Beste Online Brokers: Aandelen, Crypto’s, P2P, ETFs | Happy Investors
Beste Online Brokers 2021: Aandelen, Crypto’s, P2P, ETFs
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
05/15/2021
15 min

Beste Online Brokers: Aandelen, Crypto’s, P2P, ETFs | Happy Investors

05/15/2021
15 min

Beste Happy Investors, wanneer je begint met jouw lange termijn investeringsplan voor financiële onafhankelijkheid, is het zeer belangrijk om te beginnen bij de beste online brokers. Om je te helpen heb ik een complete lijst gemaakt van de beste online brokers. Dit zijn platform voor verschillende beleggingsmogelijkheden, zoals aandelen, ETF’s, Bitcoin & Crypto maar ook P2P-Lending. Vooral in Europa wordt P2P-Lending met de dag populairder, met hoge gemiddelde rendementen van 11% – 13%.

Hieronder vind je de beste online brokers voor Aandelen, ETF’s, Crypto, en P2P-Lending

Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee zoals (gedeeltelijk) geld verlies. Als je nog een beginner bent is het raadzaam om eerst kennis te vergaren. Zo vind je op de Happy Investors Community een complete online cursus voor beginnend tot gevorderd beleggen.

Laten we beginnen!

Top 5 Beste Aandelen Online Brokers 

Voor de beste aandelen online brokers, kan je DEGIRO, Mexem, BinckBank, eToro, en Lynx overwegen. Ik ben een groot voorstander van aandelen beleggen met DEGIRO dat het grootste aanbod in aandelen en ETF’s heeft.

Beste online broker DEGIRO – Veel aandelen en (gratis) ETF’s kopen

beste-online-broker-vergelijken

DEGIRO is een in Nederland gevestigde online broker voor aandelen, ETF’s, opties, en meer. Als Nederlandse belegger ben ik mijn vroege beleggingscarrière begonnen bij DEGIRO. Na zeven jaar ben ik nog steeds een zeer tevreden klant bij DEGIRO. De reden dat DEGIRO de beste online broker is de combinatie tussen een enorm aanbod van aandelen, ETF’s, opties, … met zeer lage transactiekosten.

Naast het brede aanbod van aandelen, ETF’s, en meer, is DEGIRO ook de op één na goedkoopste qua transactiekosten. Je betaalt bijvoorbeeld slechts 50 cent aan transactiekosten voor het kopen van aandelen in de Verenigde Staten. Maar de goedkope prijs maakt DEGIRO nog niet de beste broker voor wie zelf wil beleggen. Het is de combinatie tussen de goedkope prijs, het gebruiksgemak en het brede aanbod dat DEGIRO tot de beste maakt. Zo kan je bijvoorbeeld beleggen op +50 beurzen wereldwijd, waardoor je een zeer gespreide beleggingsportefeuille kan samenstellen.

Een ander groot voordeel is dat DEGIRO 200 ETF’s heeft die je commissievrij kan kopen.

Ik beleg al vele jaren via DEGIRO. Voor alle informatie over vergoedingen, beleggingsmogelijkheden, en voordelen, klik op deze link met meer informatie over beleggen bij DEGIRO.

Voordelen van beleggen bij DEGIRO

 • Zeer gebruiksvriendelijke online broker op zowel desktop als mobiel
 • Snel, gemakkelijk en overzichtelijk aandelen kopen en verkopen
 • Meer dan 80 internationale awards voor de beste online broker
 • Meer dan 50 beurzen wereldwijd om in te beleggen
 • Betrouwbare en veilige online broker
 • Zeer lage tarieven; de op één na goedkoopste online broker
 • Geen minimum inleg
 • Commissievrij beleggen in 200 ETF’s uit de kernselectie

Direct beginnen? Klik hier voor gratis DEGIRO account aanmaken

970x250

Beste online broker eToro – Commissievrij handelen in aandelen en ETF’s

online-brokers-aandelen-vergelijken

eToro is een van de beste online brokers voor aandelen, toegankelijk voor zowel beginners als gevorderde beleggers. Met het eToro-platform is het mogelijk om aandelen en ETF’s te kopen met 0% commissie. Ook zijn er geen limieten op commissievrije trades en is het mogelijk om fractionele aandelen te kopen. Dit laatste kan erg handig zijn wanneer je maandelijks in hoger-geprijsde aandelen wilt beleggen. Bijvoorbeeld, een aandeel Amazon in 2022 is genoteerd op 3200 USD.

