Beleggen in disruptieve aandelen: deze aandelen mag je niet missen
Beleggen in disruptieve aandelen: deze aandelen mag je niet missen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
05/02/2020
7 min

Beleggen in disruptieve aandelen: deze aandelen mag je niet missen

05/02/2020
7 min

Beste Happy Investor, in dit artikel gaan we het hebben over een aantal zeer interessante disruptieve aandelen waarvan ik al enkele jaren de koersen en financiële gegevens van volg. De toevoeging van een disruptief aandeel aan je portefeuille kan leiden tot enorme koerswinsten. Het is echter wel zo dat deze aandelen typisch meer risico bevatten. In principe zijn deze aandelen vaak te categoriseren als groeiaandelen. Hier kom ik zo op terug. In dit artikel zal ik je eerst kort en krachtig uitleggen waarom je in een disruptief aandeel zou willen investeren. Daarna zal ik de drie interessante disruptieve aandelen met je doornemen.

PS: als jij na het lezen van dit artikel nog een ander (mogelijk) disruptief aandeel weet, deel deze dan me ons via de reactie van hieronder. Zo helpen we elkaar naar financiële vrijheid.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Waarom beleggen in disruptieve aandelen?

In een eerder artikel heb ik al uitgebreid uitgelegd wat disruptieve innovatie behelst. In essentie gaat het om een innovatie die de huidige markt “disputeert”, oftewel verstoort. Vaak is dit met een radicaal ander verdienmodel, zoals een unieke, nieuwe technologie, een nieuwe manier van zakendoen en/of radicaal andere product- of service-voordelen voor de bestaande markt.

Je zou moeten willen beleggen in disruptieve aandelen omdat je daarmee investeert in de toekomstige winnaars van de economie. Bekende namen die zijn begonnen als disruptief aandeel zijn onder meer Amazon (nieuwe manier van verkopen, namelijk online), Apple (nieuwe producten/technologie), Google (Alphabet) en Facebook (online community). Ook Netflix is een bedrijf die destijds disruptieve technologie heeft toegepast bij de verschuiving van fysieke filmverhuur naar een lidmaatschap voor online films & series kijken.

Als je in de beginjaren had geïnvesteerd in de disruptieve bedrijven van hierboven, dan had je rendementen van +10.000% gehaald. En bij sommige zelfs +40.000%. Dit is gelijk aan x100 tot zelfs x400. Bijvoorbeeld: als jij €10.000 had geïnvesteerd in Apple 2004, dan had je in 2019 een vermogen van €10.000 x 100 = €1.000.000. En als je voor 2004 had geïnvesteerd had je dus enkele miljoenen met een investering van slechts 10.000 euro en vele jaren geduld.

beleggen in disruptieve technologie aandelen

Beleggen in disruptieve aandelen wordt alleen maar interessanter

Natuurlijk is het lastig om de nieuwe Apple, Microsoft of Netflix te vinden. Maar ik kan je wel iets verzekeren omtrent beleggen in de zeer risicovolle disruptieve aandelen. En dat is dat deze alleen maar sneller en meer rendement gaan opleveren. Er komen steeds meer mensen op de wereld. Er komen steeds meer en meer beleggers. Zo is de toename van beleggers gigantisch, omdat beleggen steeds meer toegankelijk wordt. Tevens worden mensen meer welvarend, met name door de vergrijzing. Omdat mensen steeds ouder worden, hebben zij meer tijd om vermogen op te bouwen. En wie meer tijd heeft, kan ook meer risico nemen bij beleggen. Daar komt nog eens bij dat de technologie ook alsmaar blijft versnellen en dankzij globalisering binnen enkele maanden tot wel miljarden mensen kan bereiken.

Samengevat: door bevolkingstoename, vergrijzing, snellere technologische ontwikkelingen en globalisering komt er steeds meer geld binnen de aandelenmarkt. Dit leidt tot explosieve groei in aandelen, en dit geldt al helemaal voor de toekomstige groeibriljanten met disruptieve innovatie.

Maar zo’n disruptief aandeel vinden vergt heel veel kennis en heel veel onderzoek. Daarom heb ik mogelijk iets interessants voor jou: een unieke kans dankzij een samenwerking.

Voorbeelden van disruptieve aandelen met hoog groeipotentieel

Zoals eerder uitgelegd in het artikel over beleggen in groeiaandelen, kan je enorme rendementen behalen door er vroeg bij te zijn. Via de Insider Community van hierboven, wordt het mogelijk om heel vroeg te beleggen in disruptieve groeiaandelen. Vanwege de samenwerking mag ik geen disruptieve aandelen met jou delen die binnen de community worden genoemd. Wel kan ik je drie voorbeelden geven van disruptieve aandelen die ik al enkele jaren volg en al gigantische rendementen hebben behaald.

