AST Space Mobile Aandelen Analyse? Kopen + Tips ASTS beleggen
AST Space Mobile Aandelen Analyse? Kopen + Tips ASTS beleggen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
06/30/2021
6 min

AST Space Mobile Aandelen Analyse? Kopen + Tips ASTS beleggen

06/30/2021
6 min

Beste Happy Investor, wil je AST Space Mobile aandelen kopen? Lees dan eerst mijn gehele aandelen analyse over deze spectaculaire start-up. Het bedrijf streeft naar een bijzondere missie om de gehele wereld van Internet te voorzien. Op dit moment is AST Space Mobile een uiterst speculatief aandeel. Dit heeft voor- en nadelen. Laten we onderzoeken of dit bedrijf het waard is voor nadere analyse!

Hieronder vind je mijn tips en analyse over AST Space Mobile (ticker ASTS).

Wil je meer van dit soort inzichten? Volg mij via deze website, de nieuwsbrief en Instagram voor updates omtrent Mindset & lange termijn beleggen naar financiële onafhankelijkheid.

Inhoudsopgave:

Waar kan ik AST Space Mobile aandelen kopen?
Wat voor bedrijf is AST Space Mobile en wat doet het?
Wel of niet AST Space Mobile aandelen kopen? Financiële AST Space Mobile aandelen analyse 2021
Conclusie op basis van financiële AST Space Mobile aandelen analyse
Wel of niet AST Space Mobile aandelen kopen? Strategische AST Space Mobile aandelen analyse 2021 

Waar kan ik AST Space Mobile aandelen kopen?

Je kan AST Space Mobile aandelen kopen via meerdere beleggingsplatformen. Zo kan je AST Space Mobile aandelen kopen via DEGIRO als je een lange termijn belegger bent. Een andere optie is eToro. Via dat platform kan je commissievrij ASTS aandelen kopen. Daarnaast zijn er nog andere aanbieders. Het is afhankelijk van jouw voorkeuren wat hiertoe de beste keuze is.

Meer weten? Klik hier voor de beste beleggingsplatformen vergelijken.

Wat voor bedrijf is AST Space Mobile en wat doet het?

ast-space-mobile-kopen-aandelen

Bron: ast-science.com

AST Space Mobile is een pionierend bedrijf met maar één doel: “Het eerste in de ruimte gestationeerde cellulaire breedbandnetwerk”. Oftewel, ze willen de hele wereld van altijd-snel-internet voorzien waar je met je mobiel toegang tot hebt. Waar je ook bent, in een van de verste uithoeken van de wereld, je zal altijd internet hebben dankzij het satellieten netwerk van AST Space Mobile. En dat allemaal op je mobieltje, zonder dure, speciale hardware.

AST Space Mobile aandelen analyseren betekent vooral het bedrijf analyseren. Wat we hier zien is een zeer ambitieuze missie om iets goeds toe te voegen aan de wereld en mensheid. Zo zijn er nog steeds miljarden mensen die nauwelijks tot geen toegang tot het internet hebben.

Waar komt dit soort ambitieuze missies jou bekend voor?

Denk aan Tesla en NIO (alle auto’s op elektra). Denk aan SpaceX. Toevallig beide onder beheer van Elon Musk.

AST Space Mobile aandelen zijn op dit moment uiterst speculatief. ASTS aandelen kopen betekent dat je speculeert dat dit bedrijf haar missie gaat waarmaken. Dit kan jaren duren, maar als je gelijk hebt zal het aandeel inderdaad “to the moon” gaan.

Of ik AST Space Mobile aandelen kopen wil? Dat ligt vooral aan het management team (ervaring), de middelen (geld), en de strategie (ontwikkelingsplan).

Laten we eerst naar het financiële aspect kijken.

Wel of niet AST Space Mobile aandelen kopen? Financiële AST Space Mobile aandelen analyse 2021

In dit deel van de AST Space Mobile aandelen analyse gaan we kijken naar enkele financiële ratio’s die ons helpen inschatten of dit aandeel een interessante financiële waardering heeft.

Het zal echter een beperkte financiële aandelen analyse van AST Space Mobile zijn. Het is namelijk nog maar een start-up die amper omzet draait. Dit betekent dat de huidige waardering minder relevantie heeft ten opzichte van het groeipotentieel.

Iedere week analyseer ik nieuwe unieke aandelen. Alleen de beste aandelen die op de lange termijn een hoog rendement kunnen opleveren worden gepubliceerd op de Happy Investors Community.

Wil je weten wat de beste aandelen uit mijn onderzoek zijn die op de lange termijn +300% rendement kunnen opleveren?

Klik hier voor meer informatie over het aandelen abonnement van de HIM Community.

Marktwaarde

De huidige marktwaarde van ASTS is $512 miljoen. Dit duidt op een relatief klein bedrijf wat net wel of niet binnen de Small Cap categorie valt.

P/E, P/S en P/B-ratio’s

De Price/Earnings-ratio is niet relevant voor dit aandeel, gezien ASTS geen winst maakt.

De Price/Sales-ratio is 83.34. Dit is uitzonderlijk hoog, en ook logisch gezien de enorme verwachtingen. Het heeft geen nut om dit bedrijf in deze context met andere aandelen te vergelijken.

