Structureel meer inkomen genereren: de Succes Formule
arrow_drop_up arrow_drop_down
Structureel meer inkomen genereren: de Succes Formule
12 januari 2020 

Structureel meer inkomen genereren: de Succes Formule

Meer inkomen, (bijna) iedereen wilt het. Maar hoe kan je meer inkomen genereren? En nog veel belangrijker, hoe doe je dat op een structurele manier waarbij je ieder jaar, of zelfs iedere maand of dag meer inkomsten genereert? In dit kennisartikel gaan we het uitgebreid hebben over het antwoord op deze laatste vraag. Dit is belangrijk, want door iets structureel aan te pakken zal je er de rest van je leven profijt van hebben. Vergelijk het maar eens met afvallen. Sommige mensen vallen 30 kilo af dankzij enorme inspanning. Een knappe prestatie. Helaas vallen zij weer terug in oude levensstijl patronen en komen ze beetje bij beetje weer aan. Totdat ze weer terug bij af zijn.

Meer inkomen generen is hetzelfde als afvallen. Je wilt dit op een structurele manier doen, zodat je over 5, 10 en zelfs 30 jaar nog steeds een hoger inkomen genereert. En de truc is dat juist de eerste jaren lastig is, maar vanaf dan wordt het alleen maar makkelijker. In dit artikel leer je de succes formule om op een structurele en duurzame manier je inkomen te verhogen. Deze formule is onderdeel van de Happy Investors Mindset. Dit laatste is mijn filosofie over financiële onafhankelijkheid bereiken voor een gelukkiger leven met minder stress. Op dit kennisplatform lees je allerlei kennisartikels voor het bereiken van deze levensfilosofie, of je kan mij volgen via Social Media en de nieuwsbrief.

Laten we nu snel doorgaan met het artikel!

Drie basiselementen voor structureel meer inkomen genereren

hoger inkomen genereren

Het genereren van meer inkomen bevat drie basiselementen. Zie deze elementen als draaiknoppen. Hoe meer je eraan draait, hoe meer inkomen je kan genereren. Net zoals het licht sterker en helderder wordt wanneer je aan een lichtknop draait. Het omgekeerde kan ook gebeuren. Wanneer je de knop “los” laat kan deze vanzelf langzaam terugdraaien, en wordt het licht zwakker en zwakker. Dit laatste willen we voorkomen, en juist op een structurele manier meer en meer inkomen genereren. Wat we dus willen is in het begin aan de drie basiselementen werken, op een dusdanige manier dat ze elkaar versterken. Op een gegeven moment komt er de situatie waarin je structureel meer inkomen genereert zonder hiervoor moeite te hoeven doen. Deze staat noem ik financiële vrijheid, een situatie waarin de inkomsten uit je investeringen groter zijn je vaste maandelijkse lasten.

Kijk nu eens naar de bovenstaande afbeelding. De onder- en middenklasse bevinden zich in de linker piramide. De bovenklasse (upper class) bevindt zich in de rechter piramide. Bij de linker piramide probeert men vooral meer geld over te houden door het besparen van geld. Sommige mensen doen dan ook nog geld besparen en hun inkomen verhogen. En een klein percentage van de middenklasse (want het zijn nooit de arme mensen), doet wat tijd besteden aan geld investeren.

De succesformule voor rijk worden en dus meer inkomen genereren ligt in de rechter piramide. Dit is de typische situatie waar de bovenklasse zich in bevindt. Rijke mensen hebben het geld maar nemen vooral de tijd om hun investeringen te verhogen. Zo zullen deze mensen rijk worden door beleggen en andere slimme investeringen. Zij laten geld voor hun werken, in plaats van andersom.

Maar hoe kom je in die positie wanneer je nog een beginner bent? Hieronder leg ik dat uit, en we eindigen met de succesformule voor structureel meer inkomen genereren.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

1. Geld besparen als brandstof voor hoger inkomen

Wanneer je nog niet zo rijk bent, is de eerste en snelste stap om geld te besparen. Zo kan je op korte termijn al veel geld besparen door te bezuinigen op abonnementen, op je auto en door te besparen op boodschappen. De beste tip hierbij is om je te richten op de drie grootste maandelijkse uitgaven. Deze top 3 zal waarschijnlijk zo’n 50 tot 80% van je grootste uitgaven vertegenwoordigen. Door hier de focus op te leggen, zal je op korte termijn al veel geld kunnen besparen. Maar hoe draagt geld besparen nu bij aan meer inkomen genereren? Goed dat je deze vraag stelt.

