4x Kleine Aandelen met Potentie: Analyse & Tips Hoog Rendement
4x Kleine Aandelen met Potentie: Analyse & Tips Hoog Rendement
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
06/16/2021
6 min

4x Kleine Aandelen met Potentie: Analyse & Tips Hoog Rendement

06/16/2021
6 min

Beste Happy Investor, nu ik fulltime aan de Happy Investors Mindset ga werken heb ik meer tijd om aandelen te analyseren. Daarmee zal de kwaliteit van de beleggingsrapporten op de HIM community toenemen, met potentieel hoger rendement doordat we investeren in de beste aandelen. Vanaf heden zal ik vaker mijn vooronderzoek en aandelen analyses gaan delen. Dit betreft onderzoek naar bedrijven die niet de selectie tot beste aandelen hebben behaald. Zo vinden we in dit artikel 4 kleine aandelen met potentie, maar “buiten de boot” vallen volgens mijn selectiecriteria.

We hebben beperkte middelen en kunnen niet alle aandelen kopen. Daarom moeten we keuzes maken en willen we ons geld louter in de beste aandelen investeren. Desalniettemin zal dit artikel leerzaam zijn, en mogelijk kunnen deze kleine aandelen met potentie op termijn uitgroeien tot interessante beleggingen.

Voor frequente updates van potentievolle aandelen kan je mij ook volgen via Social Media.

Laten we beginnen!

4 Kleine aandelen met potentie om op je watchlist te zetten

Onder kleine aandelen met potentie versta ik small cap en micro cap aandelen. De definitie van small cap aandelen is een marktwaarde van $300 miljoen tot $2 miljard. Micro caps zijn kleiner dan $300 miljoen.

In dit artikel behandelen we de volgende bedrijven:

  • Curiousitystream
  • Clarecloud
  • NX Filtration
  • Turtle Beach Corporation

Let op: deze aandelen behoren niet tot mijn selectie aan beste groeiaandelen. Wil je vroegtijdig instappen in unieke aandelen voor exponentieel rendement van potentieel +300%? Lees hier meer informatie over aandelen abonnement voor uitgebreide analyses naar unieke aandelen waar ik zelf in investeer.

Curiositystream (CURI)

klein-aandeel-met-potentie

Bron: Curiositystream

Curiositystream is een klein aandeel met potentie binnen de streamingmarkt. Het bedrijf biedt een streamingsdienst aan net als Netflix, maar dan volledig gericht op informatieve documentaires. Dit is een focusstrategie wat kan leiden tot duurzaam competitief voordeel. Er staan inmiddels duizenden documentaires op het platform, variërende van de geschiedenis tot aan toekomstige technologie.

De huidige waardering ligt op $780 miljoen euro. In vergelijking, streaminggigant Netflix heeft een marktwaarde van $220 miljard. Dat is 300 keer groter. Nu is het onwaarschijnlijk dat Curiositystream zo groot gaat worden. Wel is het een klein groeiaandeel met potentie.

Op dit moment maakt het kleine bedrijf een bescheiden omzet van $30 miljoen. De P/S-ratio ligt op 26. Omdat het bedrijf verliesgevend is kunnen we niet kijken naar winstratio’s. De resultaten van het afgelopen kwartaal waren helaas tegenvallend. Het kan goed zijn dat dit kleine aandeel op de korte termijn verder daalt, maar op de lange termijn is er wel potentie.

Zou ik Curiositystream aandelen kopen? Nee. Ik zie het als een klein aandeel met potentie. Maar op dit moment is de waardering ongunstig. Er zijn betere aandelen met dezelfde potentie tegen een gunstigere waardering te koop. Wel kan dit bedrijf een duurzaam competitief voordeel uitbouwen, en dat maakt het interessant om te blijven volgen.

Carecloud (MTBC)

kleine-aandelen-potentievol

Bron: CareCloud

Carecloud is een technologiebedrijf die een cloud-based service voor gezondheidsorganisaties aanbiedt. Zij bieden meerdere diensten aan. Een voorbeeld hiervan is “revenue cylce management” om het administratieve proces te versimpelen en daarmee de winst te verhogen. Een ander voorbeeld is “electronic health records”. In totaal gaat het om twaalf diensten, waarbij ze trachten een all-in cloud platform te worden voor gezondheidsorganisaties.

De marktwaarde Carecloud is slechts $123 miljoen. In de afgelopen vijf jaar is het aandeel x20 gegaan (+2100% rendement), maar desondanks is het nog steeds een klein aandeel met potentie. De omzet van afgelopen jaar was $113 miljoen. Dit is een P/S-ratio van 1.10, wat duidt op een gunstige waardering (vergelijk maar eens met Curiositystream). Daarbij is de verwachte omzetgroei vanuit management +30% in 2021 t.o.v. 2020. In 2022 verwacht men een groei van circa +15%.

