Geld voor je laten werken: krijg meer controle over je leven
Geld voor je laten werken: krijg meer controle over je leven
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
08/21/2020
10 min

Geld voor je laten werken: krijg meer controle over je leven

08/21/2020
10 min

Beste Happy Investor, als je vaker mijn artikels leest weet je dat ik beslist fanatiek ben over geld voor je laten werken. Het is namelijk de beste manier om echt controle te krijgen over je financiële vrijheid. Ja, het klopt dat geld niet alles is. Sterker nog, geld is niks meer dan een middel. Maar besef dat in de realiteit geld een controlerend middel is. Of jij controleert het geld en krijgt daarmee financiële vrijheid, ofwel het geld heeft jou in haar macht en kan leiden tot vele limitaties. Want zeg nu zelf: doe jij alles wat je zou willen doen in het leven? Heb jij alles wat je wilt? Ervaar je echt de vrijheid die je zou willen hebben?

In dit perspectief is het bereiken van financiële vrijheid wel degelijk een van de drie fundamentele zaken die leiden tot gelukkig zijn. In dit artikel help je begrijpen hoe je geld voor je laat werken, zodat je meer controle over je leven gaat krijgen.

Inhoudsopgave:

Waarom geld voor je laten werken leidt tot meer controle over je leven
Hoe kan ik geld voor mij laten werken?
De beste manier om geld voor je te laten werken
Wat kan je doen bij geld voor je laten werken
Conclusie over geld voor je laten werken voor meer controle over je leven

Waarom geld voor je laten werken leidt tot meer controle over je leven

hoe geld voor je laten werken

Wat ik echt totaal niet kan begrijpen, is dat nog steeds het grootste gedeelte van werknemers ongelukkig is met zijn of haar baan. Hiervoor zijn talloze redenen: een klote baas, kansloze en vervelende collega’s, geen voldoening, waardeloze taken, en ga zo maar door. Wat ik niet begrijp is dat als je het niet naar je zin hebt, waarom blijf je er dan werken?

Grote kans dat het antwoord draait om geld. Je hebt geld nodig om te leven. Met andere woorden: je bent een loonslaaf die zichzelf 40 uur per week bloot stelt aan ongelukkig zijn. Nu hoop ik dat dit voor jou wel mee valt. Maar zo niet, wat zijn dan je opties? Allereerst kan je opzoek gaan naar een leukere baan. Immers, zolang je er plezier uit haalt is er niks mis met werken. In loondienst zal je niet rijk worden of eerder stoppen met werken. Maar je hebt het in ieder geval naar je zin en kan zo voldoening aan het leven geven.

Een andere keuze die je hebt is geld voor je laten werken, in plaats van andersom. Het allergrootste voordeel aan geld voor je laten werken is dat je erdoor rijker wordt zonder hier harder voor te hoeven werken. Sterker nog, zelf laat ik geld voor mij werken en zou ik in principe kunnen stoppen met werken (als ik dat wil). Dit komt doordat ik financieel onafhankelijk ben.

Begrijp dat geld voor je laten werken leidt tot meer controle over je leven. Het resultaat hiervan is namelijk dat je geld binnenkrijgt zonder hiervoor zelf grote inspanning te leveren. En nee, dit klinkt niet te mooi om waar te zijn. Hoe denk je anders dat de rijken zo rijk worden, zijn en blijven?

Hoe de rijken steeds rijker en machtiger worden, en wat jij daarvan kan leren

Zelf ben ik van mening dat rijk worden niet een opzichzelfstaande oplossing is tot een gelukkiger leven. Wel kan het een belangrijk onderdeel zijn, zolang je controle hebt over het geld en het niet in de plek laat komen van belangrijkere zaken zoals vrijheid, voldoening en familie.

Of je nu goed of slecht denkt over rijke mensen, er is een cruciale les die je van hen kan leren wanneer het aankomt op geld voor je laten werken. Rijke mensen worden namelijk steeds rijker en machtiger doordat zij geld voor hun laten werken. In principe doen ze niks anders. In het ene jaar hebben zij 1 miljoen, en het jaar daarop is dit 1,1 miljoen. Of misschien wel hoger. En dat bedrag blijft alsmaar toenemen. Dus hoe doen ze dat? De reden hiervoor is omdat zij een bepaalde geld mindset hanteren. En cruciaal tot deze geld mindset is dat je geld voor je laat werken. Immers, geld kan 24/7 werken en gaat dus non-stop door. Het wordt niet moe, het klaagt niet en heeft geen eten nodig. Dit is bij mensen wel anders. Maar waarom zou je dit überhaupt willen doen, want rijke mensen zijn toch vaak ongelukkig?

