Slapend rijk worden? Ja dat kan jij en dit is hoe! Tips & Advies
Slapend rijk worden? Ja dat kan jij en dit is hoe! Tips & Advies
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
01/02/2021
13 min

Slapend rijk worden? Ja dat kan jij en dit is hoe! Tips & Advies

01/02/2021
13 min

Beste Happy Investor, de gedachte naar slapend rijk worden klinkt als een droom. Vooral jongeren hebben deze wens, maar wie zou er niet slapend rijk willen worden? Cruciaal in deze gedachte is dat je jezelf niet beperkt. Als je weet hoe, is het mogelijk om letterlijk slapend rijker te worden. In dit kennisartikel deel ik mijn inzichten met je. Je zal leren hoe je dit kan bereiken en welke stappen je hiervoor moet nemen. Daarbij verzeker ik je dat het echt mogelijk is. Er zijn immers genoeg voorbeelden van. Wel zal je de juiste verwachting moeten hebben. En dat is dat het absoluut mogelijk is, maar je zal er in eerste instantie wel harder voor moeten werken. Of toch niet?

Het enige wat ik je zou willen vragen is om het gehele artikel te lezen, zodat je de essentie begrijpt. Eventuele vragen kan je stellen in een reactie, of binnen de Happy Investors Community voor coaching. Ook zou ik het enorm waarderen als je dit waardevolle artikel wilt delen met vrienden en familie die erdoor geholpen kunnen worden.

Laten we beginnen!

Inhoudsopgave:

Waarom wil je slapend rijk worden? Krijg inzicht in je droom leven zodat je de beste keuzes kan maken
Om slapend rijk te worden moet je jezelf bevrijden van beperkende gedachten over geld
Slapend rijk worden is mogelijk dankzij passief inkomen
Beste vorm van passief inkomen is beleggen: de beste manier voor slapend rijk worden
Over beleggen: van weinig risico tot heel veel risico
Tips voor slapend rijk worden dankzij beleggen, maar wel met een gerust hart
Samenvatting: dit zijn de stappen voor slapend rijk worden

Waarom wil je slapend rijk worden? Krijg inzicht in je droom leven zodat je de beste keuzes kan maken

hoe-word-ik-slapend-rijk

Alvorens ik je uitleg hoe je slapend rijk kan worden, is het goed om stil te staan bij de waarom. Waarom wil je slapend rijk worden? Welk doel heb je in gedachte, en wat ga je doen als je dit hebt bereikt? Het is van groot belang dat je aan jezelf deze grote vragen stelt. Toen ik nog een tiener was dacht ik ook dat slapend rijk worden het beste is wat je kan overkomen. Eerder stoppen met werken of zelfs nooit meer te hoeven werken is toch een droomleven? Ja en nee.

Van jongs af aan wist ik het zeker: ik ga miljonair worden. Alhoewel ik er nog zeker niet ben, ben ik ervan overtuigd dit voor mijn 40ste te kunnen behalen. Je zou kunnen zeggen dat ik op dat moment meer dan slapend rijk wordt. Nu ben ik op een punt gekomen dat ik serieus veel geld heb, en belangrijker: ik weet hoe ik meer geld kan maken. Maar ik ben ook tot een andere conclusie gekomen. En dat is dat geld alleen absoluut geen doel is. Hoe meer financieel onafhankelijk je wordt, hoe meer behoefte aan zingeving en voldoening je zal hebben. Hoe meer geld je hebt, hoe minder belangrijk het wordt.

Het klopt dat een bepaald minimum aan geld (lees financiele vrijheid) geen overbodige luxe is. Daar ben ik van overtuigd. Maar wat is je doel bij slapend rijk worden? Een leven lang luieren is niet het antwoord. Dat geeft geen voldoening en is f*cking saai. Dat gaat vervelen. Nee, als je het mij vraagt kan je beter streven naar passie, liefde, vrijheid, voldoening en gelukkig zijn.

Een betere invulling van het leven is om te werken aan hetgeen waar je van houdt. Waarom sta je in de ochtend op? Wat zijn jouw grote dromen?

Om slapend rijk te worden moet je jezelf bevrijden van beperkende gedachten over geld

Wanneer je zal werken aan datgene waar je van houdt, zal geld vanzelf volgen. Om slapend rijk te worden is nog iets anders nodig, namelijk een Geld Mindset. Onbewust heb je een aantal beperkende gedachten over geld. Om slapend rijk te worden, zal je je eerst moeten bevrijden van deze limiterende gedachten.

