Hoe kan ik passief inkomen opbouwen? Ontsnap de 40-urige werkweek!
Hoe kan ik passief inkomen opbouwen? Ontsnap de 40-urige werkweek!
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
12/24/2018
19 min

Hoe kan ik passief inkomen opbouwen? Ontsnap de 40-urige werkweek!

12/24/2018
19 min

Hoe kan ik passief inkomen opbouwen? Deze cruciale vraag is nog steeds relevant voor iedereen die financiële vrijheid nastreeft. In een wereld waar technologie en financiële markten zich snel ontwikkelen, blijft de essentie van passief inkomen hetzelfde: geld creëren zonder dat je er actief voor hoeft te werken. Maar vergeet niet, het is niet eenvoudig. Snel rijk worden is een illusie. In plaats daarvan focust dit artikel zich op het duurzaam opbouwen van passieve inkomstenstromen die, mits correct aangepakt, jarenlang voor een stabiele cashflow kunnen zorgen.

Passieve inkomensideeën zijn cruciaal voor het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Onze cursus biedt inzichten over hoe je dit doel kunt bereiken.

We bespreken eerst wat passief inkomen inhoudt en verkennen daarna verschillende soorten passieve inkomensstromen, met tips voor het opbouwen ervan. We focussen op het genereren van geld met minimale inspanning, maar benadrukken ook dat een goed begin en voortdurende aandacht essentieel zijn.

Inhoudsopgave:

 1. Wat is passief inkomen?
 2. Is passief inkomen echt passief?
 3. Welke ideeën voor passieve inkomstenstromen kan ik opbouwen?
 4. Hoe maak ik passief inkomen?

Wat is passief inkomen?

Passieve inkomstenstromen zijn bronnen die geld verdienen zonder hier veel tijd aan te besteden. Passief betekent in dit verband dat je er niet veel moeite voor hoeft te doen als er eenmaal een passieve inkomstenstroom is opgezet. Dit laatste is echter een cruciaal detail. Want het impliceert dat eerst alles op zijn plaats moet zijn, alvorens een inkomsten genererende stroom passief kan worden. In dit artikel gaan we uitleggen hoe we passief inkomen kunnen opbouwen, om zo meer geld te verdienen. Maar eerst gaan we bespreken wat passief inkomen inhoudt.

De basis van meer geld maken is dat je maandelijks meer geld binnenkrijgt, dan dat je uitgeeft. Het is een heel eenvoudig concept: zorg ervoor dat je elke maand een positieve cashflow hebt. Dit betekent dat je elke maand meer geld binnen moet krijgen dan dat je uitgeeft. Er zijn veel tools die je kunnen helpen met het financieel budgetteren. Een financieel budget is het startpunt, om te begrijpen wat je financiële situatie is en hoeveel extra geld je nodig hebt via passief inkomen. In dit artikel zullen we dit punt echter niet behandelen. Wat relevant is in dit onderwerp is om verschillende manieren te vinden om geld te verdienen. De meesten van ons verdienen geld aan inkomen via werk. Alhoewel het overgrote deel van de bevolking zo haar geld verdient, zijn er grote beperkingen aan geld verdienen via loon. De grootste beperking is dat er fysieke arbeid moet worden geleverd. Hier komen we later op terug.

Inkomen via arbeid en loon heeft een grote beperking: tijd

Een van de grootste beperkingen bij het verdienen van geld is tijd. Zo word je betaald voor je werktijd (behalve van bonussen). Dus laat we zeggen dat je 40 uur per week werkt en 3000 euro per maand verdient voor deze full-time functie. Als je ervoor kiest om 45 in plaats van 40 uur te werken, krijg je vaak niet meteen extra geld (tenzij je krijgt betaald voor overwerken). Bovendien is het niet altijd mogelijk om meer uren te draaien. Dan zou je haast een tweede baantje moeten aannemen. Het meest cruciale om te begrijpen aan de limiterende factor van tijd is dat je wordt betaald naar ieder extra uur dat je arbeid levert. Dat bekent dus: 1 uur werken = 1 uur betaald krijgen.