Zou ik Carecloud kopen? In termen van waardering lijkt dit een klein aandeel met potentie. De jaarlijkse omzetgroei is kleiner in vergelijking tot unieke groeiaandelen (+50% Y-o-Y). De combinatie tussen waardering en groei is echter wel interessant. Alhoewel er betere aandelen zijn, is het waarschijnlijk dat dit kleine aandeel met potentie een positief rendement gaat geven op de middellange termijn (1 – 3 jaar). Daarbij zullen wel rekening moeten houden met behoorlijke concurrentie.

Tip: een goed begin is cruciaal voor schulden aflossen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
  • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
  • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
  • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
  • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

NX Filtration (NXFIL)

klein-aandeel-nederland-met-potentie

Bron: NX Filtration

Grote kans dat je nog niet van dit kleine aandeel hebt gehoord. Het is nog maar recentelijk (2021) op de beurs. Het gaat hier om een Nederlands bedrijf die waterzuiveringsinstallaties en -technieken produceert en levert aan overheden en andere bedrijven (zoals bierbrouwer Grolsch). De industrie is wat NX Filtration mijns inziens interessant maakt. Iedereen weet dat water enorm kostbaar is (en wordt). Hoe meer water wij kunnen “recylen” en kunnen filteren, hoe beter.

De huidige waardering van dit kleine aandeel met potentie ligt op €550 miljoen. Alhoewel dit op wereldniveau heel klein is, is het voor dit bedrijf een forse waardering. Zo was haar omzet in 2020 slechts €1,1 miljoen. In het eerste kwartaal van 2021 was de groei +212%, van 217K in Q1 2020 naar 677K in Q1 2021. Als ik echter de SEC fillings bekijk, valt mij op dat de groei van 2018 naar 2020 niet indrukwekkend is. Daarna is er wel groei, maar ook omdat de kosten fors zijn toegenomen (personeel, afschrijving en operationele kosten).

Het geld dat ze hebben opgehaald met de beursgang zal vooral worden besteedt aan opschalen van productie, innovatie en acquisities. Daarbij hoef je voorlopig geen winst te verwachten. Op iedere euro omzet worden €3,60 kosten gemaakt. Dat is vrij fors!

Samengevat: NX Filtration is een klein aandeel met grote potentie dat zich richt op technologie tot waterzuivering. De strategie is volledig gericht op groei binnen een opkomende groeisector. Wat mij zorgen baart is de matige ontwikkeling van 2018 tot 2020. Dit moet in de toekomst beter.

Zou ik NX Filtration aandelen kopen? Nee, op dit moment niet. Er is te veel onzekerheid omtrent groeiontwikkelingen en de huidige waardering is voor mij te fors. In mijn lijst heb ik veel betere (kleine) aandelen met potentie op het oog die een hogere zekerheid tot positief rendement bieden.

Turtle Beach Corporation (HEAR)

analyse-kleine-aandelen-met-potentie

Bron: Turtle Beach Corporation Investors Presentation May 2021

Ik heb geen idee waarom het bedrijf Turtle Beach Corporation heet. Bij die naam denk ik aan andere zaken. Ze doen namelijk helemaal niks met schildpadden. En er is ook strand te bekennen. Nee, in plaats daarvan ze zijn actief in de game industrie en maken producten zoals game accessoires. Een overzicht hiervan vind je op de afbeelding hierboven.

De geschatte marktwaarde waarin dit kleine aandeel zich bevindt is rond de $5 miljard. Het aandeel Turtle Beach is momenteel gewaardeerd op $588 miljoen. De jaarlijkse omzet van 2020 was $418 miljoen. Daarmee zou dit bedrijf circa 10% marktaandeel hebben. De verwachting voor 2021 is een bescheiden groei. Tevens hebben ze een acquisitie afgerond voor een bedrijf dat microfoons maakt (voor gamers). Alhoewel de groeipotentie minder interessant is, zou het aandeel wel verder kunnen stijgen omdat de huidige waardering positief is. Zo is de P/S-ratio 1.41, de P/B-ratio 4.63 (iets te hoog) en de P/E-ratio 12.14.

Zou ik Turtle Beach aandeel willen kopen? Nee. De huidige waardering is gunstig, waardoor het zou kunnen dat dit aandeel op korte termijn een positief rendement geeft. Ik ben echter een lange termijn belegger die opzoek is naar unieke bedrijven met een duurzaam competitief voordeel. Uit mijn ervaring en kennis zie ik Turtle Beach niet als geschikte kandidaat tot dit selectiecriterium.

Ook vind ik de naam storend, al mag deze emotie natuurlijk niet in de weg zitten tot een rationeel besluit 😉.

En, wat vind je van deze kleine bedrijven met potentie? Heb jij nog andere bedrijven waarvan je wilt dat ik ze onderzoek? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

Voor frequente updates van potentievolle aandelen kan je mij ook volgen via Social Media.

Reacties
Categorieën