10 Ideeën voor Eigen Bedrijf Starten Zonder Geld
eigen-bedrijf-starten-zonder-geld-ideeen
Ondernemerschap
Happy Investors
Ondernemerschap
03/11/2022
6 min

10 Ideeën voor Eigen Bedrijf Starten Zonder Geld

03/11/2022
6 min

Beste Happy Investor, wil je een eigen bedrijf starten zonder geld? In dit artikel vind je ideeën. De een beter dan de ander, maar allemaal zijn ze uitvoerbaar zonder (veel) geld. Klein beginnen en op termijn kan je extra inkomen genereren. Of misschien zelfs fulltime. Jij bepaalt het want alles is mogelijk zolang je het écht wilt. Ga ervoor.

Op naar duurzaam (financieel) succes!

Eigen bedrijf beginnen zonder geld: 10 ideeën

eigen bedrijf starten zonder geld uitleg

Een eigen bedrijf beginnen zonder geld is mogelijk. Het is niet makkelijk, maar het is wel mogelijk. Ook voor jou is dit dus weggelegd. Bedenk alleen wel dat niemand veel geld verdient zonder hard te werken. Iedereen begint onderaan de berg. Het is aan jou op welk tempo je de top bereikt, maar iedereen moet omhoog lopen. Lees deze ideeën voor een eigen bedrijf starten zonder geld niet met de instelling dat je even rijk wordt. Dat bestaat niet. Maar wat wel kan, is op termijn een winstgevende business runnen. En dat is het meer dan waard!

Dit zijn 10 ideeën ter inspiratie.

Idee 1: Freelancer

Een eigen bedrijf starten zonder geld is niet eenvoudig. Toch is dit haalbaar als je volhardend aan een doel werkt. Met jouw competenties en skills kan je een eigen bedrijf starten zonder geld. Er zijn duizenden voorbeelden van mensen die vanuit het niets zijn begonnen als freelancer met vaardigheden als logo-ontwerper of tekstschrijver. Dit begint altijd klein. Maar heel soms wordt het meer. Zoals wanneer je veel aanvragen krijgt voor het maken van logo’s. Wanneer het héél veel wordt, kan je een netwerk opbouwen met andere freelancers. Besteedt het werk uit en vraag zelf een kleine commissie.

Wij raden aan skills te leren die enige internationale waarde heeft en gemakkelijk kan worden verkocht. Vandaag de dag zijn er tientallen complexe vaardigheden die men kan leren. Denk aan: software ontwikkelaar, data scientist, blockchain ontwikkelaar, android en iOS ontwikkelaar, et cetera. Op het internet vind je hier meer ideeën over.

Het is belangrijk om een domein te kiezen die nog in haar kinderschoenen staat. Dit is de makkelijkste manier om snel te groeien, zoals we hebben gezien met SEO, SEA en bijvoorbeeld Facebook Advertising. Dit zijn geen moeilijke dingen om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen en vervolgens (lokale) winkeliers benaderen met jouw oplossing.

Idee 2: Affiliate Marketing

In de e-commerce industrie, zijn er miljarden producten te verkopen. Met zoveel concurrentie is het niet gemakkelijk voor een merk om een groot marktaandeel te verkrijgen. Daarom bieden ze vaak affiliate programma's aan met een commissie aan de verkopers.

Affiliate marketing is een manier tot een eigen bedrijf starten zonder geld. Het is verre van snel rijk worden. Dat vertel ik je uit ervaring. Maar als je een specifiek domein kiest kan je mogelijk wat bijverdienen. Denk aan grote partijen als Bol.com die zo’n 4 - 8% commissie bieden per verkoop.

Nederland is eigenlijk niet meer interessant voor Affiliate Marketing. De beste kans voor veel geld verdienen is met een Engelse website voor internationaal bereik. Een website met miljoenenpubliek is veel geld waard. Dat zien we terug in de lijst van de top best verkochte affiliate marketing websites:

  1. Bestreviews.com ($110M)
  2. Comparecards.com ($130M)
  3. Depositaccounts.com ($33M)
  4. Magnifymoney.com ($39M)
  5. Valuepanguine.com ($105M)

Inspiratie nodig? Klik op deze link voor gratis cursussen downloaden voor Affiliate Marketing en online ondernemen.

Idee 3: Evenementenbureau

hoe eigen bedrijf starten met geen geld

Als je geen geld hebt moet je creatief zijn. Evenementenplanning is een manier om een bedrijf te starten zonder geld. Bij evenementenplanning regel je het evenement van een bruiloft, bedrijfsrondleiding, zakelijke bijeenkomsten, zangconsult of een of andere tour. Het meeste geld valt te verdienen in de grote evenementen. Maar dit zal in het begin buiten handbereik zijn. Kijk daarom naar markten waar wél vraag is naar kleine evenementen die georganiseerd worden. In veel gevallen is dit het aanbieden van ontzorging. Zoals dat je een trouwpaar ontzorgt door het organiseren van haar trouwerij. Of zoals het ontzorgen van een bedrijf die een jubileum of personeelsfeest wilt organiseren. Wees creatief.

