Hoe Word Je Een Succesvolle Ondernemer? 10 Tips
hoe-word-je-een-succesvolle-ondernemer
Ondernemerschap
Happy Investors
Ondernemerschap
03/14/2022
9 min

Hoe Word Je Een Succesvolle Ondernemer? 10 Tips

03/14/2022
9 min

Beste Happy Investor, een van de manieren naar financiële onafhankelijkheid is het oprichten van een succesvolle onderneming of side hustle. Maar hoe word je een succesvolle ondernemer? Welke vaardigheden en Mindset hebben succesvolle ondernemers? En valt dit überhaupt te leren.

In dit artikel behandelen we 10 tips over een succesvolle ondernemer worden.

Inhoudsopgave

10 Tips voor het worden van een succesvolle ondernemer

succesvol ondernemen tips

Niet iedereen kan een succesvolle ondernemer worden. Dit vergt namelijk een combinatie tussen manier van denken en de juiste vaardigheden. Een ZZP’er is geen ondernemer. Een ZZP’er biedt enkel haar diensten aan, en dat is het. Een succesvolle ondernemer gaat veel verder. Zij bedenkt nieuwe producten en diensten om de klant van waarde te zijn. Zij bedenkt manieren voor duurzame winstgroei. En zij staat stil bij het waarborgen van bedrijfscontinuïteit in zowel goede als slechte tijden.

Een succesvolle ondernemer moet, zeker in het begin, bedreven zijn op meerdere facetten. Dit gaat van bedrijfsstrategie tot aan communicatie met klanten.

Daarnaast is de manier van denken belangrijk. Ondernemers hebben een sterke Mindset. Zij denken in groei, in kansen en in waarde toevoegen. Zij interpreteren tegenslagen als een manier om te leren. Om beter te worden dan gisteren. En daarnaast weigeren ze om op te geven. Ze passen zich aan op de omgeving, maar houden het lange termijn doel altijd in gedachte.

Het mooie is: met de juiste inzet kan ook jij een succesvolle ondernemer worden. Deze tips helpen je op weg.

Tip 1. Heb de juiste mindset

Mindset is essentieel als het gaat om het worden van een succesvolle ondernemer. Mindset beïnvloedt alles wat we denken, voelen en doen. Om die reden is het cruciaal om je mindset te veranderen in een denkwijze van ondernemers.

Succesvolle ondernemers hebben de neiging tot een groeimindset. Dat betekent dat ze vaardigheden en intelligentie zien als iets dat iedereen kan verbeteren met inspanning en doorzettingsvermogen.

Aan de andere kant, mensen met een vaste mindset zien vaardigheden als permanent en onveranderlijk. De meeste mensen hebben de neiging om zich op één punt in dat spectrum te bevinden.

Als je een succesvolle ondernemer wilt worden, moet je dichter bij een groeimindset komen en fixed-mindset gedachten vermijden.

Dat betekent dat je jezelf moet toestaan om fouten te maken en mislukking als onderdeel van het proces te zien. Succesvolle ondernemers met een groeimindset zetten door tot ze hun doelen hebben bereikt. Ze zijn niet bang voor falen of kritiek. Hierdoor durven ze meer te ondernemen, zoals het ontwikkelen van nieuwe kansen. En juist het nemen van berekende risico’s kan leiden tot succesvol ondernemerschap.

Lees meer over fixed en growth mindset, met uitleg en voorbeelden.

cursus-beleggen-aandelen

Tip 2. Handel "alsof" en leer van succesvolle ondernemers

Als je een succesvolle ondernemer wilt worden, moet je je gedragen alsof je er al een bent. Je moet het gevoel hebben dat je al succesvol bent. Dat betekent vertrouwen in jezelf en je beslissingen.

Als je het gevoel hebt dat je je dromen niet kunt verwezenlijken, hoe kan je dan succesvol zijn?

Vraag jezelf regelmatig af: "Wat zou een succesvolle ondernemer doen?" en acteer op basis van dit antwoord. Als je hierover twijfelt, kan je ook afkijken bij succesvolle ondernemers die je zijn voorgegaan.

Tip 3. Focus op wat je kunt controleren

cirkel-van-invloed-vergroten

Er zijn dingen die je kunt controleren en dingen die je niet kunt controleren. De meeste mensen klagen voortdurend over dingen die ze niet in de hand hebben. Bijvoorbeeld, de economie, de overheid, de acties van andere mensen, et cetera.

Een succesvolle ondernemer worden betekent dat je je concentreert op wat je in de hand hebt. Richt je op kansen en laat die in jouw voordeel werken. Op die manier kun je echt een verschil maken in jouw leven en dat van andere mensen. Spendeer zo min mogelijk tijd en energie aan negatieve gedachten. Ontwikkel een positieve mindset en geloof erin dat je alles kan bereiken.