Als arme mensen geld besparen, geven zie hiervan 100% direct weer uit. Vaak doen ze dit ook nog eens aan kosten die iedere maand weer terugkomen, zoals een duurdere auto, tweede hypotheek, schulden, et cetera. Mensen uit de middenklasse geven 50% van hun gespaarde geld uit, en zetten de andere 50% op hun spaarrekening. Maar als jij meer inkomen wilt genereren zal je acties moeten ondernemen die ertoe leiden dat je inkomen hoger wordt. De enige manier om dit te realiseren met gespaard geld, is door dit te investeren. De beste investeringen leveren namelijk een goed rendement op.

De belangrijkste les in deze stap is: geef het gespaarde bedrag niet uit. Investeer je spaargeld en genereer rendement. Op deze manier kan je je inkomen structureel verhogen. Rijk worden voor beginners begint met het laag houden van je maandelijkse uitgaven, terwijl je het inkomen verhoogt. Houd je maandelijkse kosten (zo) laag (mogelijk)!

2. Onderneem acties om je inkomen te verhogen

Geld besparen is goed. Helaas kan je dit niet oneindig doen. Zo zou het bijzonder knap zijn als je al 500 euro per maand structureel kan besparen. Rijke mensen houden hun maandelijkse uitgaven laag, maar richten zich daarna volledig op het verhogen van hun inkomsten. Dit is namelijk de beste manier voor de lange termijn. Met enorme inspanning kan je wellicht 500 euro per maand besparen, en dat moet je ook zeker doen. Maar het verhogen van je inkomen is vrijwel oneindig. Als je weet hoe, kan je 1000, 2000 of zelfs 5000 euro per maand extra geld verdienen.

Geld investeren is een van de beste manieren voor meer inkomen genereren, maar zeker niet de enige. De volgende acties leiden ook tot een hoger inkomen:

 • High-Value Jobs zoals experts
 • Promotie vragen of krijgen door betere werkprestaties zoals door effectief werken
 • Offline of online geld verdienen met eigen bedrijfje
 • Zelfstudie in gerelateerde vakgebieden voor een bredere basis
 • Et cetera

Als je meer in detail wilt weten welke stappen en acties je allemaal kan ondernemen voor een hoger inkomen, lees dan eens de kennisartikels uit de categorie geld verdienen. Alleen zijn weer nog zeker niet wanneer je dit lukt. Dit artikel gaat namelijk over het structureel genereren van een hoger inkomen. Net zoals bij het geld besparen, zal je ook al het geld dat je overhoudt dankzij een hoger inkomen moeten investeren.

De belangrijkste les in deze stap is: geld besparen is snel en korte termijn wat meer geld hebben. Echter, meer inkomen genereren doe je op de lange termijn. Je kan niet oneindig bezuinigen, maar wel oneindig meer geld gaan verdienen. Focus je dus op meer geld verdienen. De beste manier hiervoor is door te investeren. Laat het geld 24/7 voor jou werken!

3. Investeer geld om meer en meer inkomen te genereren

Bekijk nogmaals de afbeelding van hierboven met de piramides. De onder- en middenklasse bevinden zich in de linker piramide. Sommige investeren een beetje, maar het merendeel helemaal niet. Hoe ik ook denk of rederneer, ik begrijp daar helemaal niks van. De beste manier om rijk te worden is door te investeren. Niet alleen in beleggingen, maar ook door te investeren in jezelf. Doe jezelf een plezier, en stop met denken dat beleggen heel risicovol is. De truc is om te beleggen voor mooie rendementen tegen een relatief laag risico. Op deze manier laat je het geld voor jou werken, in plaats van andersom. En bedenk goed dat geld nooit moe wordt. Het zal 24/7 voor je blijven werken. Hieronder leg ik uit hoe je dit doet.

Note: de tips van hieronder zijn gericht op het structureel genereren van een hoger inkomen. Dit is helemaal gericht op een lange termijn visie om geld te investeren bij laag risico. Als je wel een beetje risico kan hebben en wilt gaan voor aanzienlijk hogere rendementen, lees dan het kennisartikel over aandelen advies. Of kies voor beleggen in groeiaandelen, met zeer hoge rendementen maar ook hoger risico. (zelf beleg ik ook in groeiaandelen, zoals je kan terugzien in mijn beleggingsportefeuille. Echter, ik heb hiervoor wel de juiste kennis en ervaring voor opgedaan. Wees hiermee voorzichtig want je kan je ook geld verliezen).