Via eToro is het mogelijk om elke maand te beleggen in Amazon, of andere hoger geprijsde aandelen, door gebruik te maken van de optie om fractionele aandelen te kopen.

Er is ook nog een andere reden waarom eToro een van de beste online brokers  is. Om te beginnen bieden ze 2000+ aandelen en ETF’s van 17 beurzen. De grote selectie is een sterk voordeel. Uit ervaring kan ik je verzekeren dat het erg vervelend is als je de gewenste aandelen niet kan kopen.

Ook zijn er enkele van de beste ETF’s bij eToro die je beslist niet wilt missen. Hier investeer ik zelf ook in, omdat die trackers een hoger dan gemiddeld rendement geven.

Een ander uniek voordeel dat eToro biedt, is de zogenaamde ‘CopyTrader’. Dit is een revolutionaire technologie om automatisch de prestaties van handelsportefeuilles te kopiëren. Ik geef hier echter wel de tip om nooit 100% van je geld op copy trading te zetten. Voor beginners zou dit echter een redelijke aanvulling op haar beleggingsportefeuille kunnen zijn door bijvoorbeeld max. 5% of 10% op CopyTrader te zetten. Op basis van je eigen ervaringen kan je dan meer of minder inzetten.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie

Onderstaande voordelen maken eToro een van de beste online brokers:

 • Gratis account
 • 0% commissie handel
 • 2000+ aandelen en ETF’s met fractionele aandelen als optie
 • CopyTrader
 • Programma voor meest populaire beleggers (waarmee je geld kan verdienen)
 • Gereguleerd door FCA en CySec
 • Onderwijs platform
 • Handelen in cryptocurrencies (let op het hoge risico!)

Nadelen eToro

 • Hoge “niet-handel” vergoedingen
 • Klantenservice moet aanzienlijk worden verbeterd
 • Valutakosten 0,5% (koop geen EU aandelen via eToro, maar wel USA aandelen)

Wil je beginnen bij eToro? Klik hier voor gratis eToro-account aanmaken

970x250

Mexem – wereldwijd beleggen in aandelen met zeer lage transactiekosten

beste-online-brokers-aandelen

Mexem is een van de beste online brokers in Europa. Ze hebben de lage transactiekosten in vergelijking Europese online brokers. Na veel onderzoek tussen Mexem en DEGIRO bekom ik wel de conclusie dat DEGIRO alsnog goedkoper is. Uiteraard is eToro het goedkoopste vanwege de 0% transactiekosten.

Mexem heeft een zeer groot aanbod van aandelen uit 135 beurzen. Verspreidt over 33 verschillende landen en 23 valuta’s. Op het gebied van beleggingsproducten hebben ze bijna elk denkbaar product, van metalen tot opties. Mexem is een snelgroeiende nieuwkomer die zich vooral onderscheidt op de lage kosten in combinatie met het grootste aanbod in aandelen en ETFs in Europa.

Persoonlijk beleg ik liever via DEGIRO en eToro, maar Mexem is zeker een prima alternatief voor de gevorderde belegger. Daarnaast is het ook mogelijk om te handelen in de voor- en nabeurs. Een account aanmaken is gratis.

Update: recentelijk ook een account aangemaakt bij deze beste online broker. Sommige van de beste ETF’s kan ik alleen via Mexem kopen. Zoals de unieke CEF BlackRock Science and Technology die +32% rendement over de afgelopen 5 jaar heeft gerealiseerd!

BinckBank – zonder kennis en tijd je geld laten beleggen

beste-online-broker-laten-beleggen

Wil je wel beleggen maar heb je niet de interesse om jezelf erin te verdiepen? Dan is geld laten beleggen een goede keuze voor je. Uit mijn complete laten beleggen vergelijking komt BinckBank als beste keuze naar voren.

BinckBank heeft over de afgelopen jaren het hoogste gemiddelde rendement gehaald in vergelijking tot alle andere platformen voor geld laten beleggen. Alleen daarom al is dit de beste keuze die je kan maken. Daarnaast hebben ze enkele unieke voordelen. Qua keuze kan je kiezen uit drie verschillende pakketten. Deze noemen ze Forward, Comfort en Select. Je kan starten vanaf ieder bedrag, er is geen minimale inleg. En de kosten zijn ook relatief laag vergeleken andere platformen voor geld laten beleggen. Maar het allerbelangrijkste is dus dat ze uitvoerig geteste belegging strategieën hebben om een hoog rendement te kunnen halen.

