Mentor beleggen? Goed mentorschap geeft je hoger rendement
Mentor beleggen? Goed mentorschap geeft je hoger rendement
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
07/25/2020
5 min

Mentor beleggen? Goed mentorschap geeft je hoger rendement

07/25/2020
5 min

Beste Happy Investor, toen ik al op jonge leeftijd begon had ik wel een goede mentor beleggen kunnen gebruiken. Na het lezen van boeken van legendarische beleggingsexperts als Warren Buffet, dacht ik het vermogen te hebben flink wat geld te verdienen dankzij beleggen. En in feite heb ik dat ook gedaan. Maar het had meer kunnen zijn. Veel meer. Want je ziet, zeker als jij gaat beginnen met beleggen, dan zal je ook vele fouten gaan maken. Het doel bij beginnen met beleggen is om te voorkomen dat je te veel dure fouten maakt, en ervoor te zorgen dat je grote successen boekt. Goed mentorschap bij beleggen kan je hierbij een enorme boost geven, opdat jij kan leren van de vele jaren ervaring die hij of zij heeft opgedaan.

Ook gaat mentorschap bij beleggen een stapje verder dan een online cursus beginnen met beleggen. Bij mentorschap krijg je namelijk ook de benodigde begeleiding. Denk hierbij aan onbeperkte coaching. Klinkt dit als interessant? Lees dan zeker verder…

Waarom een mentor beleggen?

mentorschap beleggen

Beleggen is een vak apart. Wie het goed doet, kan interessante rendementen boeken en daarmee structureel meer inkomen genereren. Maar het grote nadeel aan beleggen is dat het ook vele beleggingsrisico’s met zich mee brengt. Dit is de reden waarom er veel particuliere beleggers zijn die (veel) geld verliezen. Simpelweg omdat zij zich niet goed hebben verdiept in de vele risico’s, en hoe je hiermee kan omgaan. Een goede mentor voor beleggen helpt je daarom begrijpen hoe je met dergelijke risico’s kan omgaan. Ervaring speelt hierbij een cruciale rol. De wereld van beleggen staat namelijk nooit stil. Geen crisis is hetzelfde, en er zijn continue nieuwe ontwikkelingen. Denk hierbij aan veranderingen in wetgeving, in toezicht op technologie bedrijven, in klimaatmaatregelen, enzovoorts.

Weet jij hoe je moet acteren op al deze ontwikkelingen, om daar je voordeel uit te halen en positief rendement te realiseren? En belangrijker, weet jij hoe je zoveel mogelijk risico kan voorkomen?

Een mentor beleggen helpt jou om de kans tot winst te verhogen, en de kans tot verlies juist te verlagen. Dit laatste is misschien nog wel belangrijker, omdat niemand erop zit te wachten om geld te verliezen.

Een nieuwe ontwikkeling rondom mentorschap bij beleggen is het online platform van Happy Investors Community. Leden krijgen online toegang tot meer dan 70 uur aan trainingsmateriaal om te leren hoe je hoger rendement haalt bij beleggen, en je verlieskans te verlagen. Ook krijg je onbeperkte coaching binnen de community, voor al jouw vragen tot beleggen. Tot slot, omdat het om een online platform gaat zijn de kosten aanzienlijk veel lager waardoor je heel voordelig een eigen mentor beleggen kan krijgen.

Meer weten? Bekijk eens deze link met meer informatie over Happy Investors Community.

Hoe werkt mentorschap bij beleggen?

Allereerst dienen we te beginnen dat we een mentor beleggen niet verwarren met officieel beleggingsadviseur. Een beleggingsadviseur rekent namelijk hoge kosten voor het uitbrengen van specifiek en persoonlijk beleggingsadvies op maat. Maar mentorschap bij beleggen is iets anders. Allereerst veel meer voordelig, maar het is vooral bedoelt om jou te leren hoe je beter kan beleggen. Om je te helpen begrijpen hoe beleggen werkt, en zodoende streven naar een hoger rendement. En niet geheel belangrijk, trachten verlies te voorkomen.

Bij mentorschap tot beleggen ontvang je dus niet zo zeer concrete koop- en verkoop tips. Immers, dergelijk advies kan alleen gebeuren op basis van jou persoonlijke financiële situatie en mate tot risico-aversie. Bij mentorschap tot beleggen word je wel aangeleerd hoe je kan leren beleggen als een gevorderde. Het gaat dus vooral om een stuk educatie en richting, opdat jij jezelf kan ontwikkelen en derhalve zelfstandige keuzes kan maken om je winstkans bij beleggen te verhogen.

