TOP 3 Beste Manieren Veel Geld Verdienen | Happy Investors
beste-manieren-veel-geld-verdienen
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
12/21/2021
6 min

TOP 3 Beste Manieren Veel Geld Verdienen | Happy Investors

12/21/2021
6 min

Wat zijn de beste manieren voor veel geld verdienen? Laten we onszelf de onzin van “online enquêtes invullen” besparen en kijken naar de drie beste manieren die écht leiden tot veel geld verdienen. Het goede nieuws: twee van deze manieren kan je met elkaar combineren. Is het makkelijk? Meestal niet. Is het mogelijk? Ja, financiële vrijheid behoort tot jouw mogelijkheden.

Dit zijn dé drie beste manieren voor veel geld verdienen.

De basis tot veel geld verdienen

Alvorens we spreken over de drie beste manieren voor veel geld verdienen, is het nuttig om over de basis te spreken. De basis tot veel geld verdienen kan ik het best illustreren aan de hand van het ESBI-concept van Robert Kiyosaki. Hij is de bekende auteur van ‘Rich Dad, Poor Dad’. Een van de beste boeken om te begrijpen hoe geld voor jou kan werken.

Ik heb het boek gelezen tijdens het afronden van de universiteit. Na het volgen van HBO en universiteit had ik bagage meegekregen om te functioneren binnen loondienst. En aangezien ik economische studies volgde, en mijn vader ondernemer is, begreep ik ook zaken omtrent ondernemen.

Maar nergens leerde ik hoe je geld voor je kan laten werken. Dit behoort niet tot het curriculum. En mijn vader mag dan wel ondernemer zijn, maar ook heeft beperkte kennis over ‘geld beleggen’.

Hoe dan ook: het boek van Robert Kiyosaki leerde mij dit wel. Een van de leerpunten is het ESBI-concept. Dit is van grote waarde als je opzoek bent naar manieren voor veel geld verdienen. Zo ziet het concept eruit:

hoe-veel-geld-verdienenESBI-concept van Cashflow Quadrant, door Robert Kiyosaki.

Wil je veel geld verdienen? Zorg dan dat je aan de rechterkant van het quadrant komt. Voorkom dat je tijd inruilt voor geld. Laat geld en mensen voor jou werken (op een goede, duurzame manier).

Dit zijn de drie beste manieren voor veel geld verdienen waarbij je eindigt aan de rechterkant.

Beste manieren veel geld verdienen 1. Beleggen

Beleggen behoort tot de beste manieren voor veel geld verdienen. Dan spreken we niet over gokken of speculatie, maar over lange termijn beleggen. Dit betekent dat we geld investeren in unieke, winstgevende bedrijven met een gunstige aandelenprijs. Ook vastgoed is een goede lange termijn investering. Dit vereist enige mate van kennis, al is dat voor ieder te leren. De moeilijkheidsgraad bij beleggen ligt in het hebben van geduld en het beheersen van emoties. Immers, beleggen kent ook risico’s tot geld verlies (net als ondernemen dat kent).

Hoe meer tijd je hebt, hoe eenvoudiger het wordt. Er bestaan zelfs manieren om te beleggen met weinig risico. In dit geval neemt de kans op geld verlies af. Anderzijds duurt het langer alvorens je veel geld zal verdienen.

Ieder die meer dan 20 jaar de tijd heeft, zou 100% moeten beginnen aan lange termijn beleggen. Met geld dat gemist kan worden. Het is dé beste financiële keuze die gemaakt kan worden. En het is een van de beste manieren voor veel geld verdienen (voor wie dat wilt).

Meer weten? Lees hier alles over hoe het beste beleggen op dit moment.

Nadelen aan beleggen voor veel geld verdienen:

  1. Het ingelegde kapitaal loopt risico
  2. Kennis en geduld zijn noodzakelijk

Voordelen:

  1. Je laat geld voor je werken (kan passief zijn)
  2. Iedereen kan het, mits je er de tijd en kennis voor hebt

commissievrij-aandelen-kopen

Hoeveel geld kan ik verdienen met beleggen?

Beleggen als beste manier voor veel geld verdienen is afhankelijk van de strategie. Letterlijk iedereen kan beginnen met laag-risico beleggen op de lange termijn. Dit kan door het aanleggen van een mix aan obligatie- en aandelenfondsen. Dit noemen ze een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Vermogensbeheerders doen exact hetzelfde, maar dit kan je dus ook zelf. Het is een kwestie van durven. En je durft meer wanneer je goed kan inschatten wat de risico’s zijn.   

Om een start te maken kan je mijn gratis boek ETF beleggen downloaden. Het heeft al duizenden mensen geholpen met het oprichten van een eigen beleggingsportefeuille met veel risicospreiding.

Zo’n beleggingsportefeuille is geschikt voor passief beleggen. Het beslaat 30 minuten per maand om de beleggingen te beheren. Het “nadeel” hieraan is dat het rendement lager ligt. Denk aan 6 – 9% per jaar.

