7 Onmisbare Tips bij Vermogen Opbouwen die echt werken!
7 Onmisbare Tips bij Vermogen Opbouwen die echt werken!
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
07/05/2021
7 min

7 Onmisbare Tips bij Vermogen Opbouwen die echt werken!

07/05/2021
7 min

Beste Happy Investor, in dit artikel vind je onmisbare tips bij vermogen opbouwen. Deze tips hebben mij geholpen in mijn reis naar financiële vrijheid, en zullen mij blijven helpen in de reis naar financiële onafhankelijkheid.

In dit artikel voeren we het tempo op. Zie het als een beknopte samenvatting van al mijn ervaringen en tips bij vermogen opbouwen. Je zal enkel de essentie lezen, zonder uitgebreide voorbeelden of nadere uitleg. Mocht je daar toch behoefte aan hebben dan mag je vragen stellen in een reactie onderaan dit artikel 😊.

Wil je meer van dit soort inzichten? Volg mij via deze website, de nieuwsbrief en Instagram voor updates omtrent Mindset & lange termijn beleggen naar financiële onafhankelijkheid.

Laten we beginnen!

Inhoudsopgave:

De Beste Tips bij Vermogen Opbouwen
Tips bij Vermogen Opbouwen 1: stel een concreet doel + je waarom
Tips bij Vermogen Opbouwen 2: houd je vaste lasten laag
Tips bij Vermogen Opbouwen 3: focus op meer geld verdienen
Tips bij Vermogen Opbouwen 4: noodfonds + geld investeren
Tips bij Vermogen Opbouwen 5: herinvesteer voor compound interest
Tips bij Vermogen Opbouwen 6: stel je toekomst veilig
Tips bij Vermogen Opbouwen 7: geniet van de reis

De Beste Tips bij Vermogen Opbouwen

vermogen-opbouwen-tips

Dit zijn mijn beste tips bij vermogen opbouwen:

 1. Stel jezelf een concreet doel + waarom
 2. Houd je vaste lasten laag
 3. Focus op meer geld verdienen
 4. Bouw een noodfonds op en investeer al het andere
 5. Herinvesteer voor compound interest
 6. Stel je toekomst veilig
 7. Geniet van de reis

Hieronder geef ik je praktische ervaringen en tips bij vermogen opbouwen waar je ook echt iets aan hebt.

Tips bij Vermogen Opbouwen 1: stel jezelf een concreet doel + waarom

De eerste tip bij vermogen opbouwen is om voor jezelf op te schrijven waarom je dit wilt. Definieer je why. Waarom wil je dit zo graag? Dit is een belangrijke vraag, omdat een (groot) vermogen opbouwen een lange termijn doelstelling is. Het is belangrijk om jezelf eraan te herinneren waarom je dit doet op de momenten dat het tegenzit.

Als je het echt goed wilt doen, kan je een vision board maken. Visualiseer je verlangens en dromen. Maak het tastbaar en concreet, en herbeleef iedere dag dit verlangen door je vision board te beleven.

De tweede tip bij vermogen opbouwen is om dit verlangen om te zetten in een concreet doel. Gebruik hiervoor de SMART-methode. Begin met het einde in gedachten en werk vanuit het lange termijn doel terug naar jaarlijkse- en zelfs maandelijkse- en/of dagelijkse doelen.

Met dit stappenplan kan jij al je doelen bereiken.

Tips bij Vermogen Opbouwen 2: houd je vaste lasten laag

De volgende tip bij vermogen opbouwen is om te starten. Begin door het inzichtelijk maken van alle vaste lasten per jaar. Reken dit om naar je maandelijkse vaste lasten. Vervolgens is het noodzaak om deze vaste lasten te reduceren. Ik geef altijd als tip om je te richten op de vijf grootste uitgaven. Zorg ervoor dat je daar 20% op bespaart, en dan doe je het goed.

Andere praktische en bewezen tips bij vermogen opbouwen om je vaste lasten laag te houden zijn:

 • Train je geest om genoegen met minder te nemen
 • Beoefen mindfulness. Mediteer dagelijks en beleef dankbaarheid.
 • Geniet van de kleine dingen in het leven. Geniet van het moment
 • Werk aan je eigen zelfbeeld. Besef dat je niet wordt gedefinieerd door wat je hebt, maar door wie je bent.

Materialisme, dat is spullen kopen om te bezitten, komt vaak voort uit een lager zelfbeeld. Je koopt dure auto’s niet alleen omdat ze supergaaf zijn, maar ook omdat je (onbewust) een bepaalde status wilt uitdragen.

Ik zeg niet dat je geen dure auto of duur huis mag kopen. Ik zeg alleen dat het slimmer is om eerst vermogen op te bouwen, en vervolgens van het rendement de begeerde luxegoederen te kopen. Dit is een essentiële tip voor wie financieel onafhankelijk wilt worden én blijven.

Tips bij Vermogen Opbouwen 3: focus op meer geld verdienen

Je vasten lasten deels reduceren en laag houden is goed. Spendeer hier echter niet te veel tijd aan. Leg in plaats daarvan je focus vooral op geld verdienen. Dit is mijn derde tip bij vermogen opbouwen.

Hoe meer geld je maandelijks binnenkrijgt, hoe meer je daarvan opzij kan zetten om te sparen of beleggen. Een focus op geld verdienen helpt ons daar het snelste bij. Immers, we kunnen maar tot een zekere hoogte besparen op onze vaste lasten. Geld verdienen kan daarentegen exponentieel groeien.

