Extra Geld Verdienen Naast Fulltime Baan: 7 Ideeën | Happy Investors
extra-geld-verdienen-naast-fulltime-baan
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
03/03/2022
8 min

Extra Geld Verdienen Naast Fulltime Baan: 7 Ideeën | Happy Investors

03/03/2022
8 min

Beste Happy Investor, wil je extra geld verdienen naast fulltime baan? In dit artikel bespreken we 7 ideeën om te ontwikkelen naast je huidige werk. Sommige ideeën zijn manieren tot passief inkomen. Anderen zijn gericht op serieus veel geld verdienen naast je fulltime werk. Dankzij de technologieën van vandaag de dag wordt het ook makkelijker om dit soort ideeën te beginnen. Doe er je voordeel mee.    

Op naar duurzaam (financieel) succes!

Idee 1. Word ergens héél goed in en geef maximale waarde

extra-geld-verdienen-naast-fulltime-baan-ideeen

Dit artikel bevat enkele ideeën voor extra geld verdienen naast fulltime baan. Dit is leuk, maar het zijn eigenlijk de standaard ideeën en suggesties (omdat die ook werken). Ieder idee is echter gefundeerd op een belangrijk principe. Dit is één van de principes voor extra geld verdienen, en dat is namelijk om maximale toegevoegde waarde te leveren.

Dé manier bij uitstek om maximale toegevoegde waarde te leveren, is door ergens héél goed in te zijn. Als je een van de weinige experts bent binnen een domein, zal je waarde ongekend stijgen.

Bij mijn voormalige werkgever werkte ik in een project samen met een veiligheidskundige. Een zeer sympathieke en gedreven man. Deze persoon was een van de ±30 experts in Nederland met een bepaalde certificering tot CE. Dit is een veiligheidsklasse binnen machinerichtlijnen. In Nederland kon hij eenvoudig boven de €100 per uur vragen. In het buitenland was zijn tarief minimaal €150 per uur. En al zijn onkosten werden gedeclareerd.

Je leest dit artikel omdat je extra geld verdienen wilt naast je fulltime baan. Heel goed. Zo ben ik ook begonnen (met idee 2). Maar het beste advies wat ik je kan geven is dit:

Streef niet naar meer geld. Vind iets wat je heel leuk vindt en wordt daar extreem goed in. Ontwikkel jezelf tot een expert en beleef plezier en passie. Het geld zal vanzelf volgen.

Voor niks komt de zon op. Je moet hard werken. En dat zal altijd beloond worden.

cursus-beleggen-aandelen

Idee 2. Begin een side hustle binnen jouw natuurlijke kracht

Je zal een goede reden hebben om te streven naar extra geld verdienen naast een fulltime baan. Misschien puur voor het geld. Of misschien voor meer variatie of voldoening. Een van de manieren voor zowel meer geld als voldoening, is het oprichten van een side hustle. Dit levert extra geld op naast je reguliere baan en je belangrijkste bron van inkomsten. Hier zijn enkele ideeën voor extra geld verdienen naast fulltime werk:

  1. Maak een eigen Social Media kanaal
  2. Online lesgeven/consulting
  3. Doe-Het-Zelf Verkopen (bv. via Etsy)
  4. Honden uitlaten (mensen gaan graag op vakantie)
  5. Interviews / referenties bij bedrijven afnemen (bv. voor marktonderzoek)

Op het Internet vind je ontelbare ideeën voor side hustles als een manier voor extra geld verdienen naast je fulltime baan. Wat je ook kiest, houdt de tip van hierboven in gedachten. Kies een side hustle die aansluit bij je passie. Kies niet iets waar je veel geld mee kan verdienen, maar kies een activiteit waar je energie en plezier van krijgt.

Het is wel noodzaak dat je een side hustle goed opzet (de technische en zakelijke kant). Lees hier alles over een side hustle beginnen.