Ik hoop dat je begrijpt dat dit een grote limitatie is voor als je meer geld wilt verdienen? In dit geval zijn er twee opties. Ten eerste zou je meer uren kunnen werken wanneer je wordt betaald voor het overwerk (op korte termijn). De tweede optie is dat je meer geld per uur gaat verdienen (promotie, verhogen, …). Toch is er een andere manier. De manier van passief inkomen.

Passief inkomen genereert geld buiten de beperking van tijd

Passieve inkomstenideeën zullen geld opleveren zonder dat er veel uren in moeten worden gestopt. Wat is het voordeel hiervan? Het voordeel van passief inkomen is dat het verder gaat dan de beperking van tijd. Je kan geld verdienen tijdens je ontbijt. Je kan geld verdienen terwijl je slaapt. Je kan zelfs extra geld verdienen terwijl je werkt tijdens je fulltime baan! Dat, mijn vriend, is de schoonheid van een passief inkomen. Het genereert geld voor ons zonder er echt fysiek aan te hoeven werken op dat specifieke moment. Dus zonder er echt focus en energie op te hoeven leggen. Zo is rijk worden met beleggen een van de beste voorbeelden van passief inkomen.

Het concept van passief inkomen klinkt echt geweldig, nietwaar? Welnu, waarom doet dan niet iedereen het? Daar zijn meerdere redenen voor. Maar voordat je leest waarom mensen geen passieve inkomstenstromen opbouwen, moet je je realiseren dat het eenvoudiger is dan je denkt en dat het MOGELIJK is. Je moet er alleen wel wat voor over hebben…

Waarom genereert niet iedereen passief inkomen?

Waarom bouwt niet iedereen een passief inkomen op?

 1. Mensen zijn niet bereid om het extra werk te doen dat
  nodig is om een passieve inkomstenstroom op te bouwen
 2. Mensen hebben niet de financiële educatie om passieve
  inkomstenstromen op te bouwen
 3. Mensen geloven niet in passieve inkomensideeën
 4. Veel mensen denken niet dat het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen

Ben je bereid om het extra werk te doen? Ben je bereid om in je vrije tijd hard te werken om je dromen te verwezenlijken en passieve
inkomstenstromen te creëren? Wil je financiële educatie volgen om te begrijpen hoe je dit moet doen? Geloof je erin? En, vooral, geloof je dat het mogelijk is?

We zullen je leren over de ware aard van passief inkomen. We zullen je leren over welke passieve inkomstenstromen er zijn, en wij zullen je leren hoe je passief inkomen kan opbouwen.

Is passief inkomen echt passief?

De magische vraag: is het mogelijk om geld te verdienen terwijl ik slaap? Kan ik geld verdienen terwijl ik absoluut niets doe? Of wanneer ik op reis ben? Of zelfs als ik op het toilet aan het schijten ben!? Het antwoord op al deze vragen is JA. Het is mogelijk. En in deze cursus ga je precies leren hoe je dit kunt bereiken door de basis te volgen en je eigen kennis en creativiteit toe te passen.

Dat gezegd hebbende, het ware antwoord is dat passieve inkomstenstromen niet echt passief zijn. Zelfs wanneer je een terugkerende inkomstenstroom hebt gerealiseerd, heeft dit altijd enige aandacht nodig. Dit is heel logisch. Denk aan een bloem. Het kost tijd, energie en geld om een bloem te laten groeien. Uiteindelijk is de bloem groot en mooi. Je zult er elke dag van genieten. Maar toch heeft de bloem water nodig om in leven te blijven. Afhankelijk van het type en de sterkte van de bloem, heeft deze dagelijks water nodig, of wellicht maandelijks.

Duurzame passieve inkomstenstromen

Voor passief inkomen geldt exact hetzelfde principe. In een vroeg stadium is er behoefte aan tijd, energie en geld om een passieve inkomstenstroom op te bouwen. Afhankelijk van het type en de sterkte van de passieve inkomstenstroom, moet je er meer of minder tijd, energie en geld in investeren. Ook zijn je eigen financiële educatie en toewijding belangrijke factoren bij het opbouwen van duurzaam passief inkomen. Zo is persoonlijke ontwikkeling een van de beste investeringen die je kan doen.

