Shiba Inu Coin Kopen? Let Op 5 Extreme Risico’s!
shiba-inu-kopen
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
05/31/2022
7 min

Shiba Inu Coin Kopen? Let Op 5 Extreme Risico’s!

05/31/2022
7 min

Beste Happy Investor, Shiba Inu coin kopen is snel en gemakkelijk gedaan via bekende crypto brokers als Bitvavo. De toegankelijkheid is echter zeer zorgwekkend. Een broker waarschuwt niet voor de enorme risico’s die Shiba Inu kent. Wij wel. En onze raadgeving is zeer concreet: koop nooit Shiba Inu coins als lange termijn belegging! Onze Shiba Inu koersverwachting is -99% op de lange termijn.

In dit artikel leggen we uit waarom.

Inhoudsopgave

Waarom Shiba Inu coin kopen?

waarom-shiba-inu-kopen

Er is een groot verschil tussen het kopen van Shiba Inu voor de korte vs. de lange termijn. Voor lange termijn beleggers is het heel simpel: koop nooit Shiba Inu munten!

Voor de korte termijn beleggers kunnen er redenen zijn om Shiba Inu munt te kopen, zolang je maar begrijpt dat ze extreme risico's van speculatie geeft.

De prijs van deze cryptomunt is extreem volatiel als gevolg van willekeurige externe invloeden, zoals tweets van beroemdheden en het sentiment van de gemeenschap. Terwijl de waarde omhoog kan schieten, is er ook het risico dat het zal kelderen als de gemeenschap er interesse in verliest. De prijs is volledig afhankelijk van de hype. Zodra deze hype verdwijnt, dan is Shiba Inu $0 waard.

Voor de lange termijn is het een zeer riskante en onrendabele cryptomunt. Het heeft geen enkel nut. Geen use case. Het lost geen problemen op of biedt geen voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies of fiat valuta. Het is gewoon een nieuwigheidje. Een hype.

Wij durven met zekerheid aan te geven dat Shiba Inu geen betrouwbare investering is. Waarom Shiba Inu kopen als je zoveel goede alternatieven hebt, zoals de beste aandelen of veiligere dividend ETF’s?

gratis-cursus-beleggen

Korte termijn handelen in Shiba Inu

De enige reden om Shiba Inu te kopen is omdat je emotioneel beïnvloed bent en hebzuchtig streeft naar extreme koerswinsten die zij in het verleden heeft laten zien. En ja, wij sluiten niet uit dat dit in de toekomst weer gebeurt. Kuddes zijn niet rationeel als ze geld ruiken.

Wat ons betreft is swing trading en/of day trading de enige manier om te profiteren van Shiba Inu en haar extreme koersvolatiliteit. Dit betekent korte termijn handelen, met zeer veel risico.

Als je besluit om te handelen in Shiba Inu, is het van cruciaal belang dat je alleen investeert met geld dat je 100% kan verliezen. Dit betekent kleine bedragen. Het hoeft ook niet meer te zijn. Als je geluk hebt, kan je met een klein bedrag een mooie winst maken. Maar ga ervan uit dat je het verliest.

Koop alleen wanneer de prijs van Shiba Inu op een technisch koop signaal staat, en de prijs daarna snel stijgt (dit wordt momentum trading genoemd). Hiervoor zal je goed moeten weten hoe technische analyse werkt. Volg een day trading cursus en/of oefen vele uren op een demoaccount van een day trading broker alvorens te beginnen met echt geld.

300x250

Waarom geen Shiba Inu kopen!

 shiba-inu-kopen-beginners

Beleggen in Shiba Inu brengt extreme risico's met zich mee. Zoals aangegeven moet je nooit Shiba Inu kopen als lange termijn belegging. Gewoon niet doen. Het is een kansloos cryptoproject. Probeert het de wereld beter te maken? Nee. Kan je er iets mee? Nee. Case closed.

Dé reden om géén Shiba Inu te kopen (voor de lange termijn) is juist omdat het geen intrinsieke waarde heeft. De prijs is volledig gedreven op basis van vraag- en aanbod. Dit hoeft geen issue te zijn, maar het probleem met Shiba Inu is dat het een hype is. En de hype is snel over wanneer de koers met 80% in elkaar dondert. Vanaf dat punt volgt een aannemelijk verlies van 100%.

Ben je een gevorderde swing- of day trader? In dat geval kan spelen met Shiba Inu wel leuk zijn, maar als beginner moet je rekening houden met de grote risico’s. Het grootste risico is hierboven omschreven. Hieronder vijf aanvullende risico’s.

cursus-beleggen-aandelen

Shiba Inu risico 1. Extreme volatiliteit

Shiba Inu is een van de meest volatiele cryptomunten die er is. De waarde kan in korte periodes sterk fluctueren, waardoor het een onbetrouwbare beleggingskeuze is. Toegegeven, voor korte termijn handelaren is dit juist interessant. Maar het is onze overtuiging dat je altijd tegen de kansen vecht, want de grootste kans is dat Shiba Inu op termijn in waarde daalt.

De munt werd in eerste instantie ontwikkeld als een parodie op de Dogecoin, en de “echte toepassingen” ervan ontstonden pas na de fenomenale groei. Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, die zijn ontworpen om specifieke problemen op te lossen, staan hiermee in schril contrast. Met name Ethereum kan behoren tot de beste cryptomunten op lange termijn.

