Hoe Aandelen Kopen met Technische Analyse voor Lange Termijn Beleggen
hoe-aandelen-kopen-met-technische-analyse-voor-lange-termijn-beleggen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
06/10/2024
6 min

Hoe Aandelen Kopen met Technische Analyse voor Lange Termijn Beleggen

06/10/2024
6 min


Aandelen Kopen met Technische Analyse voor Lange Termijn Beleggen

Inleiding tot Technische Analyse

Het kopen van aandelen op basis van technische analyse is altijd mogelijk, zelfs voor lange termijn beleggers zoals wij bij Happy Investors. Hoewel daytrading moeilijk is en weinig mensen er succesvol in zijn, kan technische analyse nuttig zijn voor het identificeren van lange termijn trends en het verwijderen van ruis. Onze aanpak combineert fundamentele analyse van intrinsieke waarde met technische analyse om koop- en verkoopsignalen op korte termijn te identificeren.

Technische Indicatoren en Tools

We gebruiken verschillende tools en indicatoren zoals de EMA 20, EMA 50, MACD en stochastische oscillator om koopmomenten te identificeren. Wanneer de koers door de EMA 20 breekt en er positieve kruisingen zijn op de MACD en stochastische oscillator, kan dit een indicatie zijn van een koopmoment. Het is echter cruciaal om te weten wat voor soort bedrijf je koopt, wat de lange termijn potentie is en of het aandeel ondergewaardeerd is.

Voorbeelden van Aandelen Kopen met Technische Analyse

Aandelen kopen met technische analyse 1. Hims & Hers

In de video wordt Hims & Hers aangehaald als een voorbeeld van een aandeel dat succesvol is gekocht op basis van technische analyse. Hims & Hers heeft een positie van 110% rendement opgeleverd sinds de aankoop. De koopbeslissing werd genomen toen de koers door de EMA 20 brak en er positieve signalen waren op zowel de MACD als de stochastische oscillator.

Het aandeel werd verschillende keren gekocht, zelfs toen de prijs hoger was, maar het uiteindelijke succes kwam nadat het bedrijf begon te profiteren van zijn strategieën en groeiprognoses. Recentelijk introduceerde Hims & Hers een nieuw product, een middel om af te vallen, wat de aandelenkoers verder deed stijgen. Ondanks de recente hoge waardering en prijs-to-cash-flow ratio, blijft de lange termijn potentie van het bedrijf positief, waardoor de beslissing werd genomen om vast te houden aan de aandelen en mogelijk zelfs verdere winst te nemen.

De Zacks Rank score gaf een strong buy rating, met een target prijs van $22. Morningstar schat de fair value op $11, wat lager is dan de huidige prijs. Desondanks blijft de analist enthousiast over de lange termijn vooruitzichten van Hims & Hers, ondanks dat het aandeel momenteel misschien iets te hoog gewaardeerd is op korte termijn.

Aandelen kopen met technische analyse 2. Coinbase

In de video wordt Coinbase genoemd als een voorbeeld van een aandeel dat is geanalyseerd op basis van technische analyse. De aandelenkoers van Coinbase is sterk gestegen vanwege een hernieuwde interesse in Bitcoin en andere cryptocurrencies / cryptomunten (let op: beleggen in crypto is zeer risicovol). Er is een transitie zichtbaar van een negatieve trend naar een stabilisatieperiode, en vervolgens naar een positieve trend. Dit resulteerde in een koopsignaal dat significant rendement heeft opgeleverd.

Op korte termijn geeft de Zacks Rank score Coinbase een strong buy rating, met een target prijs van $120. Echter, de huidige waardering van Coinbase is erg hoog, met een koers-winstverhouding (P/E) voor volgend jaar van 32, wat acceptabel kan zijn als Coinbase een groeibedrijf blijkt te zijn. Maar gezien de volatiele en onzekere aard van de cryptomarkt, blijft dit een risicovolle investering.

Daarnaast wordt opgemerkt dat Coinbase te maken heeft met hoge concurrentie, bijvoorbeeld van Interactive Brokers die ook cryptodiensten aanbieden tegen nul commissie. Dit verhoogt de druk op Coinbase, vooral omdat het bedrijf relatief hoge commissies hanteert.

Volgens Morningstar heeft Coinbase slechts één ster, met een value estimate van $30, wat betekent dat het aandeel volgens hun prognose bijna 50% overgewaardeerd is. Dit verschil tussen korte termijn en lange termijn waarderingen benadrukt de uitdagingen en risico's van investeren in Coinbase.

Aandelen kopen met technische analyse 3. Alpha Metallurgical Resources

In de video wordt Alpha Metallurgical Resources (ticker: AMR) genoemd als een mogelijk interessant aandeel op basis van technische analyse. Het aandeel vertoont momenteel een stabilisatie in de koers, met de MACD die mogelijk support vindt op de nollijn en de koers die rond de EMA 20 blijft hangen. Als het aandeel zijn vorige all-time high kan benaderen, is er op de korte termijn een opwaarts potentieel van ongeveer 20%.

Zacks Rank geeft het aandeel een Hold rating en de factoranalyse scoort het aandeel ook als een Hold. De waardering lijkt aantrekkelijk met een huidige koers-winstverhouding (P/E) van ongeveer 8, en een geschatte P/E van 11 voor volgend jaar, wat lager is dan het sector gemiddelde. De prijs-to-cashflow ratio is ook aantrekkelijk.

Morningstar schat de fair value van Alpha Metallurgical Resources op $408, terwijl de huidige prijs rond de $330 ligt. Dit suggereert dat er nog steeds opwaarts potentieel is in het aandeel.

