Dit is hoe Compound Interest jou Financieel Onafhankelijk maakt
Dit is hoe Compound Interest jou Financieel Onafhankelijk maakt
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
03/14/2021
3 min

Dit is hoe Compound Interest jou Financieel Onafhankelijk maakt

03/14/2021
3 min

Beste Happy Investor, lange termijn beleggen is de ware weg naar financieel onafhankelijk worden. Als je nu start met een maandelijkse inleg van 500 euro, heb je na 30 jaar een netto vermogen van 1,6 miljoen euro. Klinkt als onwerkelijk? Nou, dat is het niet. Gun jezelf een paar minuten tijd om onderstaande te lezen. Immers, onderstaand inzicht zal jou de gewenste financiële vrijheid geven. Het is mogelijk. Ik doe het zelf ook. En hieronder toon ik je aan hoe jij het ook kan.

Compound interest is de sleutel tot naar financiële vrijheid

Stel dat je twee personen hebt genaamd Sarah en Bob. Sarah is 25 jaar en besluit om vanaf haar 25ste tot haar 34ste ieder jaar 1000 dollar te investeren tegen 8% jaarlijks rendement. Ze heeft nu in totaal 10.000 dollar geïnvesteerd. Na 40 jaar zou ze dankzij compound interest, dit is rendement-op-rendement effect, zo’n 157,435 dollar aan vermogen hebben (inflatie buiten beschouwing genomen).

Bob wilt ook investeren. Hij is inmiddels 35 jaar oud en begint vanaf die leeftijd om ieder jaar 1.000 dollar te investeren. Dit doet hij voor 30 jaar lang. Na 30 jaar heeft hij 30.000 dollar geïnvesteerd. Dankzij het compound interest effect heeft hij na 30 jaar een vermogen van 122,346 dollar.

Bovenstaand voorbeeld is een klassiek voorbeeld van compound interest en de relevantie om zo vroeg mogelijk in te stappen tot de aandelenmarkt.

Maar er is nog een andere cruciale factor die een rol speelt bij het compound interest effect. Dan heb ik het over de hoogte van het rendement. In bovenstaand voorbeeld is gerekend met 8% rendement. Maar een extra procent maakt een wereld van verschil. Hieronder zal ik je aantonen hoe een hoger rendement kan leiden tot miljoenen euro’s extra. En ja, dit is hoe het werkt en waarom de rijken steeds rijker worden.

Hoe hoger het rendement, hoe krachtiger het compound interest effect

Ik beleg zelf al vanaf mijn 23ste. Na het maken van vele fouten, en dus vele leermomenten, ligt mijn focus vanaf mijn 25ste op lange termijn beleggen in aandelen & ETFs. Daarbij specialiseer ik mijzelf in het achterhalen van de beste groeiaandelen. Mijn streven is een jaarlijks gemiddeld rendement van 14%, alhoewel ik momenteel nog steeds boven de 18% zit. Momenteel ben ik 29 jaar en ligt mijn netto vermogen aan beleggingen boven de 150K.

Waarom is dit belangrijk voor jou? Omdat ik je kan helpen naar hoger rendement (bij lager risico) en het optimaal benutten van het compound interest effect

Stel dat jij vandaag begint met maandelijks 500 euro beleggen tegen 6% rendement. 6% rendement is wat je kan krijgen als je kiest voor laten beleggen in plaats van zelf beleggen.

Na 30 jaar zal je in totaal 350.000 euro hebben (na aftrek inflatie). Dit ziet er zo uit:

compound-interest-investeren

Maar wat als je in plaats van 6% zo’n 14% rendement kan halen?

Het verschil loopt op tot 1.250.000 euro!

Hoe je dankzij de Happy Investors Community een hoger rendement kan halen

Sinds de oprichting van de Happy Investors Community hebben mijn beleggingsrapporten voor Winstgevende aandelen een gemiddeld rendement van +35,8% behaald.

En mijn beleggingsrapporten voor High Growth aandelen staat op een gemiddeld rendement van +30,7%, ondanks zeer hevige koersdalingen van de afgelopen weken. Dit maakt het een perfect moment om deze High Growth aandelen bij te kopen.

Op de Happy Investors Community krijg je toegang tot al mijn Winstgevende en High Growth aandelen. Daarbij is het mijn persoonlijke lange termijn strategie om deze aandelen te combineren met de beste ETFs. Dit laatste geeft meer risicospreiding. Het streven is een gemiddeld rendement van 14%.

Dit kan lager zijn. Of hoger. Zo heb ik op 8 maart 2021 een nieuwe High Growth aandeel binnen de gezondheidssector gepubliceerd. En vijf dagen later, op 12 maart, staat dit aandeel al op +22% rendement.

Stel dat jij nu begint met 500 euro maandelijkse inleg tegen 14% rendement. Dan heb jij na 30 jaar een totaal netto vermogen van 1.600.000 euro.

Als je nog niet bent begonnen met beleggen is het grote noodzaak dat je per direct begint. Begin vandaag nog, en werk iedere dag naar je financiële onafhankelijkheid dankzij het compound interest effect!

Meer weten over de Happy Investors Community? Klik hier voor meer informatie

compound-interest-bij-beleggen

Reacties
Categorieën