Hoewel het waar is dat de Shiba Inu de laatste tijd in waarde is gestegen, kan het net zo gemakkelijk weer naar beneden storten als de vraag afneemt of een andere cryptocurrency het overneemt als de “nieuwe crypto met potentie”. Je wilt niet achterblijven met iets dat van de ene op de andere dag minder waard kan zijn. Investeren in hypes is daarom extreem risico. Zeker indien de asset niks waard is.

Als onderdeel van de crypto-rage van vorig jaar verwierf Shiba Inu enorme bekendheid als kleine crypto met potentie. De bliksemsnelle stijging was deels te danken aan retailbeleggers die kochten om de prijs op te drijven, om kort daarna te verkopen en een snelle winst te maken. Maar het is niet duidelijk hoe lang deze trend zal aanhouden. Of dat hij überhaupt zal aanhouden. De Shiba Inu coin zou wel eens kunnen eindigen als Beanie Babies: een opwindende rage die snel in de vergetelheid raakt als mensen zich realiseren dat er geen echte waarde achter zit.

Shiba Inu risico 2. Transactievaluta's zijn onderhevig aan voortdurende concurrentie

Shiba Inu is een eenvoudige cryptomunt. Het platform ontbeert een sterke infrastructuur, dus het voegt geen waarde toe net als sommige potentievolle defi coins. Om deze reden kan het alleen dienen als een digitale valuta. Daarentegen zijn enkele van de meest populaire digitale valuta's Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Monero, Dash, Ether, XLM, en ZCash. Waarom zou je dan Shiba Inu kopen?

SHIB kan zijn aantrekkingskracht verliezen zodra het betrokken is bij relatief lage transacties over een langere periode. Als gevolg daarvan zal de liquiditeit in het actief afnemen, de handelsvolumes hard worden geraakt, en de koers dalen tot een nieuw dieptepunt.

Shiba Inu coin risico 3. Beperkte gebruiksmogelijkheden

Voorlopig heeft Shiba slechts een paar use-cases. Shib's belangrijkste use case is als betaalmiddel. Maar ook als betaalmiddel heeft het moeite. Cryptwerk meldt dat slechts 112 van het totaal aantal verkooppunten SHIB accepteert. Dat is nog niet eens een druppel op een gloeiende plaat in vergelijking met de 7586 zaken die Bitcoin accepteren, 3887 die Ethereum accepteren, en 3127 die Litecoin accepteren.

Vanwege het beperkte gebruik hebben de Shiba-ontwikkelaars twee extra tokens gecreëerd om het systeem te trekken: de LEASH-token is bedoeld als reserve-activum, terwijl de BONE-token bedoeld is om te worden gebruikt door de gemeenschap voor bestuurs-/stemdoeleinden. Geen van beide munten is echter populair genoeg om een marktkapitalisatie te hebben of in de top 3000 van verhandelde munten te staan. De beperkte use cases maken het een riskante investering.

trading-cursus-vergelijk

Shiba Inu coin risico 4. Geen onafhankelijke blockchain

Shiba Inu heeft geen eigen onafhankelijke blockchain, maar draait op Ethereum. Net als Shiba Inu, zijn Tron en Binance ook begonnen als ERC-20 tokens. Momenteel draaien ze echter op de Binance Smart Chain en het Tron Network, en hebben ze gedecentraliseerde uitwisselingen gebouwd met PancakeSwap en JustSwap, die concurreren met Uniswap van Ethereum.

Shiba Inu coin risico 5. De aanbodstromen zijn sterk geconcentreerd

Vraag en aanbod bepalen de waarde van een cryptocurrency. Als er een beperkt aanbod is en een grote vraag, zal de waarde van de cryptocurrency stijgen. De cryptocurrency zal echter waarschijnlijk dalen als het aanbod aanzienlijk stijgt of de vraag daalt.

Het probleem met Shiba Inu is dat de spectaculaire prestaties het zeer verleidelijk hebben gemaakt voor mensen die zich verzekerd hebben van enorme winsten om te verkopen en deze vast te zetten. Het momentum tot kopen van Shiba Inu lijkt te zijn afgenomen. Er wordt nu meer verkocht, en dat drukt de prijs enorm.

Het is ook verontrustend dat slechts een beperkt aantal cryptobeleggers merendeel van alle Shiba Inu coins bezitten. Een enorme golf van volatiliteit is mogelijk als een van deze grote accounts haar munten verkoopt. In een analyse van Coinbase is de gemiddelde houdperiode voor Shiba Inu traders 13 dagen. Dus als momentum traders en marktspeculanten zich allemaal tegelijk beginnen terug te trekken in Shiba, zou de pullback snel kunnen plaatsvinden, waardoor lange termijn beleggers mogelijk worden verpletterd.

Conclusie over het kopen van Shiba Inu coin

Shiba Inu is volgens geen enkele conventionele maatstaf een veilige of slimme investering. Haar populariteit is louter gebaseerd op hype. Je kan profiteren van de ups en downs op de korte termijn, maar Shiba Inu is een absoluut kansloze investering voor de lange termijn. Als je een serieuze belegger bent, wil je geen Shiba Inu coin kopen.

Het feit dat je dit artikel hebt gelezen is goed. Kennelijk heb je het overwogen. De vraag is: waarom? Heb je mooie verhalen gehoord van een dronken vriend op een feestje? Iemand die toevallig geluk heeft gehad en een paar tientjes heeft verdient?

Wees slim. Je bent geen volger, maar een leider. Investeer eerst in jezelf. Leer hoe succesvol beleggen werkt. Daarna zou je nooit overwegen om Shiba Inu te kopen 😉.

Reacties
Categorieën