Bij het opbouwen van inkomen is het belangrijk dat het eerst sterk en solide is, alvorens je de inkomensstroom passief kan maken. Je kunt er elke dag van genieten. Het genereert elke dag geld, zonder er 24 uur aan te werken. Wanneer de passieve inkomstenstroom sterk en solide is, zoals bijvoorbeeld een zeer goede investering met dividend, kan je achterover leunen en ontspannen. In dit geval heb je slechts een keer een beetje tijd nodig om de aandelenmarkten en de aandelenportefeuille te controleren om te kijken of je de portefeuille opnieuw in evenwicht moet brengen.

Het is ook mogelijk dat u een passief inkomensidee hebt dat nog steeds een uur dagelijks werk vereist. Denk bijvoorbeeld aan een webshop. In dit geval hoeft u slechts enkele facturen per dag te verzenden om uw geld op te halen. Of misschien neem je 30 minuten extra de tijd om je SEO te verbeteren. Ondanks dat je dagelijks een uur aan deze passieve inkomstenstroom moet werken, genereert het bijvoorbeeld wel 300 euro per dag. Verdien jij met je huidige baan 300 euro per uur? Met passief inkomen is dit dus mogelijk, want passief inkomen zorgt voor exponentieel inkomen in relatie tot de uren die je werkt.

De kracht van passief inkomen

Dit voorbeeld brengt ons bij een valide vraag: hoe kan een passieve inkomstenstroom passief zijn, terwijl ik er nog steeds voor moet werken? Dat wil zeggen: de echte kracht van passief inkomen is dat het aanzienlijk minder tijd en energie kost in vergelijking met andere soorten inkomsten, terwijl het aanzienlijk meer geld (per uur) genereert.

Om je te helpen de essentie van het bovenstaande te begrijpen, zullen we een situatie beschrijven. In situatie A heb je een fulltime baan als manager. Je geniet van je werk en verdient goed. Je ontvangt een maandelijks gewaarborgd salaris van 4800 euro, dat resulteert in een inkomen van 30 euro per uur (gebaseerd op 40 uur per week).

In situatie B heb je een fulltime baan als manager. Je geniet van je werk en verdient goed. Je ontvangt een maandelijks gewaarborgd salaris dat resulteert in een uurlijks inkomen van 30 euro. Maar tegelijkertijd heb je ook een passief inkomen d.m.v. een blog met affiliate netwerk. Je hebt vier jaar aan dit netwerk gewerkt en nu is het eindelijk passief geworden. Je besteedt één uur per dag om het netwerk te onderhouden en dit resulteert in een uurlijks inkomen van 150 euro. Dat is een 150 euro per dag, waardoor het 4500 euro extra per maand wordt.

De schoonheid van passief inkomen

Dat is de schoonheid van passief inkomen: u verdient aanzienlijk meer geld per uur, met aanzienlijk minder tijd en energie aan het uitgeven. Een persoon die zich in situatie B bevindt heeft veel meer opties in vergelijking met situatie A. Een financieel geschoold persoon begrijpt dat het lange termijn denken van een gelukkige belegger hem binnen vijf jaar echte financiële vrijheid zal brengen. Deze man, die financieel is opgeleid en de manier van leven van de Happy Investors volgt, zal de extra 150 euro gebruiken om te investeren in het bouwen van meer activa. Deze man krijgt snel meer geld en zorgt voor financiële vrijheid, zodat hij zijn tijd en energie kan gebruiken voor activiteiten met meer toegevoegde waarde dan werken! Als je deze persoon wilt worden, moet je onze cursus volgen over hoe je financiële vrijheid kunt bereiken.

Ideeën voor passief inkomen

Inmiddels begrijp je het fundamentele concept van een passieve inkomstenstroom. We zullen onze reis voortzetten door vormen van passieve inkomstenstromen te ontdekken. Gelukkig zijn er voor ons verschillende manieren tot passief inkomen opbouwen voor terugkerende inkomsten.