Zelf heb ik al vele jaren ervaring met beleggen. Daarbij heb ik grote fouten mogen maken, die ook behoorlijk wat geld hebben gekost (in de tienduizenden). Echter heb ik ook grote succesmomenten mogen meemaken, zoals investeringen in vele groeiaandelen die hebben geleidt tot 300% en hoger rendement. Maar vergis je niet, het zijn juist de fouten waar je het meeste van leert. Die doen namelijk heel erg pijn (kan ik je verzekeren 😉). De kracht van mentorschap bij beleggen is dat een mentor jou kan behoeden voor het maken van dezelfde fouten.

Alleen al het behoeden van dezelfde fouten, kan je tot wel tienduizenden euro’s aan potentieel verlies besparen. En alleen daarom al is een goede mentor beleggen de investering meer dan waard.

Wil je leren van mijn vele jaren ervaring? Neem dan een kijkje op de Happy Investors Community, en leer hoe je duurzaam rijker kan worden op de lange termijn.

Mijn persoonlijke voorkeur voor mentorschap tot financieel onafhankelijk worden

mentor bij beleggen

Als je het aan mij vraagt, doe je beleggen met een doel. Vrijwel altijd is het doel om meer geld te krijgen. Beleggen is daarvoor uiterst geschikt, omdat het een passief inkomen is waarbij je geld voor jou kan laten werken. Uiteraard geldt dat hoe meer passief je wilt beleggen, zoals bij investeren in vastgoedfondsen, dat je rendement ook lager wordt. Kies je ervoor om zelf te beginnen met beleggen, dan kan je het rendement laten toenemen mits je goede investeringen doet. Tot slot zou het goed zijn als je ook begint met beleggen omdat je het leuk vindt. Hoe meer plezier je eraan beleefd, hoe hoger je kans tot succes zal zijn. Immers, waar je plezier aan beleefd zal je stimuleren om je meer te verdiepen in kennisvergaring tot beleggen. Juist in deze situatie kan mentorschap jou een enorme boost geven!

Al op jonge leeftijd ben ik gestart met beleggen. Mijn primaire reden hiertoe was omdat ik geld voor mij wil laten werken, in plaats van andersom. Het doel hierbij is om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Dit is een staat waarin je niet langer hoeft te werken. Je verdient namelijk genoeg geld om te leven van het rendement van je investeringen. En geloof mij maar, dit klinkt niet te mooi om waar te zijn. En hoe jonger je bent (zelf was ik 23), hoe eerder je financiële onafhankelijkheid kan bereiken. Zo bereik ik dit al op mijn 35ste. In principe zou ik dus op mijn 35ste met pensioen kunnen gaan, mocht ik daarvoor kiezen.

goedkoop-aandelen-beleggen

Tot wel doel leidt financiële onafhankelijkheid?

Het bereiken van financiële onafhankelijkheid heeft in mijn ogen enorme meerwaarde om meer te kunnen genieten van het leven. Daarbij mogen we niet vergeten dat het slechts een ondersteunend middel is. Het werkelijke doel is namelijk het verkrijgen van een gelukkiger leven. Een leven met meer voldoening, comfort en vrijheid.

Deze gehele filosofie is wat ik de Happy Investors Mindset noem. Dit is een mindset waarbij je vandaag tijd, energie en geld investeert, om hier in de toekomst maximaal van te kunnen genieten. Het gaat niet zo zeer om stinkend rijk worden (al is dat mogelijk). Waar het wel om gaat is dat je in een positie komt waarbij je 100% je eigen leven kan invullen. Wil je stoppen met werken? Prima mogelijk. Wil je blijven werken, maar ook af en toe hele grote, lange reizen maken? Ook dat is mogelijk.

Alleen jij kan voor jezelf bepalen wat het ultieme doel is (nooit meer werken, veel reizen, of gewoon veel geld hebben). Waar ik je bij kan helpen als mentor beleggen is om financiële onafhankelijkheid te krijgen. Dit, zodat jij jouw ultieme leven kan realiseren. Als je met mij wilt samenwerken, sluit je dan aan op de Happy Investors Community 😉.

Reacties
Categorieën