Hierbij een aantal tips (op mijn website vind je er nog meer):

 • Geloof erin dat je €000 netto per maand kan verdienen, en dat jij dit verdient
 • Maak een plan van aanpak om dit te behalen
 • Richt je op meerdere bronnen tot inkomen. Bouw naast loondienst ook een eigen onderneming op en investeer je geld in activa
 • Investeer in jezelf door het opdoen van unieke kennis (expertise) zodat je maximale toegevoegde waarde kan leveren

De belangrijkste tip bij vermogen opbouwen is vooral om geld te investeren. Geld voor je laten werken gebeurt 24/7 en geeft op de lange termijn exponentieel “inkomen”. Dit is dan ook de volgende stap.

tips-bij-vermogen-opbouwen

Tips bij Vermogen Opbouwen 4: noodfonds + geld investeren

Begin met het aanleggen van een noodfonds. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren (ongeluk, ziekte, pech). Het is belangrijk dat je geld hebt klaar liggen dat je per direct kan aanspreken. De algemene richtlijn van Nibud ligt tussen de €5000 tot €10.000. Dit is echter wel persoonsafhankelijk. Zo kan je de gratis tool van Nibud gebruiken om je persoonlijke adviesbudget te berekenen.

Zodra het noodfonds volledig gevuld is, wordt het tijd om geld te investeren. Beleggen kent vele risico’s tot geld verlies. Desalniettemin is het een feit dat over de afgelopen honderd jaar de beleggingsmarkten op de lange termijn zijn gestegen. We weten niet zeker of dit de aankomende vijftig jaar ook het geval zal zijn. Maar als je het mij vraagt is de waarschijnlijkheid hoog.

Dankzij beleggen kan je veel sneller vermogen opbouwen op de lange termijn. Je moet alleen wel de juiste acties nemen, waarbij je zoveel mogelijk risico spreidt en toch een mooi jaarlijks rendement kan opstrijken.

Hieronder lees je mijn tips voor succesvol beleggen op de lange termijn.

Tip: een goed begin is cruciaal voor financieel succes

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
 • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
 • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
 • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
 • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Tips bij Vermogen Opbouwen 5: herinvesteer voor compound interest

De andere cruciale tip bij vermogen opbouwen is om je rendement te herinvesteren. Als je dit doet ontstaat er het compound interest effect. Dit houdt in dat je rendement op rendement opbouwt, waardoor je vermogen steeds sneller stijgt.

Zie hieronder mijn persoonlijke vermogensopbouw ter illustratie. Je ziet dat de lijn steeds sneller stijgt in een omgekeerde L-curve. De exponentiele toename is het gevolg van het continue herinvesteren van mijn rendement.

beste-tips-vermogen-opbouwen

Toen ik als 23-jarige student begon met beleggen had ik maar een paar duizend euro. Na het afronden van de universiteit op mijn 25ste ben ik in loondienst gegaan. Daarnaast werkte ik aan mijn eigen onderneming. Op mijn 28ste verdiende ik goed en kon maandelijks circa €2500 investeren. Nu, op moment van schrijven, ben ik bijna 30 jaar. Gezien mijn lage vaste lasten mag ik wel spreken over financiële vrijheid. En dit heeft mij in stelling gebracht om een andere keuze te maken, namelijk door fulltime aan de Happy Investors Mindset te gaan werken.

Ja, ik laat een “vertrouwd” hoog salaris vanuit loondienst achter, maar ik werk nu wel aan mijn passie om andere mensen te helpen naar financiële vrijheid en hoger rendement bij beleggen 😊.

Als ik het kan, kan jij het zeker.

Tips bij Vermogen Opbouwen 6: stel je toekomst veilig

vermogen-opbouwen-beste-tips

Vermogen opbouwen is een lange termijn avontuur. Op een gegeven moment krijg je meer en meer geld. Op dat punt is het verstandig om minder risico te gaan nemen. Wanneer dat punt is zal je voor jezelf moeten bepalen. Dit ligt er namelijk aan hoeveel risico je wenst en durft te nemen.

Hoe dan ook: stel je toekomst veilig!

Daarmee doel ik op het gradueel minder risico nemen met investeren. Hoe meer geld je hebt, hoe minder procent rendement je nodig hebt om grote bedragen te innen. Zo kan je bijvoorbeeld de grens voor jezelf op €500.000 leggen. Stel dat je ieder jaar 6% nettorendement ontvangt. Na aftrek van belasting kom je uit op, laten we zeggen, €22.500 nettowinst uit rendement.

Je kan er voor kiezen om dit bedrag te sparen. Of, wat ik persoonlijk slimmer vindt, om dit bedrag te gebruiken om je vaste lasten te verlagen.

Los je hypotheek af. Investeer in zonnepanelen, een waterpomp, isolatie, et cetera. Hoe lager je vaste lasten, hoe minder inkomen je nodig hebt en dus hoe veiliger je financiële toekomst.

Een andere invalshoek is om dit geld te gebruiken om minder te gaan werken, zodat je meer tijd in je eigen welzijn kan investeren 😉.

Wil je meer weten over de overgang van hoger- naar lager-risico? Lees hier meer over beleggen met weinig risico.

Tips bij Vermogen Opbouwen 7: geniet van de reis

De laatste der tips bij vermogen opbouwen is om van de reis te genieten. Geld is een middel. Het is geen doel op zich. Laat het daarom ook niet je leven controleren. Zie het als een avontuur waarin je nieuwe ervaringen opdoet om van te leren. En richt je daarbij op de positieve zaken. Dat is ook waarom ik je als tip geef om niet de nadruk op geld besparen te leggen. Leg de nadruk op meer geld verdienen en -investeren. Dat is leuker én makkelijker.

Geniet van de reis, en blijf leven.

Dit was de laatste tip. Heb jij nog meer tips bij vermogen opbouwen? Of heb je vragen/opmerkingen? Stel ze gerust in een reactie hieronder 😊.

Reacties
Categorieën