Als je uitdagingen ziet bij het opzetten van een succesvol bedrijf, zie ze dan niet als redenen om je dromen te laten varen. Zie ze in plaats daarvan als kansen om te leren en plan hoe je die factoren kunt overwinnen.

Lees meer over de cirkel van invloed.

Tip 4. Zorg voor een winstgevend businessplan

Planning is essentieel voor het succes van elke onderneming. Een ondernemingsplan is dé manier om te beginnen, omdat het je sterke en minder sterke punten definieert. Vraag jezelf af hoe je de doelgroep van waarde voorziet. Bedenk hoe je winst gaat maken. Hoe je omzetgroei kan realiseren. En hoe je bedrijfscontinuïteit kan waarborgen.

Probeer je ook voor te bereiden op alles wat mis zou kunnen gaan en hoe je dat zou aanpakken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je ziek wordt?  Wat als klanten een maand lang niet betalen? Wat als een vertrouwde leverancier failliet gaat? Het is niet dat je negatief moet denken, maar wel dat je moet rekening houden met potentiële risico’s.

Wil je weten hoe je een succesvolle side hustle opricht? Lees hier alles over het beginnen van side hustle.

Tip: via deze link kan je gratis cursussen/boeken downloaden voor SEO marketing, conversie,  community building en Affiliate Marketing downloaden.

Tip 5. Bouw een betrouwbaar team

Het is simpel: een goed bedrijf bestaat uit goede mensen. Naarmate je bedrijf groeit, zal je misschien werknemers moeten aannemen. Neem dus de tijd om mensen te interviewen om er zeker van te zijn dat ze bij de cultuur passen en jouw overtuigingen delen.

Ten tweede, hoewel het moeilijk kan zijn om taken los te laten, is het essentieel om te begrijpen hoe je taken moet delegeren. Ten slotte, verwacht niet dat anderen uw klonen zijn. Sta open voor nieuwe ideeën en suggesties. Het is altijd nuttig om nieuwe perspectieven te krijgen op hoe een taak moet worden uitgevoerd.

Tip 6. Werk slimmer, niet harder

Veel werk verzetten betekent niet noodzakelijk dat je dichter bij het bereiken van je doelen komt. Het maakt niet uit hoe hard je je best doet als je niet in de juiste richting gaat. Dit is waarom succesvolle ondernemers altijd werken volgens een strategie. Vervolgens vertalen zij deze strategie in maandelijkse tot zelfs dagelijkse taken. Probeer jezelf niet kapot te werken, maar simpelweg het maximale uit iedere dag te halen zonder jezelf te haasten. Voel de voldoening. Heb plezier.

Tip 7. First Things First

First things first betekent dat je de belangrijkste prioriteiten organiseert en uitvoert. Het betekent dat je op eigen voorwaarden leeft en zich laat leiden door jouw waarden in plaats van door de agenda’s van anderen.

De eerste dingen die je doet, moeten de dingen zijn die het meest waardevol zijn. Je moet tijd en energie indelen volgens de prioriteiten. Het gaat er overigens ook om wat belangrijk is om je business draaiende te houden. Een succesvolle ondernemer word je door te denken in termen van klanttevredenheid, winstgevendheid en groei.

Tip 8. Stop nooit met jezelf te onderwijzen

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om jezelf te onderwijzen: Woon live seminars bij, schrijf je in voor online cursussen, lees verschillende boeken, luister naar podcasts, praat met succesvolle mensen, en zoek een goede mentor. Jezelf zien als lerende maakt deel uit van het ontwikkelen van een groeimindset. Luister naar wat andere mensen te zeggen hebben, en je kunt veel leren van hun successen en fouten. Denken dat je alles al weet zal je niet laten groeien.

ipo-beleggen

Tip 9. Stap uit je comfortzone

Af en toe uit je comfortzone stappen is belangrijk. Het zorgt voor precies de juiste hoeveelheid goede stress om je focus, creativiteit, tempo en drive een boost te geven. En het helpt  ook bij het omgaan met uitdagingen.

Degenen die nooit buiten hun comfortzone gaan, zullen nooit weten wat er had kunnen zijn als ze dingen hadden geprobeerd die ze niet dachten aan te kunnen.

Iedere succesvolle ondernemer heeft risico's genomen, gefaald, zich herpakt en opnieuw geprobeerd tot hij het doorhad. Voor veel succesvolle mensen is uit hun comfortzone stappen een manier van leven geworden.