Idee 3. Investeer

hoe-extra-geld-verdienen-naast-fulltime-baan

Als je geen risico neemt, zal je niet snel extra verdienen. Investering is de voedingsbodem van elk idee. Je ideeën zijn moeilijk te verwezenlijken zonder investering. Je wilt zoeken naar een slimme investering om extra geld te verdienen naast een fulltime baan zonder al te veel werk. Dit noemen ze ook wel passief inkomen. En ja, er bestaan manieren tot passief inkomen. Zonder twijfel. Maar niet heel veel. Bovendien betekent investeren niet louter geld. Het opstarten van een side hustle kan vrijwel gratis, maar het vergt wel de investering van tijd en geld. Als iets makkelijk is, doet iedereen het en verdwijnt de beloning. Zoek daarom naar manieren om iets te realiseren waar nog weinig mensen aan begonnen zijn. Wees creatief.  

Hier zijn enkele ideeën hoe investeren kan leiden tot extra geld verdienen naast fulltime baan:

Onroerend goed investeringen

Een van de manieren om te investeren is in onroerend goed. Er bestaat de traditionele manier van fysiek vastgoed kopen. Dit is echter wel meer tijd- en kapitaalintensief. Een alternatief voor passief inkomen is het beleggen in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Iets wat we veelvuldig aankaarten, aangezien het een prima diversificatie is op portefeuilles met aandelen. Bovendien biedt deze relatief passieve investering een aantrekkelijk dividend van 7 – 8,5% per jaar.

Klik hier voor de beste vastgoedfondsen vergelijken.

Er ontstaan ook nieuwe manieren. In de wereld van blockchain is het mogelijk om te investeren in virtueel vastgoed. Dit kan nu nog met kleine bedragen. Het is alleen de vraag wat een interessant platform is, zoals die van Decentraland. Een ander belangrijk aspect is of dit “virtuele vastgoed” niet gewoon een vorm van piramidespel is. Ik denk altijd maar zo: als er geen tastbare toegevoegde waarde is (zoals een fysieke woning), dan is er een reële kans op gebakken lucht.

vastgoedfondsen-vergelijker

Beleggen in aandelen of goedkope ETF’s

Als Happy Investor ligt mijn liefde bij het beleggen in aandelen en ETF’s. Aandelen leveren het hoogste rendement op. Zeker nu er bij vastgoed een verhoging van overdrachtsbelasting is. Maar aandelen kennen ook een verhoogd risico. Je moet weten wat je doet. Zeker, er zijn manieren om deze kennis te kopen zoals middels ons aandelen abonnement of van anderen. Toch is het wel goed om zelf de juiste kennis te hebben. Je moet weten wat je doet en waar je over praat.

Wil je extra geld verdienen naast een fulltime baan zonder te veel werk? In dat geval zijn ETF’s of niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen een prima keuze. Rendement is lager, maar het risico ook.  

Out-of-the-box idee: Word een slapende partner

Je kan investeren in andere mensen en hen helpen hun dromen waar te maken. Je investeert in een vroeg stadium om deze kleine startups te financieren. Daarbij maak je contractuele afspraken omtrent winstverdeling. In dit scenario zal je werken als een slapende partner, en je geld zal voor jou werken. Dit is een manier tot passief inkomen, maar brengt ook héél veel risico met zich mee. Immers, de meeste startups falen. Bovendien zal je wel tijd willen investeren om de oprichters te coachen. En dit vergt gevorderde kennis van het bedrijfsleven.

Out-of-the-box idee: Word een actieve partner

Tot slot is het mogelijk om een actieve partner te worden met  iemand die je kan vertrouwen. In dit scenario zal je een bijdrage leveren in termen van tijd en geld. Dit kan zijn door samen een bedrijf op te richten, of jezelf inkopen bij andermans bedrijf. Dit is geen passieve investering als middel tot extra geld verdienen naast fulltime baan, maar het kan wel een hele lucratieve zijn.