Een persoonlijke mening over het middel geld in relatie tot het leven

Als ik naar mijzelf kijk ambieer ik niet zozeer een financieel rijk leven. Ik hoef geen dure auto’s of een overdreven groot huis. Wel wil ik genoeg financiële middelen op mijn bankrekening hebben staan, zodat ik dit geld voor mij kan laten werken. Dit geld genereert namelijk rendement. Rendement waar je van kan leven. Dit betekent dus dat je dankzij geld ook vrijheid kan kopen. En vrijheid is veel meer waardevol dan iedere vorm van materialisme. Aan het einde van je leven zijn het niet de dure auto’s die voldoening geven. Het is de vervulling van je passie, de diepgaande gesprekken met betekenisvolle relaties, en het genieten van de kleine dingen die echte waarde aan het leven geven.

Om je leven te verrijken zal je geld voor jou moeten laten werken, opdat het meer vrijheid creëert. Hiervoor zal je moeten leren hoe je de financiën op orde kan brengen om te kunnen leven van het rendement. Immers, geld voor je laten werken betekent dat je het moet investeren. En investeren in de breedste zin van het woord betekent dat er risico’s aan zijn verbonden. Denk hierbij aan het risico dat je (een deel) van je geld verliest. Juist daarom is het noodzaak dat je leert hoe je risico’s kan beheersen terwijl je het rendement verhoogt. Dit is nu precies wat de rijken doen.

vastgoed beleggen met weinig geld

Hoe kan ik geld voor mij laten werken?

hoe kan ik geld voor mij laten werken

Er zijn verschillende manieren om geld voor je te laten werken. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor waar je goed in bent en wat je leukt vindt. Door te specialiseren zal je succesvol worden, zoals dat ook het geval is bij sport, werk en relaties. In principe zijn er twee fundamentele manieren om geld voor je te laten werken:

  1. Geld gebruiken om schulden af te lossen, zodat je vaste lasten afnemen
  2. Geld investeren in assets, zodat jouw inkomen toeneemt

Deze twee fundamentele manieren van geld voor je laten werken kan je weer verder opsplitsen. Belangrijk is echter dat je goed begrijpt waarom zoveel mensen erin falen om geld voor hen te laten werken. Te veel mensen kiezen namelijk voor optie 1. Zij denken dat het de beste keuze is om je schulden, zoals een hypotheek met 3% rente, af te lossen. Vervolgens hoeven zij minder te betalen, en kunnen zij iedere maand meer spaargeld opbouwen. Het probleem hierbij is echter dat de spaarrente veel lager is dan de inflatie, waardoor je in feite ieder jaar armer wordt. Daarom is optie 1 niet de beste keuze. Optie 2 daarentegen is de beste keuze, waarbij het doel moet zijn om hoger rendement dan spaargeld, de inflatie en je hypotheekrente te genereren.

Waarom geld investeren beter is dan schulden aflossen

Laat ik bovenstaande met een klein voorbeeldje uitleggen. Stel dat je hypotheekrente 3% is. We laten even achterwegen dat je de hypotheekrente kan aftrekken van je loon, wat belastingtechnisch een extra voordeel is om je hypotheek niet af te lossen. En stel dat je geld kan investeren tegen 8% rendement.

In dit voorbeeld hebben wij 10.000 euro. Als wij voor 10.000 euro hypotheek aflossen, hebben wij in principe 3% rendement. Immers, we hoeven ieder jaar 3% minder rente te betalen over 10.000 euro. Deze keuze levert ons in feite 300 euro per jaar op (dit merk je aan de paar tientjes lagere hypotheek). Let op dat de inflatie 2% is, waardoor je in principe maar 100 euro over laat (2% over 10.000 euro). Dit laatste noemen we het reëel rendement (rendement – inflatie).

Het alternatief is om 10.000 euro te investeren tegen de 8% rendement. In dit geval geneert dit ieder jaar 800 euro extra inkomen op. Dit is dus 500 euro meer dan in het geval je de hypotheek had afgelost. Met de inflatiecorrectie is het reëel rendement 600 euro per jaar. Met andere woorden: tussen investeren of hypotheek aflossen is het investeren van je geld beduidend een betere keuze.

Er is wel een nadeel aan investeren, namelijk het risico. Bij beleggen loop je risico. Desalniettemin zijn er slimme manieren tot geld beleggen met weinig risico. Een voorbeeld hiervan zijn vastgoedfondsen die tot 8,5% rendement per jaar leveren. Zo vind je via deze vastgoedfonds vergelijker de beste keuzes.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

De beste manier om geld voor je te laten werken

De beste manier is dus het investeren van geld in ruil voor hoger rendement. Alleen op die manier kan je geld echt voor je laten werken. Je kan vermogen opbouwen zonder dat jij hier hard voor hoeft te werken. Hierboven gaf ik al wel aan dat er beleggingsrisico’s zijn. Dit betekent dat je bij slechte keuzes ook geld kan verliezen.