Allereerst is daar de beperkende gedachte dat je alleen geld per uur kan verdienen. Er zitten 24 uur in een dag. Als jij daarvan tien uur kan werken, krijg je inkomen voor tien uur. Dat is niet hetzelfde als slapend rijk worden. Bij slapend rijk worden zal je opzoek moeten gaan naar manieren waarop je 24/7 geld kan verdienen.

Een andere beperkende gedachte is dat je moet werken voor je geld. Het klopt dat je in het begin van je carrière hard moet werken voor geld. Maar wie het slim aanpakt, zoekt naar een manier voor structureel meer inkomen genereren zonder daarvoor harder te hoeven werken. Sterker nog, het is mogelijk om aanzienlijk minder te werken en toch veel meer geld te verdienen.

Tot slot is er de beperkende gedachten dat de hoeveelheid geld die je mag verdienen, is gekoppeld aan je leeftijd en ervaring. Waarom verdienen talentvolle voetballers van 20 jaar vele miljoenen meer dan een ervaren, middelmatige speler van 30 jaar? Hoe kan het dat jongere collega’s meer geld dan hun oudere collega’s verdienen? Het antwoord noemt men toegevoegde waarde. Denk hierbij aan het verhogen van de omzet en winst. Het leveren van toegevoegde waarde is veel belangrijker dan leeftijd of ervaring. Focus op het leveren van enorme toegevoegde waarde, en je zal vanzelf slapend rijk worden. Laat jezelf betalen naar hetgeen je oplevert.

vastgoed beleggen met weinig geld

Slapend rijk worden is mogelijk dankzij passief inkomen

hoe-slapend-rijk-worden

Slapend rijk worden is uiteraard een gezegde voor wie veel geld verdient. De bovenstaande inzichten zouden jou, mits je daarvoor openstaat, kunnen helpen om meer te verdienen. Dan rest nu nog de vraag hoe je letterlijk slapend rijk kan worden. Het is een leuke en grappige vraag, waar ik met plezier antwoord op geef.

Het letterlijk slapend rijk worden is mogelijk dankzij passief inkomen. Wat anderen ook zeggen; passief inkomen is geen sprookje. Het duurt alleen vele jaren van hard(er) werken voordat je over passief inkomen mag spreken. Daarbij zie ik twee verschillende soorten van passief inkomen. De eerste is passief inkomen uit werk, en de ander is uit niet-werken. Dit laatste klinkt het beste, en dat is het ook. Straks leg ik je uit hoe je dat doet.

Eerst iets over passief inkomen opbouwen uit werk. Slapend rijk worden gebeurt als je 24/7 geld verdient, zonder dat jij hier fysiek 24/7 aan hoeft te werken. Het geld zal binnenkomen wanneer je aan het slapen bent, aan het lunchen bent of zelfs wanneer je veters aan het strikken bent. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Mijns inziens de beste hiervan is door het opstarten van een eigen bedrijf, en deze zover mogelijk te automatiseren. Dit gaat het gemakkelijkste met een internet bedrijf, al zijn er natuurlijk meer ideeën. Wil je hier alles over weten? Klik dan hier voor de beste ideeën voor passief inkomen met uitleg hoe je dit bereikt.

Passief inkomen opbouwen uit niet-werken duurt eveneens jaren. Tevens is dat niet zonder risico. Dan heb ik het over beleggen. Beleggen is de meest pure vorm van passief inkomen waarbij je letterlijk slapend rijk kan worden. Ik zal je uitleggen hoe dit werkt.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Beste vorm van passief inkomen is beleggen: de beste manier voor slapend rijk worden

De beste manier voor slapend rijk worden is door middel van beleggen. Het beste investeren doe je in assets die op de lange termijn meer waard worden. Nog beter is als zij een cash flow genereren. Dit laatste betekent dat zij iedere dag, week, maand of jaar een bepaald bedrag opleveren. Een voorbeeld hiervan is het opkopen van vastgoed en deze verhuren. Dit klinkt allemaal prachtig, maar helaas komt voor niks de zon op.

Beleggen brengt namelijk ook een groot risico met zich mee. Namelijk de kans tot geld verlies. Wie begint aan beleggen zal daarom heel goed moeten weten wat de risico’s zijn, en hoe je deze verkleint zodat je kans tot succes hoger wordt. Dit vergt kennis, tijd en ervaring. Niet dat je nu gelijk moet stoppen met lezen, want dat zou een levensgrote vergissing zijn.

