Aandelen Brazilië | 3 Braziliaanse Groeiaandelen voor 2024 | Happy Investors
aandelen-brazilie
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
06/03/2024
2 min

Aandelen Brazilië | 3 Braziliaanse Groeiaandelen voor 2024 | Happy Investors

06/03/2024
2 min


Drie veelbelovende Braziliaanse aandelen voor de lange termijn

In deze bespreking worden drie veelbelovende Braziliaanse aandelen belicht die potentieel interessant zijn voor lange termijn beleggers. Deze bedrijven, ondanks hun kleinere omvang, hebben de potentie om duurzame concurrentievoordelen te ontwikkelen binnen hun geografische markten in Brazilië en Latijns-Amerika.

Aandelen Brazilië 1. Despegar (DESP)

Despegar, een klein bedrijf in de reisindustrie, vergelijkbaar met Booking.com, heeft een marktwaarde van ongeveer 850 miljoen dollar. Expedia bezit 15% van Despegar. Het bedrijf heeft een solide balans met weinig schulden en een gezonde kaspositie, wat het risico verlaagt. De omzetgroei wordt geschat op 20% per jaar, met een verwachte EPS-groei van 15%. Ondanks hoge volatiliteit, biedt Despegar aantrekkelijk potentieel voor lange termijn beleggers, mede door zijn effectieve verdienmodel en sterke marktpositie in Latijns-Amerika.

Aandelen Brazilië 2. Pagseguro (PAGS)

Pagseguro is een Braziliaans fintech bedrijf met sterke fundamentals. Het bedrijf heeft bijna geen lange termijn schulden en een gezonde kaspositie van 600 miljoen dollar. De netto inkomensmarge is momenteel 10%, wat lager is dan het vijfjarig gemiddelde, maar biedt potentieel voor verbetering. De verwachte EPS-groei is 15% op lange termijn, met een jaarlijkse omzetgroei van ongeveer 7-8%. Pagseguro wordt gezien als een aantrekkelijke investering vanwege zijn lage waardering en sterke groeipotentieel.

Aandelen Brazilië 3. StoneCo (STNE)

StoneCo is een andere prominente speler in de Braziliaanse fintech sector. Het bedrijf heeft een kleine marktpositie in een grote markt, wat aanzienlijke groeimogelijkheden biedt. De verwachte EPS-groei is 20%, met een huidige koers-winstverhouding van 15. StoneCo biedt een aantrekkelijk instapmoment voor lange termijn beleggers, ondanks recente koersdalingen. Het bedrijf heeft een recurring business model en kan uitbreiden naar andere Latijns-Amerikaanse landen, wat het groeipotentieel verder vergroot.

Tip: Wil je ook leren hoe je het beste kan beginnen met beleggen? Of wil je gewoon sparren over jouw beleggingen? Bekijk onze beste aandelen, of maak een afspraak voor een vrijblijvend strategiegesprek.

Persoonlijke Investeringen en Strategie in Brazilië aandelen

De spreker benadrukt dat hij zelf belegt in de besproken aandelen, namelijk Despegar, Pagseguro en StoneCo. Hij investeert met kleinere bedragen per aandeel en verdeelt zijn allocatie over deze bedrijven om het risico te spreiden. Hij geeft aan dat hij vertrouwen heeft in deze bedrijven, ondanks dat hij niet precies kan bepalen welke van de twee fintech bedrijven (Pagseguro en StoneCo) de beste keuze is. Daarom heeft hij in beide geïnvesteerd.

Technische Analyse en Instapmomenten tot Brazilië

Er wordt aandacht besteed aan de recente koersbewegingen van de aandelen. De spreker beschrijft hoe Pagseguro en StoneCo recentelijk zijn gedaald en vervolgens weer zijn gestegen. Dit biedt volgens hem aantrekkelijke instapmomenten. Ondanks korte termijn koersdalingen blijft het lange termijn potentieel sterk. Hij gebruikt technische analyse om beslissingen te ondersteunen, maar benadrukt dat fundamentele waardering belangrijker is voor lange termijn beleggingen.

Waardering en Toekomstige Winstgroei

De tekst gaat dieper in op de fundamentele analyse van Pagseguro en StoneCo. Beide bedrijven worden als ondergewaardeerd beschouwd gezien hun toekomstige winstgroei. De spreker bespreekt specifieke waarderingsmethoden zoals de koers-winstverhouding (P/E ratio) en de PEG-ratio (Price/Earnings to Growth ratio). Hij legt uit dat een lage PEG-ratio en sterke EPS-groei wijzen op een goede investeringskans.

Risico's en Marktomstandigheden

Er wordt ook ingegaan op de risico's van investeren in deze bedrijven. Hoge volatiliteit en marktveranderingen kunnen de aandelenkoersen beïnvloeden. De spreker adviseert beleggers om realistisch te blijven over hun kennis van de markt en om strategisch te investeren, mogelijk met kleinere percentages van hun totale portfolio.

Specifieke Cijfers en Vergelijkingen

Er worden diverse specifieke cijfers en vergelijkingen gegeven, zoals de EPS-verwachtingen, netto inkomensmarges, omzetgroei en fair value schattingen van Morningstar en andere analisten. Deze gegevens ondersteunen de positieve vooruitzichten voor de besproken bedrijven. Bekijk hiervoor de video.

Conclusie over beleggen in Braziliaanse aandelen

Deze drie Braziliaanse aandelen, Despegar, Pagseguro en StoneCo, bieden aanzienlijke groeikansen voor lange termijn beleggers. Ondanks hun kleinere omvang en hoge volatiliteit, hebben ze sterke fundamentals en een gezond verdienmodel. Deze bedrijven kunnen profiteren van de groeiende markten in Latijns-Amerika en bieden potentieel hoge rendementen voor beleggers die bereid zijn geduld te hebben en de risico's te accepteren.

Reacties
Categorieën