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

1. Laag risico beleggen in de aandelenmarkt met een passieve inkomstenstrategie

Om op een voorzichtige manier structureel meer inkomen te genereren middels beleggen, kunnen we een passieve inkomstenstrategie toepassen binnen de aandelenmarkt. Vanzelfsprekend is lange termijn beleggen een vorm van passief inkomen opbouwen. Waarbij je minimaal 10, maar liever 15 of zelfs 25 jaar de tijd hebt om je geld te investeren in de aandelenmarkt.

Ik zal trachten in een notendop uit te leggen wat een passieve inkomstenstrategie binnen de aandelenmarkt inhoudt. Mocht je er meer vragen over hebben, laat het dan weten in een reactie hieronder of volg mij via de nieuwsbrief waarbij ik regelmatig voorbeelden geef over beleggen tegen laag risico. Bij een passieve inkomstenstrategie hebben we de volgende stappen:

 1. Zoek naar grote, gediversifieerde ETF’s waarin heel veel verschillende aandelen zitten. Een voorbeeld hiervan is de Vanguard Russell 3000 ETF (VTHR), waar 3000 aandelen in zitten. Beleggen in ETF is perfect voor passieve beleggers.
 2. Koop aandelen van deze ETF’s via een beleggingsplatform.
 3. Laat het geld voor minimaal 10 jaar staan

Dat is het. Saai he? Maar wel super simpel, eenvoudig en heel effectief. En de ETF die ik hierboven als voorbeeld heb genoemd is ook nog eens heel goedkoop. De fee bedraagt maar 0,1%. In vergelijking: als je het geld laat beleggen door een partij dan vragen ze doorgaans rond de 1% of hoger. En waarom, want vaak presteren deze partijen niet beter dan de gemiddelde aandelenmarkt.

Een gemiddeld rendement van 8 – 10% is wat je mag verwachten bij deze vorm van beleggen voor een structureel hoger inkomen. Je kan ervoor kiezen om het geld al die tijd te laten staan, of ieder jaar een klein percentage van de winst op te nemen. Dat is geheel aan jou, en dat is ook het voordeel van zelf beleggen: je hebt 100% controle. Zoals hierboven aangegeven kan je het beste beleggen via Flatex of DEGIRO als platform. Simpelweg omdat hun de goedkoopste zijn (gratis transactiekosten), maar ook omdat je vrijwel alle denkbare ETF’s via hun kan kopen. Lees hier alles terug over de beste platformen voor aandelen.

2. Structureel inkomen genereren dankzij beleggingsfondsen

Bovenstaande beleggingsstrategie betrof de aandelenmarkt. Doorgaans geeft de aandelenmarkt het beste rendement, en al helemaal over de lange termijn. Toch komt het zo nu en dan voor dat de aandelenmarkt hevige schommelingen doormaakt. Als je daar niet tegen kan, is er een relatief nog veiligere manier van structureel inkomen genereren middels beleggen. Dan heb ik het over beleggingsfondsen die worden beheerd door partijen zoals Robeco, BinckBank, enzovoorts. Ja, het klopt dat ik zojuist aangaf dat het goedkoper is wanneer je zelf een beleggingsfonds samenstelt. Ik geloof erin dat iedereen dit kan (daar schrijf ik immers over), maar niet iedereen wilt hier de inzet en moeite voor doen. Ook moet je er wel affiniteit mee hebben.

In dit geval is een alternatief om je geld te laten beleggen in een beleggingsfonds. Het grote voordeel hieraan is dat je absoluut niks hoeft te doen. Deze fondsen worden beheerd door experts die fulltime bezig zijn met beleggen (en daar betaal je dus een hogere fee voor). Een ander voordeel is dat deze fondsen vaak grote spreiding hebben. Niet alleen in aandelen, maar ook in vastgoedfondsen, goud, en andere beleggingsmarkten.

Als je echt puur gemak wilt, dan kan je voor deze optie kiezen. De kosten zijn wel hoger dan zelf beleggen, maar je hoeft er minder voor te doen. Alsof je een auto laat wassen in plaats van dat je deze zelf doet wassen. Qua verhouding van de laagste kosten en beste rendementen, scoren de beleggingsfondsen van de BinckBank, Centraal Beheer en Brand New Day het beste. Het gemiddeld rendement ligt hierbij tussen de 6 – 8%.

