Hoe investeren als 20-jarige? Tips & Strategie Rendement verhogen
Hoe investeren als 20-jarige? Tips & Strategie Rendement verhogen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
04/08/2021
9 min

Hoe investeren als 20-jarige? Tips & Strategie Rendement verhogen

04/08/2021
9 min

Beste Happy Investor, ben je in de twintig en aan het verdiepen hoe je het beste kan (beginnen) met beleggen? In dit artikel gaan we het hebben over het onderwerp ‘hoe investeren als 20-jarige?’. Zelf begon ik ook op mijn 23ste. Dat was een leuke tijd waarbij ik heb mogen leren van vele fouten. Dankzij deze leermomenten kan ik niet alleen zelf beter beleggen, maar ook anderen zoals jij helpen bij een betere start.

Hieronder gaan we kijken naar vijf verschillende strategieën die perfect aansluiten bij investeren als 20-jarige. Mocht je dit een waardevol artikel vinden, deel deze dan zeker met je vrienden. Dat zou ik heel tof vinden. Laten we nu snel doorgaan!

Inhoudsopgave:

Investeren als 20-jarige doe je door je grootste voordelen te benutten
Tips & Strategie 1: lange termijn beleggen in ETFs
Tips & Strategie 2: Lange termijn beleggen in ETFs & aandelen
Tips & Strategie 3: Lange termijn beleggen in groeiaandelen
Tips & Strategie 4: Dividend Koning of Koningin
Tips & Strategie 5: Low Risk, Steady Ride!

Investeren als 20-jarige doe je door je grootste voordelen te benutten

hoe-beleggen-20-jaar

Als je 20 jaar bent heb je een heel groot voordeel. En dat is tijd. Investeren als 20-jarige doe je het beste door je grootste voordeel te benutten. Het hebben van tijd is cruciaal bij beleggen. Hoe meer tijd je hebt, hoe lager het risico bij beleggen wordt. Dit komt omdat je meer tijd hebt om te herstellen van koersdalingen.

Beleggen kent vele risico’s tot geld verlies. Grote koersdalingen houden soms tot wel twee jaar aan. Als jij op dat moment geld in de aandelenmarkt hebt, is het noodzaak dat je dat geld op korte termijn niet nodig hebt. In plaats daarvan moet je eigenlijk juist bijkopen, zodat je tegen een lagere prijs kan aankopen (hier straks meer over).

Investeren als 20-jarige doe je het beste door het benutten van tijd. Dit omwille van twee redenen:

  • Dankzij tijd kan je het compound interest effect maximaal benutten
  • En je kan meer risicovolle investeringen maken voor potentieel hoger rendement

Om deze voordelen optimaal te benutten zijn er verschillende strategieën die je kan toepassen. Hieronder vind je vijf concrete tips en strategieën voor succesvol lange termijn beleggen voor hoger rendement. Natuurlijk zijn er nog meer opties, maar onderstaande informatie is beslist voor gevorderden.

Een cruciale tip bij investeren als 20-jarige is om te allen tijde te kiezen voor spreiding. Spreiding is het magische woord bij beleggen. Wie kiest voor veel spreiding in combinatie met lange termijn beleggen, heeft een hoge kans van slagen. Hieronder vertel ik hoe.

Tips & Strategie 1: Lange termijn beleggen in ETFs

Een krachtige strategie bij investeren als 20-jarige is om te kiezen voor lange termijn beleggen in ETFs. Dit staat voor Exchange Traded Funds. Op mijn website vind je hier verschillende artikels over. De korte samenvatting is dat dit een mandje is met daarin verschillende aandelen. Dankzij ETFs kan je simpel en eenvoudig veel risicospreiding aanbrengen.

Er zijn relatief veilige ETFs met laag risico. En er zijn relatief hoog risico ETFs. Meestal is het zo dat wie kiest voor hoger risico, op de lange termijn daar een hoger rendement voor in ruil krijgt. Deze regel werkt echter alleen als je de juiste ETFs kiest.

De tips en strategie om te investeren als 20-jarige in ETFs is door het aanmaken van een mix. Dit noemen ze een beleggingsportefeuille waarbij je geld investeert in verschillende ETFs die elkaar aanvullen. Op de Happy Investors Community vind je verschillende beleggingsportefeuilles met daarin ETFs. Bij een lager risico kan je jaarlijks zo’n 6% rendement realiseren. Bij hoger risico is dit circa 9%.

Klik op de volgende link voor meer informatie over de online cursus beleggen met daarin de kant-en-klare ETF beleggingsportefeuilles.