Mocht je vaker mijn artikels hebben gelezen, dan weet je dat ik al vele jaren beleggen. Sterker nog, vanf mijn 23ste heb ik letterlijk al mijn spaargeld geïnvesteerd in de aandelenmarkt (en een beetje crypto in 2017). Nu zes jaar later sta ik op een behoorlijk groot bedrag in de plus.  Nu kan ik je in dit artikel over slapend rijk worden niet al mijn kennis over beleggen delen. Daarvoor zal je ook mijn andere artikels moeten lezen. Of als je direct succesvol wilt worden, kan je je aansluiten op de Happy Investors Community. In die community vind je meer dan 70 uur lesmateriaal over beleggen + iedere maand tips over unieke beleggingen (aandelen).

Wel zal ik hieronder de basis uitleggen zodat je begrijpt hoe je slapend rijk kan worden dankzij beleggen.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Speculeren met hefbomen voor hoge winsten of verliezen op korte termijn? Bekijk de Skilling review als beste keuze voor CFD trading.
 • Lange termijn beleggen in leren investeren in groeiaandelen met meer dan 300% rendement? Klik hier voor meer informatie.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Over beleggen: van weinig risico tot heel veel risico

De basis van beleggen is dat je jouw geld investeert in ruil voor een vergoeding. Deze vergoeding noemt men rendement. Hoe hoog het rendement is, is afhankelijk van het risico dat je loopt. Zo kan je beleggen met weinig risico. In dat geval is het rendement relatief laag, waarbij je kan denken aan 4 – 6% per jaar. Bij een investering van 10.000 euro betekent dat een jaarlijkse inkomen van 400 – 600 euro (hier gaat nog wel inflatie vanaf). Begrijp goed dat je hier amper inspanning voor moet leveren. Zo kan je binnen letterlijk tien minuten een investering maken op een beleggingsplatform als DEGIRO of binnen een vastgoedfonds zoals SynVest. Vervolgens heb je alleen geduld nodig, en zal je vermogen op de lange termijn stijgen.

Let er wel op dat ik nu zaken vereenvoudig. Het is van cruciaal belang dat je het risico zoveel mogelijk verkleint, opdat jouw vermogen op de lange termijn met hoge mate van zekerheid zal toenemen. Hieronder zal ik je concrete tips geven over hoe je meer veilig kan beleggen.

Nu kan het ook zijn dat je, net als ik, meer ambitieuze financiële doelen hebt. Toen ik begon was mijn persoonlijk doel om met mijn 40ste te kunnen stoppen met werken. Vandaag de dag lijkt het er zelfs op dat ik dit eerder ga bereiken, waarbij ik op mijn 35ste al financieel onafhankelijk zal zijn. Echter neem ik wel meer dan gemiddeld risico, en accepteer ik de eventuele gevolgen van veel geld verlies. Deze acceptatie komt dankzij een vertrouwen in hetgeen ik doe. Al blijft het zo dat een hoger risico kan leiden tot meer geld verlies. De tegenprestatie is dan weer potentieel meer rendement.

Hieronder geef ik je twee concrete tips voor om te beginnen. Wil je meer weten? Klik hier voor alle slimme investeringen.

Vastgoed

Denk niet dat je zomaar even slapend rijk wordt. Als je letterlijk 24/7 geld wilt verdienen zonder hiervoor te hoeven werken, zal je eerst keihard moeten werken aan een lange termijn strategie met visie. Mijns inziens is vastgoed een van de beste lange termijn strategieën die je een hoge kans tot succes biedt. Succes betekent in deze context een financieel rijk leven waarbij je maandelijks genoeg cashflow binnenkrijgt om van te leven. Hoe dat werkt lees je in dit artikel over investeren voor cashflow.

Persoonlijk beleg ik nog niet in vastgoed. Dit komt doordat ik van nature wat ongeduldig ben. Ik ben mijzelf aan het specialiseren in aandelen en ETFs. Wat over het algemeen meer risico (dan vastgoed) bevat. Alleen het nadeel aan vastgoed is dat je veel geduld nodig hebt. Zo kan het lang duren voordat je een eerste vastgoedobject in je bezit hebt. Immers, zelfs voor de goedkoopste appartementen heb je al een minimum startkapitaal van 25.000 euro nodig. Echter, als je dit consequent blijft volhouden kan je binnen 7 – 10 jaar meerdere vastgoedobjecten bezitten. Met de juiste strategie, kan dit zo’n 1000 – 3000 euro aan maandelijkse inkomsten genereren. Meer hierover lees je in dit artikel over rijk worden met vastgoed. Als je serieus bent, is het verstandig om een cursus te volgen. Ik kan de Vastgoed Academy aanbevelen. Klik hier voor meer informatie.

