Financiële Vrijheid Creëren? Zó is het mij vóór 30ste gelukt
Financiële Vrijheid Creëren? Zó is het mij vóór 30ste gelukt
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
07/29/2021
7 min

Financiële Vrijheid Creëren? Zó is het mij vóór 30ste gelukt

07/29/2021
7 min

Beste Happy Investor, dit artikel gaat over financiële vrijheid creëren. Wellicht ken je mij al. Via de website, Social Media of Youtube. Ik spreek niet alleen over financiële vrijheid creëren. Ik help ook daadwerkelijk andere mensen ermee. Hoe? Door het delen van mijn kennis en ervaring. Gedeeltelijk gratis via artikels en video’s. En gedeeltelijk via cursussen & coaching op de HIM community. Dit laatste is bestemd voor wie écht haar eigen financiële vrijheid creëren wilt.

In dit artikel deel ik belangrijke ervaringen met je over hoe ik voor mijn 30ste financiële vrijheid hebt gerealiseerd. Het doel? Je laten inzien wat de beste weg hiervoor is 😉. Ook laat ik zien wat ik de komende jaren ga doen om de 1 miljoen (eenvoudig) te bereiken.

Lees verder (PS: onderaan het artikel vind je ook een video met uitleg en tips)

Inhoudsopgave:

Het begin van financiële vrijheid creëren – 23 jaar
Het tipping point in financiële vrijheid creëren – 30 jaar
Scenario’s opstellen voor financiële vrijheid creëren
De volgende stap: financiële onafhankelijkheid – 40 jaar

Het begin van financiële vrijheid creëren – 23 jaar

Financiële vrijheid creëren begint met een idee. Dit wordt een verlangen. En dit verlangen gaat zich uiten tot actie om financiële vrijheid te creëren. Daarna begint een lang proces met bewuste aandacht en dagdagelijkse acties om het doel te behalen. Dit betekent kleine doelen stellen.

De beste en meest duurzame manier tot financiële vrijheid creëren is dit: leg iedere maand een bedrag in een gediversifieerde beleggingsportefeuille. 8% is mooi, maar streef naar een hoger rendement van bijvoorbeeld 10 – 15%. Als je twintig jaar de tijd hebt, kan je jezelf fouten permitteren.

Herhaal het proces van maandelijkse inleg voor twintig jaar. Als je dit met €500 p.m. doet en het volhoudt, ben je financieel vrij:

hoe-financiele-vrijheid-creeren

Note: op de HIM community leer ik je 14% rendement per jaar te halen

In essentie is dit wat ik heb gedaan. In eerste instantie was ik te veel gefocust op kosten besparen. Maak niet dezelfde fout. Ja, probeer een lage levensstandaard te hanteren. Neem voor nu genoegen met weinig, maar laat je ambitie niet los. En nee, probeer niet op iedere cent te besparen.

Kosten besparen is een negatief en zwaar proces. Het is veel beter om te focussen op je inkomen verhogen. Hoe meer je maandelijks overhoudt, hoe meer je kan beleggen.

Beleggen is de beste weg in financiële vrijheid creëren. Houd het simpel en kies voor lange termijn beleggen met een maandelijkse inleg. Breng balans aan tussen hoog en laag risico, zodat je een mooi rendement per jaar hebt.

De hoogte van het rendement is de belangrijkste factor voor financiële vrijheid creëren.

Op mijn 23ste was ik begonnen. Op mijn 25ste werd het pas serieus. Na vier jaar had ik meer dan 150K. Nu ben ik bijna 30 jaar, ik heb een goed betaalde baan opgezegd om te gaan ondernemen binnen mijn passie. Ik hoef niet veel meer te verdienen, omdat ik in een fase zit waarin geld voor mij werkt.

Hieronder laat ik je zien hoe dit werkt.

financiele vrijheid creeren met beleggen

Het tipping point in financiële vrijheid creëren – 30 jaar

Na slechts 4,5 jaar hard werken binnen een +40-urige job én mijn eigen onderneming heb ik financiële vrijheid bereikt. Dit heb ik bereikt, omdat mijn vaste lasten laag zijn en ik veel heb geleerd over succesvol beleggen.

Ik had het prima naar mijn zin op mijn werk. Verdiende uitstekend. Maar voelde me niet helemaal vrij. Ondernemen ligt mij meer. En ja, natuurlijk verdien ik nu een stuk minder. Maar ook dat is een tijdelijke fase. En ook al is dat niet zo, dan maakt het nog niks uit. Ik zal uitleggen waarom.

De essentie is dat ik geld voor mij laat werken. Het enige wat ik hoef te doen is een hoog rendement halen. Hoe ik dat doe, deel ik exact in mijn online cursus beleggen.

Financiële vrijheid creëren doe je met beleggen. Hoe hoger het rendement, hoe beter. Maar let wel: dit moet in balans zijn met je risicoprofiel (en kennis en ervaring).