Idee 4. Werken als Freelancer

Freelancen is een uitstekend idee om aan te werken voor extra geld verdienen naast een fulltime baan. Er zijn veel platformen op het Internet die je met bedrijven verbinden om je vaardigheden online te verkopen. Dit kunnen Nederlandse platformen zijn, maar ook internationale zoals Fiverr. Fiverr is interessant, omdat je jouw skills op een laagdrempelige manier kan aanbieden. Denk aan een kleine marketingopdracht tot het schrijven van artikelen.

Freelance is een van de manieren om extra te verdienen naast je werk. Let er wel op dat je toestemming vraagt aan je leidinggevende of HR-afdeling. Beter open en transparant aan de voorkant om problemen te voorkomen. Bovendien kan het begin langzaam gaan aangezien je eerst een portfolio moet opbouwen ter referentiekader.

value-aandelen

Idee 5. Coaching als een service

extra-geld-verdienen-naast-werk-tips

Als je goed bent in een bepaalde job, dan kan je er extra geld mee verdienen door jezelf te positioneren als coach. Het is een van de beste opties om extra geld te verdienen naast een fulltime baan door simpelweg met je kennis bezig te zijn. Je hoeft hier niet briljant voor te zijn. Het kan ook iets sportiefs zijn, zoals fitness coach of bijklussen als kickbokstrainer.  

Het is alleen niet gemakkelijk om extra te werken naast een 9 tot 5 baan. Maar dit is met alles zo. Het leven is niet makkelijk, tenzij je hier bewust voor kiest. Dit laatste neigt naar Mindfulness (of zelfs minimalisme), maar ook dat is iets wat je moet ontwikkelen. Hoe je het ook went of keert, iedere vorm van voortgang vraagt om een investering van tijd, energie of geld. Dit is waarom persoonlijke ontwikkeling binnen je passie van groot belang is. Het leven is een lange reis waar je optimaal van wilt genieten.

Idee 6. (Day) Trading

Veel jongeren willen niet hard werken. Zij proberen voor de makkelijke weg te kiezen, zoals het beleggen in crypto via (day) trading. Het handelen in financiële instrumenten zoals forex en crypto's kan heel soms leiden tot extra geld verdienen naast fulltime baan. Maar (day) trading is een complexe activiteit waar veel kennis en ervaring voor nodig is. Traders zeggen dat handelen een fulltime baan is. Er zijn echter wel hulpmiddelen zoals copy trading, waarbij je de beleggingen van iemand anders kopieert. Maar is dat nu wel zo verstandig? Kies in dit geval beter voor zeer gespreide laag-risico beleggingen. Op de lange termijn ben je dan veel beter af.

Beleggen in financiële instrumenten houdt een hoog risico in, en niet veel handelaren verdienen er veel geld mee. Dit zijn zeer volatiele markten waar de prijzen fluctueren om vele onbekende redenen. Het wordt op prijs gesteld om eerst de vaardigheden op te bouwen, demo trading te proberen, emotioneel te leren omgaan en dan pas echt geld te investeren.

Wil je meer leren over traden? Vergelijk hier de beste day trading cursus.

trading-cursus-vergelijk

Idee 7. Zoek naar unieke kansen

De innovatieve pioniers zijn de miljardairs van morgen. Toen Bitcoin werd gelanceerd, geloofde niemand dat het mensen miljardair kon maken, maar dat deed het wel. Toen Youtube werd gelanceerd, geloofden mensen niet in het idee. Maar de vroege gebruikers verdienen letterlijk miljoenen met haar kanalen. Als pionier moet je op de hoogte blijven van wat er nieuw is in de wereld, vooral in de technologie. Dit is niet gemakkelijk. Iedereen wil de volgende next big thing ontdekken. Er is enorm veel ruis. En vaak is het een toevalstreffer. Maar het is de moeite waard. 

Reacties
Categorieën