We gaan alleen de beste vormen van passieve inkomen beschrijven die duurzame, terugkerende inkomsten op de lange termijn kunnen genereren. We zijn niet geïnteresseerd in bullshit zoals klikken op e-mail links of het invullen van vragenlijsten voor 50 cent. Dat is niet eens een passief inkomen! Gelukkige beleggers denken GROOT en handelen ernaar.

Echte passieve inkomstenstromen met de mogelijkheid om geld te verdienen, vindt u hieronder. Als je meer wilt weten over een van deze passieve inkomensstromen van hieronder, dan moet je naar dit artikel over 7 effectieve ideeën van passieve inkomen. In dat artikel maken we een deep dive in elke passieve inkomstenstroom over wat het omvat, hoe het te laten werken, en de beste adviezen over hoe je het tot een echt succes kunt maken (in plaats van je tijd te verspillen).

Soorten passieve inkomstenideeën

 1. Geautomatiseerde zaken
 2. Drop shipment als passieve inkomstenstroom
 3. Bouw een Blog-kanaal en pas Affiliate Marketing toe
 4. Investeer je geld (leer over groeiaandelen, dividend beleggen, obligaties, alternatief zoals crypto’s, marihuana en goud).
 5. Start een YouTube-kanaal en deel waardevolle video-inhoud
 6. Start een Influencer Channel over je passie
 7. Vastgoedfondsen (langetermijnbelegging)

Heel belangrijk bij passieve inkomstenstromen is de uitdaging van schaalbaarheid. Hoe kun je je bedrijf opschalen zonder er meer tijd aan te besteden? Organisatieontwerp voor automatisering is het belangrijkste antwoord voor deze uitdaging op het gebied van schaalbaarheid. In ons laatste hoofdstuk zullen we uitleggen hoe je een duurzaam passief inkomen kan opbouwen voor de maandelijkse cashflow op lange termijn.

Ideeen voor passief inkomen in 2024

Er zijn genoeg ideeen voor passief inkomen voor 2024. Slechts een enkeling is echter écht passief. Maar ook hier geldt dat je eerst aandacht moet schenken, alvorens je passieve inkomsten kan genereren in 2024 met deze ideeen:

 • Beleggen in aandelen en obligaties, met aandacht voor ESG-criteria (milieu, sociale zaken en governance).
 • Investeren in vastgoed via crowdfundingplatformen of REIT's (Real Estate Investment Trusts).
 • Online bedrijven: affiliate marketing, e-commerce (dropshipping), en digitale producten.
 • Automatisering en schaalbaarheid: gebruik maken van AI en andere technologieën om processen te stroomlijnen.
 • Cryptocurrency en DeFi (Decentralized Finance) - investeren en staking.

Hoe maak je een passief inkomen?

De korte uitleg is het volgen van deze stappen:

 • Kies een methode die aansluit bij je vaardigheden en interesses.
 • Stel realistische doelen en maak een plan.
 • Investeer tijd en eventueel geld in het opstarten.
 • Automatiseer en optimaliseer processen voor minimale betrokkenheid.

De lange introductie is noodzakelijk voordat je een passief inkomen kunt opbouwen. Denk er eens over na: hoe kun je iets opbouwen als je niet begrijpt wat het is en hoe het werkt? Vandaar de lange introductie van hierboven. Maar nu, in dit hoofdstuk, zullen we gaan leren hoe we passieve inkomstenstromen kunnen opbouwen.

Over het algemeen zijn er drie fasen. Fase 1 gaat over het bepalen van je favoriete passieve inkomensmethode en het stellen van doelen. In fase 2 moet je aan de slag gaan en aan je doelen werken. In de laatste fase zullen we onze nieuwe geldstroom moeten veranderen in passief inkomen. Hoe je dit doet, lees je hieronder.