Tot slot kan je ook in vastgoed stappen met een kleiner vermogen. Het geeft niet dat je klein begint, het is belangrijker dat je zo vroeg mogelijk begint. Gaandeweg zal je steeds meer leren, waardoor succes zal volgen. Hier lees je alles over investeren in vastgoed met weinig geld.

goedkoop-aandelen-beleggen

ETFs en Indexfondsen

Naast vastgoed zijn aandelen een prima manier voor slapend rijk worden. Hier word ik het meeste enthousiast van. Zo heb ik een lange termijn strategie ontwikkelt waarmee ik tot nu toe een jaarlijks gemiddeld rendement van 14% heb behaald. Dat is 6% hoger dan het marktgemiddelde, en ik neem niet uitzonderlijk veel meer risico (omdat ik weet wat ik doe). Maar goed, dit is niet weggelegd voor de beginnende belegger. Mocht je hier interesse in hebben, kan je je gratis aanmelden op de Happy Investors Community.

Mijn advies aan beginnende beleggers die slapend rijk willen worden, is om te kiezen voor lange termijn beleggen in ETFs en indexfondsen. Kort samengevat heb je de volgende stappen:

 1. Zoek verschillende ETFs en indexfondsen voor wereldwijde spreiding in verschillende industrieën. Voeg daar enkele van de beste ETFs aan toe
 2. Investeer structureel iedere maand een vast bedrag in deze ETFs en indexfondsen. Doe dit bijvoorbeeld op de eerste maandag van iedere nieuwe maand. Investeer alleen met geld dat je kan missen
 3. Blijf dit proces herhalen voor de komende vijf, tien, twintig jaar. Hoe langer, hoe beter. Laat je geld in de ETFs en indexfondsen zitten, en herinvesteer al je dividend.

Natuurlijk zijn er manieren om nog beter te beleggen. Toch zijn de bovenstaande stappen geen vereenvoudiging. Het is letterlijk zo simpel. De cruciale voorwaarde tot succes is dat je alle stappen consequent blijft aanhouden. Daarbij is stap 1 het meest belangrijk: zorg voor een hele goede spreiding in veilige ETFs.

Wil je meer weten over deze simpele doch effectieve strategie voor slapend rijk worden? Hier lees je alles over maandelijks beleggen in ETF.

Tips voor slapend rijk worden dankzij beleggen, maar wel met een gerust hart

Als je slapend rijk wilt worden is het wel zo handig dat je fijn kan slapen met een gerust hart. Nu kan ik mij voorstellen dat het woord “beleggen” jou angst of schrik inboezemt. Mogelijk ken je iemand die forse verliezen heeft geleden? Of ben je van mening dat het even risicovol als gokken is? Ik sta ervoor in om je het tegendeel te bewijzen. Het beleggen van geld is een zeer verstandige financiële keuze. Het kan je leven en je mind zeer positief beïnvloeden. Maar je moet daarbij wel vasthouden aan veilig beleggen. Wanneer je (onbewust) veel risico gaat nemen, wordt de kans op geld verlies groter. Maar blijf je consistent vasthouden aan een veilige, lange termijn strategie, dan is de kans op succes groter.

Volg te allen tijde de onderstaande tips voor slapend rijk worden middels beleggen:

slapend-rijk-worden-tips

Samenvatting: dit zijn de stappen voor slapend rijk worden

In dit artikel heb ik mijn inzichten over slapend rijk worden met je gedeeld. Daarbij heb je geleerd om eerst te kijken naar de waarom. Waarom wil je slapend rijk worden? Wat is je doel in het leven? En hoe draagt slapend rijk worden daaraan bij? Dit zijn serieuze vragen waar je over na wilt denken. In het leven is het belangrijker om te doen waar je van houdt, met passie, liefde en voldoening. Geld zal vanzelf wel volgen, en je zal zelden het gevoel van “werken” hebben. Mocht je deze staat van Ikigai bereiken, hoef je in principe niet meer slapend rijk te worden. In dat geval ben je levend rijk!

Wil je toch eerst de focus leggen op financieel succes en slapend rijk worden? Volg dan deze stappen als samenvatting van dit artikel:

 1. Train je Geld Mindset. Bevrijd jezelf van beperkende gedachten over geld en zorg dat je betaalt krijg naar de toegevoegde waarde die je levert
 2. Stel een plan op voor het opbouwen van passief inkomen
 3. Leg hier de volle focus op: werk er iedere dag consistent aan, volg een voorbeeld, werk samen, wees creatief en geef nooit op
 4. Stel je financiën veilig, minimaliseer je vaste lasten, en laat vooral geld voor jou werken (door te investeren)
 5. Leer genieten van het leven, waarbij geld slechts een middel is en geen doel op zich.
Reacties
Categorieën