Stel dat jij op je 20ste besluit om iedere maand 250 euro te beleggen in een ETF beleggingsportefeuille met 9% rendement per jaar. Dan heb je op je 50ste een totaal vermogen van €293.000 (excl. belastingen). Bij 500 euro per maand zal dit circa €564.000 (excl. belastingen) zijn.

etf-beleggen-twintig-jaar

Tips & Strategie 2: Lange termijn beleggen in ETFs & aandelen

Ik begon met beleggen toen ik 23 jaar was. Daarbij heb ik mogen leren van veel fouten, en ieder jaar werd ik beter en beter. Inmiddels is mijn persoonlijke strategie het lange termijn beleggen in een beleggingsportefeuille van unieke aandelen en de beste ETFs. Hiermee streef ik naar een gemiddeld jaarlijks rendement van 14%. Hierbij reken ik liever aan de voorzichtige kant, omdat het rendement ook wel eens hoger kan uitvallen. Momenteel zit ik namelijk op 18,3% rendement over 6 jaar. Dit is aanzienlijk hoger dan wie enkel in ETFs zou beleggen. Het is echter wel zo dat de laatste jaren vooral positief waren. Niemand die weet wat de komende jaren ons gaat brengen op de aandelenmarkt.

De tips en strategie om te investeren als 20-jarige is de combinatie van ETF’s voor risicospreiding, en het nemen van meer risico door te beleggen in unieke aandelen. Unieke aandelen vind je enkel en alleen door heel veel onderzoek te doen. Je hebt hier de juiste kennis en ervaring voor nodig. Immers, je wilt beleggen in de beste bedrijven zodat je een hoger dan gemiddeld rendement kan halen. Deze strategie is niet voor iedereen geschikt.

Maar mocht je 14% rendement kunnen halen, dan is het effect gigantisch. Wie op haar 20ste start met 250 euro per maand, zal op haar 50ste een bedrag van circa €766.000 (excl. belastingen) realiseren. En met 500 euro per maand is dit zelfs €1.449.000 (excl. belastingen).

Dat is de kracht van rendement-op-rendement. Hoe hoger het rendement je kan halen, hoe rijker je zal worden. En dat zonder hiervoor te hoeven werken.

Tip: op de Happy Investors Community krijg je onbeperkt toegang tot al mijn onderzoek naar de meest unieke aandelen. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over de Happy Investors Community.

beleggen-in-de-twintig

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Tips & Strategie 3: Lange termijn beleggen in groeiaandelen

Een andere strategie voor investeren als 20-jarige is om te kiezen voor groeiaandelen. Dit is een uiterst risicovolle beleggingsstrategie waarbij je uitsluitend investeert in relatief kleine bedrijven die jaarlijks sterke omzet- en, indien van toepassing, winstgroei doormaken. Met name kleine bedrijven (small caps) die jaarlijks boven de 30% omzetgroei realiseren, maar nog verre van winstgevend zijn, kunnen leiden tot hoge rendement. Ze kunnen echter ook leiden tot grote verliezen. Dat is het risico.

Alles valt of staat met de groeistrategie van deze bedrijven. Meer hierover lees je in dit artikel over beleggen in groeiaandelen.

goedkoop-aandelen-beleggen

In mijn beginjaren koos ik vooral voor groeiaandelen. Dit zijn met name tech bedrijven met een marktwaarde kleiner dan twee tot max. vijf miljard. En die de potentie hebben om binnen 3 – 5 jaar met een factor 3, 5 of zelfs 10 te kunnen groeien. Dit noem ik High Growth-stocks. In de loop de jaren ben ik steeds beter geworden in het opsporen van dergelijke bedrijven. Mijn onderzoek hiertoe vind je wederom op de Happy Investeren Community.

Bij een juiste keuze in groeiaandelen is een gemiddeld jaarlijks rendement van boven de 20% mogelijk. Dit gaat echter wel over een gemiddelde op een lange termijn van > 10 jaar. Grote verliezen zijn ook mogelijk.

Als 20-jarige is het derhalve een hele risicovolle strategie. Je succes valt of staat met je kennis en ervaring. Zo moet je weten hoe je groeiaandelen kan analyseren op zowel financiële als strategische positionering.

Ook spreiding is van groot belang. De regel is dat je statistisch gezien de meeste risicospreiding realiseert door twintig verschillende aandelen aan te houden uit verschillende industrieën en continenten. Dit kan je laten oplopen tot dertig. Voorbij de dertig is er amper nog effect van risicospreiding middels diversificatie.

Nooit meer unieke groeiaandelen met potentieel +1000% rendement missen? Klik hier voor meer informatie

risicovol-beleggen-tiener

Tips & Strategie 4: Dividend Koning of Koningin

Investeren als 20-jarige geeft je de mogelijkheid om op lange termijn het rendement-op-rendement effect maximaal te benutten. Waarom zou je veel risico nemen, als je ook voor meer zekerheid kan gaan? Het verschil is dat je met risicovolle strategieën of (1) eerder rijk wordt, of (2) dat je minder geld nodig hebt als maandelijkse inleg om toch een hoog eindkapitaal te realiseren.

