje
  2. Sommige scalpers proberen ook te profiteren van de bid-ask spreads of de kloof tussen de bied- en laatprijs. Ten eerste is er sprake van een brede bid-ask spread wanneer de vraagprijs hoger is dan de biedprijs. Dit gebeurt meestal wanneer er meer kopers dan verkopers zijn, wat resulteert in een prijsstijging. Als gevolg hiervan zullen cryptocurrency scalpers op dit moment verkopen. Een smalle bid-ask spread, aan de andere kant, treedt op wanneer de vraagprijs lager is en de biedprijs hoger is dan gebruikelijk. Kopers zijn in deze situatie groter dan verkopers.

Let wel op de transactiekosten! Klik hier voor de beste day trading brokers met lage kosten.

300x250

Crypto Trading Strategy 3. Swing Trading

crypto-trading-strategie-voor-beginners

Swing crypto trading strategie is populair bij handelaren van alle vaardigheidsniveaus. Vanwege de verlengde tijdschalen en volatiliteit van cryptocurrency, zijn strategieën verleidelijk. Swing trading is een handelsstrategie waarbij handelaren proberen te profiteren van marktschommelingen in een kort tot middellang tijdsbestek. Het idee is om te profiteren van markt "schommelingen" die kunnen optreden in de loop van een paar dagen, weken of maanden.

Swing trading-strategieën werken goed in trending markten zoals forex, aandelen en cryptocurrencies. Technische analyse wordt vaak gebruikt door succesvolle crypto swing traders om korte tot middellange tijdframe grafieken te bekijken om dagelijkse en wekelijkse trends te ontdekken. Basisanalyse is bijzonder belangrijk omdat economische gebeurtenissen dagen of weken op zich kunnen laten wachten.

Swing Trading wordt vaak met succes toegepast. Hoe dit het beste werkt kan je beter leren via een goede cursus. Waarom het wiel opnieuw uitvinden?

Wij geven zelf geen cursussen over crypto trading. Wel hebben we ervaring met Nederlandse trading cursussen. Klik hier voor trading cursussen vergelijken en maak de beste keuze.

Hoe swing trading toepassen bij crypto?

Er zijn twee manieren om aan swing trading te doen.

  1. De eerste strategie volgt een marktrange door gebruik te maken van steun- en weerstandsniveaus. De markt wordt soms beschreven als gevangen in een doos tussen de twee lijnen boven en onder. Wanneer de koers onder de steun zakt, wacht de trader op een sterke prijsafwijzing (een kaars die boven de steun sluit) alvorens een long positie in te nemen op de volgende open kaars. Het idee is om uit de transactie te stappen voor er verkoopdruk ontstaat op het weerstandspunt. Om succesvol te zijn met deze strategie, moet je eerst de dagelijkse candlestick grafiek begrijpen alsook de steun- en weerstandsniveaus. De stop-loss en take-profit niveaus zullen ook belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat je deze beperkingen niet overschrijdt.
  2. De tweede strategie is om te profiteren van een enkele beweging in een bewegende markt door in te stappen nadat de terugtrekking is beëindigd. Traders volgen de golf door een trend te spotten, bijvoorbeeld met behulp van een 50-periodes voortschrijdend gemiddelde. Wanneer de cryptomarkt dicht bij het voortschrijdend gemiddelde komt, zullen traders wachten op een goede prijsafwijzing alvorens long in te zetten op de volgende kaars. Als algemene regel, plaats je de stop-loss onder de lage kaars en de take-profit net voor de markt hoog schommelt.

Crypto Trading Strategie 4. Crypto Arbitrage

Crypto arbitrage is de laatste der crypto trading strategieën in dit artikel. Arbitrage is het kopen van cryptocurrencies in een markt en ze verkopen tegen een hogere prijs in een andere markt. De "spread" is het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs van een item. Omdat crypto een typisch ongereguleerde markt is, kan iedereen een beurs opzetten. Vanwege de verschillen in liquiditeit van activa en handelsvolume, kan dit resulteren in aanzienlijke spreadverschillen.

Handelaren in de cryptocurrency markt houden vaak een portefeuille aan op de beurs die ze verhandelen. Om een arbitragekans te beginnen, maak je een account aan op meerdere exchanges waarvan je denkt dat dezelfde activa drastisch verschillende prijzen zullen hebben.

Hedendaags is deze crypto trading strategie wellicht minder effectief dan in het verleden. Het is echter nog mogelijk.

Reacties
Categorieën