3. Kies voor een duurzame beleggingsportefeuille die bestendig is tegen economische crisis

De laatste tactiek die je kan toepassen is het zelf samenstellen van een duurzame beleggingsportefeuille. Dit kan je zien als een grote mand met daarin allerlei verschillende beleggingen die je zelf doet. Denk aan een mix van aandeelbeleggingen (dividend aandelen, groeiaandelen, ETF’s, et cetera), maar ook vastgoedfondsen, P2P-Lending en meer.

Ik heb hier een zeer gedetailleerd artikel over geschreven dat rijk worden met beleggen heet. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je zelf een gediversifieerde beleggingsportefeuille kan samenstellen dat bestendig is tegen economische crisissen. Dat artikel mag je echt niet missen als je slimmer en beter wilt worden met zelf beleggen. Een ideale manier voor structureel meer inkomen genereren!

De succesformule: een opwaartse spiraal van de drie basiselementen voor meer inkomen genereren

hoe rijker worden

Nu je bekend bent met de drie basiselementen voor structureel meer inkomen genereren, kunnen we doorgaan naar de succesformule. Ik begon dit artikel met het voorbeeld dat sommige mensen 30 kilo afvallen om vervolgens weer 30 kilo zwaarder te worden. Bij rijk worden of het vergaren van een hoger inkomen werkt dit hetzelfde. Je zal een bepaalde Mindset en gewoontes moeten aanleren om structureel meer inkomen te genereren.

Arme mensen houden het vaak alleen bij geld besparen. De middenklasse start hiermee en richt zich daarna op het verhogen van haar inkomen (promotie o.i.d.). Maar structureel meer inkomen genereren doe je dus vooral met investeren. Je kan dit zien als een cyclus die elkaar versterkt. Stap 1 is geld besparen, stap 2 is focus op inkomen verhogen en stap 3 is al het resterende vermogen investeren. Om dit te illustreren, heb ik een afbeelding gemaakt die aantoont waarom arme mensen arm blijven, en rijke mensen steeds rijker worden.

Hoe mensen rijk worden dankzij de succesformule voor structureel meer inkomen genereren

meer inkomen genereren

Arme mensen blijven aan de linkerkant van de afbeelding “vastzitten”. Als ze wat meer geld gaan verdienen, geven ze automatisch ook meer uit. De “gap” of het gat tussen de maandelijkse uitgaven en inkomsten blijft nagenoeg hetzelfde. Hierdoor zullen ze minder kunnen sparen. Maar wie echt veel meer inkomen wilt genereren, zoals de rijken dat doen, moeten zichzelf verplaatsen tot voorbij de stippellijn. De stippellijn is het moment waarop je besluit om geld te investeren en voor je te laten werken. In het begin gaat dit nog langzaam. Echter, hoe meer vermogen je hebt, hoe groter de gap tussen inkomsten en uitgaven gaat worden. Zelfs tot het moment waarop je zeer welvarend wordt en je aanzienlijk meer kan uitgeven.

970x250

De succesformule is daarom om de cyclus te starten en te blijven herhalen. Bespaar geld, verhoog je inkomen, investeer het geld en herhaal het proces. Dat is hoe je structureel meer inkomen kan opbouwen. En voor je het weet, bevind je jezelf in de piramide van de rijken. Hierbij zal geld investeren het grootste gedeelte uitmaken van je maandelijks inkomen. In feite is dit de situatie waarin je eigenlijk niet meer hoeft te werken. Die keuze is aan jou, en het mooie hieraan is dat je dan ook echt een keuze hebt!

structureel meer inkomen genereren

We zijn aan het einde gekomen van dit kennisartikel over hoe je meer inkomen kan genereren op een structurele en duurzame wijze. Wat vond jij van dit artikel en heeft het je geholpen? Laat het mij weten in een reactie hieronder als er nog meer vragen zijn. Ik zou het heel tof vinden als je dit artikel ook wilt delen met je vrienden als zij dit waardevol vinden. Hoe meer mensen we kunnen helpen met rijker worden, hoe beter!

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Mis nooit meer unieke groeiaandelen

Sluit je aan op de Happy Investors Community en krijg direct toegang tot al mijn exclusieve beleggingsrapporten met unieke groeiaandelen voor (potentieel) 300% rendement of hoger