Maar stel dat je meer (dan 500 euro) per maand kan inleggen. In dat geval is het wellicht logischer om te kiezen voor meer zekerheid. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Mijn tips & strategie voor investeren als 20-jarige die meer zekerheid wilt, is om te kiezen voor een dividend beleggingsportefeuille. Hierbij kan je ervoor kiezen om in twintig tot dertig dividendaandelen te investeren. Daarmee word je een Dividend Koning / Koninging.

Het grote voordeel aan dividendbeleggen is dat het dividend leidt tot een inkomstenbron. Hierbij is het wel noodzaak dat je dividendbedrijven goed analyseert op haar toekomstpotentieel. Immers, de beste dividendbedrijven keren zowel ieder jaar een hoger dividend uit en geven ook een positieve koersontwikkeling. Voorbeelden uit het verleden waren Coca-Cola, Nike en Shell.

vastgoed beleggen met weinig geld

De gouden tip bij dividendbeleggen is om alle uitgekeerde dividend te herbeleggen. Dit leidt tot dividend-op-dividend, waardoor je op de lange termijn een enorm vermogen kan ontwikkelen.

Een nadeel aan dividendbedrijven is dat deze meestal minder koersrendement leveren in vergelijking tot niet-dividendaandelen. Dit is echter enkel waar indien je in staat bent om de beste aandelen te selecteren. De meeste mensen kunnen dit niet, en vanuit dat perspectief is dividendbeleggen (of ETFs) een betere keuze.

Als je gaat investeren als 20-jarige in dividend voor de komende dertig jaar, dan zou een gemiddeld jaarlijks rendement van 11% haalbaar kunnen zijn. Dit is op basis van historische gegevens die geen garantie voor de toekomst bieden. En het geldt alleen bij een juiste selectie aan twintig tot dertig goede dividendaandelen die in de toekomst doorgroeien.

Wil je meer weten? Lees hier alles over dividend beleggen strategie.

investeren-twintig-jaar

Hoger Rendement en Lager Risico? Tip: Asymmetrisch Beleggen!

Wat als je hoger rendement kan halen terwijl je minder risico loopt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet, met dank aan asymmetrisch beleggen. Dit zijn investeringen waarbij de potentiële winst groter is dan het potentiële verlies. De enige manier voor asymmetrisch beleggen is als je heel veel kennis en ervaring hebt. Dit is voor gevorderde professionals en wordt ook wel toegepast bij de grootste beleggingsfondsen met een minimale inleg van miljoenen.

Ik ben zelf geen specialist in asymmetrisch beleggen, maar ken wel een zeer goede partij. Ik ben aangesloten bij hun Membership. Dat heeft een hoog prijskaartje, maar de kwaliteit is zeer hoog en geeft unieke kansen tot winstgevende investeringen. Dit zijn echte professionals. Daarbij hebben ze ook een gratis nieuwsbrief waarin ze één keer per week meesterlijke tips en onderzoeken voor asymmetrisch beleggen met ons delen.

Wil je meer informatie? Klik hier voor meer informatie en de gratis nieuwsbrief.

Tips & Strategie 5: Low Risk, Steady Ride!

De laatste tips en strategie voor investeren als 20-jarige is om te gaan voor laag risico en hoge zekerheid. Als je niet veel nodig hebt in het leven dan ben je een gezegend vrouw of man. Hoe mooi zou het dan zijn als je met slechts 500 euro per maand je financiële toekomst kan zeker stellen?

Als je kiest voor veilig beleggen kan je zo’n 6% rendement per jaar halen.

Dit kan je realiseren middels veel spreiding. Dan doel ik op het samenstellen van een beleggingsportefeuille met daarin beleggingen in veilige ETFs, REITs ETFs, commodities zoals goud en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen.

Niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen kunnen een interessante aanvulling zijn op je portefeuille. Zo zijn er vastgoedfondsen zoals Corum Investments en SynVest waarbij je een jaarlijks dividend van 6 – 8,5% mag ontvangen. Uit mijn SynVest review blijkt dat vooral zij een hoog jaarlijks dividend uitkeren. Daarbij heb je ook geen last van koersschommelingen. Wel moet je altijd de brochure downloaden waarin belangrijke en actuele informatie staat over de uitstapkosten.

Bij 6% per jaar en een maandelijkse inleg van 500 euro, zou je na dertig jaar een vermogen van bijna 350.000 euro (excl. belasting) kunnen realiseren. Dat is een fijne aanvulling op je pensioen!

hoe-beleggen-20jarige

Reacties
Categorieën