Online cursus beginnen met beleggen: zo word je rijker
Online cursus beginnen met beleggen: zo word je rijker
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
08/01/2020
9 min

Online cursus beginnen met beleggen: zo word je rijker

08/01/2020
9 min

Beste Happy Investor, toen ik vele jaren geleden zelf begon met beleggen heb ik vele fouten gemaakt. Het is niet zo dat ik mij niet intensief heb verdiept in de materie tot beleggen. Zo heb ik vele boeken en artikels gelezen. En toch heb ik vele fouten gemaakt met geld verlies als gevolg. Wanneer ik hierop terug kijk, was het wellicht verstandiger geweest om een goede online cursus beginnen met beleggen te volgen. Het gaat hier vooral om het woordje goed. Want wat is goed? In mijn optiek betekent goed dat je hoger rendement haalt dan wanneer je zelf zou beginnen. En belangrijker: dat je geen geld verliest. Op die wijze is de cursus immers ook snel terugverdient…  In dit artikel gaan we uitgebreid in op de noodzaak aan een online cursus beginnen met beleggen. Tevens leg ik uit hoe zo’n cursus jou helpt om aanzienlijk rijker te worden.

Ben jij er al aan uit dat je een goede online cursus beginnen met beleggen wilt starten? Klik dan direct door naar de online cursus ‘Winnen met Beleggen’. Bij deze cursus krijg je niet alleen meer dan 40 uur aan lesmateriaal en zeer concrete, praktische tips voor hoger rendement. Ook krijg je onbeperkte coaching voor al jouw vragen over beleggen.

Inhoudsopgave:

Waarom een online cursus beginnen met beleggen?
Nadelen bij beginnen met beleggen
Voordelen van een online cursus beginnen met beleggen
Hoe werkt een online cursus beginnen met beleggen?
Over de online trainingsvideo’s bij een cursus beginnen met beleggen
Voor wie is deze cursus geschikt?
Ga ik veel geld verdienen na een online cursus beginnen met beleggen?

Waarom een online cursus beginnen met beleggen?

Het grote voordeel aan beleggen is dat je jouw vermogen kan laten groeien, zonder hier hard voor te hoeven werken. Maar, er zijn echter ook beleggingsrisico’s aan verbonden. Wanneer jij zonder enige ervaring en kennis gaat beginnen met beleggen, is er een zeer grote kans dat je (veel) geld verliest. En dat is zonde. Immers, door te leren van ervaren beleggers kan je een veel betere start maken met positief rendement en daardoor geld verdienen in plaats van verliezen. Dat is de grootste reden om te starten met een online cursus beginnen met beleggen. Want waarom zou je zelf het wiel opnieuw willen uitvinden?

Denk overigens niet dat het eenvoudig is om veel geld te verdienen middels beleggen. Er zijn serieuze nadelen aan verbonden, voor zij die onervaren zijn en weinig kennis bezitten. Het gevolg hiervan is dat er een hele grote kans bestaat dat je (veel) geld verliest. Zeker wanneer je start zonder enige kennis of ervaring. Een online cursus beginnen met beleggen kan voorkomen dat je forse verliezen maakt. En daarbij dat je juist hoger rendement haalt dan de gemiddelde belegger.

Nadelen bij beginnen met beleggen

cursus beginnen met beleggen

De reden dat je een online cursus over beleggen zou moeten volgen, is omdat beleggen vele risico’s kent. De aandelenmarkt is continue in beweging. Je leert dit alleen door veel kennis op te doen. En belangrijker, door heel veel ervaring op te doen. Dit laatste kan alleen door er jaren mee bezig te zijn. Immers, als jij de Dot.com crisis in 2000 en de financiële crisis in 2008 hebt meegemaakt, dan leer je te anticiperen op dergelijke crashes. Maar ook tussentijds zijn er vele mini-crashes waardoor je heel veel geld kan verliezen, of juist extra veel rendement kan genereren.

Een goede online cursus beginnen met beleggen helpt je om de grote nadelen van beleggen te voorkomen. Hierbij enkele grote nadelen op een rijtje:

  • Beleggen kent grote risico’s, waarvan je soms niet eens bewust bent
  • Ook kan beleggen kan heel complex zijn. Juist de ervaren beleggers weten hoe je dit simpel kan maken en houden
  • Tot slot kent beleggen vele valkuilen. Dit geldt vooral bij valkuilen voor beginnende beleggers
  • Dit alles kan leiden tot geld verliezen

Toen ik zelf begon met mijn weg naar financiële onafhankelijkheid, was ik nog maar 23 jaar oud. Allereerst begon ik met sparen, maar leerde al snel dat dit slechts een klein onderdeel is van een betere strategie. Deze strategie heb ik ontwikkeld tot een zeer toegankelijke en concrete roadmap over hoe je financiële onafhankelijkheid kan bereiken.

