3x Winstgevende Day Trading Strategie voor Beginners
day-trading-strategie-beginners
Daytraden
Happy Investors
Daytraden
04/09/2022
6 min

3x Winstgevende Day Trading Strategie voor Beginners

04/09/2022
6 min

Beste Happy Investors, in dit artikel bespreken we 3 winstgevende day trading strategieën voor beginners. Het beheersen van een day trading strategie verhoogt je winstkans aanzienlijk. En dat is nodig, gezien de hoge risico’s bij daghandel. De succesfactor zit in de ‘strategie’. Je begint en perfectioneert jouw day trading strategie. Dat is een lange termijn aanpak, met jaren van oefenen. Hoe beter je bent, hoe hoger de winstkans.

Laten we de drie day trading strategieën voor beginners bekijken!

Inhoudsopgave

Het fundament van een winstgevende day trading strategie

day-trading-strategieen

Populaire day trading strategieën zijn enigszins verschillend. Veel dingen hebben ze echter gemeen. Bijvoorbeeld, het maakt niet uit met welke day trading strategie je begint. Er is altijd een instap- en uitstapmoment. Beginnen met day trading strategieën doe je op basis van bepaalde risico en opbrengst verhoudingen. En nog belangrijker, zoals de naam al zegt, elke strategie is bedoelt om binnen een dag te worden afgesloten. Een winstgevende day trading strategie is er één waarbij je weinig geld moet inzetten terwijl de beloning naar verwachting minstens x2 of x5 zal zijn.

Immers, anders is dit het risico niet waard. Want één ding is zeker: iedere day trading strategie geeft meer risico dan niet-korte termijn handelen.

Technische analyse vs. Fundamentele analyse

Technische analyse is meer betrouwbaar voor day trading omdat het je in staat stelt korte termijn handelspatronen en trends te identificeren die kunnen leiden tot een winstgevende trade.

Fundamentele analyse is beter geschikt voor de lange termijn omdat het zich richt op waardering. Zoals geschat door fundamentele analyse, kan de kloof tussen de reële prijs van een asset en haar intrinsieke waarde maanden, zo niet jaren blijven bestaan. Op korte termijn is de reactie van de markt, zoals nieuws of financiële rapporten, onvoorspelbaar. Op de lange termijn is dit meer voorspelbaar.

Day traders de marktreacties op dergelijke fundamentele gegevens in de gaten houden, omdat de resulterende volatiliteit handelskansen kan bieden die kunnen worden benut met behulp van technische analyse.

Wij van Happy Investors doen niet aan daghandel. Wij investeren uitsluitend in lange termijn beleggingen. Voor ons betekent korte termijn het aankopen en vasthouden van aandelen voor 6 – 18 maanden. Idealiter kopen we echter aandelen voor de lange termijn (>5 jaar). Fundamentele analyse geeft veel meer zekerheid, omdat het is gebaseerd op feitelijke ontwikkelingen en cijfers.

gratis-cursus-beleggen

3x Winstgevende day trading strategieën voor beginners

day-trading-strategieeen-beginners

Daytraden is het kopen en verkopen van een effect binnen één enkele handelsdag. Het kan op elke beurs worden uitgevoerd, hoewel het meestal voorkomt op de forex- en aandelenmarkten. Ook beleggen in crypto is interessant voor daghandelaren.

Day traders zijn vaak goed opgeleid. Zij maken gebruik van een grote hefboomwerking en day trading strategieën om te profiteren van minieme prijsschommelingen in zeer liquide aandelen of valuta's.

Day traders zijn zich scherp bewust van de gebeurtenissen die de marktbewegingen op korte termijn sturen. Handelen op basis van nieuws is een gebruikelijke strategie. Economische gegevens, bedrijfswinsten en rentevoeten zijn allemaal onderhevig aan marktverwachtingen en marktpsychologie. Wanneer dergelijke verwachtingen niet worden vervuld of overtroffen, reageren de markten met snelle, grote schommelingen, waarvan daghandelaars enorm profiteren.

Tip: het is zeer verstandig om eerst een goede day trading cursus te volgen. Voorkom beginnersfouten en dure verliezen.

Tip 2: bovendien is het nuttig om te beginnen bij de beste day trading brokers, die betrouwbaar en goedkoper zijn.

300x250


Day Trading Strategie 1. Scalping

Scalping richt zich op het profiteren van kleine prijsveranderingen en het genereren van een snelle winst uit een doorverkoop. Scalping is een term die gebruikt wordt in day trading om een strategie te beschrijven die zich richt op het produceren van grote volumes uit kleine winsten.

Scalping vereist een strikte exit-strategie omdat één groot verlies de vele kleine winsten kan tenietdoen waar de trader zo hard voor heeft gevochten. Als gevolg hiervan zijn de juiste hulpmiddelen - zoals een live feed, een direct-access broker, en de mogelijkheid om meerdere trades uit te voeren - een must voor het slagen van deze strategie.