Voor alle informatie omtrent tarieven, beleggingsmogelijkheden en voordelen klik je op deze link met meer informatie over beleggen bij BinckBank. Ook kan je via die link een gratis informatiepakket opvragen.

Lynx – voor de gevorderde belegger

beste-online-brokers-vergelijken

DEGIRO en Mexem blijken uit onafhankelijke vergelijkingen de beste beleggingsplatformen te zijn voor particuliere beleggers die zelf willen kiezen welke aandelen e.d. zij aankopen. Lynx is echter ook een goede keuze. Want alhoewel Lynx niet de beste online broker is voor zelf beleggen, is het zeker nog wel een goede keuze. Lynx is duurder dan DEGIRO en Mexem, maar heeft wel groter qua aanbod. Zo kan je in meer dan 100 markten beleggen. Ook heeft Lynx interessante tools en hebben ze een soort van kennisplatform die gaat over tips en adviezen bij beleggen. Tot slot hebben ze een prima servicedesk.

Lynx is een goede keuze voor de serieuze belegger met een groter startkapitaal. Zo kan je bij Lynx een gratis account aanmaken, maar is de minimale inleg wel 10.000 euro. Dit is nogal fors voor de beginnende belegger. Daarom is Lynx niet voor iedereen geschikt, en is dit ook niet het beste beleggingsplatform in vergelijking met andere online brokers.

Lees hier meer over DEGIRO vs. Lynx vergelijken

Voordelen beleggen bij Lynx

 • Heel groot aanbod aan beleggingsproducten voor zowel beginners als gevorderden
 • Beleggen in meer dan 100 markten
 • Alhoewel niet de goedkoopste, nog steeds lage tarieven
 • Uitstekende service
 • Lynx heeft een uitgebreid educatieplatform over beleggen

Nadelen beleggen bij Lynx

 • Duurder in vergelijking tot DEGIRO en Mexem
 • Minimale inleg van 10.000,- euro

De beste P2P-Lending online brokers 

Voor de beste P2P-Lending online brokers kan je IUVO en Mintos overwegen.

IUVO P2P Investering Internationaal

online-brokers-vergelijken

IUVO Group is een internationaal P2P-Lending platform dat het investeren in leningen veilig heeft gemaakt. Natuurlijk zijn er nog steeds risico’s aan verbonden zoals bij ieder andere investering. Echter, onder de P2P-Lening platforms, is IUVO de beste keuze in termen van betrouwbare beleggingsopbrengsten. En hoewel P2P-Lening staat voor leningen aan particulieren, is het ook mogelijk om te investeren in leningen aan bedrijven. Dat laatste is wellicht interessanter als je minder risico wenst.

IUVO P2P is een van de beste online P2P brokers. Zij bieden leningen aan in meer dan 137 landen. Het platform werkt met risicoclassificaties. Risicoclassificatie A is het meest veilig en biedt een rendement van 0% – 4%. Risico classificatie C biedt 10% – 18% rendement en classificatie E biedt tussen de 25 – 35% rendement. Als P2P belegger moet je wel slimme keuzes maken en je portefeuille spreiden over deze risicoklassen. Zet dus niet 100% van uw geld in leningen uit risicoklasse E.

Een uitstekende functie bij IUVO P2P is dat je gebruik kan maken van ‘Auto Invest’. Dit zorgt voor een automatisch gediversifieerde portefeuille op basis van jouw risicoaversie.

Met de Auto Invest-functie kan je snel en eenvoudig je geld verspreiden over tientallen tot honderden leningen. Daarmee kan je een gemiddeld jaarlijks rendement van 9,2% tot maximaal  15% realiseren.

Ik vind IUVO een van de beste online brokers voor P2P-Lending. Wel geef ik je als tip om niet te veel geld in P2P te beleggen. Kies bijvoorbeeld voor 10% van je totale portefeuille, en pas aan op basis van je ervaringen. Diversificatie tussen verschillende investeringen is cruciaal!

Tot slot, IUVO P2P biedt een ‘Buy Back Garantie’. Alle leningen op het platform hebben een 100% terugkoopgarantie van de initiator. Wanneer een lening in gebreke blijft, zal de initiator de resterende geïnvesteerde hoofdsom terugbetalen.