Fase 1: Kies jouw favoriete idee van passief inkomen en stel doelen

Om doelen te bereiken, moeten we focus, toewijding en consistente inspanningen leveren. Daarom kunnen we niet zomaar op alle passieve inkomensideeën tegelijk inzetten. We moeten de focus leggen op één passief inkomen. In een later stadium, wanneer je succesvol bent met je passief inkomen, kun je altijd nog uitbreiden. Dus begin met het kiezen van je favoriete passieve inkomen en stel duidelijke doelen op wat je wilt bereiken. Het tijdschema is aan jou, maar zorg ervoor dat je jezelf uitdaagt. We zijn opzoek naar stretched goals waarbij de lat hoog ligt.

In de beginfase zijn er enkele cruciale factoren die moeten
worden overwogen:

 1. Kies uw favoriete passieve inkomen dat verbonden is met uw sterke punten.
 2. Bepaal uw doelstellingen voor 5 jaar, een jaar, een maand en een week.
 3. Bepaal de bron of mogelijkheden die u nodig hebt om de doelen te bereiken.
 4. Organisatieontwerp voor passief inkomen

Combineer passief inkomen met je grootste sterktes

Bij het kiezen van ons favoriete passieve inkomen is het noodzakelijk dat dit niet zomaar willekeurig wordt gekozen. We adviseren ten zeerste om een passieve inkomstenstroom te kiezen die dicht bij je sterkste punten ligt. Andere passieve inkomstenstromen kunnen een grotere groei en winstpotentieel hebben in jouw perceptie, maar dit moet worden genegeerd. Want door bij je sterke punten te blijven, hetgeen waar jij goed in bent, zul je het meeste succes behalen. Als je ergens niet van houdt, dan is het erg moeilijk om je doelen te bereiken. Ook als je geen idee hebt waar je moet beginnen, dan zijn er meer uitdagingen op de weg. Om je doelen te bereiken, zijn motivatie maar ook vaardigheden / competenties cruciaal.

Naar onze mening is de mindset het allerbelangrijkste. Vandaar onze communitynaam: de Happy Investors Mindset (H.I.M.). Wanneer je de juiste mindset hebt, zul je een grote drang voelen om je doelen te bereiken. Het zal onderdeel van je leven worden. Houd er echter altijd rekening mee dat geld slechts een hulpmiddel is voor een gelukkiger leven. Laat het geld niet jou beheersen, maar beheers het geld. Of beter nog, beheers het passieve inkomen en zorg ervoor dat dit je meer tijd geeft om met familie door te brengen.

Organisatieontwerp: ontwerp voor passief inkomen

Passief inkomen vraagt om een bepaalde manier van organisatieontwerp. Namelijk, het inkomen moet passief zijn, en dat betekent dat je het dusdanig moet inrichten dat je er zelf zo weinig mogelijk aan hoeft te doen. Het is van cruciaal belang dat je vanaf het eerste moment je onderneming gaat ontwerpen om een passieve inkomstenstroom te worden. Het doel is niet extra inkomen, het doel is passief inkomen. Het moet dus passief worden. Dit is cruciaal, omdat dit aanzienlijk minder werktijd betekent!

Om heel duidelijk te zijn: in het begin zul je net zo hard, of zelfs harder moeten werken, zoals met het opbouwen van een eigen bedrijf of een andere inkomstenstroom. Er is geen makkelijke manier. Het doel is echter wel om het passief te maken. Dus op een gegeven moment zou je minder moeten kunnen werken en toch je bedrijf kunnen opschalen. Zorg er daarom voor dat je de organisatie als passief ontwerpt. In het design moet je zelf dus niet de bottleneck worden. Beter nog, verwijder jezelf helemaal uit het proces als dit nodig is. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld automatisering. Of door mensen in te huren en de processen volledig automatiseren met de huidige technologieën. Het is vanuit dit oogpunt daarom zeer essentieel dat je begint met het einde in gedachten. Dat betekent, begin je bedrijf met zo weinig mogelijk bottlenecks. Vaak, maar niet altijd, zijn dit online business waarmee je online geld verdienen kan.