Hoe Scalping Werkt

Scalping is gebaseerd op het idee dat de meerderheid van de aandelen de eerste fase van een rally zullen beëindigen. Na die eerste fase stoppen sommige aandelen met stijgen, terwijl andere blijven stijgen.

Een discounter neemt zo veel mogelijk kleine winsten. Dit is het omgekeerde van de "laat uw winsten lopen" mentaliteit, die streeft naar het maximaliseren van positieve handelsresultaten door het vergroten van de omvang van succesvolle trades. Deze strategie levert resultaten op door het aantal winnaars te verhogen en tegelijkertijd de omvang van de winsten te verkleinen.

Het is zeer ongebruikelijk voor een handelaar met een langere periode om goede resultaten te behalen terwijl hij slechts 50%, of zelfs minder, van zijn trades wint - het verschil is dat de winsten veel groter zijn dan de verliezen. Aan de andere kant zal een succesvolle aandelenscalper een aanzienlijk grotere verhouding hebben tussen winnende transacties en verliezende transacties, met winsten die bijna gelijk zijn aan of iets groter zijn dan de verliezen.

Lees hier meer over de scalping strategie.

trading-cursus-vergelijk

Day Trading Strategie 2. Range

Range trading is een actieve beleggingsstrategie waarbij de belegger een prijsvork bepaalt waarbinnen hij of zij gedurende een korte periode koopt en verkoopt. Bijvoorbeeld, als een aandeel wordt verhandeld tegen $35 en je verwacht dat het in de komende weken zal stijgen tot $40, dan zou je moeten verwachten dat het aandeel wordt verhandeld in een range tussen $35 en $40. Je kan proberen een range te handelen door het aandeel te kopen tegen $35 en het te verkopen als het stijgt naar $40. Deze methode blijf je herhalen totdat je denkt dat het aandeel niet langer in deze range zal handelen.

Hoe Range Trading Werkt

Steun is een prijsniveau waarop de vraag sterk genoeg is om te voorkomen dat een aandeel of andere investering nog verder daalt. De redenering is dat wanneer de prijs daalt en de steun nadert, kopers (vraag) meer geneigd zijn om te kopen, en verkopers (aanbod) minder bereid zijn om te verkopen.

Een prijsniveau waarop het aanbod sterk genoeg is om een aandeel of een andere belegging te verhinderen hoger te gaan, wordt weerstand genoemd. De redenering is dat wanneer de prijs stijgt en de weerstand nadert, verkopers (aanbod) meer geneigd zijn te verkopen, en kopers (vraag) minder geneigd zijn te kopen. Typisch, met een range trading strategie, koop je op steun en verkoop je op weerstand.

Lees hier meer over range trading.

300x250

Day Trading Strategie 3. Handelen op nieuws

Een nieuws trader is een speculant die zijn of haar oordeel baseert op nieuws aankondigingen. Nieuws, economische rapporten en andere gebeurtenissen kunnen op korte termijn een invloed hebben op de koers van aandelen, obligaties en andere effecten. Nieuwshandelaren proberen winst te maken door de markt te exploiteren vóór de publicatie van belangrijk nieuws en/of door te handelen op de reactie van de markt op het nieuws na de feiten.

Nieuwshandelaren maken gebruik van een verscheidenheid aan day trading strategieën, met de nadruk op marktpsychologie en historische gegevens. Handelaren kunnen historische gegevens gebruiken, zoals eerdere winstverslagen, om te voorspellen hoe aankomend nieuws, zoals een naderend financieel verslag, de prijzen zal beïnvloeden. Op basis van hun kennis van bepaalde markten kunnen nieuwshandelaren weloverwogen oordelen of de prijs van een effect zal stijgen of dalen als reactie op een nieuwsbericht.

Hoe day trading op basis van nieuws werkt

Voor het grootste deel proberen nieuwshandelaren te profiteren van de timing of de verwachte inhoud van geplande nieuwsberichten. Wanneer het nieuws gepland is, zoals bij winstberichten of vergaderingen van de Federal Reserve, gaat het bij de handel in nieuws meer om het wedden op de potentiële relevantie van de aankondiging. De Federal Reserve heeft inderdaad geprobeerd het effect van haar proclamaties op de markt te beperken door elke belangrijke beleidsbeslissing op voorhand te voorspellen, maar zelfs deze beleidssignalen zijn verhandelbare gebeurtenissen geworden.

Lees hier meer over de nieuws traden.

Dit zijn drie populaire day trading strategieën om te beginnen. Als onervaren handelaar is het goed om alle drie te testen. Bepaal wat voor jou het beste werkt. Vervolgens dien je te specialiseren in één day trading strategie. Investeer veel tijd in het verbeteren van je skills. Hoe beter je bent, hoe meer risico’s je kan verkleinen. Uiteraard doe je dit niet met echt geld, maar is het verstandig om eerst te oefenen op een demoaccount met fictief geld.

Vragen of opmerkingen over deze day trading strategieën voor beginners? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reacties
Categorieën