Geld als Middel: Beter & Gelukkiger Leven met Geld als Middel
Geld als Middel: Beter & Gelukkiger Leven met Geld als Middel
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
08/03/2021
7 min

Geld als Middel: Beter & Gelukkiger Leven met Geld als Middel

08/03/2021
7 min

Beste Happy Investor, in de basis willen wij allemaal gelukkiger leven. Plezier, voldoening, vrijheid en liefde staan centraal. Als Happy Investors investeren wij vandaag energie, tijd en geld, opdat we in de toekomst een gelukkiger leven hebben. Hierbij speelt geld als middel een cruciale rol in ons leven. In dit artikel gaan we het daar over hebben. Over hoe wij geld als middel kunnen gebruiken voor een gelukkiger leven. En belangrijk: hoe geld ons leven niet controleert, maar wij geld controleren zodat het ook echt een middel blijft.

Na het lezen van dit artikel weet je hoe je geld als middel kan inzetten voor duurzaam succes.

Inhoudsopgave:

Geld als middel: laat geld voor je werken!
Geld als middel: geld is niks meer dan cijfers. Het is geen maatstaf voor jouw succes, identiteit en geluk
Geld is geen maatstaf voor jouw succes
Geld is geen maatstaf voor jouw identiteit
En geld is al helemaal geen maatstaf voor jouw geluk

Geld als middel: laat geld voor je werken!

geld-als-middel-gebruiken

Het belangrijkste aan geld is dat je beseft dat het een middel is. Geld als middel kan je inzetten voor verschillende doeleinde. Stel jezelf hier de vraag: wat vind ik belangrijk? Vind je het belangrijk om veel spullen te hebben. Of is vrij leven zonder financiële stress belangrijker?

Denk terug aan toen je een tiener was. Je ziet in de omgeving hoe geld gebruikt wordt. Op basis daarvan ontwikkel je een denkwijze en gedrag omtrent geld. Het sociaal leren heeft een grote impact op hoe jij met geld omgaat. Ben je opgevoed door selfmade miljonairs? Dan hebben jouw ouders je geleerd hoe je met geld meer geld kan maken. Arme ouders leren je dit niet.

Laat mij duidelijk zijn: rijk of arm maakt je geen beter of slechter mens. Ouderschap staat hier niet ter discussie. Wel is opvoeding deels bepalend voor hoe jij met zaken omgaat. Heb je geleerd om geld als middel in te zetten voor spullen kopen? Of om te investeren? Dit is een cruciaal verschil.

Geld is geen maatstaf voor jouw succes!

Mijn vader is ondernemer. Ik leerde van hem zaken omtrent ondernemen. Maar desondanks was hij geen belegger (behalve in zijn eigen business). Niet alle ondernemers zijn beleggers (en vice versa). Het was pas toen ik in aanraking kwam met de “juiste” mentoren, dat ik een betere manier leerde om meer geld als middel te gebruiken. Zo was voor mij het belangrijkste boek Rich Dad, Poor Dad. Een must-read onder de beste boeken voor financiële vrijheid bereiken.

De essentie van dit boek: laat geld voor je werken!

Zie geld als middel om te investeren. Stel dat je NU start met €500 p.m. investeren tegen 8% rendement (marktgemiddelde). Na 30 jaar heb je €1.085.660 (exclusief inflatie en belasting). Op de HIM Community leer ik beleggers om > 14% rendement te halen. Na 30 jaar heb je €2.440.400.

Gebruik geld als middel om voor jou te laten werken, zodat jij meer kan genieten van het leven!

Tip: een goed begin is cruciaal voor financieel succes

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
  • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
  • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
  • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
  • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Geld als middel: geld is niks meer dan cijfers. Het is geen maatstaf voor jouw succes, identiteit en geluk

geld-als-middel-tips

Gebruik geld als middel om voor jou te werken. Deze simpele gedachten maakt je leven zoveel gemakkelijker. Althans, zolang je er afstand van blijft houden. Wat ik hiermee bedoel? Dat geld slechts een middel is. Het is fijn om financiële vrijheid te hebben, maar dat is het dan ook. Veel belangrijker is dat je een gelukkig leven leidt. Voor iedereen betekent dit iets anders.

Ik denk niet dat het doel moet zijn om veel geld te hebben. Hierboven gaf ik aan dat je redelijk eenvoudig de miljoen kan behalen. Maar heb je werkelijk zoveel nodig?

Ik was 23. Al jaren bezig met financiële vrijheid. En toen zei ik: nu ga ik alles op alles zetten om het te bereiken. En dat is wat ik deed. Doelen concretiseren. Veel leren. Hard werken. Law of attraction. Enzovoorts. De beginjaren waren zwaar. Zeker omdat ik mijzelf “gek” maakte. Te veel hebzucht naar geld. Te weinig openstaan voor het leven in het nu. Hoe dichter ik bij mijn doel kwam, hoe meer ik dit realiseerde. Geld is slechts relevant tot een zeker niveau. Zodra je het geld hebt, draait het niet langer om geld.

Het is allemaal niet makkelijk. Ik maak nog steeds veel fouten. Jij waarschijnlijk ook. Wij zijn nu eenmaal mensen. Maar wellicht kunnen we streven naar blijven leren. Zowel tegenslagen als voorspoed zien als een kans om te groeien. Om van te leren. En wellicht wordt het leven dan wat dragelijker. Wellicht dat we dan meer van de reis genieten, in plaats van ons blind staren op het doel. En hebben we het doel bereikt? Dan stellen we weer een nieuw doel. Er is geen eindbestemming.