Let erop dat je onderscheidend bent. Een eigen bedrijf starten zonder geld geeft beperkingen. Maar het beperkt niet je visie omtrent het aanbod aan een bepaalde doelgroep. Het is belangrijk om uniek te zijn, anders weet men niet wanneer ze bij jou wel of niet moeten zijn.

Lees hier de beste tips over het beginnen van side hustle zodat je op de juiste weg bent.

Idee 4: Makelaar of adviseur

Je kan een makelaarskantoor of adviesbureau beginnen als eigen bedrijf zonder geld. In het begin is dit natuurlijk vanuit huis, en bezoek je klanten op locatie. Het is mogelijk om geïnteresseerden te informeren omtrent vastgoedbeslissingen. Let hier wel op dat je geen beleggingsadviseur wordt. Dit laatste is namelijk alleen toegestaan onder AFM-toezicht, en daar worden strenge eisen bij gehanteerd. Probeer dus echt als makelaar of raadgever te functioneren. Dit kan in vastgoed, maar het kan ook in andere domeinen.

gratis-aandelen-kopen

Idee 5: SEO Consulting

Je zou denken dat vrijwel ieder bedrijf een goedlopende website heeft met perfecte SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalization. Dit houdt in dat je een website beter vindbaar maakt voor zoekmachines als Google. En inderdaad: de concurrentie is moordend. SEO consulting is niet langer het gouden ei, maar je kan er nog wel (wat) geld in verdienen. Het is namelijk zo dat er veel lokale winkels zijn die überhaupt nog geen website hebben. Help hen bij het oprichten en inrichten van een website. Hier ligt een reële kans, omdat de huidige SEO bedrijven zeer hoge tarieven berekenen. Voor een iets lagere prijs kan ook jij het doen. En SEO valt te leren via een online cursus of iets dergelijks.

Inspiratie nodig? Klik op deze link voor gratis cursussen downloaden voor SEO marketing en online ondernemen.

Idee 6: Cursussen en online trainingen

Websites zoals Skillshare en Udemy zetten je cursus op haar lijst en verkopen het op de automatische piloot. Je hebt daar geen investering voor nodig, alleen een professionele skill en een videocamera. Uiteraard zal je ook wel enige ervaring in presentaties moeten hebben.

Idee 7: Trading Signalen

Alhoewel wij van Happy Investors uitsluitend kijken naar lange termijn beleggen, zijn er heel veel beleggingsinstanties die behoefte hebben aan goede traders. Een aandelen trader weet exact hoe hij trading signalen kan benutten. Bedrijven betalen hier grof geld voor. Bovendien zijn trading skills ook te gebruiken voor privé of om te verkopen als online training. Naast aandelen zijn ook forex en crypto interessante domeinen voor trading.

Lees hier meer over crypto trading tips voor beginners.

trading-cursus-vergelijk

Idee 8: Verzorgen van senioren

Zoek je een groeiend en duurzaam werkgebied voor het beginnen van een eigen bedrijf zonder geld? De zorg voor senioren is niet lastig, en je hoeft alleen maar een korte opleiding en een vergunning  te hebben (medische hulp). Veel ouderen hebben hulp nodig bij hun dagelijkse huishoudelijke taken. Denk aan schoonmaken, wassen, de was doen, tot aan de hond uitlaten. Je kan heel goedkoop en snel een huis-aan-huis service beginnen om ouderen te verzorgen. Dit is misschien niet hét idee voor een eigen bedrijf starten waar je op zit te wachten, maar het kan best wel lucratief zijn. Ouderen hebben meestal genoeg geld. En als jij oprecht de maximale zorg aanbiedt, zou het eerlijk zijn om een mooi uurtarief te vragen.

Idee 9: Smartphones repareren

Experts raden aan een aantal telefoons te kopen om ervaring op te doen voordat je professioneel in de mobiele telefoon reparatie business stapt. Deze telefoons kosten gelukkig niet zoveel. Koop een telefoon per keer en leer de techniek van het repareren van ieder mobieltje. Je kan klein beginnen, zoals met bekenden. In der tijd zal je netwerk groeien. Het is geen idee waar je veel geld mee kan verdienen, maar het is wel een gemakkelijk en goedkoop begin.

ipo-beleggen

Idee 10: Product reviews

Er zijn talloze succesvolle Youtube-kanalen die commissies verdienen door alleen de producten fysiek te beoordelen. De online industrie is niet 100% betrouwbaar. Er zijn kwaliteitsverschillen tussen aanbieders. Bij het kopen van producten met een hoge prijs hebben klanten meer zorgen, en dus meer behoefte aan gedetailleerde kennis van dat product. Een betrouwbare reviewer kan het gemakkelijk maken voor zowel de verkoper en een koper. Wees daarbij wel transparant en eerlijk. Maak eerlijke vergelijkingen om mensen écht te helpen.

Het internet biedt mooie en toegankelijke manieren voor een eigen bedrijf starten zonder geld. Houd je ogen open. Kijk goed naar wat de volgende trends worden. Maar wacht niet te lang. Begin voordat je er klaar voor bent. Voortgang komt uit dagelijkse actie.

Heb jij nog meer ideeën voor het opstarten van een eigen bedrijf zonder veel geld? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Reacties
Categorieën