Maar maak je geen zorgen. Het is mogelijk om te beleggen waarbij je het risico kan beheersen en toch ieder jaar je vermogen te laten groeien. Immers, hoe denk je anders dat de rijken alsmaar rijker worden. Dat is niet voor een reden. Zo heeft de aandelenmarkt over de afgelopen 100 jaar een jaarlijks rendement van 8% opgeleverd. En in de laatste 10 jaar was dit zelfs 12%. Dat zijn indrukwekkende cijfers. Je moet alleen wel weten hoe je het geld voor je kan laten werken.

Mijn advies: kies voor een mentor beleggen of volg een goede online cursus beginnen met beleggen. Waarom zou je het wiel zelf opnieuw willen uitvinden? Leer van degene die je voor zijn gegaan, waardoor jij een veel betere start kan maken en de kans tot geldverlies aanzienlijk verlaagt.

goedkoop-aandelen-beleggen

Wat kan je doen bij geld voor je laten werken: begin met een investering in jezelf

geld voor je laten werken ideeen

Heel positief is dat je geld voor je laten werken kan leren. Het is een apart vakgebied, maar je leert het niet op school. Dat laatste is wel opvallend. De maatschappij leert je van alles, behalve over hoe je slim met geld kan omgaan. Op jonge leeftijd had ik dit al snel door. Zo ben ik op mijn 23ste al begonnen met beleggen. Op mijn 28ste had ik al een netto vermogen van boven de 100.000 euro, en verdiende ik zo’n 4.500 euro netto per maand. Dit was exclusief het rendement, wat er eigenlijk nog bij opgeteld kan worden. En op mijn 35ste ben ik al financieel onafhankelijk. Ik principe zou ik dan al met pensioen kunnen gaan. Al is dat niet waar ik voor kies, omdat het simpelweg te saai is.

Wat wel belangrijk is: dankzij financiële onafhankelijkheid krijg je veel meer controle over je leven. Je komt in de luxe positie waarin je in principe niet meer hoeft te werken voor geld. Je kan nog steeds werken, maar dan echt en alleen voor hetgeen je werkelijk gepassioneerd bent.

Maar wat heb jij aan dit persoonlijke verhaal?

Zoals iedereen heb ook ik een persoonlijke missie. En dat is om anderen te helpen hoe je financieel onafhankelijk kan worden. Hoe je dus zo optimaal mogelijk geld voor je laat werken. Zo heb ik de een community opgericht waarop je meer dan 70 uur aan lesmateriaal vindt. Ook vind je er kant-en-klare strategieën voor rijk worden en hoe je succesvol kan beleggen met hoog rendement. Maar het allerbelangrijkste is dat ieder community lid onbeperkte 1-on-1 coaching krijgt. Net zolang tot dit nodig is. Immers, het doel is om je te helpen financieel onafhankelijk te worden en dat is een lange termijn traject waarbij goede, kwalitatieve coaching onontbeerlijk is!

Wil je meer weten? Klik dan op deze link met meer informatie over de Happy Investors Community.

Moet ik veel kennis hebben om te weten hoe ik geld voor mij laat werken?

Je hoeft geen hoog opleidingsniveau te hebben om te leren hoe je geld voor je laat werken. Wel is het zo dat het echt een vak apart is. Het is niet iets wat je op school leert. Maar dat is nu juist het goede nieuws. Iedereen kan het leren, zolang je maar gemotiveerd bent. Zo vind je op de Happy Investors Community gespecialiseerde trainingen waarbij je stap voor stap leert hoe je geld voor jou laat werken. Zo is er een complete online cursus geld verdienen, en ook complete cursussen over beleggen. Denk hierbij aan beginnen met beleggen, beleggen in ETFs, vastgoed tot aan gevorderd beleggen voor hoog rendement.

In principe vergt het geen hogere wiskunde om te begrijpen hoe dit alles werkt. Het enige wat je moet doen is aandachtig de trainingen volgen, en daarna in praktijk aan de slag gaan. Via de community kan je sparren met anderen die ook hun geld voor zich laten werken. En bovendien kan je zoveel coaching krijgen als nodig. Dankzij deze unieke combinatie zal je 100% gegarandeerd leren hoe je geld voor je kan laten werken

Conclusie over geld voor je laten werken voor meer controle over je leven

Op dit moment heb je een belangrijke keuze te maken. Kies je voor vrijheid, of blijf je accepteren dat geld voor een deel jouw leven controleert? Mijn advies: leer hoe je geld voor je laat werken, en krijg meer controle en vrijheid. Want beeld het je eens in. Wat zou jij doen als je niet meer (fulltime) hoeft te werken? Welke passie zou je najagen? Met welke mensen zou je vaker leuke dingen willen doen? Welke ervaringen en belevenissen zou je willen meemaken?

Wanneer geld geen limiterende factor meer is, heb je pas echt controle en vrijheid over de invulling van je eigen leven. Laat je niet langer limiteren, en leer hoe je geld voor je laat werken. Het is een van de beste investeringen in jezelf.

Reacties
Categorieën