Het is ook goed om te weten dat alle leningverstrekkers voor 30% skin in the game hebben.

Wil je beginnen? Klik hier voor meer informatie (pagina is in het Engels)

Mintos P2P Internationaal

beste-brokers-p2p-lending

De andere beste online broker voor P2P-Lending is Mintos. Zij zijn het grootste P2P platform wereldwijd. Een van de belangrijkste voordelen is dat ze een zeer gediversifieerde collectie van 60+ loan originators hebben. Ze hebben ook de grootste variëteit, met leningen in onder meer landbouw, hypotheken, persoonlijke, en/of autoleningen.

Als je de Mintos ‘Auto Investing Strategie’ gebruikt, kan je een gemiddeld jaarlijks rendement van 11,5% incasseren.

Mintos biedt ook een ‘Buy Back Garantie’, waardoor het veiliger is om in leningen te investeren. En om het veiliger te maken, zijn alle leningverstrekkers verplicht om een strenge kredietcontrole uit te voeren voor elke nieuwe lening. Desalniettemin blijft er altijd risico, dus spreiding is van groot belang.

Zoals hierboven vermeld, zou ik niet meer dan 10% van mijn beleggingsportefeuille in P2P-Lending investeren. Ik vind wel dat het een prima investering is die meer diversificatie toevoegt aan iedere beleggingsportefeuille. Wees echter voorzichtig en neem niet te veel risico’s. Kies voor de ‘Auto Investeren Strategie’ om je geld gemakkelijk te beleggen tussen 100+ leningen, zodat het risico lager zal zijn. Een laatste tip: kies voor de minder risicovolle leningen.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie

468x60 - NL

De beste crypto online brokers 

Voor de beste crypto online brokers van kan je NAGA, Coinbase en Binance overwegen.

NAGA voor Crypto & CFD beleggen

online-brokers-crypto-vergelijken

Toen ik in 2017 begon met beleggen in cryptocurrency, was NAGA enkel nog een cryptomunt. Tegenwoordig is NAGA een van de beste crypto online brokers. Het is een alles-in-één sociaal handelsplatform met meer dan 1 miljoen handelaren. De algemene beoordeling is 4 op 5 sterren op basis van +1020 beoordelingen.

Net als bij eToro kan je bij NAGA gebruikmaken van ‘Copy Trading’. Je kan de beste aandelen- en cryptocurrency handelaren kopiëren en profiteren van hun goede beleggingskeuzes. Wees hier echter voorzichtig mee, want je moet alleen investeren in dingen die je begrijpt. Als zij een fout maken, kost dit je geld. Wat wel interessant is, is dat je tot 100.000 dollar per maand kunt verdienen als andere beleggers jouw trades gaan kopiëren. Natuurlijk moet je wel een goede belegger zijn om zulke inkomsten uit NAGA te halen.

Naast cryptocurrency kun je ook beleggen in aandelen, ETF’s, forex en indexen. Dit is vrij van commissie. Wees echter zeer voorzichtig, omdat 74,26% van de beleggers geld verliest tijdens het handelen in CFD’s. Kijk dus uit met CFD beleggen!

In plaats daarvan is het minder riskant om te beleggen in 400+ echte aandelen via NAGA of een van de beste online brokers die hierboven zijn genoemd.

Inmiddels zijn +1 miljoen beleggers bij NAGA aangesloten. Wil je hier meer over weten? Klik hier voor meer informatie

728x90

Coinbase voor crypto beleggen

beste-brokers-crypto

Ik deed mijn eerste cryptocurrency investering via Coinbase (2017). Op dat moment kon ik alleen beleggen in Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en Bitcoin Cash. Tegenwoordig is Coinbase uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste platforms voor crypto-investeringen.

Persoonlijk geloof ik dat het beste voordeel van Coinbase is dat ze crypto beleggen veilig maken. Er is een strikte veiligheidscontrole voor het aanmaken van een account. Na het inloggen kan je cryptocurrencies kopen en deze opslaan in een Vault. Deze Vault betekent dat de cryptocurrency is vergrendeld. Als een cryptocurrency eenmaal in de Vault zit, moet je het er eerst uithalen alvorens je het kan verkopen. Om dit te doen moet je de veiligheidsgegevens invoeren, zoals je wachtwoord en validatie via twee afzonderlijke e-mails. Daarom zal het moeilijk zijn voor hackers om je waardevolle cryptocurrencies te stelen. En dat is een groot voordeel in deze gekke cyberwereld waar we tegenwoordig in leven.