In werkelijkheid betekent dit dat we meer tijd nodig hebben om aanzienlijke winst te maken uit ons passieve inkomen. Dit komt omdat je automatiseringstechnologieën moet kopen, of misschien moet je mensen inhuren. Medewerkers stellen je in staat het bedrijf te schalen en al het werk voor je te doen, maar als gevolg daarvan zullen de marges kleiner zijn. Aan de andere kant: te veel werknemers hebben verhoogt het risico, de inspanning en het tijdverbruik voor het beheer. Daarom geven we er de voorkeur aan om waar mogelijk technologie-automatisering te gebruiken om mensen te vervangen.

Een voorbeeld van het bouwen van een passief inkomen

Een voorbeeld kan zijn om passief inkomen te verdienen met bloggen. In dit geval heb je affiniteit met internet en ben je geïnteresseerd in de wereld van content. Je hebt bepaalde sterke punten die dicht bij het opbouwen van een passieve inkomstenstroom komen via bloggen. Zo ben je bijvoorbeeld erg gefocust en schrijf je consequent iedere dag één artikel dat relevant is voor uw nichesegment. Je hebt ook wat vaardigheden met internetmarketing en interesse in affiliate marketing. Dit klinkt als een solide basis. Het kan zeker worden verbeterd door meer ervaring en zelfstudie, maar voor nu is het een goed startpunt.

In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat je een doel hebt gesteld dat je binnen 5 jaar vanaf nu 50.000+ maandelijkse bezoekers wilt hebben. Nu je het grote doel hebt bepaald, deel je het vervolgens in kleinere stukjes. Schrijf deze jaarlijkse doelen op. Eenmaal op zijn plaats kan je de kwartaal- en maanddoelen voor het eerste jaar opschrijven. En zelfs de wekelijkse doelen voor grote doelgerichtheid. Denk niet dat dit een papieren oefening is. Duidelijke doelen zorgen ervoor dat je gefocust blijft. Zorg er ook voor dat je nadenkt over verschillende manieren om de doelen te bereiken. Wees creatief en focus vervolgens.

In onze module hoe doelen te bereiken, zullen we je leren hoe fundamenteel en LIFE CHANGING het stellen van doelen eigenlijk is. En we stellen een methode voor om dit op de juiste manier te doen, als je bereid bent om het te doen.

Fase 2: Aan de slag. Doe het gewoon en bouw je passieve inkomen op!

Fase 2 is de moeilijkste fase. Veel mensen falen hier, omdat hun geloof niet sterk genoeg is. Het gaat niet om je kennis, je vaardigheden of zelfs je IQ. Het gaat over doorzettingsvermogen en discipline. Een persoon met een hoger IQ krijgt misschien betere resultaten, maar iedereen kan passief inkomen verdienen ongeacht IQ.

De enige relevante vraag is: ben je bereid alles te geven wat nodig is? Maar wees nu niet bang. Het bereiken van je doel is gemakkelijker dan je zou denken. Ja, dit geldt zelfs voor zeer grote dromen. In onze cursus over hoe u uw doelen kunt bereiken, leren wij mensen de meest effectieve manier om hun doelen te bereiken. Je moet het geloven. Je moet geloven dat het mogelijk is. Want, het is echt mogelijk maar je zult ervoor moeten werken!

Advies over het genereren van passief inkomen

In fase 2 adviseren we drie aandachtspunten om te starten met passief inkomen:

 1. Neem kleine baby stapjes: een stapje per keer.
 2. Disciplineer jezelf voor consistent werk, elke dag opnieuw.
 3. Zoek naar creatieve manieren om geld te verdienen
 4. Geef nooit op, succes is aan het einde van een mislukking.

Veel mensen denken dat succes in een relatief korte tijdsperiode gebeurt. Dit is onzin. Succes treedt alleen op na een zeer lange periode van consistent hard werken. Herinner jezelf eraan dat elke succesvolle persoon enorm hard moest werken op de achtergrond, voordat ze hun succes konden tonen aan de rest van de wereld. Succes zal niet van de ene op de andere dag komen. Accepteer dit feit en je begint met de juiste verwachtingen.