De Price/Book-ratio is 102.42. Ook dat is enorm hoog.

Omzet, Winst en Winstmarge

De P/S-ratio en P/B-ratio zijn uitzonderlijk hoog. Dit is logisch, gezien AST Space Mobile maar $6 miljoen omzet heeft geboekt in de afgelopen twaalf maanden. Bij een marktwaarde van 500 miljoen heb je al snel een hoge P/S-ratio.

Uit de meest recente kwartaalcijfers blijkt dat het bedrijf in Q1 2021 zelfs maar 600.000 dollar inkomen heeft gegenereerd.

Is dit voor nu relevant? Nee, niet echt. Het gaat hier om een speculatief aandeel. Als je op dit moment AST Space Mobile kopen wilt, neem je een gok dat het bedrijf in de toekomst kan uitgroeien tot een internet gigant zoals American Tower. Maar dan in het universum.

AST Space Mobile aandelen analyse: Financiële gezondheid & Risico’s

De huidige financiële gezondheid van AST Space Mobile is simpel uit te drukken: ofwel het wordt op de lange termijn een gigantisch succes, of het bedrijf gaat failliet en investeerders verliezen al haar geld. Er lijkt niet echt een middenweg te zijn, en er is een grote kans dat dit aandeel failliet gaat.

Er zijn grote risico’s dat de revolutionaire techniek niet werkt. Tevens is er concurrentie. Als zij de race winnen, zal ASTS mogelijk failliet kunnen gaan.

Conclusie op basis van financiële AST Space Mobile aandelen analyse

AST Space Mobiel is een asymmetrische belegging. Het neerwaarts potentieel is -100%. Dat betekent dat je al je geld verliest. Maar het opwaarts potentieel kan x20, x50 of zelfs x100 zijn.

Stel dat je gelooft in dit bedrijf, dan kan het op de lange termijn lonen om een klein bedrag te investeren en vasthouden voor de komende 10 – 15 jaar.

In dit geval verlies je ofwel 500 euro, of je maakt er 10.000 euro van (x20).

Maar wat wel zeker is, is dat het een speculatieve gok is. Het is beleggen met een lage betrouwbaarheid, en daarom behoort AST Space Mobile niet tot de beste aandelen die met hogere mate van zekerheid een positief rendement kunnen geven. (dit is geen koop advies voor AST Space Mobile)

Wil je weten wat de beste aandelen uit mijn onderzoek zijn die op de lange termijn +300% rendement kunnen opleveren?

Klik hier voor meer informatie over de online cursus beleggen op de HIM community.

vastgoed beleggen met weinig geld

Wel of niet AST Space Mobile aandelen kopen? Strategische AST Space Mobile aandelen analyse 2021

ast-space-mobiel-aandelen-advies

Bron: Investor Presentation AST Space Mobile 2021

Normaliter maak ik een uitgebreide strategische analyse om te bekijken of een aandeel op de lange termijn veel groeipotentie heeft. Voor AST Space Mobile heb ik geen uitgebreide strategische analyse geschreven. De reden hiervoor is dat haar missie vrij complex is, en je daarvoor beter zelf de jaarverslagen en documenten kan doorspitten.

Hieronder geef ik je een korte samenvatting van mijn interpretatie tot AST Space Mobiel aandelen analyse:

Het bedrijf wilt een satellieten netwerk bouwen dat ieder mobiel toegang tot het internet geeft zonder speciale software/hardware. Je hebt zelfs niet eens een App nodig. Om dit te realiseren hebben ze meer dan 1000 patentaanvragen ingediend. De technische uitwerking komt erop neer dat ze satellieten met gigantische antennes willen gaan bouwen. In 2022 moeten de eerste de lucht in gaan. Ze willen de commerciële operatie starten per 2023.

Begrijp goed dat het hier om een enorme technische uitdaging gaat. De kans op falen is significant groot. (Net zoals de vele voorgangers die hetzelfde probeerden en niet succesvol waren).

Het verdienmodel is gebaseerd op een 50/50 samenwerking met bestaande Internet-leveranciers zoals American Tower, Vodafone, At&T, et cetera. Dit is voordelig, omdat ze dus samenwerken in plaats van concurreren. Dit verhoogt de kans op succes voor een winstgevend verdienmodel. De markt is overigens gigantisch, dus mocht dit bedrijf succesvol zijn dan gaan ze heel veel geld verdienen.

Het management is zeer ervaren. De ervaren CEO heeft zijn eigen geld in dit bedrijf gezet en zal alles op alles willen zetten om het te laten slagen.

Een uitgebreide financiële roadmap met verwachtte omzet en winst vind je terug in de Investor Presentation. Of dit uitkomt is maar de vraag.

Al met al blijkt uit mijn AST Space Mobile aandelen analyse dat het beslist een interessant aandeel is. Het kan lonen om een heel klein bedrag op dit bedrijf in te zetten, en het als verloren te beschouwen. Let wel: dit is geen koop advies voor AST Space Mobile aandelen.

Disclaimer

Dit artikel betreft geen koop- of verkoopadvies. Het betreft ook geen persoonlijk beleggingsadvies. Ik deel slechts mijn mening en ervaringen. Beleggen kent risico’s tot geld verlies.

Reacties
Categorieën