Beleggen is hier een cruciaal onderdeel bij. Zo begon ik zelf met beleggen op mijn 25ste. Het doel was om op lange termijn duurzaam vermogen op te bouwen. En met een gemiddeld jaarlijks rendement van 18% is mij dat aardig gelukt.

Mijn cruciale lessen deel ik binnen de Happy Investors Community. Dit is een online platform met meer dan 70 uur trainingsmateriaal over beleggen en rijker worden. Maar niet alleen dat. Via het platform krijg je ook onbeperkt coaching voor al je vragen omtrent beleggen. Immers, beleggen blijft in beweging en je leert dit het beste door directe coaching en learning-by-doing.

Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie over Happy Investors Community.

Voordelen van een online cursus beginnen met beleggen

In de Happy Investors Community leer ik beginnende en gevorderde beleggers hoe je het maximale uit beleggen kan halen. Dit doe je door de vele voordelen te exploiteren. Zo heeft geld investeren behoorlijk veel voordelen, waaronder:

  • Je wordt rijker in plaats van armer (vanwege de inflatie)
  • Het vermogen kan je duurzaam laten groeien, zonder hiervoor harder te hoeven werken
  • Sterker nog: je kan geld voor jou laten werken waardoor je passief inkomen kan genereren. Dit betekent dat je op lange termijn in principe minder tot nooit meer hoeft te werken. Altijd al willen stoppen met werken? Hoe je dat doet, leer ik je op de community.

Met name dit laatste voordeel is mijn persoonlijke drijfveer om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Dit is de staat waarin je niet meer hoeft te werken voor je geld. Hierdoor wordt het mogelijk om meer te genieten van het leven, simpelweg omdat je meer vrijheid hebt. Het leven draait namelijk niet om alleen maar werken. Het gaat er om dat je ervan geniet en er voldoening uit haalt. Werken aan je levensmissie is daar een onderdeel van, maar zo ook het doen van leuke dingen en tijd doorbrengen met mensen die er toe doen (familie, goede vrienden, …)

Denk overigens niet dat je heel veel geld nodig hebt om financieel onafhankelijk te worden. Nee, je hebt vooral veel tijd nodig. Stel dat jij 20 jaar de tijd hebt. En stel dat je 750 euro per maand kan inleggen. Dan heb jij na 20 jaar een bedrag van 720.000 euro netto op je bankrekening. Zo kan je ook al starten vanaf 200 euro per maand, en toch heel rijk worden. Dit ziet er als volgt uit:

training beginnen met beleggen

En stel je voor als je meer dan 750 euro per maand kan inleggen. Het enige wat je moet leren, is hoe je een hoog gemiddeld jaarlijks rendement haalt. En dat is nu precies waar ik je bij help binnen de Happy Investors Community. Zo gingen vele leden jou voor die op weg zijn naar financiële onafhankelijkheid.

Hoe werkt een online cursus beginnen met beleggen?

In de uitgebreide cursus ‘Winnen met Beleggen’ heb ik mijn jarenlange ervaring samengebundeld met de beste beleggingsstrategieën van experts zoals Warren Buffet.

Maar de cursus gaat veel verder dan dat. Kijk, bij beleggen draait het allemaal om kennis en ervaring. In de online cursus beginnen met beleggen leer jij niet alleen de basis. Je leert ook hoe je als gevorderde kan beleggen. Wanneer je dat onder de knie hebt, wordt het tijd om te starten. En dan begint het leren beleggen pas echt! Immers, de wereld van beleggen is continue in beweging en er zijn altijd andere vraagstukken om op te lossen. Daarom bevat mijn online cursus beginnen met beleggen niet alleen meer dan 70 uur aan online trainingsvideo’s en worksheets. De cursus bevat ook onbeperkte coaching over al jouw vragen tot beleggen. Dit is cruciaal, omdat je dankzij een mentor beleggen in de praktijk het meeste leert. Dat noemen ze learning-by-doing.

In principe werkt zo’n online training dus heel eenvoudig. Wanneer jij je abonneert, krijg je direct online toegang. Je kan inloggen en kan direct al jouw vragen stellen over beleggen, je kan de vele onderlinge discussies tussen mede-beleggers doorlezen, of je kan een van de 50 trainingsvideo’s of worksheets volgen.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Via bovenstaande link leer je hoe je hoger rendement kan halen dan de gemiddelde belegger.

goedkoop-aandelen-beleggen

Over de online trainingsvideo’s bij een cursus beginnen met beleggen

Oké, klinkt goed. Maar wat leer je nou precies dan in de online cursus? Naast de vele trainingen & worksheets over beleggen in aandelen, leer je ook hoe je als gevorderde kan beleggen in ETFs, indexbeleggen, vastgoed en alternatieve beleggingen.