Ook bij geld als middel is er geen eindbestemming. We moeten onszelf beschermen tegen deze valkuil: een leven lang streven méér geld. Dit leidt niet tot gelukkiger leven.

Time is more valuable than money. You can get more money, but you cannot get more time. – Jim Rohn

Over de impact van geld in jouw leven

Wat als je na twintig jaar hard werken miljoenen hebt, maar niemand hebt om dit te delen?

Ik had en heb geluk. Een hele lieve vriendin genaamd Rosalie. Ze kent me. Ze weet hoe fanatiek ik ben. Maar ze heeft mij ook geholpen om meer te genieten van het leven. Meer leven in het NU.

Dat is de grote valkuil met geld. Wie streeft naar veel geld kan dit 100% behalen. Maar tegen welke prijs? Het is belangrijk dat dit streven niet de essentie van het leven kapot maakt. De essentie? Gelukkig leven. Met plezier, voldoening, vrijheid en liefde.

Geld als middel kan je hierbij helpen. Zolang het maar niet de boventoon voert. Gebruik geld als middel om voor jou te laten werken. Creëer financiële vrijheid zonder obsessief te worden. Gebruik het geld om te investeren in een gelukkiger leven: leuke dingen ervaren met mensen die je liefhebt, het najagen van je dromen en doelen, en leven in vrijheid.

Geld is een middel om een gelukkiger leven te bevorderen.

geld als middel voor sparen

Geld is geen maatstaf voor jouw succes

Geld als middel wilt niet zeggen dat het een maatstaf is. De rol van geld is om jou te dienen. Niet andersom. De grootste valkuil hierbij is dat je geld ziet als vorm van je succes. Dat als je veel geld heb, dit betekent dat je succesvol bent.

En erger: jezelf zien als mislukking omdat je geen geld hebt.

Geld is geen maatstaf voor jouw succes!

Ik help mensen met Mindset en lange termijn beleggen. Beleggen is de beste manier om geld voor je te laten werken. Ik vind het een prachtig spel. En het is ook niet meer dan dat: een spelletje. Geld zijn slechts digitale cijfers op een scherm. En ja, het doet pijn als je in het rood staat. Zo heb ik regelmatig foute keuzes gemaakt met geld verlies als gevolg. Nu help ik beleggers om deze fouten te voorkomen. Dit doe ik met de Happy Investors Community.

Belangrijk is dat je geen mislukking bent wanneer je even slechte resultaten boekt. Wie geld als middel gebruikt kent pieken en dalen. Bij beleggen kan het voorkomen dat je flink in het rood staat. Zie dit als een tijdelijk gegeven. Met de juiste keuzes in beleggen zal dit goedkomen.

Wat je in ieder geval niet moet doen, is denken dat dit tijdelijk gegeven iets met jou te maken heeft. Geld is geen maatstaf voor jouw identiteit. Als je morgen 10% meer geld hebt, maakt dat je niet 10% beter mens.

Geld is geen maatstaf voor jouw identiteit

Wie geld als middel inzet kent ook tegenslagen. Dit staat echter los van jouw identiteit. Je persoonlijkheid wordt niet groter naarmate je bankrekening toeneemt. Sommige mensen denken van wel. Zij denken dat, omdat zij veel geld hebben, ze beter zijn dan anderen. Hierdoor gaan zij zich asocialer gedragen. Dit is juist het tegenovergestelde van persoonlijke groei.

Geld is een middel. Niks meer dan dat.

Jij daarentegen bent een wonderlijk mens. Je hebt duizenden ideeën en gedachten per dag. Als je vandaag geld verliest, vind je morgen wel een manier om het weer terug te winnen. Dus als je in een fase van grote tegenslag bevindt, weet je dat dit tijdelijk is. Het staat los van jouw identiteit.

Jij kan rijk worden, maar je bent niet rijk. Jij kan veel geld verdienen, maar je bent niet geld.

Maak jezelf los van geld. Het maakt niet uit of je nu veel of weinig hebt. Het gaat erom welke acties je neemt om jouw situatie te verbeteren. Acties komen voort uit gedachten. En gedachten komen voort uit jouw Mindset. Definieer dus je identiteit, en de rest zal daaruit volgen.

En geld is al helemaal geen maatstaf voor jouw geluk

Tot slot nog een laatste gedachte over geld als middel. Geld is een middel om voor je te laten werken. Dit doe je omdat je gelukkiger wilt worden, en meer financiële vrijheid hierbij kan bijdragen. Dit kan, maar hoeft niet. Een krachtigere, doch wellicht moeilijkere, weg, is om je geest te trainen dat geld niet garant staat voor geluk. Dat je ook zónder geld heel gelukkig kan zijn.

“It is not the man who has too little, but the man who craves more, that is poor.” – Seneca

Nu, ik spreek uit ervaring en weet dat geld wel gelukkig kan maken. Maar ik gebruik geld als middel. Ik identificeer mijzelf niet met geld. Ik zie mijn hoeveelheid aan geld niet als maatstaf voor mijn succes. Niet als maatstaf voor mijn identiteit. En al helemaal niet als maatstaf voor mijn geluk!

Zet geld als middel in om voor jou te laten werken, maar distantieer jezelf er ook van. Zie het niet als een manifestatie van jouw succes, identiteit of zelfs geluk. Dit is hoe je een beter en gelukkiger leven voor jezelf kan creëren.

Reacties
Categorieën