Coinbase kan alleen gebruikt worden voor crypto beleggen (en niet voor aandelen). Ze hebben 56 miljoen geverifieerde gebruikers en bieden meer dan 50 cryptocurrencies aan. Je kunt gratis een account aanmaken, maar ze vragen wel een commissie per trade.

Wilt je aansluiten bij +56 miljoen handelaren en een gratis account aanmaken? Klik hier voor meer informatie

Static - White - 500x500

Binance voor Crypto-investeringen

beste-online-brokers-crypto

Als laatste hebben we Binance als een van de beste online brokers voor crypto beleggen. Binance is een zeer grote online broker met een selectie van +500 cryptocurrencies! Ongeacht hun grootte, hebben ze crypto beleggen snel en eenvoudig gemaakt. Het handelsplatform is eenvoudig te begrijpen en je kunt binnen enkele minuten kopen/verkopen.

Binance biedt ook een verscheidenheid aan tools. Denk aan P2P trading, Margins, Derivaten, en een aantal gave features zoals de Binance Visa Card. Daarnaast hebben ze een goed referral programma voor het geval je graag extra cryptocurrency wilt verdienen.

Andere betrouwbare online brokers 

Zijn de bovenstaande platformen niet naar je zin? Hieronder vind je enkele goede online brokers.

Vanguard – de beste online broker voor gediversifieerde ETF’s

Als het op beleggen aankomt, raad ik beginners altijd aan eerst de nodige kennis op te doen en met kleine bedragen in relatief veilige ETF’s te stappen. Vanguard is een van de beste online brokers voor relatief veilige ETF’s. Ze hebben bijvoorbeeld wereldwijde ETF’s zoals VWRL en VHYL, maar ook meerdere beleggingsfondsen. Het aanbod van Vanguard is geschikt voor beginnende beleggers die minder risico willen nemen bij het beleggen in aandelen.

Wat ik echt goed vind aan Vanguard als de beste online broker voor ETF’s is dat ze altijd een lange termijn perspectief aanhouden met veel risicospreiding. Ze hebben ook relatief lage kosten. Bovendien hebben ze een uitstekende service. U kunt bijvoorbeeld persoonlijk advies krijgen van een Vanguard adviseur.

Als je puur voor hoge rendementen wilt gaan, dan kun je beter kiezen voor beleggen in individuele aandelen. Maar als je minder risico wilt nemen, dan kun je overwegen om met Vanguard te beleggen.

Overigens kan je via DEGIRO wel gratis beleggen in VWRL.

Ally – Online broker voor inwoners van de Verenigde Staten

Een andere goede online broker van 2022 is Ally. Ze bieden een aantal zeer aantrekkelijke functies. Een van de beste is de optie van commissievrij handelen in aandelen, ETF’s en, opties. Een ander voordeel is de uitstekende klantenservice. Bijvoorbeeld, als je vragen hebt over investeringen, kan je deze rechtstreeks aan de experts stellen. Zij zullen je bijstaan met eerlijk en ervaren advies, waardoor Ally een van de beste online brokers voor klantenservice is.

Ally is geschikt voor actieve (day) traders. Je krijgt toegang tot gratis tools voor technische analyses en opties voor geautomatiseerd portefeuillebeheer. Er is ook de beschikbaarheid van forex trading.

Een bijzonder punt is wel dat Ally vooral gericht is op de Verenigde Staten.

Voordelen van beleggen bij Ally

 • Commissievrije transacties bij Amerikaanse aandelen, opties en ETF’s.
 • Geen minimale inleg
 • Geadvanceerd platform voor (day) traders
 • Veel tools voor technische analyse

Nadelen Ally

 • Geen beleggingsfondsen zonder transactiekosten.

Volledige disclaimer:

[eToro] is a multi-asset platform that offers investments in stocks and crypto assets as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and, due to the leverage effect, carry a high risk of losing money quickly. 68% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. The trading history shown is less than 5 complete years and may not be sufficient as a basis for an investment decision.

Copy Trading is a portfolio management service provided by eToro (Europe) Ltd., which is automated and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission.

Cryptoassets are volatile instruments that can fluctuate greatly in a very short time and are therefore not suitable for all investors. Unlike CFDs, trading in crypto assets is not regulated and is therefore not monitored by any EU regulatory framework.

Reacties
Categorieën