Beginnen met beleggen in ETFs

Vele beginners maken de fout om te denken dat beleggen in ETF super simpel is. Alsof het niet verkeerd kan gaan. Maar niks is minder waar. Er zijn verschillende soorten ETFs. De een is heel gespreid (en geschikt voor beginners), terwijl de ander zeer specifiek is. Het zijn juist de specifieke, specialere ETFs die zorgen dat je hoger rendement kan halen dan de gemiddelde aandelenmarkt. Daarom leer je binnen de Happy Investors Community niet alleen over verschillende ETFs, maar wordt ook gedeeld welke ETFs een hoger dan gemiddeld rendement kunnen genereren.

Beginnen met beleggen in Indexfondsen

Beleggen in indexfondsen is een soort gelijk verhaal als bij ETFs. Ook hier kan je fouten maken die leiden tot serieus geld verlies. Het is juist de truc om te kiezen voor de juiste indexfondsen. En dat kan wanneer je leert over welke factoren hiervoor van belang zijn. Zomaar een voorbeeld is voor wie heeft geïnvesteerd in de AEX, de Nederlandse beurs. Nu denk je wellicht: Nederland is toch een economisch sterk land dat vele jaren groei doormaakt? Maar niks is minder waar, toont de koersgrafiek van de afgelopen 20 jaar aan.

training beginnen met beleggen

Wie op 7 januari 2020 had geïnvesteerd zou na 20 jaar een verlies van 15% hebben. En dat niet alleen: ieder jaar gaat er ook 2% inflatie van af! Het verlies loopt daarmee op tot boven de 30%. Terwijl als je had geïnvesteerd in de beste indexfondsen, had je na 20 jaar een rendement van +1000% kunnen hebben. Dat betekent dat je geld met een factor 11 groeit. Dit is een bizar verschil, en daarom is het zo belangrijk dat je een online cursus beginnen met beleggen volgt. Kies ervoor om winst te maken, en vermijd verlies.

Beginnen met beleggen in vastgoed

Tot slot vind je binnen de Happy Investors Community ook een module met trainingsvideo’s en worksheets over hoe je kan beginnen met beleggen in vastgoed en vastgoedfondsen. Voor vastgoedfondsen is dat niet zo ingewikkeld om eerlijk te zijn. Daarvoor kan je ook mijn artikel over vastgoedfondsen vergelijken lezen. Maar wel moeilijker is om te beginnen met beleggen in vastgoed terwijl je niet veel geld hebt. En dat leer je in de module binnen de online cursus.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Evident is deze cursus geschikt voor de totale beginner die niet begrijpt hoe beleggen werkt maar wel (veel) meer geld wilt verdienen zonder hiervoor harder te moeten werken. Ook is het geschikt voor beginnende beleggers die graag hoger rendement dan de gemiddelde aandelenmark willen realiseren. Op deze wijze kan je jouw vermogen sneller laten groeien.

Minder evident is dat deze cursus ook meer ervaren beleggers nog veel kan bij leren. Zo heb je binnen de Happy Investors Community ook het zogenoemde HIM Exclusief. Als je hierop abonneert, ontvang je niet alleen de onbeperkte coaching en alle online trainingsvideo’s. Ook zal je maandelijks exclusieve beleggingsrapporten ontvangen met daarin concrete aandelen die een enorme groeipotentie hebben. Dan spreek ik over rendementen van 300% en hoger. Uiteraard bevatten zij ook meer risico, maar daar help ik je bij om het risico te verkleinen terwijl je het rendement kan verhogen.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over HIM Exclusief .

Ga ik veel geld verdienen na een online cursus beginnen met beleggen?

Dit ligt er geheel aan hoe serieus je bent. Als jij 100% inzet toont door het zorgvuldig leren van alle materie binnen de online cursus, dan zal je leren hoe je financiële onafhankelijkheid kan bereiken. Dat is immers mijn persoonlijke commitment: om jou te helpen financieel onafhankelijk te worden. Dit bekent dat je veel meer financiële vrijheid hebt, waardoor je bijvoorbeeld minder kan gaan werken. Dit hoeft niet per se te betekenen dat je miljonair wordt, al is dat wel een van de dingen die je leert.

Persoonlijk geloof ik er heilig in om te kiezen voor lange termijn rijk worden. Dit betekent dat we op een gezonde wijze het risico verlagen en de winstkans tot lange termijn succes verhogen. Alleen op deze wijze kan men duurzaam vermogen opbouwen. Immers, er zijn ontelbaar veel voorbeelden van mensen die snel rijk willen worden en vervolgens met lege handen achterblijven. Dat komt omdat zij (on)bewust te veel risico nemen. Maar het is juist op de lange termijn dat je met zekerheid en succes rijk kan worden.

En dat is wat ik jou leer in de Happy Investors Community.

Reacties
Categorieën