738300770320360

Aandelen Analyse

Aandelen analyseren is cruciaal voor succesvol beleggen en hoger rendement met aandelen. Een goede aandelen analyse verkleint het risico op verlies, en verhoogt de winstkans. Maar hoe kan ik aandelen analyseren? Op deze website vind je meerdere artikels en gratis informatie over het analyseren van aandelen.

Vind unieke bedrijven op basis van zowel fundamentele en strategische analyse. Bij fundamentele analyse bekijken we aandelen op vlak van waardering. Heeft zij een aantrekkelijke prijs? Zijn de kerncijfers (on)gunstig? Succesvolle aandelen analyses stellen je in staat om unieke bedrijven te vinden met sterke financiële resultaten tegen een goedkope (koers)prijs.

Hoe aandelen analyseren op waardering en Value? In je onderzoek is het belangrijk dat je kijkt naar de financiële cijfers. Vooral ratio’s als P/E of Koers/Winst en andere ratio’s als P/S, P/B, debt/cash, et cetera, zijn van groot belang. Let daarbij goed op de context. Kijk naar de financiële resultaten uit het verleden, het heden en de toekomst. Is er een positieve trend te ontdekken? Is de waardering en Value van dit aandeel gunstiger dan voorheen? Of wordt de prijs goedkoper dan de markt verwacht? Dit alles dien je ook te vergelijken met concurrentie. Is het aandeel goedkoper dan de concurrentie? En hoe zal dit in de toekomst zijn?

Ook bedrijven onderzoeken op strategie is van groot belang. Sterke bedrijven hebben een unieke strategische positie. Dit leidt tot hoge winst en ROE. Het gevolg is een stijging in koers van het aandeel. Wil je succesvol lange termijn beleggen in individuele bedrijven? Richt dan je aandelen analyse op zowel het strategische als fundamentele vlak.

Belangrijke factoren in je onderzoek is om te bepalen of een bedrijf een duurzaam competitief voordeel heeft. Dit is de garantie op duurzaam succes voor de lange termijn. Tevens moet je onderzoeken of het aandeel een winstgevend verdienmodel heeft. Tot slot speelt management een belangrijke rol. Hebben de CEO en team een sterke visie? Hebben ze zelf ook aandelen in bezit? Daarnaast is de cultuur belangrijk. Hoe effectief is deze organisatie en willen ze graag groeien? Je ziet, er komt veel kijken bij het analyseren van aandelen. Maar het is het waard: het kan veel extra rendement opleveren!

Hoe aandelen analyseren? Dat leer je hier!

Next Entries »