5 Unieke Ondergewaardeerde Aandelen 2024 | Happy Investors
ondergewaardeerde-aandelen-2024
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
06/28/2024
5 min

5 Unieke Ondergewaardeerde Aandelen 2024 | Happy Investors

06/28/2024
5 min


Vijf Ondergewaardeerde Aandelen voor Lange Termijn Beleggers

Welkom terug bij Happy Investors. Vandaag gaan we het hebben over vijf interessante aandelen die momenteel ondergewaardeerd zijn en mogelijk een duurzaam competitief voordeel hebben voor de lange termijn. Dit is precies het soort beleggen zoals Warren Buffett het doet: hebzuchtig zijn wanneer anderen angstig zijn, en angstig zijn wanneer anderen hebzuchtig zijn. Deze aandelen verkeren momenteel in bepaalde problemen, waardoor de markt ze afwijst. Hierdoor zijn ze in potentie ondergewaardeerd, met een margin of safety die kan oplopen tot 50%. Voor degenen die waarde hechten aan waardebeleggen, zijn deze aandelen interessant genoeg om nader te onderzoeken.

1. Polaris: Een Interessante Lange Termijn Investering

Polaris is een bedrijf dat sneeuwmobielen, quads en andere recreatieve voertuigen maakt. Ondanks de lange historie en naamsbekendheid, verkeert Polaris momenteel in zwaar weer. De fair value estimate wordt geschat op 145 dollar, terwijl de huidige koers rond de 77 dollar ligt. Dit impliceert een margin of safety van bijna 50%. Polaris heeft een breed economisch verdedigingsmodel volgens Morningstar, wat betekent dat het bedrijf zijn verdienmodel de komende 20 jaar kan verdedigen. Echter, er zijn ook risico’s zoals de concurrentie uit China en economische recessies, aangezien Polaris luxe producten maakt die minder gewild zijn in tijden van financiële tegenspoed.

Ondanks de huidige negatieve trend en hoge schuldenlast, ziet de waardering van Polaris er degelijk uit. De forward P/E ratio wordt geschat op 10, wat aanzienlijk lager is dan het vijfjaarlijkse gemiddelde. Ook de price to cash flow ratio is gunstig. Het bedrijf heeft wel een lage kaspositie, wat een nadeel kan zijn. Toch is de return on equity en return on invested capital bemoedigend, wat wijst op een winstgevend model. Hoewel Polaris momenteel een hold rating heeft, kan het op lange termijn een waardevolle investering blijken te zijn zodra de prijs stabiliseert en weer begint te stijgen.

2. Etsy: Een Potentieel Interessant Groeibedrijf

Etsy, een platform voor nicheproducten en handgemaakte artikelen, heeft recentelijk te maken gehad met groeiproblemen en is flink gedaald in waarde. De huidige koers ligt rond de 60 dollar, terwijl de fair value estimate van Morningstar op 100 dollar ligt. Etsy heeft een duurzaam en breed competitief voordeel volgens Morningstar, met een nichemarkt die steeds groter wordt. Ondanks concurrentie van platforms zoals Shopify, biedt Etsy een eenvoudigere en gebruiksvriendelijkere optie voor hobbyisten en kleine ondernemers.

De huidige P/E ratio van 25 is weliswaar hoog, maar als Etsy zijn groei kan hervatten, kan dit een aantrekkelijk jaarlijks rendement van 13% opleveren. Echter, de onzekerheid over de kortetermijngroei maakt het lastig om de intrinsieke waarde van Etsy te berekenen. Het is belangrijk om te wachten tot de prijs stabiliseert voordat je instapt, maar op lange termijn kan Etsy een waardevolle toevoeging aan je portfolio zijn.

3. Ambev: Kansen in de Latijns-Amerikaanse Markt

Ambev, onderdeel van AB InBev, is een sterke speler in de Latijns-Amerikaanse markt. Ondanks de volatiliteit van de Braziliaanse markt en korte termijn problemen, biedt Ambev een interessante investeringsmogelijkheid. De huidige prijs ligt rond de 2 dollar, terwijl de fair value estimate van Morningstar op 3,6 dollar ligt. Dit impliceert een margin of safety van ongeveer 40%.

Ambev heeft een sterke economische moat en biedt een hoog dividendrendement van 7%. Ondanks de lage groei op korte termijn, is de winstgevendheid relatief sterk. De technische analyse laat zien dat het aandeel momenteel in een dalende trend zit, maar op lange termijn kan Ambev een waardevolle investering zijn zodra de markt stabiliseert.

4. JD.com: Een Hoog Kwaliteitsbedrijf met Potentieel

JD.com is een Chinese e-commerce gigant met een fair value estimate van bijna 60 dollar, terwijl de huidige prijs rond de 34 dollar ligt. Dit impliceert een potentieel jaarlijks rendement van 34%. JD.com heeft een lage PEG ratio van 0,5, wat bijzonder aantrekkelijk is voor een hoog kwaliteitsbedrijf. Ondanks de macro-economische onzekerheden in China, biedt JD.com sterke groeimogelijkheden.

De revenue growth van JD.com was de afgelopen 20 jaar gemiddeld 20%, hoewel de groei de laatste tijd lijkt af te nemen. De cash flow uit operationele activiteiten is echter hoog, wat wijst op een sterke financiële gezondheid. Hoewel de nettowinstmarge laag is, blijft JD.com een interessante lange termijn investering voor beleggers die de Chinese markt begrijpen.