Een reden waarom Alpha Metallurgical Resources interessant kan zijn, is vanwege de toekomstperspectieven van het bedrijf en de betrokkenheid van bekende beleggers zoals Monish Pabrai, die een grote positie in het bedrijf heeft.

De prognoses van analisten moeten echter altijd met een korreltje zout worden genomen, aangezien er in dit geval slechts twee analisten zijn die een prognose hebben afgegeven. Op basis van de huidige waarderingen lijkt AMR nog steeds potentieel te bieden op zowel de korte als middellange termijn. Voor zeer lange termijn beleggingen is verder onderzoek noodzakelijk.

Aandelen kopen met technische analyse 4. Chewy

In de video wordt Chewy genoemd als een mogelijk interessant aandeel dat een bodemvorming kan laten zien op basis van technische analyse. Het aandeel van Chewy is aanzienlijk gedaald, met een daling van minstens 66% vanaf de piek. Dit wijst erop dat het aandeel lange tijd populair was, maar nu aanzienlijk in waarde is gedaald.

Chewy krijgt een strong buy rating van Zacks Rank, met een target prijs die iets hoger ligt dan de huidige koers, wat suggereert dat er op korte termijn mogelijk een koopmoment is. Toch is het belangrijk om op te merken dat de huidige waardering hoog is, met een koers-winstverhouding (P/E) van 113. De PEG-ratio lijkt echter gunstig, wat wijst op mogelijke toekomstige groei.

Het probleem met Chewy is dat het al een relatief groot marktaandeel heeft in de totale adresbare markt (TAM) in de VS, namelijk rond de 10%. Dit maakt verdere groei uitdagend. De toekomstige groei moet voornamelijk komen uit winstgroei, waarbij een verwachte EPS-groei van 115% tussen drie en vijf jaar wordt genoemd. Dit vereist echter aanzienlijke optimalisatie van de bedrijfsvoering door het management.

Morningstar geeft Chewy vier sterren, met een economische moat die als narrow wordt geclassificeerd. De fair value estimate van Morningstar is $35, terwijl de huidige koers rond de $22 ligt. Dit suggereert dat er op basis van de intrinsieke waarde ruimte is voor groei.

Hoewel Chewy potentie kan hebben op zowel korte als lange termijn, blijft de hoge huidige P/E-ratio een risicofactor. De verwachte groei moet worden waargemaakt om de huidige waardering te rechtvaardigen. Daarom wordt geadviseerd om grondig onderzoek te doen voordat je in Chewy investeert, ondanks de positieve signalen op korte termijn.

Aandelen kopen met technische analyse 5. Pfizer

Pfizer heeft een flinke koersdaling doorgemaakt, deels als gevolg van de afnemende voordelen na de coronapandemie, maar heeft toch sterke langetermijnvooruitzichten.

Op de korte termijn geeft Zacks Rank Pfizer een Hold rating, met een target prijs van rond de $40. De huidige koers ligt rond de $30. Deze rating en target prijs suggereren dat er op korte termijn wellicht een stabilisatie of lichte stijging in de koers kan plaatsvinden.

De waardering van Pfizer wordt als redelijk beschouwd, met een PEG-ratio van 1,25, wat wijst op een balans tussen prijs en verwachte winstgroei. De Price-to-Sales en Price-to-Cashflow ratio's zijn ook interessant, hoewel ze in vergelijking met het sectorgemiddelde niet uitzonderlijk laag zijn.

Een belangrijk positief punt voor lange termijn beleggers is dat Morningstar Pfizer een brede economische moat geeft, wat betekent dat het bedrijf een sterk competitief voordeel heeft. De fair value estimate van Morningstar is $42, terwijl de huidige prijs rond de $30 ligt. Dit suggereert dat Pfizer momenteel ondergewaardeerd is en mogelijk aanzienlijke opwaartse potentie heeft.

Daarnaast is het dividendrendement van Pfizer rond de 5,6%, wat aantrekkelijk kan zijn voor dividendbeleggers. De historische koers-winstverhouding (P/E) van Pfizer ligt rond de 15, en analisten verwachten een jaarlijkse groei van ongeveer 14%, wat een potentieel jaarlijks rendement van 20% tussen nu en 2027 zou kunnen opleveren.

Hoewel Pfizer een sterke kandidaat lijkt voor zowel korte als lange termijn beleggingen, wordt benadrukt dat beleggers goed moeten begrijpen wat de pijplijn van nieuwe medicijnen en toekomstige winstgroei inhoudt. De recente koersdaling is deels te wijten aan de afnemende voordelen na de pandemie, maar als het bedrijf zijn toekomstige winstpotentieel kan waarmaken, blijft het een solide keuze voor lange termijn beleggers.

Happy Alerts voor technische analyse op lange termijn

Bij Happy Investors bieden we Happy Alerts aan, wekelijkse publicaties van koop- en verkoopsignalen voor aandelen en ETF's. Voor een bescheiden maandelijkse bijdrage krijg je toegang tot deze alerts, samen met gratis cursussen over beleggen. Deze alerts kunnen je helpen bij het identificeren van interessante koopmomenten op basis van technische analyse.

Conclusie over technische analyse gebruiken bij aandelen kopen

Technische analyse kan een waardevolle aanvulling zijn op fundamentele analyse voor lange termijn beleggers. Het helpt bij het identificeren van instapmomenten en het verminderen van risico's door het volgen van markttrends. Doe altijd grondig onderzoek en beleg voor de lange termijn om succesvol te zijn. Bedankt voor het kijken en tot de volgende keer!

Reacties
Categorieën