De hoogte van het rendement is de belangrijkste factor voor financiële vrijheid creëren. Kijk maar eens naar mijn persoonlijke scenario’s. Ik heb voor mijzelf een worst-case, most-likely, en een best-case scenario opgesteld. In mijn reis naar financiële onafhankelijkheid, ga ik uit van most-likely. Desalniettemin beleg ik voor de best-case. Dus ik sta er niet van te kijken dat ik zo’n hoog rendement kan behalen.

Scenario’s opstellen voor financiële vrijheid creëren

uitleg-financiele-vrijheid-creeeren

voorbeelden-financiele-vrijheid-creeren

financiele-vrijheid-creeren-ervaringenIn het most-likely scenario voor financiële vrijheid creëren ga ik uit van minimaal 13,4% rendement per jaar. Dit is prima voor op de lange termijn. Al verwacht ik hoger te kunnen halen. Maar jezelf rijk rekenen is niet verstandig. Tevens blijf ik niet oneindig €1000 p.m. inleggen. Ik doe dit tot mijn 40ste, maar mogelijk stop ik wel eerder. Want ja, wat moet ik met zoveel geld…

In het begin wilde ik graag rijk worden. Nu niet echt meer. Ik doe het nu vooral omdat ik het leuk vindt. Het is belangrijk dat je jezelf niet identificeert met het creëren van financiële vrijheid. Ik denk dat het een leuk en goed streven is, maar het is louter een middel en geen doel op zich!

Begrijp ook goed: ik heb “maar” 4,5 jaar hard gewerkt. Oké, nu werk ik ook hard omdat ik het opbouwen van de HIM community heel gaaf vindt. Maar kijk in wat voor luxe positie ik zit. Ik maak mij geen zorgen om pensioen of wat dan ook. In de afgelopen jaren is mijn Mindset volledig omgezet naar: geld voor je laten werken. De enige vraag die in mijn gedachten is genesteld, is: wanneer zou ik de miljoen halen?

Zodra je weet hoe, is het vrij eenvoudig. En ja, beleggen kent serieuze risico’s tot geld verlies. Daarom moet je het goed doen 😊.

Ik doe nu fulltime onderzoek naar de beste aandelen. Dit is cruciaal voor mijn succes in financiële vrijheid creëren. Wil je hier ook toegang tot? Ik deel mijn onderzoek op de HIM community. Ik investeer zelf in deze aandelen, dus onze belangen zijn hetzelfde.

Meer weten? Lees hier alles over het aandelen abonnement.

hoeveel-beleggen-financieel-vrij

Bron: mijn “geplande” maandelijkse inleg vanaf mijn 30ste tot 40ste levensjaar

Tip: een goed begin is cruciaal voor financieel vrij worden

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
  • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
  • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
  • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
  • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

De volgende stap: financiële onafhankelijkheid – 40 jaar

Financiële vrijheid creëren geeft je de luxe om bepaalde keuzes te maken. Het geeft je financiële zekerheid. Wil je één dag minder werken? Een grote wereldreis maken? Of eerder stoppen met werken? Dankzij financiële vrijheid creëer je die mogelijkheden.

Een volgende stap is financiële onafhankelijkheid. Dit is de situatie waarin je volledig kan leven op het rendement uit je beleggingen.

Dit alles bereik je door zo vroeg mogelijk te beginnen met beleggen. Investeer in een gediversifieerde beleggingsportefeuille die past bij jouw risicoprofiel. Dit kan variëren van obligaties en wereldwijde ETFs tot aan 100% in individuele aandelen. Zolang je maar belegd met geld dat je op een lange termijn kan missen.

Het is cruciaal om te begrijpen dat ik dit niet per se meer hoef te behalen. Ik identificeer mijzelf niet met het eindresultaat. Ik ga financiële onafhankelijkheid behalen omdat ik erin geloof. Omdat ik het leuk vindt. Maar het is geen MUST meer voor mij. Nu niet meer.

Zodra je het geld hebt kom je erachter dat niet belangrijk is. Ja, ja, dat weten we allemaal wel. En we gedragen er ook deels naar. Maar je voelt en weet dit pas echt zodra je dat punt bereikt. In principe is financiële vrijheid creëren al voldoende om dit te realiseren. Alleen als je dit punt hebt bereikt, heb je een Mindset ontwikkelt waardoor je eenvoudig financiële onafhankelijkheid kan halen.

En als het kan zonder dat dit nadelig effect heeft op je leven, waarom dan niet?

Video Uitleg Financiële Vrijheid Creëren

Dus, ga je nu eindelijk serieus aan de slag en financiële vrijheid creëren? Hierboven heb ik veel tips gegeven. Ik kies dus voor een hoger rendement met wat hoger risico, maar wellicht geef je liever de voorkeur aan lager risico. Doe wat bij je past 😉.

Heb je nog vragen? Of wil je iets delen? Mooi! Laat het mij weten

Reacties
Categorieën