5. Yum China: Een Compounding Machine in de Maak

Yum China, bekend van merken zoals KFC en Pizza Hut, biedt een interessante investeringsmogelijkheid. De fair value estimate ligt rond de 60 dollar, terwijl de huidige prijs rond de 30 dollar ligt. Yum China heeft een breed economisch verdedigingsmodel en een sterke return on investment. Ondanks de dalende koers, biedt het bedrijf op lange termijn potentieel hoge rendementen.

De cash payback periode van nieuwe units is relatief kort, wat wijst op efficiënte investeringen. Hoewel de huidige waardering niet spotgoedkoop is, kan Yum China door zijn compounding potentieel toch een aantrekkelijke investering zijn. Het is belangrijk om de financiële statements en de groeimogelijkheden van het bedrijf goed te analyseren om te bepalen of Yum China echt een winnaar is op lange termijn.

Tips voor beleggen in ondergewaardeerde aandelen

Beleggen in aandelen is niet eenvoudig. Naast de gedetailleerde bespreking van de vijf ondergewaardeerde aandelen, geven we nog verschillende waardevolle beleggingsstrategieën en tips voor beleggers:

 1. Wees Hebzuchtig Wanneer Anderen Angstig Zijn: Dit beroemde advies van Warren Buffett wordt herhaald. Het is belangrijk om kansen te grijpen wanneer de markt pessimistisch is over bepaalde aandelen, omdat dit vaak het moment is waarop ze ondergewaardeerd zijn.

 2. Doe Grondig Onderzoek: Investeer alleen in aandelen die je goed begrijpt. Grondig onderzoek naar het bedrijf, de markt, en de economische omstandigheden is essentieel om weloverwogen beslissingen te nemen.

 3. Margin of Safety: Zoek naar aandelen met een aanzienlijke margin of safety, wat betekent dat de intrinsieke waarde van het aandeel aanzienlijk hoger ligt dan de huidige marktprijs. Dit biedt een buffer tegen onverwachte negatieve ontwikkelingen.

 4. Focus op Lange Termijn: Beleg met een horizon van meerdere jaren. Dit stelt je in staat om voorbij de kortetermijnvolatiliteit te kijken en te profiteren van de langetermijngroei van een bedrijf.

 5. Wachten op de Juiste Instapmoment: Koop niet wanneer een aandeel in een negatieve trend zit. Wacht tot de prijs stabiliseert of begint te stijgen. Het vermijden van het kopen tijdens een dalende trend kan helpen om verdere verliezen te voorkomen.

 6. Diversificatie: Verspreid je investeringen over verschillende sectoren en bedrijven om risico’s te verminderen. Dit kan je portfolio beschermen tegen sector-specifieke risico’s.

 7. Technische Analyse: Gebruik technische analyse om koop- en verkoopsignalen te identificeren. Dit kan helpen om betere beslissingen te nemen over wanneer je een positie moet innemen of sluiten.

 8. Let op Macro-Economische Factoren: Houd rekening met macro-economische omstandigheden zoals inflatie, rentetarieven, en geopolitieke ontwikkelingen. Deze factoren kunnen een significante invloed hebben op de prestaties van aandelen.

 9. Vergeet Dividenden Niet: Aandelen met hoge dividendrendementen kunnen aantrekkelijk zijn, vooral in tijden van marktvolatiliteit. Dividenden bieden een constante stroom van inkomsten en kunnen de totale rendementen verhogen.

 10. Wees Voorzichtig met Hoge Schuldenlast: Bedrijven met een hoge schuldenlast kunnen risicovoller zijn, vooral in economische neerwaartse tijden. Analyseer de balans van een bedrijf om de schuldenlast te begrijpen en te bepalen of deze beheersbaar is.

 11. Kennis van de Markt: Begrijp de markt waarin je investeert. Dit is vooral belangrijk bij buitenlandse aandelen of markten waar je minder bekend mee bent, zoals Chinese of Braziliaanse bedrijven. Lokale kennis kan een cruciale rol spelen in het begrijpen van de risico’s en kansen.

 12. Gebruik van Tools en Analyses: Maak gebruik van verschillende tools en analyses, zoals SeekingAlpha, Morningstar ratings, Zacks Rank, en forecast calculators, om een beter inzicht te krijgen in de waardering en het potentieel van een aandeel. Bekijk eens onze beste aandelen, een zorgvuldige aandelen selectie op basis van talloze uren onderzoek die wij verrichten.

Conclusie over deze 5 ondergewaardeerde aandelen

Deze vijf ondergewaardeerde aandelen bieden interessante mogelijkheden voor lange termijn beleggers. Polaris, Etsy, Ambev, JD.com, en Yum China hebben elk hun eigen unieke voordelen en uitdagingen. Het is cruciaal om grondig onderzoek te doen naar elk van deze bedrijven en te wachten op het juiste instapmoment. Door te focussen op lange termijn groei en waardering, kun je potentieel hoge rendementen behalen. Beleggers worden aangemoedigd om verder onderzoek te doen en hun investeringsbeslissingen te baseren op grondige analyses en marktinzichten. Vergeet niet om geduldig te zijn en te wachten tot de markt de waarde van deze aandelen herkent.

Reacties
Categorieën