Grote doelen en dromen worden bereikt met kleine stapjes. Elke dag kleine babystapjes maken, zal je uiteindelijk verder brengen dan eens per maand een grote sprong maken. Kijk naar je grote doelen die je hebt ingesteld in fase 1. Verdeel ze over wekelijkse en dagelijkse doelen. Werk aan je dagelijkse doelen die in lijn zijn met het doel over vijf jaar. Zet iedere dag weer een babystapje. Wanneer je dit doet, kunnen we het volgende beloven: wanneer je na een jaar vol met babystapjes terugkijkt, zal je een indrukwekkende vooruitgang constateren.

Emotionele discipline voor succes

Dagelijks aan je doelen werken vraagt om een sterke (emotionele) discipline. De echte sleutel tot ieder succes is consistentie. Iedereen die succesvol is, heeft een consistente manier van werken gevolgd. Ze werken consequent elke dag hard. Het emotionele aspect is erg belangrijk en wees je hiervan bewust. Je emotionele ingesteldheid kan positief of negatief zijn omdat je consequent aan je doelen werkt. Wanneer je je verdrietig voelt, of het buiten koud is, of wat voor potentieel negatieve emotionele gebeurtenis ook kan optreden: je moet gefocust blijven. Laat emoties uw doel niet belemmeren. Het is jouw doel, het is jouw passie, het is jouw manier van leven. Werk eraan, consequent en met kleine babystapjes elke dag!

Vind creatieve manieren om geld te verdienen

Op de een of andere manier moeten we manieren vinden om geld te verdienen met onze inspanningen. Uiteraard zullen de opbrengsten in het begin zeer klein zijn. Afhankelijk van de gekozen passief inkomen en de vaardigheden van het individu, is er wel de mogelijkheid om al vroeg wat geld te verdienen. Wat echt belangrijk is, is dat je creatieve manieren blijft vinden om geld te verdienen met je startup. De passieve inkomstenstroom is mogelijk meer succesvol voor de ene manier om geld te genereren dan voor de andere. Wees dus creatief hierin en blijf leren over verschillende bedrijfsmodellen en nieuwe marketing- of technologietrends. Als je dit doet, zul je ook een grote mate van innovatie kunnen aanhouden. Wanneer je een van de eerste bent in een nieuwe trend, kun je heel veel geld verdienen.

Om in een vroeg stadium al geld te verdienen met ons passief inkomen is van belang. Het is namelijk belangrijk voor onze motivatie. Je moet uitgaan van een lange weg van hard werken, voordat je geld gaat verdienen. Niettemin, wanneer je voor het eerst geld maakt via je passief inkomen, zal je motivatie een enorme boost krijgen. En dit is ook in relatie tot de kleine babystapjes. Geld verdienen komt ook in kleine babystappen. En hoe groter je wordt, deste meer geld je gaat verdienen. Geld verdienen is namelijk exponentieel. Je begint klein, en je gaat langzaam vooruit naarmate de tijd toeneemt. Echter, met iedere dag, maand of jaar, zul je steeds iets meer en meer verdienen, tot op een gegeven moment je exponentieel meer verdient. Geld maakt geld, zo simpel is het.

Geef nooit op

We hebben besproken dat we elke dag kleine babystapjes moeten nemen om de grote doelen te bereiken. We moeten onze emotionele discipline behouden om consequent te werken aan onze doelen. En dit met duidelijke focus. Vervolgens hebben we benoemd dat het belangrijk is om creatief te blijven in het vinden van verschillende verdienmodellen voor ons passieve inkomen.

Het uiteindelijke advies is een klassiek advies: geef nooit op. “Never, never, never give up” zoals Winston Churchill zou zeggen. Ja… we weten dat het een heel gebruikelijk advies is en daarmee een open deur. Maar waarom stoppen zoveel mensen dan met hun passie? Geef alsjeblieft nooit op, want succes wordt gevonden wanneer je op het punt staat op te geven. Gedurende je reis naar succes zal er opeens een doorbraak zijn. Een doorbraak die alleen kan worden bereikt als je niet opgeeft en consequent werkt aan je dromen en doelen.