Tip 10. Vind de juiste balans in lichaam-geest-ziel

Als je de juiste dingen wilt doen, moet je harmonie in jezelf vinden. Als je geest een puinhoop is, zullen je acties grillig zijn. Daarom is het zo essentieel om evenwicht te vinden. Je moet niet de hele dag werken tot je je overweldigd voelt. Neem de tijd om voor je lichaam te zorgen en je geest te leeg te maken.

Vergeet niet om gezond te eten, frisse lucht in te ademen, aan lichaamsbeweging te doen en voldoende uren te slapen. Neem ook wat tijd op een dag om in stilte te zitten zonder afleiding. Laat jezelf opladen. Je moet je van binnen goed voelen om echt productief te zijn.

Tip: via deze link kan je gratis cursussen/boeken downloaden voor SEO marketing, conversie,  community building en Affiliate Marketing downloaden.

Hoe word je een succesvolle jonge ondernemer?

succesvolle jonge ondernemer tips

Als je jong bent en een succesvolle ondernemer wilt worden, is dat geweldig! Je hebt veel energie en je hele leven nog voor je. Het is het perfecte moment om een bedrijf te beginnen. Juist omdat je zoveel tijd hebt, heb je een groot voordeel.

Dit zijn enkele aanvullende tips voor het worden van een succesvolle jonge ondernemer.

Vertrouw op jezelf

Als investeringen of het starten van een nieuw bedrijf nieuw voor je is, moet je vertrouwen hebben in jezelf. Je kunt niets bereiken als je het gevoel hebt dat je het niet kunt. Verander je beperkende overtuigingen voor constructieve gedachten.

Als je als jonge ondernemer succesvol wilt worden is het geloof in jezelf belangrijk. Laat je niet ontmoedigen door angsten. Iedere ondernemer kent pieken en dalen. Het is belangrijk dat je blijft doorgaan. Ook in het diepste dal.

Wees niet bang om te falen

Niemand wordt als ondernemer geboren. Je zult waarschijnlijk fouten maken in het proces, raak niet ontmoedigd. Leer van die fouten en zie ze als kansen om te groeien

Onderwijs is de beste investering

Probeer zoveel mogelijk tijd te besteden aan je voorbereiding. Investeren in onderwijs betekent jezelf klaarstomen voor succes. Doe onderzoek voordat je investeert. Kijk ook naar de mogelijkheid om klein te beginnen. Test je ideeën in de markt. Kijk of er vraag naar is, en of men bereidt is genoeg te betalen zodat je winst maakt. Learning by doing is de beste leerschool, en dit proces kan je versnellen door ook van anderen te leren (boeken, mentor, cursussen, et cetera).

Overweeg financiering

Het starten van een nieuw bedrijf vereist zorgvuldige planning en financiering. Bedenk hoeveel geld je wilt hebben wanneer je een bedrijf start. Denk vervolgens na over financieringsbronnen. Misschien heb je eigen spaargeld, misschien moet je geld vanuit een netwerk verzamelen of een bedrijfslening afsluiten. Let er op dat je genoeg geld hebt om zes maanden aan vaste kosten te overbruggen. Verwacht niet dat je in het begin veel geld verdient, dus voorkom de situatie dat je moet opgeven omdat je anders in financiële problemen geraakt.

periodiek-beleggen

Stel SMART-doelen

Het gebrek aan doorzettingsvermogen en geduld is wat de meeste jonge ondernemers doet opgeven. Jonge ondernemers zijn succesvol omdat ze doorgaan waar anderen stoppen. Als je gemotiveerd wilt blijven en prestaties wilt bijhouden, moet je haalbare doelen stellen. Het is gemakkelijk om op te geven als je grote doelen stelt die onmogelijk lijken.

Daarom moet je SMART-doelen stellen. Dat betekent dat elk doel Specifiek, Meetbaar, Haalbaar, Relevant en Tijdgebonden moet zijn. Het is goed om grote ambities te hebben, maar zorg ervoor dat je haar in kleine subdoelen knipt volgens de SMART-formulering.

Denk altijd op de lange termijn

Er zijn maar weinig succesvolle jonge ondernemers, maar er zijn heel veel succesvolle ondernemers die jong zijn begonnen. Laat tijd in jouw voordeel werken. Denk altijd aan de lange termijn. Houd het doel in het vizier en doe geen concessies. Blijf volhouden en heb vertrouwen dat je dit lange termijn plan kan uitvoeren.

Deze gedachtengoed komt ook terug in dagelijks denken. Soms is het slim om nu te investeren in projecten en klanten, omdat je er mogelijk op de lange termijn veel geld aan kan verdienen.

Reacties
Categorieën