Note: besef goed dat beleggen in disruptieve aandelen enorm risicovol is. Als het bedrijf haar potentie niet waarmaakt, zal de koers imploderen en ben je hoogstwaarschijnlijk al je geld kwijt. Denk daarom goed na alvorens je ergens investeert. Dat is dan ook de enorme meerwaarde van zo’n community als die van Insider (zie link hierboven). Daarbij is enorm veel research gedaan door een groep van beleggingsexperts om het risico te minimaliseren.

goedkoop-aandelen-beleggen

Disruptief aandeel 1: The Trade Desk

beleggen in disruptieve technologie aandelen

The Trade Desk (TTD) is mogelijk een zeer interessant disruptief aandeel om in te beleggen. Heel simpel gezegd is TTD een bedrijf die een softwareplatform heeft waarop bedrijven digitale advertenties toepassen om datagestuurde digitale advertentiecampagnes te initiëren. Komt dit je bekend voor? Dat zou goed kunnen, want een van de eerste bedrijven die hiermee is begonnen is Google (Alphabet). Google maakte datagestuurde digitale advertenties mogelijk via hun Adsense programma. Een ander voorbeeld is Facebook, die dankzij de vele privacy gegevens advertenties op maat kan tonen aan jou. Uiteraard zijn advertenties op maat veel beter dan random advertenties.

Het unieke aan The Trade Desk is dat zij zich vooral richten op datagestuurde digitale advertenties op de televisie en radio. Weinig andere bedrijven hebben een dergelijk softwareplatform voor dit soort advertenties. Hedendaags is de televisie echter nog steeds het meest gebruikte mediakanaal voor advertenties, en dus zit daar het meeste geld (vele miljarden). En wat denk je als Netflix straks over wilt gaan tot datagestuurde advertenties, en hierbij kiezen voor The Trade Desk? Niet voor niets is het aandeel vanaf 2016 tot en met 2020 al gestegen met 1000%.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Disruptief aandeel 2: Alteryx

beleggen in disruptieve technologie aandelen

Een andere interessante optie bij beleggen in disruptieve aandelen is Alteryx. Alteryx is wederom een softwarebedrijf. Zij hebben een platform waarop bedrijven haar complexe datagegevens kunnen omzetten tot eenvoudig te begrijpen analyses. In feite zou iedere gebruiker, dus bijvoorbeeld een sales persoon zonder IT-achtergrond, het programma moeten kunnen gebruiken tot het snel en eenvoudig maken van data analyses. Het unieke aan Alteryx is dat haar platform allesomvattend is. Het is een alles-in-een oplossing voor bedrijven die haar database willen analyseren. Tot op heden staat Alteryx op +580% rendement vanaf de IPO (Initial Public Offering).

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Disruptief aandeel 3: Okta

beleggen in disruptieve technologie aandelen

Tot slot hebben we Okta. Dit bedrijf is inmiddels al gegroeid tot een waarde van 18 miljard, en daarmee niet heel klein meer. Okta is een softwarebedrijf die zich specialiseert in gebruikersauthenticatie. Concreet betekent dit persoonlijke beveiliging van medewerkers tot privacy gevoelige bedrijfsbestanden. Okta is inmiddels de standaard voor gebruikersidentificatie. Dus met andere woorden: het inloggen van medewerkers tot beschermde bestanden. Denk hierbij aan bedrijfscontracten, klantencontracten, et cetera. Wat dit bedrijf heel goed doet is de vele integraties met andere applicaties zoals Microsoft, AWS (van Amazon), ServiceNow, Salesforce en Slack (tevens een groeibedrijf). Tot op heden staat Okta op +500% rendement vanaf de IPO.

Een paar laatste woorden

Top dat je dit gehele artikel hebt gelezen! Ik hoop dat je er veel van hebt kunnen leren. Voor meer van dit soort artikels kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Dagelijks schrijf ik over het bereiken van financiële onafhankelijkheid, met onderwerpen zoals geld verdienen en -besparen, beleggen, investeren, en ook over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Begin jij samen met ons de reis naar financiële onafhankelijkheid?

Aangezien ik over beleggen schrijf is er een wettelijke verplichte disclaimer: Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Er kunnen geen rechten worden verleend aan dit artikel. Mocht je nu nog meer advies willen, neem dan contact op met een beleggingsadviseur voor persoonlijk advies op maat.

Reacties
Categorieën