Fase 3: resterend inkomen passief maken door automatisering en controlemechanismen

De laatste fase is om uw startende onderneming om te vormen tot een passief inkomen. Deze fase zal gemakkelijker zijn als u vanaf het begin uw bedrijf hebt opgezet met een organisatieontwerp voor een passieve inkomstenstroom. Dit was een van onze adviezen in fase 1 van hierboven.

Over het algemeen kan je jouw startende onderneming transformeren in passief inkomen door automatisering en het toepassen van controlemechanismen. Afhankelijk van de type passief inkomen, zul je bepaalde acties moeten ondernemen om de inkomstenstroom echt passief te maken. Als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt gestart, moet je ervoor zorgen dat jij niet de bottleneck vormt bij de besluitvorming of de waardepropositie. Stel je dus voor wanneer je een trainingsbedrijf hebt. Een trainingsbedrijf is niet een van de soorten passieve inkomstenstromen die we hebben geïdentificeerd. Dat komt omdat het moeilijk is om jezelf uit het bedrijf te verwijderen. Want de waardepropositie is immers ook gebaseerd is op jouw specifieke eigen vaardigheden. Je biedt waarde aan een klant: een training. Maar jij bent ook degene die deze training verkoopt en levert. Dus hoe maak je van dit bedrijf een passief inkomen? Dat leggen we hieronder uit.

Hoe maak ik van mijn bedrijf passief inkomen?

Om het simpel te houden, zijn er twee basisopties. De eerste optie is het inhuren en opleiden van een nieuwe trainer in combinatie met automatiseringstools, zoals een zeer effectieve planningstool, een website die leads verkrijgt via Search Engine Optimization en -Acquisition (SEO / SEA), enzovoort. Je hebt ook een besturingsmechanisme voor de trainer nodig om ervoor te zorgen dat hij of zij de beoogde waarde levert en uiteindelijk winst genereert. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is een wekelijks of maandelijks rapport van de trainer over de aantal gegeven training en de winst die het heeft gegenereerd.

De tweede optie is om te stoppen met het geven van een training op de fysieke manier. In plaats daarvan ga je jouw kennis op papier vastleggen en verspreiden via boeken, e-books, blogs en artikelen. Je kunt ook je kennis vastleggen op video of een podcast. De tweede stap is om kanalen te creëren waarmee je jouw kennis kunt aanbieden aan een nichesegment. Zo kan je bijvoorbeeld een verkoopaccount aanmaken op bol.com en zo boeken verkopen aan op een terugkerende jaarlijkse basis.

Verschillen tussen actief en passief inkomen

Hierboven hebben we drie verschillende manieren om winst te genereren via een trainingsbedrijf besproken. Op de eerste manier geef je de training zelf. De tweede optie was iemand inhuren om de training te geven. En de derde optie is om je kennis vast te leggen en deze online of via papieren boeken te verkopen. Dus we hebben drie verschillende verdienmodellen.

Met de eerste optie kan je beslist de meeste winst genereren op korte termijn. Met de tweede optie is je winst lager, maar hoef je ook minder tijd aan het bedrijf besteden. Er is dus een wisselwerking tussen winst en tijd. Voor de derde optie zou de afweging het meest extreem kunnen zijn. Dat wil zeggen, als je in staat bent om echte kwaliteit te verkopen dan zal het geld binnenstromen terwijl je er minimale tijd aan besteedt voor het beheer. (Nadat je eerst hard hebt gewerk om alle trainingscontent op papier vast te leggen!).

Met passief inkomen willen we de laatste optie bereiken: maximale winst met minimale tijdsbesteding. Dit zorgt ervoor dat de cashflow blijft binnenstromen, met minimale effort. Passief inkomen is echter nooit echt passief, waardoor er altijd tijd moet worden vrijgemaakt om het passieve inkomen te beheren. En waarschijnlijk wil je ook geen grote kansen missen die zich kunnen aanbieden binnen je passief inkomen. Zorgen voor continuïteit van het bedrijf en zorgen voor innovatie om het bedrijf in roerige tijden levend te houden blijft altijd van belang.

Reacties
Categorieën