Wil je echt veel geld verdienen? Dan is een hoger rendement benodigd. Dat is alleen haalbaar door het investeren in individuele aandelen (of vastgoed/crypto).

’s Wereld beste beleggers halen gemiddeld 20% rendement per jaar. In sommige perioden is dat 25%, en in anderen 15%. Stel dat je met kennis en inspanning een gemiddelde van 13% kan behalen. Dit is relatief hoog, maar het is beslist haalbaar.

Een maandelijkse inleg van €500 bij 13% rendement groeit in 30 jaar uit naar €1.236.837 (excl. belasting). Na 40 jaar is dat €3.447.143. En als we geen inflatie meerekenen, is dit bedrag véél hoger. 

De berekening vind je hieronder. Let wel dat beleggen geen rechte lijn is. Dit gaat met pieken en dalen. Maar op de lange termijn zorgt het gemiddelde rendement voor exponentiele groei. Oftewel: de beste manier voor veel geld verdienen. 

beste-veel-geld-verdienenBron: Happy Investors. Rekentool is gratis te downloaden via menu > gratis training beleggen.

Beste manieren veel geld verdienen 2. Ondernemen

Naast beleggen is ondernemen een van de beste manieren voor veel geld verdienen. Zij gaan tevens hand-in-hand. Als ondernemer word je beter in beleggen, en vice versa. Ondernemen is in de basis wel een stuk zwaarder dan beleggen. Zonder hier te diep op in te gaan kan ik je vanuit ervaring verzekeren: ondernemen is zwaarder dan je denkt.

Ben je bereidt om 100% eigenaarschap te nemen en lange werkweken te maken? In de basis kan je dan veel geld verdienen met ondernemen. Naast deze mentaliteit heb je ook bepaalde skills nodig. Marketing, financiën, en strategisch denken behoren tot de basis. Het is nodig om te begrijpen hoe en hoeveel cashflow en winst je kan genereren.

Klinkt dit moeilijk?

Mijn tip: begin klein en groei in het ondernemerschap. Zo kan je een side hustle starten naast een fulltime job. Kijk naar wat je passie is. Iets waar je laaiend enthousiast over bent en kennis over beschikt. Stort je hier 100% op en blijf doorgaan. Blijf daarnaast continue leren. Dag in, dag uit. Jaar in, jaar uit.

Let wel dat er verschil is tussen ZZP en ondernemen. Een ondernemer bouwt aan een schaalbare business die kan groeien zonder er meer eigen tijd in te stoppen.

Kijk hiervoor naar het ESBI-quadrant. Streef ernaar om een “Business Owner” te worden (de B van “ESBI”). Een Business Owner heeft een systeem dat voor zich werkt. Meestal is dit met personeel, maar het kunnen ook geautomatiseerde processen zijn.

Wat betreft een online business bestaat er veel gratis materiaal om te leren hoe dit werkt. Zo kan je hier Gratis E-Boeken over online ondernemen downloaden.

ipo-beleggen

Beste manieren veel geld verdienen 3. Expert

De derde beste manier voor veel geld verdienen is het worden van een expert. Dit betekent jarenlange en volledige focus op één domein. Staar je daarbij niet blind op welke functies / beroepen het meeste geld verdienen. Als expert kan je in ieder domein veel geld verdienen. Het is belangrijker om iets te doen waar je plezier aan beleeft. Anders ruil je tijd in voor geld, zonder te genieten van het leven. Dat is een beperkt leven.

Als expert verdien je veel geld. In loondienst kan je denken aan bruto €80.000 – €120.00 per jaar. Dit is te verdienen bij grote bedrijven met meerdere beroepen: Sales Manager, Project Manager, IT-deskundige of leidinggevende. Ook in de productie met 5-ploegentoeslag kan verrassend veel geld worden verdiend.

Natuurlijk: dit krijg je alleen indien je het waard bent. En niet eens zo zeer inhoudelijk, maar vooral qua ervaring. Een Sales Manager met 20 jaar ervaring hoeft niet de meest intelligente persoon zijn, maar hij/zij kent wel alle kneepjes van het vak.

Als expert kan werken in loondienst aangenaam zijn. De zekerheid van inkomen is fijn. Mocht je iets meer ondernemend zijn ingesteld, dan kan er extra geld worden verdient als ZZP’er.

Het nadeel is dat je tijd blijft inruilen voor geld. Stoppen met werken betekent geen inkomsten meer. Een expert verdient veel geld, maar bevindt zich aan de linkerkant van het ESBI-quadrant. Derhalve is het financieel verstandig om naar de rechterkant toe te bewegen. Dit kan door het opstarten van een eigen bureau (bv. salesbureau met personeel), of makkelijker: begin met beleggen.   

Om jezelf los te maken van ‘tijd = geld’, is het belangrijk te leren denken in termen van ‘geld = meer geld’.

Welke aanvullingen heb jij op deze 3 beste manieren voor veel geld verdienen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Reacties
Categorieën